www.elektronik.si Seznam forumov www.elektronik.si
Forum o elektrotehniki in računalništvu

PomočPomoč  IščiIšči  Seznam članovSeznam članov  SkupineSkupine  StatisticsStatistika  AlbumAlbum  DatotekeFilemanager DokumentacijaDocDB LinksPovezave   Registriraj seRegistriraj se 
  PravilaPravila  LinksBolha  PriponkePriponke  KoledarKoledar  ZapiskiZapiski Tvoj profilTvoj profil Prijava za pregled zasebnih sporočilPrijava za pregled zasebnih sporočil PrijavaPrijava 

atmega8 zamenjava -8 z -16
Pojdi na stran 1, 2  Naslednja

Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Elektronika za začetnike
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
maki
Član
Član

Pridružen-a: Čet 17 Jan 2008 8:02
Aktiv.: 1.50
Kraj: Logatec

PrispevekObjavljeno: Čet Jan 17, 2008 8:12 am    Naslov sporočila:  atmega8 zamenjava -8 z -16 Odgovori s citatom

Lep pozdrav forumasem,
nisem EE pa se ljubiteljsko ukvarjam malce tudi z lotanjem, pa me zanima ali lahko zamenjam atmega 8L-8PU z 8L-16Pu?
na netu sem pac nasel nek simpaticen nacrt za nek V/A-idt meter z LCD-jem
Hvala za odgovore
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
trot
Član
Član

Pridružen-a: Čet 18 Jan 2007 20:25
Aktiv.: 5.70
Kraj: glej fogl

PrispevekObjavljeno: Čet Jan 17, 2008 8:18 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Ta zadnja številka mislim da pomeni maksimalno frekvenco v kHz pri kateri še deluje, tako da 8 z 16 lahko zamenjaš. 16 z 8 pa le, če deluje na frekvenci nižji od 8 MHz.
Nazaj na vrh
Skrit Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
trot
Član
Član

Pridružen-a: Čet 18 Jan 2007 20:25
Aktiv.: 5.70
Kraj: glej fogl

PrispevekObjavljeno: Čet Jan 17, 2008 8:24 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Atmega8L-16 ne obstaja. Glej priponko.

Lahko zamenjaš, samo frekvenca delovanja in napajalna napetost mora ustrezat obema.

m.JPG
 Opis:
 Velikost datoteke:  49.28 KB
 Pogledana:  33 krat

m.JPG

Nazaj na vrh
Skrit Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
maki
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Čet Jan 17, 2008 5:38 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

sory mogoce sem malce narobe prepisal, amapak pri nasih prgovinah sem nasel tole
"AT MEGA 8-16PU AVR 8KB DIP28 16MHz RoHS" pa me zanima ta zamenjava.
Pa se link do koncnega produkta:
http://elfly.pl/multimetr/multimetr_en_DIP.htm
lp
Nazaj na vrh
dkone
Član
Član

Pridružen-a: Sre 07 Mar 2007 18:53
Aktiv.: 9.48
Kraj: Krško

PrispevekObjavljeno: Čet Jan 17, 2008 6:16 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

maki je napisal/a:
sory mogoce sem malce narobe prepisal, amapak pri nasih prgovinah sem nasel tole
"AT MEGA 8-16PU AVR 8KB DIP28 16MHz RoHS" pa me zanima ta zamenjava.
Pa se link do koncnega produkta:
http://elfly.pl/multimetr/multimetr_en_DIP.htm
lp

Lahko tega uporabiš. Bo prav tako delovalo.

grosic
Neznanec
Neznanec

Pridružen-a: Čet 17 Jan 2008 17:29
Aktiv.: 0.02
Kraj: Trst

PrispevekObjavljeno: Čet Jan 17, 2008 6:26 pm    Naslov sporočila:  AT MEGA 8-16PU AVR 8KB DIP28 16MHz RoHS Odgovori s citatom

** AT MEGA 8-16PU AVR 8KB DIP28 16MHz RoHS ** deluje do frekvence 16MHz in ga lahko brez problemov uporabljaš v vezju **MULTIMETER (PDIP ATMega8 version)**
LP
Nazaj na vrh
maki
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Čet Jan 17, 2008 9:09 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

najlepsa hvala vsem za odgovore in pomoc.
lp
Nazaj na vrh
maki
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Pet Jan 25, 2008 9:58 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Zal sem se srecal se z eno tezavo, kako sprogramirati tega Atmela?
Doma ze imam JDM in pa taleprogramator,
Avtor sicer omenja samo PIC-e. Do sedaj sem uporabljal ic-prog (za tistih nekaj primerkov) in pa pripadajoci program drugega programatorja, ker pac neka stvar ni sla z JDM
Na zalost se na programiranje ne razumem in naj bi bila stvar "trotel-ziher", prebiral sem clanke o nastavitvah vendar mi je bilo vse manj jasno.
Lp
Nazaj na vrh
Domenius
Član
Član

Pridružen-a: Sre 30 Nov 2005 14:15
Aktiv.: 5.00
Kraj: Medvode

PrispevekObjavljeno: Pet Jan 25, 2008 10:28 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Za programiranje AVRjev potrebuješ programator za AVRje. Med bolj priljubljenimi je STK200, ki je zelo poceni za sestavo. Na moji strani imaš načrt *KLIK* . Je tako preprost da ga lahko sestaviš na protoboardu če ga rabiš samo za 1x. Če ima pa kdo iz Butal takšen programator pa njega prosi da ti sprogramira - sigurno se bo še kakšen takšen našel na forumu.
maki
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Sob Jan 26, 2008 9:39 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

najlepsa hvala za link in info Domenius, zanima me se nekaj ali se na tistih usb programatorjih najprej sprogramira avr ali se ga v ze vgrajenem stanju (preko usb)?
samo sprasujem, izdelal bom tega enostavnega, samo se cip potrebujem.
lp
Nazaj na vrh
maki
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Sob Jan 26, 2008 9:42 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Se eno vprasanje, ali moram za doticni V/A meter vzeti avr iz vezja in ga loceno sprogramirati ali lahko na kar na tisti plosci? (post malo vise)
lp
Nazaj na vrh
ikar
Član
Član

Pridružen-a: Pon 31 Dec 2007 12:32
Aktiv.: 0.78
Kraj: Ljubljana

PrispevekObjavljeno: Sob Jan 26, 2008 10:18 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Mikrokontroler moraš vzeti ven in ga ločeno programirat,ker na vezju nimaš konrktorja za programirat.
maki
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Sob Feb 02, 2008 12:20 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

na zalost mi ni uspelo sprogramirati procesorja, sedaj me pa zanima ali moram pripeljati na proto ploščo tudi +5V kot je na shemah in dodati qvarc in ostalo ali je dovolj samo procesor priklopiti na vmesnik?
lp
Nazaj na vrh
dkone
Član
Član

Pridružen-a: Sre 07 Mar 2007 18:53
Aktiv.: 9.48
Kraj: Krško

PrispevekObjavljeno: Sob Feb 02, 2008 4:06 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

maki je napisal/a:
na zalost mi ni uspelo sprogramirati procesorja, sedaj me pa zanima ali moram pripeljati na proto ploščo tudi +5V kot je na shemah in dodati qvarc in ostalo ali je dovolj samo procesor priklopiti na vmesnik?
lp

Potrebe po kvarcu ni,razno če boš kaj spreminjal notranjo uro. Pripelješ pač tistih 4 signalov(miso,mosi,sck,reset) in napajanje 5V. Pa bi moralo programiranje lepo steči.

maki
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Ned Feb 03, 2008 4:19 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

zal mi se vedno ne gre in ne gre, vedno mi javi:
"device missing or unknown device -24"
pri testu programatorja javi o.k. (avr isp/io) tudi ledica pozmrka, poizkusil sem tudi s enostavnejsim programatorjem s samo 4 upori pa tudi javi isto napako.
Ali je mogoce potrebno nastaviti kaksne stvari v ponyprog ?
hvalezen za vsako idejo ze v naprej
lp
Nazaj na vrh
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Elektronika za začetnike Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Pojdi na stran 1, 2  Naslednja
Stran 1 od 2

Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu
Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu

Uptime: 8 dni