|
www.elektronik.si Forum o elektrotehniki in računalništvu
|
Vinjete...oh, ja...
Pojdi na stran Prejšnja 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10 Naslednja
|
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
Avtor |
Sporočilo |
protoncek Član

Pridružen-a: Sre 31 Jan 2007 9:41 Prispevkov: 9573 Aktiv.: 42.66 Kraj: Mengeš
|
Objavljeno: Pon Mar 24, 2008 1:03 pm Naslov sporočila: |
|
|
serdzodj je napisal/a: |
...po hitrih cestah z modrimi tablami pa nikakor ne in tu se bomo še vozili brez vinjet, |
močno upam da imaš prav, namreč slišal sem drugače - da bodo vinjete veljale tudi za hitre ceste. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Slowfly Član

Pridružen-a: Sre 18 Feb 2004 2:07 Prispevkov: 4082 Aktiv.: 17.18 Kraj: Ljubljana
|
Objavljeno: Pon Mar 24, 2008 1:08 pm Naslov sporočila: |
|
|
@ Adi
Evo, samo zate.
klik |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
serdzodj Član

Pridružen-a: Sre 28 Feb 2007 20:53 Prispevkov: 343 Aktiv.: 1.54 Kraj: Lukovica pri Domžalah
|
Objavljeno: Pon Mar 24, 2008 1:10 pm Naslov sporočila: |
|
|
protoncek je napisal/a: |
...po hitrih cestah z modrimi tablami pa nikakor ne in tu se bomo še vozili brez vinjet, |
močno upam da imaš prav, namreč slišal sem drugače - da bodo vinjete veljale tudi za hitre ceste. |
Tukaj sem se nerodno izrazil, mišljeno je bilo za ceste kot sta Trzinska obvoznica in Ljubljanska 4 pasovnica skozi mesto. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
protoncek Član

|
Objavljeno: Pon Mar 24, 2008 1:46 pm Naslov sporočila: |
|
|
vem...samo malce me skrbi da ne bodo naši vrli šefi tudi te uvrstili med (s)vinjetne obveznosti, potem ko bodo videli da ne bodo prodali 3.5 miljona (s)vinjet na leto... |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
mucek4 Član

Pridružen-a: Sob 18 Jun 2005 20:52 Prispevkov: 2952 Aktiv.: 12.43 Kraj: Tržič - Mesto med gorami
|
Objavljeno: Pon Mar 24, 2008 2:26 pm Naslov sporočila: |
|
|
...Ljubljanska 4 pasovnica skozi mesto. |
Malo off topic. Kje v ljubljani imamo 4 pasovnico? |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
serdzodj Član

Pridružen-a: Sre 28 Feb 2007 20:53 Prispevkov: 343 Aktiv.: 1.54 Kraj: Lukovica pri Domžalah
|
Objavljeno: Pon Mar 24, 2008 2:38 pm Naslov sporočila: |
|
|
Dva pasova v eno smer, dva v drugo. Dunajska, Celovška, Tržaška |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
protoncek Član

|
Objavljeno: Pon Mar 24, 2008 3:25 pm Naslov sporočila: |
|
|
hvala  |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
. Član

Pridružen-a: Pon 23 Avg 2004 16:16 Prispevkov: 16777190 Aktiv.: 70620.77
|
Objavljeno: Pon Mar 24, 2008 4:27 pm Naslov sporočila: |
|
|
Brisana vsebina odstranjenega uporabnika. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
mucek4 Član

Pridružen-a: Sob 18 Jun 2005 20:52 Prispevkov: 2952 Aktiv.: 12.43 Kraj: Tržič - Mesto med gorami
|
Objavljeno: Pon Mar 24, 2008 5:37 pm Naslov sporočila: |
|
|
Dva pasova v eno smer, dva v drugo. Dunajska, Celovška, Tržaška |
To je dvopasovna cesta. Kje ste vi videli 4 pasovno? |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
s55m Član

Pridružen-a: Sob 06 Jan 2007 17:07 Prispevkov: 2696 Aktiv.: 11.97 Kraj: Plovdiv-Bolgarija
|
Objavljeno: Pon Mar 24, 2008 7:03 pm Naslov sporočila: |
|
|
Slowfly je napisal/a: |
@ Adi
Evo, samo zate.
klik |
Hmm, hočejo 5 USD, pa šparam za vinjeto. Hvala vseeno!  _________________ Physics sucks! It always works against "great" ideas!  |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
protoncek Član

|
Objavljeno: Pon Mar 24, 2008 7:20 pm Naslov sporočila: |
|
|
mucek--> 2+2 je 4, a ne? dvopasovnica je navadna cesta, ki ima en pas za naprej,drug za nazaj...
Mare--> kot že rečeno: kupiš prozorno samolepilno folijo, nanjo nalepiš svinjeto, obrežeš da se ne vidi in vse to nalepiš na šipo. Seveda taka menjava ne gre v nedogled, nekajkrat pa gre. Samo če te dobijo...  |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
igo Član

Pridružen-a: Sre 11 Okt 2006 19:11 Prispevkov: 3641 Aktiv.: 15.96
|
Objavljeno: Pon Mar 24, 2008 11:18 pm Naslov sporočila: |
|
|
@Proteus:
Bom kar kupil letno vinjeto, ker nisem tako bogat, da bi dvakrat poceni (polletno) kupil. Kako pa naj vem, kdaj bom šel spet na AC.
Seveda dosti uporabljam AC, ampak imamo doma dve ABC tablici in si eno sposodim (saj itak plačam prehod cestninske postaje). Tistega z breskvico sem se domislil ravno zaradi možnosti prenosa iz avta v avto. To je ključno pri letnih vinjetah za tistega, ki gre parkrat na leto nekam. Zato bi bile boljše dvodnevne in 14 dnevne - kdor se več vozi, naj večkrat plača. Tranzitni pa naj še doplačajo.
Ni mi do goljufanja, je bil le preblisk, ker je bila zgoraj omenjena prenosnost. Očitno zgrešen . Z avstrijsko policijo res še nisem imel bližnjega srečanja. Sem pa par dni preden sem tisto napisal, s stekla povsem brez poškodb odstranil poteklo avstrijsko vinjeto in takoj za tem še slovensko nalepko, ki je že par let samevala v kotu šipe (stranski učinek gledanja dokumentarca o lepilih na TVS). Gekon je zakon .
Adi:
Mišljeno je bilo tako, da so suhe ceste večne. In da osebni avto v dežju bolj uničuje vozišče, kot tovornjak suho cesto (kadar ni dežja). Seveda tovornjak v dežju napravi več škode kot osebni avto, a le če se na vozišču zadržuje voda. Če pa ob dežju na vozišču ni vode, se vozišče ne uničuje. Zato imajo tam vse ceste tako nagnjene, da voda sproti odteka.
Tovornjakarske kolesnice, v katerih bi se zadrževala voda? To je Nemčija, da ne bi bilo nesporazuma. Tam ni kolesnic. Pri nas pa so, ker je slaba podlaga in temperaturno nestabilno vezivo v asfaltu.
Kaj točno uničuje pesek v vozišču (kavitacija ali vodni udari, ko povozimo lužo) pa niso navedli.
No, vozišče se uničuje in so preplastitve potrebne, ampak večno je mišljeno tam 50-80 let.
Zato je potrebno razmerje med ceno izgradnje, ceno rednega vzdrževanja (preplastitev NI vzdrževanje) in ceno popravil.
LP,
Igor _________________ Teoretično je praksa posledica teorije, praktično je pa ravno obratno. (igo 2001)
LP, Igor |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Iztok Član

Pridružen-a: Pet 08 Okt 2004 0:55 Prispevkov: 4974 Aktiv.: 20.94 Kraj: LJ
|
Objavljeno: Pon Mar 24, 2008 11:23 pm Naslov sporočila: |
|
|
MarE69 je napisal/a: |
Še vedno pa nič o vinjeta-transfer metodah  |
Jaz bom poizkusil z prozorno zaščitno folijo za izpostavljene dele karoserije, ki jo nekateri uporabljajo v zimskem času. Pa ne, da se bom švercal. Za dva avta bom pač kupil dve vinjeti. Folija pa bo le za lažje odstranjevanje nalepk, ker imam odstranjevanje reg. nalepk še dobro v spominu ... ... pa tudi vrsta nalepk na sprednji šipi se mi ne zdi nek okras ... prej nasprotno - avto potem izgleda kot kak star češki turistični bus ... ... da preglednosti - varnosti niti ne omenjam. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Iztok Član

Pridružen-a: Pet 08 Okt 2004 0:55 Prispevkov: 4974 Aktiv.: 20.94 Kraj: LJ
|
Objavljeno: Tor Mar 25, 2008 12:04 am Naslov sporočila: |
|
|
S tem o uničevanju cest (mokro/suho - osebni/tovorni) se tudi jaz ne bi strinjal. Seveda je obraba in uničevanje cest različno v različnem vremenu.
Nihče pa me ne bo prepričal, da v kakršnih koli pogojih osebni avto cesto bolj uničuje kot tovorni. Predvsem zato, ker imajo tovorna vozila od 3 do 10x večji pritisk na cm² ... in samo to je bistvena razlika za uničevanje! |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
VolkD Član

Pridružen-a: Pet 24 Sep 2004 21:58 Prispevkov: 14228 Aktiv.: 59.89 Kraj: Divača (Kačiče)
|
Objavljeno: Tor Mar 25, 2008 1:42 am Naslov sporočila: |
|
|
Ob en vidik tovrstnih vinjet se pa ni še nihče spotaknil.
kako je z veljavnostjo vrednostjo, transferjem vinjete, če avto prodamo? _________________ Dokler bodo ljudje mislili, da živali ne čutijo, bodo živali čutile, da ljudje ne mislijo. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
|
 |
www.elektronik.si Seznam forumov
-> Vse kar nima zveze z elektroniko in računalništvom |
Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas Pojdi na stran Prejšnja 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10 Naslednja
|
Stran 8 od 10 |
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu
|
Uptime: 9 dni