www.elektronik.si Seznam forumov www.elektronik.si
Forum o elektrotehniki in računalništvu

PomočPomoč  IščiIšči  Seznam članovSeznam članov  SkupineSkupine  StatisticsStatistika  AlbumAlbum  DatotekeFilemanager DokumentacijaDocDB LinksPovezave   Registriraj seRegistriraj se 
  PravilaPravila  LinksBolha  PriponkePriponke  KoledarKoledar  ZapiskiZapiski Tvoj profilTvoj profil Prijava za pregled zasebnih sporočilPrijava za pregled zasebnih sporočil PrijavaPrijava 

Avast težave
Pojdi na stran 1, 2  Naslednja

Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> MS Windows razprave
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  

Kj mislite o Avastu?
odlično
48%
 48%  [ 12 ]
srednje
36%
 36%  [ 9 ]
slabo
16%
 16%  [ 4 ]
Skupaj glasov : 25

Avtor Sporočilo
PZUFIC
Vseved

Pridružen-a: Sob 17 Nov 2007 19:06
Aktiv.: 32.54
Kraj: Rakek

PrispevekObjavljeno: Čet Dec 06, 2007 2:55 pm    Naslov sporočila:  Avast težave Odgovori s citatom

Inštaliral sem Avast profesionl vendar mi nobena koda ne prime. Ob ubdejtanju napiše, da je koda napačna. Kaj naj naredim.
Nazaj na vrh
Skrit Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran MSN Messenger - naslov
MarkoM
Član
Član

Pridružen-a: Tor 12 Sep 2006 15:29
Aktiv.: 12.33
Kraj: Lovrenc na P.

PrispevekObjavljeno: Čet Dec 06, 2007 2:57 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Vprašaj njihov support!
Aja, nisi ga kupil, ti šment.
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
mucek4
Član
Član

Pridružen-a: Sob 18 Jun 2005 20:52
Aktiv.: 12.43
Kraj: Tržič - Mesto med gorami

PrispevekObjavljeno: Čet Dec 06, 2007 3:29 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Avast Pro in Avast Home sta enaka. Le barva se razlikuje. Za domačo rabo uporabljajte HOME verzijo, ker vam kodo podarijo za 14 mesecev.
Nazaj na vrh
CarpeDiem
Član
Član

Pridružen-a: Pon 16 Feb 2004 17:24
Aktiv.: 1.40
Kraj: Vrhnika

PrispevekObjavljeno: Čet Dec 06, 2007 4:50 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

... in potrebno se je registrirati, pa čeprav brezplačno ...
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran
zodiac13
Član
Član

Pridružen-a: Sre 01 Avg 2007 14:22
Aktiv.: 0.21
Kraj: Lj-Bežigrad

PrispevekObjavljeno: Čet Dec 06, 2007 5:54 pm    Naslov sporočila:  Re: Avast težave Odgovori s citatom

PZUFIC je napisal/a:
Inštaliral sem Avast profesionl vendar mi nobena koda ne prime. Ob ubdejtanju napiše, da je koda napačna. Kaj naj naredim.

Zbriši pro verzijo ter naloži Home verzijo.Tu ti nobeden ne bo pomagal glede kode.

P.S.: Jaz bi raje uporabil NOD32 Wink

Lp
Nazaj na vrh
PZUFIC
Vseved

Pridružen-a: Sob 17 Nov 2007 19:06
Aktiv.: 32.54
Kraj: Rakek

PrispevekObjavljeno: Čet Dec 06, 2007 10:38 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

No saj Nod 32 že imam za vedno vendar vse skupaj nekam čudno deluje in veliko virusov uide zaščiti. Dodal sem še avast in sicer home edition mi drugače deluje.
Vendar pri home edtition ne moreš zagnati čiščenja diska, saj ne moreš uporabljati pogleda anhance user interface, ki pa je mnogo boljši in ima veliko več funkcij.
Nazaj na vrh
Skrit Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran MSN Messenger - naslov
RGorazd
Član
Član

Pridružen-a: Čet 20 Maj 2004 15:57
Aktiv.: 7.22
Kraj: Ig

PrispevekObjavljeno: Čet Dec 06, 2007 11:10 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Jaz sem pred kratkim na moji stari mašini že tretjič obnovil licenco Avast-a. Do zdaj nisem imel nobenih resnih obolenj računalnika, pa si upam jit prav na vsako, še tako odsvetovano stran. Meni je Avast zelo všeč, ne zaseda toliko sistemskih sredstev, update-a se kar pogosto, včasih tudi 2x na dan, pa še zastonj je.

LP G

._|
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran
VolkD
Član
Član

Pridružen-a: Pet 24 Sep 2004 21:58
Aktiv.: 59.89
Kraj: Divača (Kačiče)

PrispevekObjavljeno: Pet Dec 07, 2007 12:31 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Osebna izkušnja ne pomeni prav dosti pri oceni kvalitete nekega AV programa.

Sam sem testa radi imel 8 mesecev računalnik brez vsakršnega AV programa. Po instalaciji AV programa le ta ni odkril nobenih virusov. To še ne pomeni, da je instalacija AV programa nepotrebna ! Je zgolj dokaz, da pri pametnem uporabniku ni ravno bistvena kvaliteta AV programa. Trenutno imam nod32.

Je pa pravilo veljavno tudi v obratno smer. Če imaš neukega in neizobraženega za povrh pa še nerodnega uporabnika, ki zna ravno toliko , da škodo naredi temeljito, potem ni tega AV programa, ki bi mu lahko pomagal !

mucek4
Član
Član

Pridružen-a: Sob 18 Jun 2005 20:52
Aktiv.: 12.43
Kraj: Tržič - Mesto med gorami

PrispevekObjavljeno: Pet Dec 07, 2007 8:06 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

PZUFIC je napisal/a:
..Dodal sem še avast...

Tole me bega. Dodal ali namestil namesto?

Uporaba dveh antivirusnih programov je SLABŠE kot če nebi imel nobenega.
Nazaj na vrh
jur
Član
Član

Pridružen-a: Pet 02 Dec 2005 14:45
Aktiv.: 21.65
Kraj: [color=zelena]Ljubljana[/color]

PrispevekObjavljeno: Pet Dec 07, 2007 9:45 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Uporaba dveh antivirusnih programov lahko povzroči konflikte v delovanju obeh, pa še kaj tretjega lahko neha delat.

Uporaba antivirusnega programa tudi ne zagotavlja, da pc ne more dobiti virusa in podobne svinjarije. Star antivirus brez updatinga: neumnost, ki daje občutek varnosti.

Moja praksa brez antivirusnih programov: Arnes mi ves čas pošilja sezname okuženih pcjev, ki svinjajo iz naše mreže. Večina posvinjanih pcjev so brez antivirusnega programa, brez firewalla ali pa brez obojega. Včasih se najdejo vlomljeni pcji, ki ne delajo svinjarije, pa je zato problem na njih neopazen, pa zgleda, kot da je sistem zdrav.

Brez antivirusa in firewalla je delo nespametno.

Kateri antivirusni program je dober? Pravzaprav pri vseh sem že videl muda od labuda. Meni se zdi fin (ni pa nujno, da je dober) NOD32, ker scanira hitro.
[Koliko svinjarije pa pri tem spusti?]
[Koliko svinjarije pa spustijo antivirusni programi, ki skanirajo počasi?] Nekje sem slišal, da je NOD hiter, ker je pisan v assemblerju.

Jur

Nazadnje urejal/a jur Sre Dec 19, 2007 12:25 pm; skupaj popravljeno 4 krat
Nazaj na vrh
Skrit Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
GJ
Član
Član

Pridružen-a: Čet 02 Nov 2006 15:51
Aktiv.: 4.16
Kraj: Ljubljana

PrispevekObjavljeno: Pet Dec 07, 2007 10:54 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

VolkD je napisal/a:
Je pa pravilo veljavno tudi v obratno smer. Če imaš neukega in neizobraženega za povrh pa še nerodnega uporabnika, ki zna ravno toliko , da škodo naredi temeljito, potem ni tega AV programa, ki bi mu lahko pomagal !

100% dokazano na mojih otrocih. Rolling Eyes
Zaradi internetnih igric, sem formatiral diske njihovega računalnika že trikrat to letno in to kljub temu, da imajo vso potrebno zaščito.
Na mojem računalniku imam le požarni zid, AV vklopim le, če kaj sumim, no imam še en požarni zid, ki je na router-ju. Z otroci smo na skupni mreži in vendar v zandjih treh letih nisem imel nikoli problemov.

LP GJ
Nazaj na vrh
bojans
Član
Član

Pridružen-a: Sob 17 Nov 2007 0:52
Aktiv.: 5.57

PrispevekObjavljeno: Pet Dec 07, 2007 10:35 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Citiram:
Osebna izkušnja ne pomeni prav dosti pri oceni kvalitete nekega AV programa.

Sam sem testa radi imel 8 mesecev računalnik brez vsakršnega AV programa. Po instalaciji AV programa le ta ni odkril nobenih virusov. To še ne pomeni, da je instalacija AV programa nepotrebna ! Je zgolj dokaz, da pri pametnem uporabniku ni ravno bistvena kvaliteta AV programa. Trenutno imam nod32.

PODPISEM. VSE !!!!!!
Nazaj na vrh
jocojur
Član
Član

Pridružen-a: Pet 02 Nov 2007 18:14
Aktiv.: 0.18
Kraj: Tamo negdje daleko

PrispevekObjavljeno: Tor Dec 18, 2007 7:23 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Sam Avast Home uporabljam že 4 leta in do sedaj nisem fasal še nič, deluje hitro in ne žre procesorsja in Ram, sem probal Bitdefender od SIOL-a (licenčni) pa sem po nekaj mesecih obupal, program je živa paranoja Evil or Very Mad
Nazaj na vrh
Stoyc
Član
Član

Pridružen-a: Pon 26 Nov 2007 20:55
Aktiv.: 0.20
Kraj: Ilirska Bistrica

PrispevekObjavljeno: Sob Jan 05, 2008 5:30 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Jaz uporabljam Bit Defender že dve leti. Najprej sem imel devetko, ki je bila precej "gola", konec 2006 sem inštaliral desetko, ki je imela antivirus, požarni zid, antispam, antispyware, zaščito za P2P promet. Pred dvemi tedni mi je pretekla licenca zanjo in sem inštaliral preizkusno različico Bit Defender Total Security 2008, ki traje en mesec in sem zadovoljen z njo. Ko mi preteče preizkusno obdobje pa bom moral namestit kaj drugega. Firewall bo verjetno Comodo, za antivirus pa še nisem izbral. A je kje objavljen kakšen test?
Nazaj na vrh
Tihi
Član
Član

Pridružen-a: Čet 27 Nov 2003 14:15
Aktiv.: 1.18

PrispevekObjavljeno: Pon Jan 07, 2008 11:33 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Comodo je dober samo se tepe z določenimi antivirusi tako da si prej malo poglej. Z avastom in Nod-om so bili problemi za druge pa ne vem. Pa pred kratkim mi je avast dvakrat spustil čes trojanca tako da je za razmislit. Po ročni posodobitvi baze in pregledu jih je pa najdel. Pred tem z Bitdefenderjem 3 leta nisem imel nikoli problemov. Bo treba spet v nakup, da bo kot se spodobi.
Nazaj na vrh
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> MS Windows razprave Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Pojdi na stran 1, 2  Naslednja
Stran 1 od 2

Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu
Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu

Uptime: 9 dni