|
www.elektronik.si Forum o elektrotehniki in računalništvu
|
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
Avtor |
Sporočilo |
satelitko Član

Pridružen-a: Pon 19 Apr 2004 13:27 Prispevkov: 1777 Aktiv.: 7.48 Kraj: Radovljica
|
Objavljeno: Sob Maj 03, 2008 10:14 am Naslov sporočila: |
|
|
A misliš, da bo digitalni tuner rešil zadevo?
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Branez Moderator

Pridružen-a: Pon 14 Apr 2003 7:21 Prispevkov: 7831 Aktiv.: 32.97 Kraj: Koprivnica HR
|
Objavljeno: Sob Maj 03, 2008 10:30 am Naslov sporočila: |
|
|
Ne verjamem, pri današnji tehniki je to težko ugotoviti.
_________________ The true sign of intelligence is not knowledge but imagination.
Creativity is intelligence having fun!
Albert Einstein |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
VolkD Član

Pridružen-a: Pet 24 Sep 2004 21:58 Prispevkov: 14228 Aktiv.: 59.91 Kraj: Divača (Kačiče)
|
Objavljeno: Sob Maj 03, 2008 7:11 pm Naslov sporočila: |
|
|
Po moje se nekje v cevi žarek čudno lomi, ki je tudi na levi strani videt neki čudnega.
Tisti krog bo torej posledica tega lomljenja?
Kaj mislite bi to bila mogoča razlaga?
_________________ Dokler bodo ljudje mislili, da živali ne čutijo, bodo živali čutile, da ljudje ne mislijo. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Branez Moderator

Pridružen-a: Pon 14 Apr 2003 7:21 Prispevkov: 7831 Aktiv.: 32.97 Kraj: Koprivnica HR
|
Objavljeno: Sob Maj 03, 2008 7:20 pm Naslov sporočila: |
|
|
Misliš levo spodaj? Pri ponovnem ogledu slike ti lahko samo pritrdim.
Opis: |
|
Velikost datoteke: |
91.99 KB |
Pogledana: |
9 krat |

|
_________________ The true sign of intelligence is not knowledge but imagination.
Creativity is intelligence having fun!
Albert Einstein |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
matic_scetinec Član

Pridružen-a: Tor 15 Jan 2008 17:11 Prispevkov: 993 Aktiv.: 4.67 Kraj: Brezovica pri Ljubljani
|
Objavljeno: Sob Maj 03, 2008 7:23 pm Naslov sporočila: |
|
|
bostjang je napisal/a: |
Po mojem mnenju gre za napako v samem ekranu oz. defektni mreži. Da bi bila napaka v elektroniki zelo težko verjamem. Lahko testiraš tako, da zamenjaš polariteto enega ali drugega odklona, pa vidiš ali se bo krog preselil. |
Zdravo!
Ali si to že poizkusil?
LP
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Slowfly Član

Pridružen-a: Sre 18 Feb 2004 2:07 Prispevkov: 4082 Aktiv.: 17.19 Kraj: Ljubljana
|
Objavljeno: Sob Maj 03, 2008 11:13 pm Naslov sporočila: |
|
|
Lahko ti posodim tisto barvno folijo za pred ekran, s katero smo pred 30+ leti čudežno spreminjali ČB televizorje v barvne. Po moje bo to rešilo probleme z lomom v ekranu, pa tudi vohunjenje z radijskim teleskopom bo zelo otežkočeno, saj bo na ta način vohun dobil poplnoma napačne informacije o krominančnem signalu.
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
satelitko Član

Pridružen-a: Pon 19 Apr 2004 13:27 Prispevkov: 1777 Aktiv.: 7.48 Kraj: Radovljica
|
Objavljeno: Sob Maj 03, 2008 11:32 pm Naslov sporočila: |
|
|
Slowfly je napisal/a: |
Lahko ti posodim tisto barvno folijo za pred ekran, s katero smo pred 30+ leti čudežno spreminjali ČB televizorje v barvne. Po moje bo to rešilo probleme z lomom v ekranu, pa tudi vohunjenje z radijskim teleskopom bo zelo otežkočeno, saj bo na ta način vohun dobil poplnoma napačne informacije o krominančnem signalu. |
Ja, ga bom zaj..., bo mislil, da imam SECAM, ali pa celo NTSC, pa bo totalno zmeden
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
satelitko Član

|
Objavljeno: Sob Maj 03, 2008 11:34 pm Naslov sporočila: |
|
|
matic_scetinec je napisal/a: |
bostjang je napisal/a: |
Po mojem mnenju gre za napako v samem ekranu oz. defektni mreži. Da bi bila napaka v elektroniki zelo težko verjamem. Lahko testiraš tako, da zamenjaš polariteto enega ali drugega odklona, pa vidiš ali se bo krog preselil. |
Zdravo!
Ali si to že poizkusil?
LP |
Poskušal sem zamenjati polariteto odklona, a nisem prepričan, ali je + na modri ali zeleni žici? Tudi če sem zamenjal, je bil krog še vedno krog
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Slowfly Član

Pridružen-a: Sre 18 Feb 2004 2:07 Prispevkov: 4082 Aktiv.: 17.19 Kraj: Ljubljana
|
Objavljeno: Ned Maj 04, 2008 2:07 am Naslov sporočila: |
|
|
Modra žica bo gotovo plus, zelena pa minus! To je zaradi tega, ker je trava zelena, raste pa spodaj (-) na zemlji, nebo ki je modro, pa je zelo visoko (+) zgoraj!
Gotovo je tako, ker sem enkrat enega slišal, ki ima prijatejla, ki se na te reči ful spozna!
Samo ko zamenjaš polariteto, se ti bo krog obrnil za 180°!
Nazadnje urejal/a Slowfly Ned Maj 04, 2008 2:12 am; skupaj popravljeno 1 krat |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Sokrat Član

Pridružen-a: Čet 25 Avg 2005 11:00 Prispevkov: 5584 Aktiv.: 23.51
|
Objavljeno: Ned Maj 04, 2008 2:12 am Naslov sporočila: |
|
|
VolkD je napisal/a: |
Po moje se nekje v cevi žarek čudno lomi, ki je tudi na levi strani videt neki čudnega.
Tisti krog bo torej posledica tega lomljenja?
Kaj mislite bi to bila mogoča razlaga? |
Ocitna sfericna aberacija maske. Tukaj ni kaj narediti, zamenjaj kanalnik in cip za teletekst in vse elektrolite v napajalniku.
_________________ Ka ti bo pa torba ce si kupu kolo ? |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
satelitko Član

|
Objavljeno: Ned Maj 04, 2008 8:07 am Naslov sporočila: |
|
|
Slowfly je napisal/a: |
Modra žica bo gotovo plus, zelena pa minus! To je zaradi tega, ker je trava zelena, raste pa spodaj (-) na zemlji, nebo ki je modro, pa je zelo visoko (+) zgoraj!
Gotovo je tako, ker sem enkrat enega slišal, ki ima prijatejla, ki se na te reči ful spozna!
Samo ko zamenjaš polariteto, se ti bo krog obrnil za 180°! |
Hmmm, spet nekaj čudnega, krog se je obrnil za kakih, na oko bi rekel 270 stopinj. Če pa zamižim na levo oko in malce nagnem glavo v desno, pa bi rekel da "od preostalog oka" krog malce visi nazaj.
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Slowfly Član

|
Objavljeno: Ned Maj 04, 2008 4:25 pm Naslov sporočila: |
|
|
Pa imaš zeleno in modro žico po zamenjavi še vedno lepo vzporedni?
Če si ju prekrižal ti tistih dodatnih 90° gotovo prinese fazni premik, ki je posledica presluhov zaradi zmanjšane parazitske kapacitivnosti med žicama.
Lahko pa poskusiš zamižati na desno oko, glavo pa nagniti v levo.
Poročaj o rezultatih!
Zelo verjetno je, da boš moral zaradi 270°zamika kroga, televizor postaviti na bok, ter ga zadaj podložiti s kakšnim priročnikom za domače mojstre, recimo " Color TV for dummies". S slednjim boš zelo omilil tisto nagnjenost kroga nazaj, pa še televizijo je lažje gledati tako obrnjeno, ko bočno ležiš na kavču.
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
bostjang Član

Pridružen-a: Tor 03 Jan 2006 15:29 Prispevkov: 3476 Aktiv.: 14.64 Kraj: Postojna
|
Objavljeno: Pon Maj 05, 2008 10:42 am Naslov sporočila: |
|
|
satelitko je napisal/a: |
....
Poskušal sem zamenjati polariteto odklona, a nisem prepričan, ali je + na modri ali zeleni žici? Tudi če sem zamenjal, je bil krog še vedno krog |
Na istem mestu (zgoraj desno) ali drugje?
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu
|
Uptime: 7 dni