|
www.elektronik.si Forum o elektrotehniki in računalništvu
|
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
Avtor |
Sporočilo |
sortaj Član

Pridružen-a: Sre 23 Jul 2008 21:51 Prispevkov: 812 Aktiv.: 3.93 Kraj: Med Vipavo in Štanjelom
|
Objavljeno: Čet Feb 12, 2009 5:06 pm Naslov sporočila: |
|
|
hm...se ne bi strinjal.
meni je veliko bolj všeč tiskana oblika...
lp _________________ Svet je bil analogen, dokler ni Planck vsega zafrknil... |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Glitch Član

Pridružen-a: Pet 07 Apr 2006 11:40 Prispevkov: 1477 Aktiv.: 6.30
|
Objavljeno: Čet Feb 12, 2009 6:44 pm Naslov sporočila: |
|
|
Tiskano, pdf je stvar osebnega okusa. Svet elektronike ima oba formata in raje pisite za Svet elektronike, ce imate zeljo po pisanju. Preprican sem, da bi bil Jure vesel prispevkov. To, da kvalitetnih in zanimivih prispevkov ni, smo krivi mi (oz. ste, jaz sem ze pisal in bom spet). _________________ Answers: $1, Short: $5, Correct: $25, dumb looks are still free. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
dkone Član

Pridružen-a: Sre 07 Mar 2007 18:53 Prispevkov: 2116 Aktiv.: 9.48 Kraj: Krško
|
Objavljeno: Čet Feb 12, 2009 8:43 pm Naslov sporočila: |
|
|
drVrh je napisal/a: |
Tudi to ni slaba ideja...toda kako bi se tega lotili? Kdo pozna urednika revije SE? Mikel? |
Urednik je tudi član tega foruma. Jurem. _________________ Denis |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
digital Član

Pridružen-a: Ned 08 Jun 2008 23:11 Prispevkov: 253 Aktiv.: 1.22 Kraj: Slovenska Bistrica
|
Objavljeno: Sob Feb 14, 2009 2:01 pm Naslov sporočila: |
|
|
Kot že omenjeno zgoraj, g. Jure bo zagotovo vesel vseh prispevkov (projektov). V reviji je rubrika za izdelane projekte, kateri mislim, da sodijo tja in ne v novo revijo. Kar pa bi lahko naredili je to, da bi v reviji SE naprimer eno ali dve strani namenili aktualnim ali zanimivim idejam oziroma debatam na forumih. Povzame jih lahko kar g. Jure kot urednik revije ali pa mu predloge o zanimivih temah poda moderator. Ni nujno da je tema ali projekt na forumu zaključen za objavo, še celo bolj zanimivo bi bilo objavit takšne nezaključene.
lp |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
drVrh Član

Pridružen-a: Sre 20 Feb 2008 20:17 Prispevkov: 918 Aktiv.: 4.34 Kraj: Slovenija-Koroska-Prevalje-Lese
|
Objavljeno: Sob Feb 14, 2009 5:20 pm Naslov sporočila: |
|
|
Ja nič potem pa se lotimo zadeve.....
Potem je najbolje da te naše projekte strnemo v neko lepo obliko, ki nato to besedilo nekdo lektorirara in g. Jure, spravi v revijo.
lepa oblika = napišemo povzetke naših projektov npr. v wordov dokument dodamo slike izdelkov ter poskušamo kolikor moremo sami pisati v književni Slovenščini! Te povzetke pa dodamo na konec naših tem v forumo Zbirke projektov, seveda to ni treba vsakemu kdor želi, nato pa pošljemo g. Juretu link našega projekta na ZS, in prepustimo vso nadaljno zadevo njemu!
Se strinjate? Popravki prosim! _________________ Iz dneva v dan sem se spraševal kaj je to elektrika, vendar nisem našel odgovora ... in še vedno si postavljam to vprašanje
LP
Grega |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
aly Član

Pridružen-a: Tor 28 Sep 2004 14:51 Prispevkov: 9407 Aktiv.: 39.60 Kraj: Kranj - struževo
|
Objavljeno: Ned Feb 15, 2009 10:01 pm Naslov sporočila: |
|
|
Ja, saj točno tako se delajo objave v reviji.
Vsak, ki ima kakšen pameten in uporaben projekt, ga lahko objavi in na forumu in v reviji. Pa še avtorski honorar dobi. _________________ I'm going to stand outside, so if anyone asks, I'm outstanding  |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
upor_nik Član

Pridružen-a: Ned 11 Jan 2009 13:00 Prispevkov: 450 Aktiv.: 2.24 Kraj: vipavska dolina
|
Objavljeno: Pet Feb 20, 2009 8:30 pm Naslov sporočila: |
|
|
Se strinjam, glede prejšnih navedb. Lahko pa bi delali tudi v pdf-ju, vendar s to razliko, da, recimo ko je 5 projektov narejenih in preizkušanih se jih objavi. Ne bi smeli biti vezani na mesečno delo. Sam spremljam že vrsto let neko tujo revijo o elektroniki, ki ima to zanimivost - naročiš se na 12 številk! Kdaj jih boš dobil pa je njihova skrb. Lahko jih čakaš tudi 2 leti ali več. Ko zberejo dovolj projektov, jih z vso dokumentacijo pošljejo na različne šole, kjer se ukvarjajo z elektroniko, da učenci po navodilih to spravijo skupaj. Ko je to narejeno pošljejo nazaj v firmo, kjer pregledajo, če so bila navodila in vse drugo dovolj jasna, da jih je lahko razumel začetnik! Potem izzide revija. In v tem me bistveno motijo strokovne revije, ki MORAJO izhajati vsak mesec. Pa nič o kvaliteti.
Torej sem za to, da se nekaj naredi, vendar ko je narejeno in preizkušano se objavi. Čas ni pomemben, pomembna je enostavna razlaga in vsakemu delujoč izdelek. Vem kaj bi si mislil, ko bi kot entuzijast v prvem letniku nekaj spajkal po načrtih, ki so plod teorije in na koncu sploh ne bi delovalo. Še dima ne bi spustilo.
F***! _________________ Sanja svinja o koruzi, ... |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
VolkD Član

Pridružen-a: Pet 24 Sep 2004 21:58 Prispevkov: 14228 Aktiv.: 59.90 Kraj: Divača (Kačiče)
|
Objavljeno: Sob Feb 21, 2009 2:07 am Naslov sporočila: |
|
|
Torej takole. Revija bo ! In to v neke vrste sodelovanju in sožitju z SE. Bo pa to internetna revija. Vsi, ki imate željo po pisanju in idejo kaj ste dobrodošli.
Ni nujno, da so prispevki zgolj s področja elektronike. Lahko je to na primer tudi kako drugo področje. V reviji naj bi bila tudi rubrika "moj drugi hoby".
Lahko pa so prispevki tudi s področij, ki se elektronike le dotikajo. Modelarstvo na primer. _________________ Dokler bodo ljudje mislili, da živali ne čutijo, bodo živali čutile, da ljudje ne mislijo. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Glitch Član

|
Objavljeno: Sob Feb 21, 2009 2:18 am Naslov sporočila: |
|
|
Želim vam srečo in upam, da bom prebral kakšen dober članek. Je pa škoda, da je vrtičkarstvo še vedno v modi. _________________ Answers: $1, Short: $5, Correct: $25, dumb looks are still free. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Tonci Član

Pridružen-a: Tor 05 Avg 2008 18:14 Prispevkov: 629 Aktiv.: 3.05 Kraj: Domžale
|
Objavljeno: Sob Feb 21, 2009 9:59 am Naslov sporočila: |
|
|
@VolkD Ker si (ste) omenil, da bi revija vsebovala tudi ostale hobije, bi bilo pametno, da se obvesti tudi moderatorje drugih forumov, ki pokrivajo različna področja(hobije). |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
VolkD Član

Pridružen-a: Pet 24 Sep 2004 21:58 Prispevkov: 14228 Aktiv.: 59.90 Kraj: Divača (Kačiče)
|
Objavljeno: Sob Feb 21, 2009 11:38 am Naslov sporočila: |
|
|
Glitch je napisal/a: |
Želim vam srečo in upam, da bom prebral kakšen dober članek. Je pa škoda, da je vrtičkarstvo še vedno v modi. |
Upam, da boš, pa ne samo ti, rad bi da vsakdo najde kaj zanimivega branja.
Kaj si mislil z vrtičkarstvom ? Sicer pa vabljen med avtorje. _________________ Dokler bodo ljudje mislili, da živali ne čutijo, bodo živali čutile, da ljudje ne mislijo. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Glitch Član

|
Objavljeno: Sob Feb 21, 2009 12:02 pm Naslov sporočila: |
|
|
Mislil sem na to, da ne potrebujemo še ene revije. Obstoječi manjka avtorjev in člankov, tu jih pa kar mrgoli.  _________________ Answers: $1, Short: $5, Correct: $25, dumb looks are still free. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
VolkD Član

|
Objavljeno: Sob Feb 21, 2009 12:07 pm Naslov sporočila: |
|
|
Glitch je napisal/a: |
Mislil sem na to, da ne potrebujemo še ene revije. Obstoječi manjka avtorjev in člankov, tu jih pa kar mrgoli.  |
Si spregledal, da sodelovanje z SE bo. Gre se za to, da internetna revija ni konkurenca tiskani, še več - je dopolnilo. Glede na to, da je tale bolj internega značaja se bodo opogumili tudi tisti, ki šele začenjajo in jim bo tako lažje nastopiti v javnosti. Izbor člankov lahko s privoljenjem avtorja roma še v SE. Tak je okvirni dogovor. _________________ Dokler bodo ljudje mislili, da živali ne čutijo, bodo živali čutile, da ljudje ne mislijo. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Glitch Član

|
Objavljeno: Sob Feb 21, 2009 12:27 pm Naslov sporočila: |
|
|
OK, če se bo našla neka sinergija. Edino, ni mi jasno zakaj bi potem kupil SE, če sem članek že prebral v dopolnilu n mesecov prej. Saj mislite tako, da bo najprej v SE in nato v dopolnilu kot "dopolnjena in razširjena izdaja"? Vemo, da v reviji ni dovolj prostora za bolj podrobne in obširne razlage.
Internetnega značaja? Saj je SE tudi internetnega značaja. Podatkov sicer nimam, vendar se mi zdi, da večina ljudi prebira internetne izdaje revij, nekaterim je pa papir še vedno všeč in si zato naročijo klasično.
Kako opogumili, saj nihče ne nastopa v javnosti? Če te objavijo, je vseeno ali je v pdf ali pa na papirju. Razen, če se bo avtor predstavil s psevdonimom oz. uporaniškim imenom, ki ga ima na forumu. _________________ Answers: $1, Short: $5, Correct: $25, dumb looks are still free. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
upor_nik Član

Pridružen-a: Ned 11 Jan 2009 13:00 Prispevkov: 450 Aktiv.: 2.24 Kraj: vipavska dolina
|
Objavljeno: Sob Feb 21, 2009 9:00 pm Naslov sporočila: |
|
|
Mogoče sem tudi jaz podobnih nazorov. Vendar, kar bi rad povedal je to, da rabimo nekoga, ki, bi, ga, imenovali filter!! In ne to filter kosmatih delcev, ali gladkih, ampak, ki bi znal presodit kaj se da za objavo. Torej en projekt za začetnike, en nekje vmes, en pa s programiranjem recimo PIC ov. Skratka, avtorji se ne bi omejevali na en mesec in bi s fotkami in razlago vezja pripeljali do njenega delovanja, kar je zame pogoj! Pri tem pa je zaželjeno, da bi avtor projekta imel kakšno tiskanino viška, za neuke glede postopka. Omejimo se na enoplastne TIV, oz na TIV + mostičke. To naj bi bil začetek.
Lp _________________ Sanja svinja o koruzi, ... |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu
|
Uptime: 9 dni