www.elektronik.si Seznam forumov www.elektronik.si
Forum o elektrotehniki in računalništvu

PomočPomoč  IščiIšči  Seznam članovSeznam članov  SkupineSkupine  StatisticsStatistika  AlbumAlbum  DatotekeFilemanager DokumentacijaDocDB LinksPovezave   Registriraj seRegistriraj se 
  PravilaPravila  LinksBolha  PriponkePriponke  KoledarKoledar  ZapiskiZapiski Tvoj profilTvoj profil Prijava za pregled zasebnih sporočilPrijava za pregled zasebnih sporočil PrijavaPrijava 

kateri element je to?
Pojdi na stran Prejšnja  1, 2

Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Komponente in podsklopi
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
Sokrat
Član
Član

Pridružen-a: Čet 25 Avg 2005 11:00
Aktiv.: 23.57

PrispevekObjavljeno: Pet Mar 28, 2008 10:42 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

s57bic je napisal/a:
Zanimivo. česa podobnega še nisem videl.
Kot dve paralelno in v obratno smer vezani Z diodi.

:google: za transorb ali transil.

s57bic
Član
Član

Pridružen-a: Sre 17 Dec 2003 8:18
Aktiv.: 2.69
Kraj: LJUBLJANA

PrispevekObjavljeno: Pet Mar 28, 2008 11:07 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Sem opazil, da sem neumnost zapisal. Paralelno povezani Z diodi namesto zaporedno povezani Z diodi.
Transili so za višjo napetost, kot ta Iskrina stvar.
Kar me moti, je velika disipacija na tako majhnem elementu.

lp, Jože.
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
lojzek
Član
Član

Pridružen-a: Pet 25 Jan 2008 8:00
Aktiv.: 15.99

PrispevekObjavljeno: Pet Mar 28, 2008 11:50 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

No pa sem tudi jaz nekaj novega zvedel. Imam namreč doma nekaj podobnih "diod" s to oznako 3397, ampak v drugačnem ohišju- kot dioda by234
Nazaj na vrh
Iztok
Član
Član

Pridružen-a: Pet 08 Okt 2004 0:55
Aktiv.: 21.00
Kraj: LJ

PrispevekObjavljeno: Pet Mar 28, 2008 11:54 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Uporabna zadeva za kakšen nadzor brezhibnosti tokokroga porabnika. Verjetno bi delovala v kombinaciji z skoraj vsemi optokoplerji.
Nazaj na vrh
Skrit Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
Sokrat
Član
Član

Pridružen-a: Čet 25 Avg 2005 11:00
Aktiv.: 23.57

PrispevekObjavljeno: Pet Mar 28, 2008 1:41 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

s57bic je napisal/a:
Transili so za višjo napetost, kot ta Iskrina stvar.

Gre za ikoncept, kakrsnega si imel v mislih. Sicer sem ze kupoval nekaj voltne transorbe/transile (6.8V) in ne vidim razloga zakaj ne bi mogli narediti takih za se nizjo napetost; bi pac uporabili vec PN spojev zapored namesto zener breakdowna.

GregorN
Član
Član

Pridružen-a: Tor 20 Nov 2007 7:48
Aktiv.: 5.43
Kraj: Maribor

PrispevekObjavljeno: Pet Mar 28, 2008 3:28 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

PPG78 je napisal/a:
Kot kaže sem uganil ... v prilogi originalni papir ki so ga prilagali.

LP, Peter

U se ti najlepše zahvaljujem, sam tega nebi našel! HVALA!

int47
Član
Član

Pridružen-a: Pon 15 Dec 2003 0:10
Aktiv.: 8.88
Kraj: Ljubljana

PrispevekObjavljeno: Pet Mar 28, 2008 5:03 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

2,7V * 1A = 2,7W
Nazaj na vrh
psevdonim
Član
Član

Pridružen-a: Čet 21 Sep 2006 21:42
Aktiv.: 14.93
Kraj: slo

PrispevekObjavljeno: Pet Mar 28, 2008 9:56 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

so pač zaporedno vezali štiri 1N4004 in tem vzporedno vezali še štiri 1N4004 obrnjeno v drugo smer. Če na en čip spravijo nekaj sto transistorjev, tudi za 8 diod ni problem. Najbrž se za 1A zahteva, da mora ta element ostati na dolgih priključkih - da se toplota odvaja preko priključkov
Nazaj na vrh
GregorN
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Ned Apr 13, 2008 10:06 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Razmišljal sem, lahko priklopim diodo in LED diodo tako kot je narisano samo da porabnika nebi bilo?

iskra_3397.JPG
 Opis:
 Velikost datoteke:  429.06 KB
 Pogledana:  12 krat

iskra_3397.JPG

Silvo
Moderator
Moderator

Pridružen-a: Pon 24 Feb 2003 17:09
Aktiv.: 61.94
Kraj: Koroška-okolica Dravograda

PrispevekObjavljeno: Ned Apr 13, 2008 10:15 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

GiGi je napisal/a:
Kaj je to za en element? Na njem je le "zvezda" mislim da je to znak od iskre, ter na njem samo piše 3397 in nič drugega. Sem preveril prevodnost in prevaja v obe smeri, imam jih več komadov vsi prevajajo v obe smeri.

GiGi je napisal/a:
Razmišljal sem, lahko priklopim diodo in LED diodo tako kot je narisano samo da porabnika nebi bilo?

Brick wall V prvem sporočilu ugotavljaš, da stvar prevaja v obe strani, sedaj bi to ti priklopil brez porabnika na 230V?

GregorN
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Ned Apr 13, 2008 12:34 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

ups, nekaj časa je minilo, pa sem kar napisal in nič premislil, hvala za opomin. Smile
Speed King
Član
Član

Pridružen-a: Tor 19 Okt 2004 0:49
Aktiv.: 0.49
Kraj: Postojna

PrispevekObjavljeno: Ned Apr 13, 2008 8:19 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Uporabna zadeva, se jo še dobi?
Dobra rešitev za v hišno stikalo, za indikacijo prižgane luči, če v stikalu nimaš ničle,
sicer je več rešitev, kako priti do tistih dveh V za led, ampak ta zmaga.
Kolikor sem gledal, že dolgo ni duha od te firme.
Nazaj na vrh
GregorN
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Pon Apr 14, 2008 3:16 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Ne vem če se da kje tole dobiti ... doma jih imam trenutno 50kom, je pa kar uporabna zadeva ja.
jur
Član
Član

Pridružen-a: Pet 02 Dec 2005 14:45
Aktiv.: 21.71
Kraj: [color=zelena]Ljubljana[/color]

PrispevekObjavljeno: Tor Apr 15, 2008 9:17 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Quote(navodilo): "Padec napetosti na diodi 3379 znaša od 2.5 do 2.7 volta."
Za napajanje LED diode je to nekam veliko. Bi LED morala imeti v serijo še kakšen manjši upor... Pri maksimalnem toku 1 A skozi 3379 se zaradi LED diode napetost najbrž ne sesede toliko, da ne bi LED pregorela....

Jur
Nazaj na vrh
Skrit Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Komponente in podsklopi Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Pojdi na stran Prejšnja  1, 2
Stran 2 od 2

Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu
Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu

Uptime: 493 dni