|
www.elektronik.si Forum o elektrotehniki in računalništvu
|
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
Avtor |
Sporočilo |
NewHolland Član

Pridružen-a: Pon 17 Nov 2008 20:49 Prispevkov: 12 Aktiv.: 0.06 Kraj: Ilirska Bistrica
|
Objavljeno: Pet Nov 21, 2008 12:13 am Naslov sporočila: |
|
|
Aha, torej moram najti drugo pot  _________________ Y4Y4 N350 LHK3 |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
dr.1m Član

Pridružen-a: Sre 16 Jan 2008 15:30 Prispevkov: 454 Aktiv.: 2.14 Kraj: Goriška Primorska
|
Objavljeno: Pet Nov 21, 2008 12:23 am Naslov sporočila: |
|
|
NewHolland je napisal/a: |
dr.1m, ja bom si kaj priskrbel kakšen takšen motor... Sedaj pa me zanima še:
Glede modela (Brezkontaktni elektronsko komutirani motorji s trajnimi magneti) Tip: AME Tukaj prvi motor me zanima, če bi ta motor ki sem ga napisal bil dovolj močan za poganjanje alternatorja Tukaj prvi alternator . Pa tudi če bi ta alternator proizvedel dovolj energije za poganjanje tega motorja.
Pa če kdo ve za kakšno formulo kako to izračunat ali ima kakšen link kjer so formule.
Lp |
Mislim da ti je že Sokrat vse odgovoril.
Resnici na ljubo pa ne razumem natančno tvojega vprašanja. Bom pa poskusil odgovorit.
1. ta elektromotor bi bil dovolj močan za poganjanje omenjenega alternatorja. Vendar čemu bi ga poganjal? Smisel?
2. Alternator je dovolj močan, da bi poganjal ta motor. Je pa seveda odvisno od tega kakšno energijo mu dovajaš (navor x vrtljaji).
Kakšna je formula za izračun česa? Moč alternatorja je Napetost x tok oz. 18Ax14V=252W, moč motorja pa imaš že podano in je 300W.
Povedano drugače je to tako, da bo alternator lahko motorju dal največ 252W moči s tem da mu boš moral zaradi izkoristka, ki ni nikoli 100% dovajati nekoliko več energije. Motor pa bo, spet zaradi manjšega izkoristka in izgub na vodniku, dajal nekoliko manj energije kot mu ga alternator daje. In kam gre ostala energija, boš vprašal? Ja, v segrevanje našega planeta, vendar!
Aha, torej moram najti drugo pot  |
Ja, in kakšno pa misliš najti? Razloži malo kaj sploh nameravaš. _________________ Biti ali ne Biti oziroma Bajti? |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Sokrat Član

Pridružen-a: Čet 25 Avg 2005 11:00 Prispevkov: 5584 Aktiv.: 23.52
|
Objavljeno: Pet Nov 21, 2008 12:58 am Naslov sporočila: |
|
|
To, ali pa izumiti perpetuum mobile Morda pa meni samo manjka tisto pravo vedenje (ostrivec na prvem e) ?  _________________ Ka ti bo pa torba ce si kupu kolo ? |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
ro-bi Član

Pridružen-a: Ned 28 Jan 2007 16:53 Prispevkov: 3580 Aktiv.: 15.96
|
Objavljeno: Pet Nov 21, 2008 1:13 am Naslov sporočila: |
|
|
Direktno napiši, kaj bi rad.
Ker sedaj se je izkazalo, da hočeš res perpetuum mobile naredit. _________________ 3 x 3 = 9 |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
NewHolland Član

Pridružen-a: Pon 17 Nov 2008 20:49 Prispevkov: 12 Aktiv.: 0.06 Kraj: Ilirska Bistrica
|
Objavljeno: Pet Nov 21, 2008 7:54 pm Naslov sporočila: |
|
|
BRAVO! Sami ste ugotovili kaj hočem
Nekaj linkov, ker tam pod temo od Gravitacijski generator, pišejo da to ni možno, jaz pa sem prepričan da je, namreč izdelati tako napravo da nič ne daš in nekaj dobiš
Tukaj je eden
in ker očitno to z motorji ne bo šlo (in očitno tudi na tak način kot je pri zgornjem, le da bi mlinsko kolo poganjalo alternator, alternator pa bi pogannjal vodno pompo ne bo šlo, kot je bil moj prvotni načrt)
sem se zamislil glede tehle magnetov Magnetni perpetuum motion _________________ Y4Y4 N350 LHK3 |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
MadMax Član

Pridružen-a: Pet 09 Sep 2005 22:16 Prispevkov: 4743 Aktiv.: 19.97
|
Objavljeno: Pet Nov 21, 2008 8:48 pm Naslov sporočila: |
|
|
Tisti, ki ne ve da to ne gre, morda celo uspe  |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
ro-bi Član

|
Objavljeno: Sob Nov 22, 2008 2:15 am Naslov sporočila: |
|
|
MadMax je napisal/a: |
Tisti, ki ne ve da to ne gre, morda celo uspe  |
....z glavo prebiti zid! Samo več poskusov je potrebnih in trda glava
NewHolland, če ima en alternator recimo 30% izkoristek, probaj z 4. kosi. 4 x 30 = 120% in boš imel 20% viška  _________________ 3 x 3 = 9 |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
MadMax Član

Pridružen-a: Pet 09 Sep 2005 22:16 Prispevkov: 4743 Aktiv.: 19.97
|
Objavljeno: Sob Nov 22, 2008 11:27 am Naslov sporočila: |
|
|
Nak, pozabljaš na izkoristek motorja. Za kompenzacijo slednjega rabiš še kak alternator ali dva. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
ro-bi Član

|
Objavljeno: Sob Nov 22, 2008 12:26 pm Naslov sporočila: |
|
|
In nujno nizkoomske vodnike z teflonsko izolacijo! Tudi tam so % _________________ 3 x 3 = 9 |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
kopron Član

Pridružen-a: Ned 17 Dec 2006 11:29 Prispevkov: 172 Aktiv.: 0.76 Kraj: Kamnik
|
Objavljeno: Sob Nov 22, 2008 1:26 pm Naslov sporočila: |
|
|
Izdelava perpetumobila je zakonsko prepovedana, pa se kjlub temu vedno najde kakšen pametnjakovič in poskuša znova. V Tunjicah pri Kamnik-u je pred približno 20 leti nek moj znanec nekaj eksperimentiral z vztrajniki, kateri naj bi mu poganjali električni generator. Veliko denarja je že vložil v ta poskus potem je pa le obupal ker bi skoraj bankrotiral. Poanta tega je da je še vedno možakar prepričan da je to možno izvesti. _________________ Lep pozdrav Jože |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
ro-bi Član

|
Objavljeno: Sob Nov 22, 2008 2:32 pm Naslov sporočila: |
|
|
kopron je napisal/a: |
Izdelava perpetumobila je zakonsko prepovedana |
S to misliš po zakonih fizike? _________________ 3 x 3 = 9 |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
lojzek Član

Pridružen-a: Pet 25 Jan 2008 8:00 Prispevkov: 3388 Aktiv.: 15.96
|
Objavljeno: Sob Nov 22, 2008 3:33 pm Naslov sporočila: |
|
|
Čeprav je tema že pristala v "dobra volja je najbolja" ena rešitev še vedno obstaja.
Hidravlični oven bi lahko črpal vodo v nek dvignjen bazen, ko pa je bazen poln, bi to vodo zopet izpustil skozi turbinico, ki bi vrtela generator.
Seveda tu ni 100 ali več % izkoristka, ampak za pogon ovna služi voda, ki teče. Torej ne potrebuje elektrike. In tu dobiš "električni" izkoristek.
Stvar bi celo znala delovati.
Ampak jaz ne bom poizkušal. Tako da za nadaljnja vprašanja nisem pravi, pa tudi nikoli nisem poizkušal tega narediti. Nimam vode v bližini. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
PZUFIC Vseved

Pridružen-a: Sob 17 Nov 2007 19:06 Prispevkov: 6987 Aktiv.: 32.56 Kraj: Rakek
|
Objavljeno: Sob Nov 22, 2008 10:40 pm Naslov sporočila: |
|
|
Tole z ovnom ni slaba ideja, vendar oven za delovanje potrebuje določen pritisk dovodne vode in bi bilo po mojem mnenju bolje uporabiti način mlinskega kolesa. Sicer pa doma izdelani hidravlični ovni niso ravno zanesljivi saj se zna kaj pokvariti ravno, ko ga potrebuješ. Ob ponovnem zagonu ovna, ko je bil ugasnjen ga je ponavadi potrebno ročno zagnati tako, da pritisnemo na loputo udarnega ventila, kar v primeru ovna nameščenega daleč proč ni ravno najbolje. Pa kolikor jaz poznam zakone je treba uporabo hidravličnega ovna prijaviti. Če se bo kdo lotil izdelave ovna lahko pripnem slike iz revije Tim kjer je bila izdelava in delovanje natančno opisana.
PS: Mislim, da alterantor za začetek proizvajanja elektrike potrebuje neko napetost, ki vzbudi diodo, da alternator na izhodu sploh začne dajati napetost, zato bi raje uporabil dinamo ali dc motor z trajnimi magneti kot so napisali že mnogi drugi.
Kar pa se tiče perpetomobila, je že veliko ljudi poskusilo a iz tega ni bilo nič. _________________ Ne čakaj, da se bo nekaj premaknilo pojdi in nekaj premakni.
Lp Primož |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
ro-bi Član

|
Objavljeno: Sob Nov 22, 2008 10:45 pm Naslov sporočila: |
|
|
lojzek je napisal/a: |
.
Hidravlični oven bi lahko črpal vodo v nek dvignjen bazen, ko pa je bazen poln, bi to vodo zopet izpustil skozi turbinico, ki bi vrtela generator.
Seveda tu ni 100 ali več % izkoristka, ampak za pogon ovna služi voda, ki teče. |
A ne bi bilo enostavneje namesto ovna montirati turbino in če že res želiš slabši izkoristek, pač malo vode mimo spustiš  _________________ 3 x 3 = 9 |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
lojzek Član

Pridružen-a: Pet 25 Jan 2008 8:00 Prispevkov: 3388 Aktiv.: 15.96
|
Objavljeno: Ned Nov 23, 2008 11:20 am Naslov sporočila: |
|
|
ro-bi- z ovnom bi neki mali pretok vode pri malem padcu spravil v dvignjen bazen. Od tu pa že lahko imaš malce večji tlak s pretokom po potrebi turbine.
Pri skoraj nič pretoka in skoraj nič padca še mlinsko kolo ne da ven nič, kaj šele katera od turbin. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu
|
Uptime: 6 dni