|
www.elektronik.si Forum o elektrotehniki in računalništvu
|
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
Avtor |
Sporočilo |
. Član

Pridružen-a: Ned 19 Sep 2004 22:04 Prispevkov: 16777193 Aktiv.: 70612.40
|
Objavljeno: Čet Dec 11, 2008 9:18 am Naslov sporočila: |
|
|
Brisana vsebina odstranjenega uporabnika. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
. Član

|
Objavljeno: Čet Dec 11, 2008 9:21 am Naslov sporočila: |
|
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
twom Član

Pridružen-a: Ned 26 Okt 2003 0:37 Prispevkov: 988 Aktiv.: 4.16 Kraj: Ljubljana
|
Objavljeno: Čet Dec 11, 2008 9:48 am Naslov sporočila: |
|
|
MarE69 je napisal/a: |
Ne samo policaji, tudi taksisti. Pred kratkim sem imel sestanek z dvema tujcema, ki sta vzela taxi z Brnika, isti dan, drugo letalo, oba iz EU. Eden je plačal do LJ 50 EUR, drugi 45 EUR. Ko smo se pozanimali koliko je cena taxija iz Brnika do LJ, so v centrali povedali, da med 20 in 25 EUR. |
Mi smo taksista lepo poklicali nazaj in je tujcu brez pregovarjanja vrnil preveč zaračunano.
Lp,
Peter |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Waldo Član

Pridružen-a: Pet 02 Nov 2007 10:50 Prispevkov: 316 Aktiv.: 1.47 Kraj: Maribor
|
Objavljeno: Čet Dec 11, 2008 11:56 am Naslov sporočila: |
|
|
Mare, ob tvojem vprašanju bi le spomnil na šoping centre in parkiranje na parkirnih mestih za invalide. Privatno zemljišče, niso pristojni. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
mucek4 Član

Pridružen-a: Sob 18 Jun 2005 20:52 Prispevkov: 2952 Aktiv.: 12.42 Kraj: Tržič - Mesto med gorami
|
Objavljeno: Čet Dec 11, 2008 3:32 pm Naslov sporočila: |
|
|
Pri nas se je dogodila druga zgodba.
Na privat parkirišču je nekdo zaparkiral moje parkirno mesto. Ker pač nisem imel parkirati nikjer drugje sem parkiral za njim. Tako na tesno, da seveda ni mogel avta premakniti niti za cm. On je potem poklical policijo in policisti so mi rekli, da sem storil prekršek. To, da je parkirišče moje privatno in da tam lahko delam kar hočem jih ni zanimalo.
Jaz sem jim potem rekel, da naj mi napišejo listek, če hočejo, vendar pa avtomobila ne premaknem dokler časa tudi on ne dobi listka, ker je parkirišče označeno s tablo "prepovedano parkiranje" z dopolnilo tablo "Dovoljeno za A d.o.o. in B d.o.o."
Nakar je policist popustil in rekel, da če takoj umaknem svoje vozilo jo bom odnesel samo z opozorilom. Ker tudi sam nisem imel prida časa sem pač ustregel njegovim željam. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
ElGrigon Član

Pridružen-a: Pon 24 Jul 2006 22:38 Prispevkov: 3883 Aktiv.: 16.83 Kraj: okolica Lenarta
|
Objavljeno: Pet Dec 12, 2008 1:26 am Naslov sporočila: |
|
|
Na cesti do naše firme so tudi bile zdrahe glede parkiranja. Običajno so bili avtomobili parkirani kar na pločnikih na obeh straneh ceste, ki je v privatni lasti in je s tem bil otežen dostop do vseh ostalih firm v bližini ter tovorni promet.
Očitno je lastnik zadevo hotel urediti in je poklical policijo. V nekaj dneh ni bilo več avta na pločniku. Tri dni so imela vsa "novo" parkirana vozila na pločnikih obvestilo policije v modri foliji, četrti dan jim je zaleglo.
Kar se tiče privatnih označenih parkirišč pa mislim, da lahko lastnik zahteva odvoz vozila, ki ga moti. _________________ lp, ElGrigon |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Slowfly Član

Pridružen-a: Sre 18 Feb 2004 2:07 Prispevkov: 4082 Aktiv.: 17.18 Kraj: Ljubljana
|
Objavljeno: Pet Dec 12, 2008 1:53 am Naslov sporočila: |
|
|
S privatnega zemljišča, bodo na zahtevo lastnika odpeljali samo zapuščeno vozilo.
lp |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
mucek4 Član

Pridružen-a: Sob 18 Jun 2005 20:52 Prispevkov: 2952 Aktiv.: 12.42 Kraj: Tržič - Mesto med gorami
|
Objavljeno: Pet Dec 12, 2008 8:17 am Naslov sporočila: |
|
|
Torej v nobenem primeru pa na privat zemljišču nima pravice nekdo drug klicati policije, če ga ti zaparkiraš... |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
trot Član

Pridružen-a: Čet 18 Jan 2007 20:25 Prispevkov: 1282 Aktiv.: 5.70 Kraj: glej fogl
|
Objavljeno: Pet Dec 12, 2008 9:11 am Naslov sporočila: |
|
|
Potem si ti ta zaparkiran avto v bistvu zaplenil...
Jaz mislim, da bi morali predpisi na privatnih zemljiščih veljati tako kot na ostalih. Kaj bo policaj nosil zemljiško knjigo sabo, da bo vsakič pogledal ali je to privatno ali javno. Policaj najbrž ravno tako lahko pride na privatno zemljišče in ukrepa, če tam pride npr. do nasilja, potem bi morali biti tudi tam dosledni in reči da ne sme.
Verjamem pa da ko te doleti kazen za nepravilno parkiranje začneš drugače razmišljat  _________________ lp, Klemen |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Roadracer Član

Pridružen-a: Ned 16 Okt 2005 18:41 Prispevkov: 482 Aktiv.: 2.03 Kraj: LJ/Litija
|
Objavljeno: Pet Dec 12, 2008 12:02 pm Naslov sporočila: |
|
|
trot je napisal/a: |
Jaz mislim, da bi morali predpisi na privatnih zemljiščih veljati tako kot na ostalih. Kaj bo policaj nosil zemljiško knjigo sabo, da bo vsakič pogledal ali je to privatno ali javno. Policaj najbrž ravno tako lahko pride na privatno zemljišče in ukrepa, če tam pride npr. do nasilja, potem bi morali biti tudi tam dosledni in reči da ne sme. |
Glede zakonske podlage o kaznovanju na privatni lastnini. Trot to kar si napisal ne velja. Policaj za vstop na privatno zemljišče/stanovanje potrebuje sodni nalog. Brez tega nima pravice. Ni ti ga treba spustit v stanovanje če ti nočeš.
Glede parkirišča je pa tako, da recimo če ti nekdo pred hišo na tvoj dovoz parkira avto, ti lahko pokličeš pajka da ga odpelje, ampak na tvoje stroške, ki jih lahko dobiš nazaj le z osebno tožbo. To se pa lahko vleeeeeče. Policaj v tem primeru ne more napisat niti kazni. Edina zaščita je, da je tvoj parkirni prostor zaprt z ketno ali vrati kjer piše da je PRIVATE. V bistvu je tako kot so to navajeni v ameriki.
Žal pa je naš zakonik napisan v prid barabam, ki pa ga s pridom izkoriščajo. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
VolkD Član

Pridružen-a: Pet 24 Sep 2004 21:58 Prispevkov: 14228 Aktiv.: 59.88 Kraj: Divača (Kačiče)
|
Objavljeno: Pet Dec 12, 2008 2:15 pm Naslov sporočila: |
|
|
Hmmm.. meni so namerili preveliko hitrost na lokalni cesti. 65km/h je bilo namesto 50.
Vse v redu in prav, a kaj ko so radar postavili na mojo zemljo. Po nekaj minutnem "posvetovanju" smo se skupno odločili za "kompenzacijo". _________________ Dokler bodo ljudje mislili, da živali ne čutijo, bodo živali čutile, da ljudje ne mislijo. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Slowfly Član

Pridružen-a: Sre 18 Feb 2004 2:07 Prispevkov: 4082 Aktiv.: 17.18 Kraj: Ljubljana
|
Objavljeno: Pet Dec 12, 2008 3:28 pm Naslov sporočila: |
|
|
mucek4 je napisal/a: |
Torej v nobenem primeru pa na privat zemljišču nima pravice nekdo drug klicati policije, če ga ti zaparkiraš... |
Klicati kogarkoli, tudi policijo, ima seveda pravico vsakdo! Le policaji, v tem primeru nimajo prav nobenih pristojnosti, dokler udeleženca v takem sporu ne kršita javni red in mir. Tudi če se stepeta, vaju bodo obravnavali zgolj zaradi tega.
@ Roadracer
Seveda lahko naročiš odvoz, vendar jih najverjetneje ne bo po tak avto, četudi jim obljubiš nevem kakšno plačilo. Če so slučajno toliko butasti , da bodo avto vseeno odpeljali, lahko pričakujejo tako oni kot naročnik takega odvoza, nemalo težav. Najmanj civilno tožbo s strani lastnika odpeljanega vozila, ki pa jo bo v to si lahko popolnoma prepričan, zagotovo dobil.
lp |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Highlag Član

Pridružen-a: Pet 23 Jan 2004 20:42 Prispevkov: 4034 Aktiv.: 16.98 Kraj: Črnuče
|
Objavljeno: Pet Dec 12, 2008 3:57 pm Naslov sporočila: |
|
|
8 močnih fantov, pa avto lepo prestavijo na cesto. Potem bi pa imel pajk vse pristojnosti...
Če pa kdo velikokrat krši privat prostor pa bi verjetno odvil par ventilčkov. Seveda po kakšnem obvestilu. _________________ If at first you don't succeed, destroy all evidence that you tried. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
. Član

|
Objavljeno: Pet Dec 12, 2008 4:06 pm Naslov sporočila: |
|
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Krampus Član

Pridružen-a: Pon 08 Sep 2008 13:07 Prispevkov: 1853 Aktiv.: 9.04
|
Objavljeno: Pet Dec 12, 2008 4:22 pm Naslov sporočila: |
|
|
MarE69 je napisal/a: |
Hja, je dostopno. Pa boks za invalide je bil narisan pod avtom.  |
Mislim, da te ne bi smel kaznovati, ampak v razmislek
"Če si prevzel parkirišče označeno zame, ali si tudi pripravljen prevzeti mojo invalidnost?"
Lep napis na nekem parkirišču? _________________ Nisem ravno najbolj pameten na svetu, tu in tam pa imam kakšno idejo. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu
|
Uptime: 10 dni