|
www.elektronik.si Forum o elektrotehniki in računalništvu
|
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
Avtor |
Sporočilo |
Waldo Član

Pridružen-a: Pet 02 Nov 2007 10:50 Prispevkov: 316 Aktiv.: 1.47 Kraj: Maribor
|
Objavljeno: Sob Dec 27, 2008 12:03 am Naslov sporočila: |
|
|
Takile "kvizi" so denar na roko. Za prireditelja seveda. Sicer me res zanima, kdo pri zdravi pameti misli, da ima šanse dobiti nagrado in kliče tja. Očitno je naivnežev še vedno dovolj. Kako se temu streže, piše nekaj na Wikipediji tukaj.
Na kratko: od vseh ljudi v eter spustijo le nekaj, da odgovarjajo, pokasirajo pa vsem, tudi tistim, ki jim avtomat javi, da je linija kobajagi zasedena. "Pravilni" odgovor ponavadi "ve" kakšen sodelavec iz studija, vsaj v opisanem primeru.
Razne telefonske ankete in glasovanja za bare, kmetije, braderje, popstarse, eme in podobne produkte za poneumljanje TV občinstva so prav tako čiste tiskarne denarja. Če zmnožiš ceno klica s številom dvanajstletnih deklic, ki so klicale ali poslale sms in podprle svojega najljubšega pevca... se res vprašam kam gre ta svet. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
pegla Član

Pridružen-a: Sob 01 Nov 2003 17:32 Prispevkov: 284 Aktiv.: 1.20 Kraj: Sv.Anton
|
Objavljeno: Sob Dec 27, 2008 12:05 am Naslov sporočila: |
|
|
To oddajo sem že parkrat gledal z očetom (on jo gleda večkrat) in prišla do istega
LOGIČNEGA rezultata pa ni bil nikoli prav. Sreča je, da ne nasede na njihove fore in jih nikoli ne kliče, ker meni da je metanje denarja proč.
Večkrat mi je tudi omenil, da je verjrtno v studiju zmenjeno za neki rezultat
in prav njihove "veze "pokličejo in povedjo že v naprej dogovorjen rezultat in tako verjetno ostane denar v studiju, ki si ga potem delijo med seboj.
Mislim ,da obstaja kakšen zakon, ki preprečuje take stvari. _________________ L.P.PEGLA
Nikoli ni tako dobro, da ne bi bilo lahko boljše. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Srecko Član

Pridružen-a: Čet 25 Dec 2003 21:29 Prispevkov: 1014 Aktiv.: 4.27 Kraj: Okolica Cerkna
|
Objavljeno: Sob Dec 27, 2008 1:21 am Naslov sporočila: |
|
|
Jaz naj samo dodam, da tu v naših"hribih" ne vidim te oddaje in še dobro je tako ker že po vašem pisanju mi je dvignilo lase.
Že ko včasih mama ob torkih gleda piramido na slo mi gredo pokonci lasje ker že preden se vse skupaj začne že voditeljica ves čas govori kličite, kličite za svojega "favorita "
Po moje je tudi to samo "pobiranje" denarja in nategovanje "folka" ker pri parih tisočih klicih po ne vem točno čez 1€ je to kar lep denar na lahko zaslužen in to od "nacijonalke", ki jo moramo prostovoljno financirat pa še toliko bolj.
Sem jim tudi enkrat poslal majl, da jih je lahko sram, da pri toliko tisočih € jim ni težko podeliti tistih par sto € in kar sem opazil od takrat niti ne povejo več koliko klicev so dobili.
LP Srečko _________________ Samouk
Tukaj sem doma |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
cero Član

Pridružen-a: Čet 31 Jul 2003 17:37 Prispevkov: 1179 Aktiv.: 4.96 Kraj: vipava
|
Objavljeno: Sob Dec 27, 2008 1:49 am Naslov sporočila: |
|
|
Mah to je poštena lumparija
Saj pri lotu je podobna stvar ,vsak ki kupi srečko misli da bo mogoče prav on tisti ki bo zadel, loterija pa točno ve da bo samo eden tisti in če sta to dva si denar delita.Ravno tako zavarovalnice, točno imajo zračunano koliko procentom ljudi se zgodi nesreča in bo treba denar vračat, potem pa ko pride vsesplošno neurje kot letos poleti, so pa začeli stokat da bo treba premije dvignit ker gredo v zgubo hehe.
Te oddaje sem tudi sam nekaj časa spremljal bolj zaradi veselja.V eni je bilo celo na koncu tako da so podelili 1500€ za pravilen odgovor 300€ pa za nepravilen torej v vsakem primeru dobiš; HA.Ampak klicev v pol ure je bilo pa sumljivo malo, mislim da so bili samo 3je,ostali so pa očitno med linijo in etrom ostali. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
ALEŠ1 Član

Pridružen-a: Pon 30 Okt 2006 0:44 Prispevkov: 12 Aktiv.: 0.05
|
Objavljeno: Sob Dec 27, 2008 9:35 am Naslov sporočila: |
|
|
Če ste pozorni, tudi pri piramidi voditeljica vedno pove, da so rezultati "zelo izenačeni", "zelo na tesno skupaj", ali nekaj podobnega, tako da ljudstvo še bolj zagrizeno kliče in pomaga svojemu favoritu. No, na koncu se pa izkaže, da so ponavadi rezultati kar daleč vsaksebi. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
polhar Član

Pridružen-a: Sob 04 Mar 2006 9:11 Prispevkov: 360 Aktiv.: 1.53 Kraj: Dol pri Ljubljani
|
Objavljeno: Sob Dec 27, 2008 10:24 am Naslov sporočila: |
|
|
Na A kanalu imajo tudi eno zelo podobno igro, kjer seštevaš številke.
Seveda nikjer ne piše kako to sešteti, ker številka 15 lahko predstavlja: 1, 5, 15, pa še kakšno bi oni našli, zato sem pa jaz zapisoval vse cifre ki jih gledalci povejo in sem s tem izločal sisteme kako seštevajo številke.
Na koncu pa pove voditeljica tako cifro da mi ni bilo nič več jasno. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
polhar Član

Pridružen-a: Sob 04 Mar 2006 9:11 Prispevkov: 360 Aktiv.: 1.53 Kraj: Dol pri Ljubljani
|
Objavljeno: Sob Dec 27, 2008 10:40 am Naslov sporočila: |
|
|
ravno tuhtam kako bi prišel do 4,84, pa sem opazil da imajo kovanci za 20 in 50 centov neke luknjice, tam kjer je narisana evropa |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
s55m Član

Pridružen-a: Sob 06 Jan 2007 17:07 Prispevkov: 2696 Aktiv.: 11.97 Kraj: Plovdiv-Bolgarija
|
Objavljeno: Sob Dec 27, 2008 12:04 pm Naslov sporočila: |
|
|
Kaj pa, če imajo še kje cente, ki izgledajo kot euro centi? _________________ Physics sucks! It always works against "great" ideas!  |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Jule Član

Pridružen-a: Sob 27 Okt 2007 12:48 Prispevkov: 2533 Aktiv.: 11.76 Kraj: Ajdovščina
|
Objavljeno: Sob Dec 27, 2008 12:45 pm Naslov sporočila: |
|
|
lahko da so vmes čokoladni  _________________ lp Jure |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Dexboy Član

Pridružen-a: Pon 01 Sep 2008 22:46 Prispevkov: 1116 Aktiv.: 5.44 Kraj: Horjul
|
Objavljeno: Sob Dec 27, 2008 12:57 pm Naslov sporočila: |
|
|
Jule je napisal/a: |
lahko da so vmes čokoladni  |
To bo to!!!  _________________ Imagination is more important than knowledge.
-Albert Einstein- |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
ticla Član

Pridružen-a: Sob 15 Dec 2007 22:52 Prispevkov: 440 Aktiv.: 2.06 Kraj: Župečja vas
|
Objavljeno: Sob Dec 27, 2008 1:12 pm Naslov sporočila: |
|
|
Sam se tudi že opazil, da s takimi kvizi nategujejo gledalce. Sem enkrat gledal, ko sat bili dve podobni sliki, moral pa si poiskati 3 razlike med slikama. Sam sem te razlike našel v manj kot 10 sekundah, a v petih minutah kar sem gledal, jih noben ni našel. Enkrat je bil kviz seštej vsa števila. Pač številke napisane v računu, kjer si moral namesto množenja, odštevanja... spremeniti v seštevnje. S tem da je bila ena številka napisana kot rimska 2 ( II ), noben ni imel pravilnega odgovora, ampak ko so pokazali rezultat sem ugotovil da bi namesto te številke moral vzeti 22. Torej za mene to ni bil kviz ampak bolj ugibanje.
Še tretji primer tega kviza. Črke so pile zapisane v nekem vrstnem radu, kot nekakšen lik. Moral si samo najti prvo črko, kar ni bilo težko in dobil si čisto smiselno besedo, vendar odgovori "klicateljev" so bili takšni, kot da bi poslušal marsovce. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
aljoš Član

Pridružen-a: Čet 08 Sep 2005 20:03 Prispevkov: 3132 Aktiv.: 13.18 Kraj: Škofja loka-poljanska dolina
|
Objavljeno: Sob Dec 27, 2008 1:19 pm Naslov sporočila: |
|
|
jaz se bom osebno zavzel, da to razčistim... poklical bom ustrezne istitucije, dokler ne dobim odgovora....
Od kje pravica budale iz gledalcev delat?!  _________________ Najprej se je pokadilo, nato izjavi Sokrat: dva Watt-a my ass...LOOOLL::: |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
mucek4 Član

Pridružen-a: Sob 18 Jun 2005 20:52 Prispevkov: 2952 Aktiv.: 12.42 Kraj: Tržič - Mesto med gorami
|
Objavljeno: Ned Dec 28, 2008 11:04 am Naslov sporočila: |
|
|
Če jaz seštejem vse eure na sliki dobim 4. To je 2 + 2 €. Vse ostalo so euro centi.
Aljoš. Pravilno. Mi smo s tabo. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
zlabo Član

Pridružen-a: Sre 16 Jan 2008 21:38 Prispevkov: 283 Aktiv.: 1.33 Kraj: Domžale-Kamnik
|
Objavljeno: Ned Dec 28, 2008 4:00 pm Naslov sporočila: |
|
|
danes na a-kanalu.
Na avtobusu je 6 deklet,
vsaka nosi 4 košare,
v vsaki košari je 5 mačk,
vsaka mačka ima 7 muck.
Dve dekleti istopita z avtobusa.
koliko nog je na avtobusu?
Meni nikakor ni jasno kako so oni uspeli dobit 3690??
Mal zračunajte še vi, jaz sem vse različne varijante sprobal pa mi nikoli ne pride blizu 3690. Ker če je 6 deklet je 3852 nog in če dve dekleti izstopita skupaj s košarami in muckami, ostane še 2568 nog, oziroma 2570 če štejemo še šoferja  |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
TECHNIC Član

Pridružen-a: Tor 31 Okt 2006 11:18 Prispevkov: 582 Aktiv.: 2.56 Kraj: Senovo
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu
|
Uptime: 10 dni