|
www.elektronik.si Forum o elektrotehniki in računalništvu
|
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
Avtor |
Sporočilo |
T42 Član

Pridružen-a: Tor 12 Avg 2008 21:37 Prispevkov: 143 Aktiv.: 0.70 Kraj: Cerknica
|
Objavljeno: Sob Jan 24, 2009 5:08 am Naslov sporočila: |
|
|
jimi je napisal/a: |
[Pri basih imam edino pokrov (kjer je zvočnik) iz 19mm MDF-a ker tam so pa malenkost večji pritiski in sem dal malo boljši les.
kaj je to MDF??
resen sem pravi začetnik...  |
http://tinyurl.com/bbsovf  |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Branez Moderator

Pridružen-a: Pon 14 Apr 2003 7:21 Prispevkov: 7831 Aktiv.: 32.97 Kraj: Koprivnica HR
|
Objavljeno: Sob Jan 24, 2009 7:34 am Naslov sporočila: |
|
|
Lahko bi mu našel tudi slovenski odgovor. Na strani neke slovenske prodajalne sem našel tale lep opis.
Citiram: |
MDF - Mediapan
Ultrales MDF je srednje gosta vlaknena plošča, izdelana pretežno iz lesa bukve, smreke in jelke z dodatkom smole. Je visoko kvalitetna plošča, homogena in stabilna. Plošča je primerna za oplemenitenje z melaminskim papirjem za lakiranje in oplaščanje. Ima zelo enakomiren profil gostote po celi debelini, zato je mogoče robove obdelovati in globinsko rezkati. Ne vsebuje formaldehida zato je uvrščena v razred E1. |
_________________ The true sign of intelligence is not knowledge but imagination.
Creativity is intelligence having fun!
Albert Einstein |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
StricGeza Član

Pridružen-a: Ned 01 Apr 2007 11:53 Prispevkov: 1047 Aktiv.: 4.71 Kraj: Gradišče pri Divači
|
Objavljeno: Sob Jan 24, 2009 11:31 am Naslov sporočila: |
|
|
MDF je lesonit(isto kot iverka samo da je iz manjših delcev) WIKIPEDIA _________________ Človek,kateri ne dela napak,običajno ne dela nič!!! |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
jimi Član

Pridružen-a: Čet 22 Jan 2009 17:52 Prispevkov: 22 Aktiv.: 0.11 Kraj: PRLEKIJA
|
Objavljeno: Sob Jan 24, 2009 12:33 pm Naslov sporočila: |
|
|
Hvala lepa za vse razlage...
Kaj pa vezana plošča ni tako primerna za izgradnjo boxov?? _________________ življenje je lepo |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Branez Moderator

Pridružen-a: Pon 14 Apr 2003 7:21 Prispevkov: 7831 Aktiv.: 32.97 Kraj: Koprivnica HR
|
Objavljeno: Sob Jan 24, 2009 12:55 pm Naslov sporočila: |
|
|
jimi je napisal/a: |
.....resen sem pravi začetnik...  |
Stalno tole ponavljaš. Nisi pa odgovoril na vprašanje kaj želiš zgraditi.
Če boš naredil zvočno skrinjo z malim zvočnikom, ki si ga vzel iz računalnika, je dober tudi "papndekel". Daj zberi se, malo prečitaj o gradnji zvočnikov po internetu in na kraju postavi konkretno vprašanje.
Pojdi na Tilenovo spletno stran. Tam si poglej nekaj slik, potem ti bo lažje postaviti vprašanje.
Moj odgovor na tvoje vprašanje je: da je primerna, ustrezne debeline! _________________ The true sign of intelligence is not knowledge but imagination.
Creativity is intelligence having fun!
Albert Einstein |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
jimi Član

|
Objavljeno: Sob Jan 24, 2009 1:09 pm Naslov sporočila: |
|
|
Nisi pa odgovoril na vprašanje kaj želiš zgraditi.
Zgraditi želim PA zvočnike za manjše koncerte. Največ 15" bas. Kako vpliva gradbeni element boxa na kvaliteto zvoka, če sploh kaj??
Pojdi na Tilenovo spletno stran. Tam si poglej nekaj slik, potem ti bo lažje postaviti vprašanje.
Ta stran mi je res všeč. Mi bo malo lažje res. Saj nekaj takega sem rabil pa ne vem kako naj vse to poičem... Več glav več zna!
 _________________ življenje je lepo |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
ID Član

Pridružen-a: Pet 17 Jun 2005 18:17 Prispevkov: 865 Aktiv.: 3.64 Kraj: Ljubljana-Podpeč
|
Objavljeno: Ned Jan 25, 2009 1:12 pm Naslov sporočila: |
|
|
Če si res začetnik, kot pišeš, bo PA verjetno malo prevelik zalogaj za prvi resen projekt!!Najboljše bi bilo, da bi si našel pomoč pri kom, ki je uzkušen na tem področju! |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
jimi Član

|
Objavljeno: Ned Jan 25, 2009 3:22 pm Naslov sporočila: |
|
|
_ID_ je napisal/a: |
Če si res začetnik, kot pišeš, bo PA verjetno malo prevelik zalogaj za prvi resen projekt!!Najboljše bi bilo, da bi si našel pomoč pri kom, ki je uzkušen na tem področju! |
Kaj pa priporočaš potem za prvi resen projekt?? Zvočniki za Hi-Fi so po mojem še bolj komplicirani za narediti... ??? Zato sem se odločil za PA projekt... _________________ življenje je lepo |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
ID Član

Pridružen-a: Pet 17 Jun 2005 18:17 Prispevkov: 865 Aktiv.: 3.64 Kraj: Ljubljana-Podpeč
|
Objavljeno: Pon Jan 26, 2009 8:47 pm Naslov sporočila: |
|
|
Če ti PA crkene na kakšnem koncertu bo zelo huda!! zato se tukaj ne špara na kvaliteti in je ponavadi zadeva veliko dražja kot hi-fi (povprečen seveda!). Na tvojem mestu bi se za začetek odločil za kakšne dvosistemce -- bas srednjetonec + visokotonec. Načrtov o tem je po internetu ogromno! Za začetek si tudi v knjžnici sposodi kakšno knjigo o izdelavi zvočnikov. Jih je kar nekaj so pa večinoma v angleškem jeziku. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu
|
Uptime: 8 dni