www.elektronik.si Seznam forumov www.elektronik.si
Forum o elektrotehniki in računalništvu

PomočPomoč  IščiIšči  Seznam članovSeznam članov  SkupineSkupine  StatisticsStatistika  AlbumAlbum  DatotekeFilemanager DokumentacijaDocDB LinksPovezave   Registriraj seRegistriraj se 
  PravilaPravila  LinksBolha  PriponkePriponke  KoledarKoledar  ZapiskiZapiski Tvoj profilTvoj profil Prijava za pregled zasebnih sporočilPrijava za pregled zasebnih sporočil PrijavaPrijava 

Tkanina za čez zvočnike
Pojdi na stran Prejšnja  1, 2

Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Zabavna elektronika
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
T42
Član
Član

Pridružen-a: Tor 12 Avg 2008 21:37
Aktiv.: 0.70
Kraj: Cerknica

PrispevekObjavljeno: Sob Jan 24, 2009 5:08 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

jimi je napisal/a:
[Pri basih imam edino pokrov (kjer je zvočnik) iz 19mm MDF-a ker tam so pa malenkost večji pritiski in sem dal malo boljši les.

kaj je to MDF??

resen sem pravi začetnik... Shocked

http://tinyurl.com/bbsovf Shocked Shocked
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo MSN Messenger - naslov
Branez
Moderator
Moderator

Pridružen-a: Pon 14 Apr 2003 7:21
Aktiv.: 32.97
Kraj: Koprivnica HR

PrispevekObjavljeno: Sob Jan 24, 2009 7:34 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Lahko bi mu našel tudi slovenski odgovor. Na strani neke slovenske prodajalne sem našel tale lep opis.
Citiram:
MDF - Mediapan

Ultrales MDF je srednje gosta vlaknena plošča, izdelana pretežno iz lesa bukve, smreke in jelke z dodatkom smole. Je visoko kvalitetna plošča, homogena in stabilna. Plošča je primerna za oplemenitenje z melaminskim papirjem za lakiranje in oplaščanje. Ima zelo enakomiren profil gostote po celi debelini, zato je mogoče robove obdelovati in globinsko rezkati. Ne vsebuje formaldehida zato je uvrščena v razred E1.

Albert Einstein
Nazaj na vrh
Skrit Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran
StricGeza
Član
Član

Pridružen-a: Ned 01 Apr 2007 11:53
Aktiv.: 4.71
Kraj: Gradišče pri Divači

PrispevekObjavljeno: Sob Jan 24, 2009 11:31 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

MDF je lesonit(isto kot iverka samo da je iz manjših delcev) WIKIPEDIA
jimi
Član
Član

Pridružen-a: Čet 22 Jan 2009 17:52
Aktiv.: 0.11
Kraj: PRLEKIJA

PrispevekObjavljeno: Sob Jan 24, 2009 12:33 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Hvala lepa za vse razlage...

Kaj pa vezana plošča ni tako primerna za izgradnjo boxov??

Branez
Moderator
Moderator

Pridružen-a: Pon 14 Apr 2003 7:21
Aktiv.: 32.97
Kraj: Koprivnica HR

PrispevekObjavljeno: Sob Jan 24, 2009 12:55 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

jimi je napisal/a:
.....resen sem pravi začetnik... Shocked
Stalno tole ponavljaš. Nisi pa odgovoril na vprašanje kaj želiš zgraditi.
Če boš naredil zvočno skrinjo z malim zvočnikom, ki si ga vzel iz računalnika, je dober tudi "papndekel". Daj zberi se, malo prečitaj o gradnji zvočnikov po internetu in na kraju postavi konkretno vprašanje.
Pojdi na Tilenovo spletno stran. Tam si poglej nekaj slik, potem ti bo lažje postaviti vprašanje.

Moj odgovor na tvoje vprašanje je: da je primerna, ustrezne debeline!

Albert Einstein
Nazaj na vrh
Skrit Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran
jimi
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Sob Jan 24, 2009 1:09 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Nisi pa odgovoril na vprašanje kaj želiš zgraditi.

Zgraditi želim PA zvočnike za manjše koncerte. Največ 15" bas. Kako vpliva gradbeni element boxa na kvaliteto zvoka, če sploh kaj??

Pojdi na Tilenovo spletno stran. Tam si poglej nekaj slik, potem ti bo lažje postaviti vprašanje.

Ta stran mi je res všeč. Mi bo malo lažje res. Saj nekaj takega sem rabil pa ne vem kako naj vse to poičem... Več glav več zna!

Wink

ID
Član
Član

Pridružen-a: Pet 17 Jun 2005 18:17
Aktiv.: 3.64
Kraj: Ljubljana-Podpeč

PrispevekObjavljeno: Ned Jan 25, 2009 1:12 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Če si res začetnik, kot pišeš, bo PA verjetno malo prevelik zalogaj za prvi resen projekt!!Najboljše bi bilo, da bi si našel pomoč pri kom, ki je uzkušen na tem področju!
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
jimi
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Ned Jan 25, 2009 3:22 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

_ID_ je napisal/a:
Če si res začetnik, kot pišeš, bo PA verjetno malo prevelik zalogaj za prvi resen projekt!!Najboljše bi bilo, da bi si našel pomoč pri kom, ki je uzkušen na tem področju!

Kaj pa priporočaš potem za prvi resen projekt?? Zvočniki za Hi-Fi so po mojem še bolj komplicirani za narediti... ??? Zato sem se odločil za PA projekt...

ID
Član
Član

Pridružen-a: Pet 17 Jun 2005 18:17
Aktiv.: 3.64
Kraj: Ljubljana-Podpeč

PrispevekObjavljeno: Pon Jan 26, 2009 8:47 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Če ti PA crkene na kakšnem koncertu bo zelo huda!! zato se tukaj ne špara na kvaliteti in je ponavadi zadeva veliko dražja kot hi-fi (povprečen seveda!). Na tvojem mestu bi se za začetek odločil za kakšne dvosistemce -- bas srednjetonec + visokotonec. Načrtov o tem je po internetu ogromno! Za začetek si tudi v knjžnici sposodi kakšno knjigo o izdelavi zvočnikov. Jih je kar nekaj so pa večinoma v angleškem jeziku.
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Zabavna elektronika Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Pojdi na stran Prejšnja  1, 2
Stran 2 od 2

Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu
Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu

Uptime: 8 dni