|
www.elektronik.si Forum o elektrotehniki in računalništvu
|
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
Avtor |
Sporočilo |
mirang Neznanec

Pridružen-a: Ned 24 Feb 2013 22:10 Prispevkov: 6 Aktiv.: 0.04 Kraj: Kanal ob Soči
|
Objavljeno: Ned Apr 21, 2013 9:38 am Naslov sporočila: |
|
|
Za pojasnilo:
S primerom dveh kozarcev je bil namen pokazati vpliv pristopa. Ker poskus ni hipen ( vsaj rezultati, kot je moč razbrati iz pričakovanj v prispevkih nekaterih), je bolje, da si na kozarce napišeš oznake. Tako pač pri kozarcu P misliš pozitivno, isto s kozarcem N negativno. Ker pač pozabljamo. Bolj plastična razlaga ( za tiste, ki ne razumejo, kaj hočem povedati): če bi v isti kozarec enkrat nalival belo, enkrat pa črno barvo, in vedno barvo iz kozarca vlival v dve posodi, bi v posodi dobil kot rezultat sivo barvo. V obeh. Če pa bi imel dva kozarca, bi v posodah imel belo in črno barvo. Kapiš?
Priznam, je težko začeti razmišljati iz okvirov, ki nam jih tupijo celo življenje.
Hotel sem samo predstaviti ali pojasniti svet okoli nas, kot ga sam razumem. Ali pa si predstavljam, da naj bi nekaj takega bilo. Sem sicer tehnični, logični tip ( vzrok - posledica), vendar se hkrati zavedam, da znam in vem premalo. Vsak dan se lahko kaj novega naučim ( če hočem), najlažje pa je " lulati, kakati in rajati veselo". In živeti v prepričanju, da obstaja samo vidni del sveta.
Teh stvari in prepričanj ( mojih) v vsakodnevnem življenju ne razlagam stalno in vsakemu, ki ima tri sekunda časa. Jih je pa lažje posredovati v takšni temi tu na forumu, ko smo že pri takšni debati. V pisni obliki. Že tako me včasih kdo gleda " svetlo".
Bom za razne skeptike v tej temi malce dregnil v osje gnezdo: mi zna kdo pojasniti, na kakšni bazi ali na bazi česa " delujejo" občutki ali pa mentalna povezanost npr. matere in otroka, ali pa dvojčkov, da ob neprijetnem dogodku ene osebe, druga začuti skoraj isto? Saj osebka nista povezana s kabli ali internetom. Pa sta dostikrat v različnih krajih po svetu.
?
Komaj čakam komentarje.
Pa lep dan. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
shad Član

Pridružen-a: Ned 23 Okt 2011 16:17 Prispevkov: 128 Aktiv.: 0.77 Kraj: Murska Sobota
|
Objavljeno: Ned Apr 21, 2013 10:31 am Naslov sporočila: |
|
|
Slučajnost? |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
VolkD Član

Pridružen-a: Pet 24 Sep 2004 21:58 Prispevkov: 14228 Aktiv.: 59.93 Kraj: Divača (Kačiče)
|
Objavljeno: Ned Apr 21, 2013 11:14 am Naslov sporočila: |
|
|
@mirang: nič novega ne odkrivaš. Vse je že znano in poznano, a je mogoče opisano na manj mističen način.
Nekatere stvari so pač žive in funkcionirajo, brez da bi zato potrebovale fizično telo. No kar poglej, en tak lep primer je recimo naše Društvo elektronikov Slovenije.
Nekateri vidijo v tem samo priliko za poceni nakup nečesa, drugi pa občutijo pripadnost nečemu, neki skupini, ideji,.... in tega vsega se pač ne da razložiti zgolj z vzrokom in posledico. _________________ Dokler bodo ljudje mislili, da živali ne čutijo, bodo živali čutile, da ljudje ne mislijo. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
igor_k Član

Pridružen-a: Pon 19 Jul 2004 11:44 Prispevkov: 1011 Aktiv.: 4.26 Kraj: Rače
|
Objavljeno: Ned Apr 21, 2013 1:50 pm Naslov sporočila: |
|
|
Citiram: |
Bom za razne skeptike v tej temi malce dregnil v osje gnezdo: mi zna kdo pojasniti, na kakšni bazi ali na bazi česa " delujejo" občutki ali pa mentalna povezanost npr. matere in otroka, ali pa dvojčkov, da ob neprijetnem dogodku ene osebe, druga začuti skoraj isto? Saj osebka nista povezana s kabli ali internetom. Pa sta dostikrat v različnih krajih po svetu.
? |
No, ko boš takšno povezanost in občutke dokazal (to, da nekdo trdi, kako je občutil bolečino svojega brata dvojčka, še ni dokaz!), potem je miljon od Randi-ja tvoj. Kar pogumno. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
igo Član

Pridružen-a: Sre 11 Okt 2006 19:11 Prispevkov: 3641 Aktiv.: 15.97
|
Objavljeno: Ned Apr 21, 2013 2:31 pm Naslov sporočila: |
|
|
Eh, verniki in neverniki ...
Nevernikom bom na pikniku nekaj pokazal.
Recimo, da bo to v živo videlo vsaj 50 forumašev, lahko boste tudi snemali.
Po pikniku pričakujem, da na tem forumu ne bo več prepirov v zvezi z "nevidnimi", "neobstoječimi" in nemerljivimi "pojavi".
Do takrat pa poskušajte oboji zdržati, da se ta tema ne bi zaklenila. _________________ Teoretično je praksa posledica teorije, praktično je pa ravno obratno. (igo 2001)
LP, Igor |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
kobranka Član

Pridružen-a: Sob 24 Jul 2010 19:37 Prispevkov: 3403 Aktiv.: 18.71 Kraj: nekje v zgornjem posočju
|
Objavljeno: Ned Apr 21, 2013 9:25 pm Naslov sporočila: |
|
|
Vzemite dva enaka kozarca. Posadite dve enaki roži. Enaka zemlja, enake posode, postavite na isto mesto. Na en kozarec napišite P, na enega N. Nalijte vodo v kozarca. Primite P kozarec, pomislite na nekaj lepega iz vašega življenja( 10 sek), in nato zalijte prvo rožo. Primite N kozarec, pomislite na nekaj hudega, slabega iz vašega življenja, in zalijte drugo rožo. Opazujte razliko v rasti. |
Bom poskusil na čili penisih, ko mi pokukajo iz zemle. Mislim, da sem jim mešanico zamlje pripravljal precej več časa kot deset sekund, prej deset minut. Že sama beseda čili in penis je med pripravo sejanja ustvarjala pozitivne občutke, ki jih drugače redko doživim. Upam, da bodo tile čiliji bolje kalili kot oni drugi(sem sejal dve sorti v en lonec).
".. Bog je
ustvaril človeka po svoji podobi, iz zemlje in prsti, in mu vdahnil dušo..". |
Ma se le meni zdi ali je včasih pri sedem miljadr zemljanov preveč delal na kvantiteti kot kvaliteti. Sam zase bo mogel molit in se križat.
Ne. Teh nekaj zadnjih postov so omenjali kakšen spomin naj bi imela voda s katero zalivaš rastline. Ali je to dober ali slab. Bom pač moral probat, čeprav bo težko kakšne zares uporabne dobre spomine priklicat iz skladišča. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
dusanst Član

Pridružen-a: Tor 09 Apr 2013 8:21 Prispevkov: 28 Aktiv.: 0.19 Kraj: Dolenjske toplice
|
Objavljeno: Ned Apr 21, 2013 10:05 pm Naslov sporočila: |
|
|
Fantje tukaj ste pa kar globoko "zabluzili"
Jaz bi rekel da dejte-mo na to gledati tako da za tistega ki verjame to deluje
Prav tako pa za tistega ki ne verjame ne deluje
Pa tudi prepričevanje prepričanih tukaj nima dosti učinka!  _________________ LP |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
aljoš Član

Pridružen-a: Čet 08 Sep 2005 20:03 Prispevkov: 3132 Aktiv.: 13.19 Kraj: Škofja loka-poljanska dolina
|
Objavljeno: Ned Apr 21, 2013 10:44 pm Naslov sporočila: |
|
|
Placebo efekt?  _________________ Najprej se je pokadilo, nato izjavi Sokrat: dva Watt-a my ass...LOOOLL::: |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
dusanst Član

Pridružen-a: Tor 09 Apr 2013 8:21 Prispevkov: 28 Aktiv.: 0.19 Kraj: Dolenjske toplice
|
Objavljeno: Ned Apr 21, 2013 10:59 pm Naslov sporočila: |
|
|
Pa še tole bi dodal mlajši kot ste-smo manj je možnoti da bi verjeli v kaj takšnega
In starejši kot boste večje bodo možnosti - in tudi dejansko vas bo več vsaj delno sprejelo mišljenje - da nekaj pa mogoče le je nekje odzadej da ni čisto vse (vsa resnica) tisto kar vemo in kar ve sodobna znanost
Z leti namreč pridobimo ogromno zavestnih in podzavestnih informacij in spoznanj
Pa tudi same življenske izkušnje nas mnogokrat pripeljejo v situacijo da nismo čisto "ziher" kaj in kako se je pri neki zadevi zgodilo
Tako da nikoli ne reci nikoli - lepo pravi naš pregovor da se zarečenega kruha največ poje _________________ LP |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
sraka Član

Pridružen-a: Čet 20 Nov 2008 23:52 Prispevkov: 481 Aktiv.: 2.38 Kraj: PMAVs
|
Objavljeno: Ned Apr 21, 2013 11:01 pm Naslov sporočila: |
|
|
Lani je bil pa močan cviček. _________________ Danes je težko biti budala, konkurenca je velika, pa še dokazovati se moraš večkrat na dan.
Sem ogledalo: Nisem kriv, če v meni vidite nekaj kar vam ni všeč. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
xsyt Član

Pridružen-a: Sre 28 Maj 2008 22:19 Prispevkov: 1346 Aktiv.: 6.47 Kraj: Slov.Bistrica
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
bedo123 Član

Pridružen-a: Pon 08 Okt 2012 9:53 Prispevkov: 39 Aktiv.: 0.25 Kraj: žiri
|
Objavljeno: Sre Jun 05, 2013 10:24 pm Naslov sporočila: Re: To ni nobena šala! |
|
|
int47 je napisal/a: |
vilko je napisal/a: |
Resna firma, kot je Conrad, prodaja knjigo o zdravljenu z bioenergijo! |
Conrad (vsaj v SLO) ni resna firma. |
pa še draga je _________________ jel  |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
. Član

Pridružen-a: Čet 06 Maj 2010 20:12 Prispevkov: 1035 Aktiv.: 5.61
|
Objavljeno: Sob Dec 07, 2013 4:40 pm Naslov sporočila: |
|
|
Verjetno že videno, ampak je še vedno vredno ogleda.  |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Merlin Član

Pridružen-a: Sob 29 Dec 2007 0:47 Prispevkov: 289 Aktiv.: 1.36
|
Objavljeno: Pon Dec 09, 2013 12:23 pm Naslov sporočila: |
|
|
če jo bomo kupovali je še prepoceni |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
kastaneda Član

Pridružen-a: Pet 23 Okt 2009 11:18 Prispevkov: 459 Aktiv.: 2.40
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
|
 |
www.elektronik.si Seznam forumov
-> Dobra volja je najbolja, ... |
Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas Pojdi na stran Prejšnja 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10 Naslednja
|
Stran 9 od 10 |
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu
|
Uptime: 5 dni