|
www.elektronik.si Forum o elektrotehniki in računalništvu
|
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
Avtor |
Sporočilo |
red_mamba Član

Pridružen-a: Ned 20 Feb 2005 17:56 Prispevkov: 1486 Aktiv.: 6.27 Kraj: Yogyakarta
|
Objavljeno: Pon Okt 06, 2014 10:15 am Naslov sporočila: |
|
|
http://www.freecadweb.org/ je tudi eden taksnih. Sploh za 3d modele ohisij risat je ok. _________________ Bad things happen to good people all the time for no reason!
Blog |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
clownfish Član

Pridružen-a: Pet 05 Avg 2005 13:05 Prispevkov: 765 Aktiv.: 3.23 Kraj: Povir / Ljubljana
|
Objavljeno: Pon Okt 06, 2014 10:58 am Naslov sporočila: |
|
|
oobuco je napisal/a: |
Po3Dravljeni.
Ne vem pa s kakšnim računalniškim orodjem naj se tega loti. Saj obstaja mnogo, mnogo orodij, ampak mene zanimajo izkušnje koga, ki se je prvič srečal s 3D risanjem in potem 3D printerjem.
|
V zadnji številki revije Monitor imaš članke o brezplačnih orodjih za risanje v 3D. Zanimivo branje. Za začetnika pa bi bil verjetno najbolj uporaben in z najboljšo podoporo klasičen Google Sketch up.
Ker dokler se idene ne definirajo v 3D svetu do takrat se tudi ne morejo potem materialzirat v 3D printerju. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
oobuco Član

Pridružen-a: Pon 25 Avg 2014 11:00 Prispevkov: 206 Aktiv.: 1.57 Kraj: Šentvid pri Stični
|
Objavljeno: Pon Okt 20, 2014 1:24 pm Naslov sporočila: |
|
|
Hvala za pomoč, se je nekaj prijelo, že riše.
Sicer ene zadeve, ki najbrž ne bodo preveč uspešno natisnjene - kakšne Lego kose, ki ne obstajajo.
Nismo pa še nič tiskali zunaj, ker me je preveč srbelo in sem vseeno nabavil en kit 3d tiskalnik, pa ga počasi sestavljam in bomo kar doma to preizkusili - upam.
Me pa nekaj zanima, sicer sem se precej načital a ne najdem odgovora na to kaj vpiva na to, da izbereš tiskanje s 1.75 mm materialom ali 3.00 materialom. Razen seveda kakšno glavo imaš. _________________ Pred EUR sem bil SIT! (sposojeno z grafita) |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
bpavsic Član

Pridružen-a: Pet 03 Apr 2009 20:45 Prispevkov: 354 Aktiv.: 1.79 Kraj: Maribor
|
Objavljeno: Pon Okt 20, 2014 1:53 pm Naslov sporočila: |
|
|
@oobuco
Pozabi na Lego... Kakšna malenkost (čisto enostavni kosi) bi še šli skozi, kaj več pa ne. Problem so čepki in luknjice za njih, ki bi morale biti res zelo zelo natančne, tega pa ti s tem 3D printerjem ne bo uspelo. Sem pa opazil, da je lažje dobiti narediti kak "lego kompatibilen" kos s PLAjem kot z ABSom (vsaj meni ga je lažje tiskat). |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu
|
Uptime: 492 dni