|
www.elektronik.si Forum o elektrotehniki in računalništvu
|
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
Avtor |
Sporočilo |
frasart Neznanec

Pridružen-a: Sob 05 Jul 2014 17:56 Prispevkov: 4 Aktiv.: 0.03 Kraj: Pragersko
|
Objavljeno: Sob Avg 02, 2014 9:17 pm Naslov sporočila: |
|
|
Sprašujem zato ker sem zasledil iz prve strani tretji post od VolkD- Sledeče
- uporaba že res preživetih 2n3055. Pa četudi bi jih zamenjali z recimo 2n3773 bi bil spoj kot je prikazan še vedno zelo vprašljiv. Predlagam, da se uporabi recimo TIP147, ki že vsebuje darlington spoj. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
gumby Član

Pridružen-a: Sob 28 Apr 2007 12:32 Prispevkov: 4066 Aktiv.: 18.41
|
Objavljeno: Sob Avg 02, 2014 9:22 pm Naslov sporočila: |
|
|
typo pač... TIP142 je mislil _________________ Tule nisem več aktiven. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
protoncek Član

Pridružen-a: Sre 31 Jan 2007 9:41 Prispevkov: 9573 Aktiv.: 42.78 Kraj: Mengeš
|
Objavljeno: Sob Avg 02, 2014 9:27 pm Naslov sporočila: |
|
|
Kot prvo se opravičujem za zavajanje z moje strani, sem kasneje popravil...res sem spregledal polariteto, ker je datasheet isti za NPN in PNP...
Ampak - si prebral Darkotov odgovor?poznaš razliko med NPN in PNP tranzistorjem?
Če že, je kvečjemu kandidat TIP140,141 ali 142, pa odstraniš BD241. Kako bo to delalo pa...
Ampak samo z menjavo tranzistorja ne narediš dosti. Že prisotnost čipa 723 je tu
EDIT: Gumby, ja, dopuščam to možnost... |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
VolkD Član

Pridružen-a: Pet 24 Sep 2004 21:58 Prispevkov: 14228 Aktiv.: 60.05 Kraj: Divača (Kačiče)
|
Objavljeno: Sob Avg 02, 2014 11:24 pm Naslov sporočila: |
|
|
frasart je napisal/a: |
Sprašujem zato ker sem zasledil iz prve strani tretji post od VolkD- Sledeče
- uporaba že res preživetih 2n3055. Pa četudi bi jih zamenjali z recimo 2n3773 bi bil spoj kot je prikazan še vedno zelo vprašljiv. Predlagam, da se uporabi recimo TIP147, ki že vsebuje darlington spoj. |
Res je, a to potegne za seboj spremembo celotnega vezja. PNP varianta pomeni tudi regulacijo v negativni vejo, s tem hlajenje tranzistorjev direktno na ohišju brez izolacije in še in še. Ne gre torej za zamenjavo tranzistor za tranzistor, temveč za spremembo koncepta.
Razen tega je to tekst, ki je star 7 let. Danes bi ti priporočil da narediš napajalnik z MOSFET-i.
Oglej si napajalnike v naših revijah. Tu imaš kazalo. _________________ Dokler bodo ljudje mislili, da živali ne čutijo, bodo živali čutile, da ljudje ne mislijo. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
|
 |
www.elektronik.si Seznam forumov
-> Napajalniki, polnilci in baterije |
Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas Pojdi na stran Prejšnja 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10
|
Stran 10 od 10 |
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu
|
Uptime: 495 dni