www.elektronik.si Seznam forumov www.elektronik.si
Forum o elektrotehniki in računalništvu

PomočPomoč  IščiIšči  Seznam članovSeznam članov  SkupineSkupine  StatisticsStatistika  AlbumAlbum  DatotekeFilemanager DokumentacijaDocDB LinksPovezave   Registriraj seRegistriraj se 
  PravilaPravila  LinksBolha  PriponkePriponke  KoledarKoledar  ZapiskiZapiski Tvoj profilTvoj profil Prijava za pregled zasebnih sporočilPrijava za pregled zasebnih sporočil PrijavaPrijava 

Bill Gates deli premoženje!
Pojdi na stran Prejšnja  1, 2

Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Dobra volja je najbolja, ...
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
Jule
Član
Član

Pridružen-a: Sob 27 Okt 2007 12:48
Aktiv.: 11.77
Kraj: Ajdovščina

PrispevekObjavljeno: Pet Avg 29, 2008 12:10 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Če posreduješ ta mail vsaj 50 osebam boš imel 7 dni sreeče in tvoja simpatija se bo zaljubila vate, če ne pošlješ boš imel 7 let nesreče... Mad

Jetrni stavek

sortaj
Član
Član

Pridružen-a: Sre 23 Jul 2008 21:51
Aktiv.: 3.94
Kraj: Med Vipavo in Štanjelom

PrispevekObjavljeno: Pet Avg 29, 2008 2:03 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

hja mislim, da je namen takih mail-ov pridobit osebne podatke.
sem že videl, ko je nekdo dobil nekaj takega iz tujine:
"zadeli ste glavni dobitek na loteriji...bla, bla, bla...pošljite osebne podatke in številko računa na banki, da vam nakažemo denar..."-seveda vse v angleščini
tako, da je treba biti previden, da ne pošiljaš kar tja v en dan...
tisti mail od bill gates-a sem poslal sam za "dešpet" nekaj prijateljem!

NUFAN
Član
Član

Pridružen-a: Pon 05 Apr 2004 21:39
Aktiv.: 3.99
Kraj: Žalec

PrispevekObjavljeno: Pet Avg 29, 2008 2:22 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

V tejle temi sem se pa zelo nasmejal... Very Happy Vsi govorimo, da je to nateg in ne vem kaj še vse, ampak kljub temu, jih je pa nekaj mail vseeno poslalo naprej. Torej, je v njih vseeno kanček optimista (beri upanja)?
reber
Član
Član

Pridružen-a: Pon 26 Maj 2003 12:20
Aktiv.: 9.60
Kraj: Bled

PrispevekObjavljeno: Pet Avg 29, 2008 3:08 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

frenki je napisal/a:
Zaradi takšnih in podobnih poštnih sporočil, ki obljubljajo brezplačne tisočake in milijone, jeklene tiče, brezplačno programsko opremo, univerzitetne diplome, avtobuse radodarnih lepotic, ... bla bla bla ... mi gre včasih ob filtriranju spama in nastavljanju pravil na kozlanje. Lahkoverni idioti, ki prepošiljajo in posredujejo tale sranja naprej pa so(ste) vsaj v mojih očeh krivci za miljone ničvrednega spama, nepotrebno obremenjevanje internetnih povezav in poštnih strežnikov. O izgubljenem času posameznikov pri filtriranju te navlake niti ne bom na dolgo ...

Vsakemu, ki v tem forumu vidi potencialni vir za razširjanje takšnih neumnosti pa bi rad dal v vednost, da bom njega in njegov spam poslal tja, kamor sodi ...

Lp, Frenki

ZELO se strinjam s tabo ...

Tak mail sem dobil na moj naslov od znanke že pred več kot enim letom in sem jo pošteno ozmerjal ... res so posredovalci takih sporočil krivci za povečanje spama in taka sporočila niso nič drugega, kot zbirane e-poštnih naslovov Evil or Very Mad

@sortaj
ni potrebno brisat sporočila, prav je, da se vsebina vidi, prav je da tema obstaja in še kako zelo prav je, da se o tem pogovorimo in poučimo ljudi, da je to čisto navaden nateg in ne delitev premoženja, pa ja da Razz

Mar bi nekdo spisal eno verižno elektronsko sporočilo, ki bi ga ljudje pošiljali naprej, ampak ne fwd, ampak kopijo, da se naslovi ne vidijo ... ali pa vsaj BCC da se ljudi pouči, kaj je prav in kaj ne in da so verižna pisma pravzaprav škodljiva vsem.

Benjamin
Član
Član

Pridružen-a: Tor 10 Jul 2007 11:23
Aktiv.: 0.53
Kraj: Trebnje, Ljubljana

PrispevekObjavljeno: Pet Avg 29, 2008 8:58 pm    Naslov sporočila:  Re: Bill Gates deli premoženje! Odgovori s citatom

sortaj je napisal/a:

Za Bila Gatesa je ta izdatek le reklama.

Že samo zaradi tega ne bi pošiljal naprej. Mad

Citiram:

Microsoft in AOL spremljata po tem e-mailu poslano vsebino.

Še za ostale podobne prevare/scame : e-mail je nesledljiv!

LP

Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
int47
Član
Član

Pridružen-a: Pon 15 Dec 2003 0:10
Aktiv.: 8.87
Kraj: Ljubljana

PrispevekObjavljeno: Pet Avg 29, 2008 11:15 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Mene pa že dolgo časa zanima, kako vam uspe poslati spam po elektronski pošti Shocked ?
Sam sem že večkat poskušal, pa mi ni uspelo.

P:S. Če sem prav videl, je tema pod "Dobra volja je najbolja...". Kakšen Very Happy več ne bi škodil.
Nazaj na vrh
dr.1m
Član
Član

Pridružen-a: Sre 16 Jan 2008 15:30
Aktiv.: 2.14
Kraj: Goriška Primorska

PrispevekObjavljeno: Sob Avg 30, 2008 12:27 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Hehehe, vem za to foro. Samo ne vem na kakšen način so ta nezaželena sporočila dobila po njem ime Think Laughing
int47
Član
Član

Pridružen-a: Pon 15 Dec 2003 0:10
Aktiv.: 8.87
Kraj: Ljubljana

PrispevekObjavljeno: Sob Avg 30, 2008 1:50 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Wikipedia pravi, da po tem skeču.
Nazaj na vrh
Sokrat
Član
Član

Pridružen-a: Čet 25 Avg 2005 11:00
Aktiv.: 23.52

PrispevekObjavljeno: Sob Avg 30, 2008 8:43 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

s55m je napisal/a:
Meni gredo še bolj na jetra tisti, ki pošiljajo okoli power point prezentacije (z grožnjo ali brez na koncu) v smislu tega, da so se spomnili name in da če sem njihov prijatelj, naj jim isto pošljem nazaj. Veliko takih meilov igra na človekovo psihično noto, in nekateri so prav panični in potni, če ne pošljejo naprej. Bolj kot je moreča grožnja, bolj se potijo, da bi našli način, kako se tega znebiti in ugoditi zahtevi v mailu. Vraževernost in verski strah tudi tukaj igrata svojo vlogo.
Krona vseh pa so vsi, ki ne znajo uporabljati bcc-ja ali v slovenščini skrite kopije, če že morajo smetiti.
Pri meni gre vse brez dvoma v koš.

Daj mi naslove teh tvojih znancev ... bom se jaz spesnil eno prezentacijo in dodal na konec, da naj se posljejo sestercek :lasko: meni, sicer jih bo doletel roj kobilic, pocen lezaj v pralnem stroju in huda zaspanost Wink

Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Dobra volja je najbolja, ... Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Pojdi na stran Prejšnja  1, 2
Stran 2 od 2

Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu
Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu

Uptime: 6 dni