www.elektronik.si Seznam forumov www.elektronik.si
Forum o elektrotehniki in računalništvu

PomočPomoč  IščiIšči  Seznam članovSeznam članov  SkupineSkupine  StatisticsStatistika  AlbumAlbum  DatotekeFilemanager DokumentacijaDocDB LinksPovezave   Registriraj seRegistriraj se 
  PravilaPravila  LinksBolha  PriponkePriponke  KoledarKoledar  ZapiskiZapiski Tvoj profilTvoj profil Prijava za pregled zasebnih sporočilPrijava za pregled zasebnih sporočil PrijavaPrijava 

Ojačevalec 100W
Pojdi na stran Prejšnja  1, 2, 3, 4  Naslednja

Objavi novo temo   Ta tema je zaklenjena: ne moreš urejati sporočil ali odgovarjati na objave.   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Elektronika za začetnike
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
dyspey1
Član
Član

Pridružen-a: Pet 11 Jul 2008 16:24
Aktiv.: 0.26
Kraj: Štanjel

PrispevekObjavljeno: Ned Avg 03, 2008 9:37 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Zradi tevih vzroku k ste napisli ni počil kondenzator

Shema in tiskano vezje nista enaka. Na shemi imaš C10 povezan med +55V in maso, na tiskanem vezju pa je drugače.
Na hitro sem pregledal tiskano vezje. Poleg omenjenega problema imaš še nekaj dodatnih:
- Vezi za napajanje in zvočnik ter Emitor in kolektor izhodnih tranzistorjev morajo biti bolj debele - to so tiste po katerih tečejo veliki tokovi
- Eagle ti lepo z rumenimi črtami nariše vezi, ki jih nisi povezal - uporabi to
- priporočam ti, da v sch editorju vpišeš vrednosti elementov
- priporočam ti, da prilagodiš velikosti elementov realnim elementom
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo MSN Messenger - naslov
ro-bi
Član
Član

Pridružen-a: Ned 28 Jan 2007 16:53
Aktiv.: 15.95

PrispevekObjavljeno: Ned Avg 03, 2008 10:24 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

dyspey1 je napisal/a:
Zradi tevih vzroku k ste napisli ni počil kondenzator

Morda si nalotal pasjo bombico namesto kondenzatorja?
Meni se je že 1x to naredilo....
Ej

dyspey1
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Ned Avg 03, 2008 10:55 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Sem pogledov, če je slučajno narobe obrnjen kondenzator pa ni. J

Nazadnje urejal/a dyspey1 Ned Avg 03, 2008 12:25 pm; skupaj popravljeno 3 krat
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo MSN Messenger - naslov
Srecko
Član
Član

Pridružen-a: Čet 25 Dec 2003 21:29
Aktiv.: 4.27
Kraj: Okolica Cerkna

PrispevekObjavljeno: Ned Avg 03, 2008 12:05 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

dyspey1 je napisal/a:
obrnjen kondemzatorje

Off topic
Preglej malo svoje poste preden pošlješ!!!!
V tvojih postih je kar precej cvetk in če tako delaš tudi vezje ni čudno, da poka.

Spodaj kjer je gumb pošlji imaš tudi predogled in bi bilo lepo, če bi ga kdaj uporabil.
Lahko pa tudi potem urejaš svoje poste in se dokler ti kdo drug ne napiše posta za tvojim nič ne vidi, da si urejal.

Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
dyspey1
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Ned Avg 03, 2008 12:17 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Se opravičujem. sem popravil. hvala ker si me opozoril.
Nazaj na vrh
dyspey1
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Ned Avg 03, 2008 12:25 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Je mogoče,da je počil kondenzator C10 zaradi tega,ker zvočnik ni bil pravi ali je kaj narobe z zvočnikom?
Nazaj na vrh
dyspey1
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Ned Avg 03, 2008 12:28 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Po natančnem pregledu sem opazil tudi,da je Kondenzator C19 tudi malo napihnjen.C10 je že počil C19 po mojem po pa še počil. Zanima me kaj je narobe?
Nazaj na vrh
.
Član
Član

Pridružen-a: Ned 19 Sep 2004 22:04
Aktiv.: 70631.82

PrispevekObjavljeno: Ned Avg 03, 2008 12:33 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Brisana vsebina odstranjenega uporabnika.
Nazaj na vrh
surla
Član
Član

Pridružen-a: Ned 14 Dec 2003 15:22
Aktiv.: 3.04
Kraj: Ljubljana

PrispevekObjavljeno: Ned Avg 03, 2008 12:38 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Ti pa si trd.
Kondenzator poči ali se napihne iz dveh razlogov:

- ali ga ne priklopiš pravilno (polariteta)
- ali ga priklopiš na višjo napetost kot je napisana na njem

Ko ti kdo od forumašev da nasvet ga upoštevaj in naredi tako kot ti je rekel, v nasprotnem primeru dobi človek občutek , da ga zayebavaš in nad tabo obupa.
Če ne misliš upoštevati nasvetov za katere prosiš jih ne prosi!!
Oprosti ampak ko prebiram tvoje prispevke imam občutek , da je na nasprotni strani bebec. Verjamem , da imam samo tak občutek.Poboljšaj se.
Nazaj na vrh
.
Član
Član

Pridružen-a: Ned 19 Sep 2004 22:04
Aktiv.: 70631.82

PrispevekObjavljeno: Ned Avg 03, 2008 12:56 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Brisana vsebina odstranjenega uporabnika.
Nazaj na vrh
dyspey1
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Ned Avg 03, 2008 1:13 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Polariteta je pravilna in prevelika napetost tudi ni ker kondenzator lahko prenese 160 V. Na ojačevalec pa priklopimo napetost +55 in -55 tako,da ne more biti prevelika napetost. Kondenzator sem priklopil točno tako kot kaže slika od zgoraj,zato more bit prav.
Nazaj na vrh
GregorN
Član
Član

Pridružen-a: Tor 20 Nov 2007 7:48
Aktiv.: 5.42
Kraj: Maribor

PrispevekObjavljeno: Ned Avg 03, 2008 1:49 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

dyspey1 je napisal/a:
Polariteta je pravilna in prevelika napetost tudi ni ker kondenzator lahko prenese 160 V. Na ojačevalec pa priklopimo napetost +55 in -55 tako,da ne more biti prevelika napetost. Kondenzator sem priklopil točno tako kot kaže slika od zgoraj,zato more bit prav.

NO, potem je ostala edina možnost da si priklopil kondenzator narobe ali napetost!!!!

Kot ti je povedal kondenzator se napihne ali poči: BERI: zaradi prevelike napetosti - BERI2: napačna polariteta

Ali pa si res nalotal kakšno pasjo bombico .....

Mene zanima če ti je sploh jasno kaj ti nameravamo že kar nekaj postov nazaj dopovedati???? Question

NUFAN
Član
Član

Pridružen-a: Pon 05 Apr 2004 21:39
Aktiv.: 3.99
Kraj: Žalec

PrispevekObjavljeno: Ned Avg 03, 2008 1:59 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Zakaj ne pripneš kakšno sliko tvojega vezja?
dyspey1
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Ned Avg 03, 2008 4:29 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

To je slika Ojačevalca.

Ojačevalec 100W.jpg
 Opis:
Ojačevalec 100W
 Velikost datoteke:  1.01 MB
 Pogledana:  25 krat

Ojačevalec 100W.jpg

Nazaj na vrh
GregorN
Član
Član

Pridružen-a: Tor 20 Nov 2007 7:48
Aktiv.: 5.42
Kraj: Maribor

PrispevekObjavljeno: Ned Avg 03, 2008 4:44 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

C19 lahko kar zamenjaš ...
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Ta tema je zaklenjena: ne moreš urejati sporočil ali odgovarjati na objave.   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Elektronika za začetnike Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Pojdi na stran Prejšnja  1, 2, 3, 4  Naslednja
Stran 2 od 4

Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu
Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu

Uptime: 8 dni