|
www.elektronik.si Forum o elektrotehniki in računalništvu
|
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
Avtor |
Sporočilo |
trot Član

Pridružen-a: Čet 18 Jan 2007 20:25 Prispevkov: 1282 Aktiv.: 5.72 Kraj: glej fogl
|
Objavljeno: Pon Nov 24, 2008 8:32 pm Naslov sporočila: |
|
|
Aja, to pa sploh nisem vedel Kaj pa če nimaš, kaj ti lahko naredijo? Kaj pa če imaš spremenljivega in ga uporabnik samostojno nastavi kot mu paše, se pravi ga mora imet on. _________________ lp, Klemen |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Sokrat Član

Pridružen-a: Čet 25 Avg 2005 11:00 Prispevkov: 5584 Aktiv.: 23.57
|
Objavljeno: Pon Nov 24, 2008 10:11 pm Naslov sporočila: |
|
|
trot je napisal/a: |
Aja, to pa sploh nisem vedel Kaj pa če nimaš, kaj ti lahko naredijo? Kaj pa če imaš spremenljivega in ga uporabnik samostojno nastavi kot mu paše, se pravi ga mora imet on. |
Mocno dvomim da oni kaj naredijo, samo tvoja zadeva morda ne bo delovala, ce bos ukradel VID in SID kaksnega obstojecega izdelka, ki ga bo OS "prepoznal" sam (tako deluje PNP). Ce bos ukradel oznako neobstojecega izdelka, bo delovalo tako dolgo, dokler nekdo drug ne uporabi istih stevilk, potem bo pa ze spet zabava z driverji. Morda bi kaj proti tebi ukrenil lastnik, ki je za vse skupaj placal, a to je ze druga zgodba.
Ce bo uporabnik kar nekaj saril po svoje, bo on imel zgoraj omenjene probleme namesto tebe.
Sicer pa preberi tole, ni veliko teksta. _________________ Ka ti bo pa torba ce si kupu kolo ? |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
trot Član

Pridružen-a: Čet 18 Jan 2007 20:25 Prispevkov: 1282 Aktiv.: 5.72 Kraj: glej fogl
|
Objavljeno: Pon Nov 24, 2008 10:36 pm Naslov sporočila: |
|
|
Vidim da imajo največ problemov s tem, kako jim boš nakazal teh 3000 dolarjev, pa naslednje leto spet... _________________ lp, Klemen |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
PrimozL Član

Pridružen-a: Tor 21 Mar 2006 10:55 Prispevkov: 404 Aktiv.: 1.72 Kraj: okolica Vipave
|
Objavljeno: Pon Nov 24, 2008 10:38 pm Naslov sporočila: |
|
|
trot je napisal/a: |
Ne nisem vešč, ampak glede na to kar sem prebral na fpga4fun, bi se pomoje že lahko malo poskusil poigrat s pci. |
Nekateri so se že precej opekli, ko so naivno mislili, da je usposobit PCI (kaj šele PCIx) mačji kašelj. Poznam primere, ko so v zadnji fazi namesto FPGA raje uporabili "PCI <--> paralell" bridge, npr. od PLX.
Brez nekaj let programiranja FPGAjev ti najtopleje odsvetujem delo s PCI. Korajža je sicer hvalevredna lastnost, a tudi moj nasvet je samo in samo dobronameren.
LP Primož. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
trot Član

|
Objavljeno: Tor Nov 25, 2008 9:04 am Naslov sporočila: |
|
|
Saj nisem mislil delat pci-x kartico, v pci-x vodilo sem mislil priključit navadno pci kartico. Ampak bom najbrž vseeno poskusil z napetostimi pretvorniki (če jih bom kje dobil), ker so pci-x vodila večinoma samo na matičnih za serverje.
Si ti že usposobil pci? _________________ lp, Klemen |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
aly Član

Pridružen-a: Tor 28 Sep 2004 14:51 Prispevkov: 9407 Aktiv.: 39.71 Kraj: Kranj - struževo
|
Objavljeno: Tor Nov 25, 2008 6:07 pm Naslov sporočila: |
|
|
Jaz sem se kakšno leto vrtel okrog PCI, zbiral literaturo, analiziral različne IP core, izbiral design boarde. Nato sem ugotovil, da je veliko boljša, hitrejša in enostavnejša rešitev dobro narejen interface preko USB2.0 z dobro programsko podporo na strani računalnika in dobrim firmware-om na strani elektronike. Pa še dalj časa bo aktualno kot PCI. _________________ I'm going to stand outside, so if anyone asks, I'm outstanding  |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu
|
Uptime: 493 dni