|
www.elektronik.si Forum o elektrotehniki in računalništvu
|
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
Avtor |
Sporočilo |
osmica Član

Pridružen-a: Sob 22 Maj 2004 21:16 Prispevkov: 377 Aktiv.: 1.59 Kraj: savinjska
|
Objavljeno: Ned Nov 28, 2004 8:57 pm Naslov sporočila: |
|
|
Z Vilkom se popolnoma strinjam. Na tečaju bi prebili led potem bi lahko tudi delali preko interneta ko bi znali vpisat program v okolju ga prevest in sprogramirat čip.
Problem je kdo bo pripravljen vodit tečaj? |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
iskra Član

Pridružen-a: Tor 14 Okt 2003 10:13 Prispevkov: 797 Aktiv.: 3.35 Kraj: Lokev ,Boa , KOPER
|
Objavljeno: Pon Nov 29, 2004 9:12 am Naslov sporočila: |
|
|
osmica je napisal/a: |
Z Vilkom se popolnoma strinjam. Na tečaju bi prebili led potem bi lahko tudi delali preko interneta ko bi znali vpisat program v okolju ga prevest in sprogramirat čip.
Problem je kdo bo pripravljen vodit tečaj? |
Lahko poizkusimo .
Poizščemo primeren prostor (učilnico) nekje v Ljubljani , ki bi služila za "poligon"(računalniške učilnice ponavadi stanejo cca 50 000 sit, ) (po naših izkušnjah je zelo pomembno , da se slušatelji med seboj spoznajo)
Dogovorimo se , kakšen program bomo "posvojili".
Potem se dogovorimo , koliko je še sprejemljiva cena po udeležencu , in zberemo člane.
"Hardwer" po mojem sploh ni pomemben , saj bi to služilo za štart , ostalo bi reševali na forumu.
Če se bi pametno dogovorili , bi lahko organizacijo speljala naša sekcija ( tudi sponzorstvo) . _________________ L.P. iskra |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
osmica Član

Pridružen-a: Sob 22 Maj 2004 21:16 Prispevkov: 377 Aktiv.: 1.59 Kraj: savinjska
|
Objavljeno: Pon Nov 29, 2004 11:43 pm Naslov sporočila: |
|
|
Za tečaj sem kandidat. Upam da se bo še kdo javil.
Kot program nekaj osnov da prebijemo led.
Za hardver bi predlagal Keil uvision.
Kaj menite drugi? |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
SimonS Član

Pridružen-a: Čet 01 Jul 2004 11:18 Prispevkov: 4770 Aktiv.: 20.08 Kraj: Kobarid
|
Objavljeno: Sre Dec 01, 2004 4:31 pm Naslov sporočila: |
|
|
Dvigam roko.
Mislim enako kor Osmica _________________ Lep dan
Simon |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
iskra Član

Pridružen-a: Tor 14 Okt 2003 10:13 Prispevkov: 797 Aktiv.: 3.35 Kraj: Lokev ,Boa , KOPER
|
Objavljeno: Čet Jan 13, 2005 5:42 pm Naslov sporočila: |
|
|
Začenja se nov krog predavanj in zainteresirani oglejte si to stran : http://www.focus-siat.org/ _________________ L.P. iskra |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
egomez Član

Pridružen-a: Sob 03 Apr 2004 18:49 Prispevkov: 517 Aktiv.: 2.18 Kraj: Ljubljana/Sežana
|
Objavljeno: Čet Jan 13, 2005 11:50 pm Naslov sporočila: |
|
|
Na strani nisem zasledil termina(so samo že pretečeni).
Se mi pa zdi zanimivo.
Kako pa je s tistim učnim kompletom MPU-PIC16F876. Kaj ga je potrebno tam kupiti?
Če sem prav zasledil, pa je tečaj brezplačen. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Silvo Moderator

Pridružen-a: Pon 24 Feb 2003 17:09 Prispevkov: 14679 Aktiv.: 61.79
|
Objavljeno: Pet Jan 14, 2005 7:51 am Naslov sporočila: |
|
|
Citiram: |
Kako pa je s tistim učnim kompletom MPU-PIC16F876. Kaj ga je potrebno tam kupiti? |
Na tem semenaru mislim, da je bil Kralj. Če gre za ta semenar, bo o tem lahko več napisal on. Marko mi je tudi pokazal uporabljeno gradivo, ki so ga uporabljali na semenarju. Gradivo je kar kvalitetno. Razvojni kompleti pa mislim, da niso bili na prodaj. Še moje mnenje:
Osebno mislim, da je 16F876 za začetnika prevelik zalogaj. Sploh če gre za tedenski tečaj. Po moje bi za začetnika bil primernejši kak mikrokontroler z manj perifierije. Če izključim recimo 16F84, bi bil zelo primeren 16F628. (sam bi vzel celo 12F675) Sam smatram, da se je treba programiranja pic-a začeti učiti res na najpreprostejšem mikrokontrolerju. Zakaj? Zato ker picassembler v pozna 35 instrukcij in so enake za vse pic-e. Pic-i se razlikujejo le po perifieriji. Začetnik mora najprej spozanti sam assembler istočasno pa še periferijo. Problem pa bo nastal pri spoznavanju periferije v koliko gre za kak "večji" mikrokontroler kajti v "gori" registrov razporejenih v več bankah se bo izgubil. Recimo 14 registrov v (če sem prav štel ) razporejeni v dveh bankah, kot jih ima nap. 16F84 je bistevno lažje razumeti kot 55, ki so povrh še v štirjih bankah pri 16F876. _________________ lp
Silvo |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
iskra Član

|
Objavljeno: Pet Jan 14, 2005 10:14 am Naslov sporočila: |
|
|
egomez je napisal/a: |
Na strani nisem zasledil termina(so samo že pretečeni).
Se mi pa zdi zanimivo.
Kako pa je s tistim učnim kompletom MPU-PIC16F876. Kaj ga je potrebno tam kupiti?
Če sem prav zasledil, pa je tečaj brezplačen. |
To so samo predlogi (izdelajo jih za slušatelje) .
Učni komplet so razvili na Fakulteti in služi za usposabljanje (praktično delo) študentov . Tako da ga uporabljajo tudi slušatelji teh seminarjev . Ne ni ga potrebno kupiti (dvomim da se sploh da) in lahko brez problema uporabljate komplet , ki ga predlaga Silvo in je zelo dobro opisan tu na forumu.
Seminarji so POPOLNOMA brezplačni , in EVROPSKO priznani. Tu pa je majhna težava, namreč , da organizator dobi povrnjene stroške , štejejo le tisti ki ta seminar USPEŠNO opravijo . Zato so na fakulteti zelo zainteresirani za "resne" kandidate.
Potem je težava (vsaj za nas primorce ) da je to le v Mariboru in je nam praktično nedostopen
Upam , da nam bo uspelo boljše medsebojno obveščanje o takih in podobnih možnostih usposabljanja, saj bi se marsikaterega predavanja udeležilo večje število slušateljev , če bi bili o tem obveščeni. _________________ L.P. iskra |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
egomez Član

Pridružen-a: Sob 03 Apr 2004 18:49 Prispevkov: 517 Aktiv.: 2.18 Kraj: Ljubljana/Sežana
|
Objavljeno: Pet Jan 14, 2005 1:22 pm Naslov sporočila: |
|
|
@iskra: Tudi sam sem iz primorske in se strinjam, da je Maribor kar neugodna lokacija za nas. No, jaz sem med tednom v Ljubljani, tako da mi v resnici to ne bi bil problem.
No, že nekaj mesecev odlagam izdelavo PIC programatorja. Zdaj pa je izpitno obdobje in ni kaj preveč časa. Si ga bom izdelal konec februarja, pa se bom prvo sam učil. Če pa bom čutil, da bi mi seminar koristil, bi se tudi jaz odločil. Samo prej bi rad še malo sam spoznaval PIC-e.
Kaj mogoče kdo ve datum pričetka seminarja? |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
smatjaz Član

Pridružen-a: Pon 10 Nov 2003 16:33 Prispevkov: 850 Aktiv.: 3.58
|
Objavljeno: Pet Jan 14, 2005 3:28 pm Naslov sporočila: |
|
|
Fantje, če boste organizirali tečaj PIC-ov tudi jaz dvigam roko za prijavo. Za lokacijo predlagam okolico Ljubljane, ker je to krajevni kompromis za vse.
LP Matjaž |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Kralj Član

Pridružen-a: Čet 24 Apr 2003 20:18 Prispevkov: 196 Aktiv.: 0.83 Kraj: koroška
|
Objavljeno: Pet Jan 14, 2005 6:31 pm Naslov sporočila: |
|
|
Pozdravljeni!
Res je kot je napisal Silvo. Obiskoval sem ta seminar in kolikor vem je na tem forumu še nekaj fantov, ki smo se tam dobivali. Seminar je bil dobro pripravljen prav tako tudi učno gradivo. Sprva je bil to 40 urni tečaj in sicer 20 ur je bilo predvidenih v "predavalnici" z učnimi pripomočki. 20 ur pa naj bi se udeleženci sami doma ukvarjali z pridobivanjem znanja. Da smo delali tudi doma smo potrjevali z pisanjem domačih nalog. Bilo je kot v srednji šoli, kar pa se menda po novem uvaja tudi med študenti. Nato je sledil še nadaljevalni tečaj ki je prav tako trajal 40 ur v enaki urganizaciji kot začetni tečaj. Učili smo se programiranja PIC-ov v zbirniku (asembler). V nadaljevalnem tečaju pa tudi programiranja v C jeziku. Na samih predavanjih smo imeli na voljo vsak svoj računalnik z ustrezno programsko opremo, modul za programiranje, testno ploščo ter aplikacijski modul. Vse napisane programe smo sproti tudi preizkušali ter analizirali napake. Seveda da bo vse to znanje, ki so nam ga podali obrodilo sadove pa se moramo potruditi sami z samim delom. Če po seminarju spet zaspiš, pridobljeno znanje kar hitro zbeži. Res je morda za začetnika PIC16F877 velik zalogaj vendar imajo za ta PIC na FERI (Fakulteta za elektrotehniko in računalništvo) pripravljeno to razvojno ploščo in smo pač to tudi uporabili.
Sedaj bi pa povabil še ostale kolege, ki smo bili tam da me kaj dopolnijo.
Lep pozdrav _________________ Zakaj ljudje verjemejo, da je na nebu nešteto zvezd, ne da bi jih šteli,
če pa na klopi piše "sveže pleskano" pa morajo preverit? |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
strobos Član

Pridružen-a: Sre 24 Sep 2003 12:19 Prispevkov: 726 Aktiv.: 3.06 Kraj: Brežice
|
Objavljeno: Sob Jan 15, 2005 7:38 pm Naslov sporočila: |
|
|
Pozdrav,
zanima me, kdaj je ta tečaj bil, kje je bil razpis zanj in kdo je bil predavatelj? Ker jaz hodim na FERI pa o tem tečaju ni nikjer duha ne sluha .
Lp |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Kralj Član

Pridružen-a: Čet 24 Apr 2003 20:18 Prispevkov: 196 Aktiv.: 0.83 Kraj: koroška
|
Objavljeno: Sob Jan 15, 2005 9:51 pm Naslov sporočila: |
|
|
Tečaj se je pričel 22.09.2004, prdavatelj pa je bil g.Janez Pogorelc.
En link je že dal iskra enega pa dodajam jaz. Na linku lahko vidiš tudi prispevke in slike iz seminarja.
http://www.focus-siat.org/forum/index.php?sid=48cfbffe1e4a8acc452f1a92a912b6ef
Lep pozdrav _________________ Zakaj ljudje verjemejo, da je na nebu nešteto zvezd, ne da bi jih šteli,
če pa na klopi piše "sveže pleskano" pa morajo preverit?
Nazadnje urejal/a Kralj Ned Jan 16, 2005 6:32 pm; skupaj popravljeno 1 krat |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
promehanik Član

Pridružen-a: Tor 29 Jul 2003 23:41 Prispevkov: 611 Aktiv.: 2.57
|
Objavljeno: Ned Jan 16, 2005 10:33 am Naslov sporočila: |
|
|
A je literaturo možno downloadati? Sem se prijavil na EducaNext, vendar nisem našel literature od tega tečaja.
lp, prom |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
egomez Član

|
Objavljeno: Ned Jan 16, 2005 2:49 pm Naslov sporočila: |
|
|
@Kralj:
Citiram: |
En link je že dal iskra enega pa dodajam jaz. Na linku lahko vidiš tudi prispevke in slike iz seminarja. |
Jaz kar ne vidim tega linka. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu
|
Uptime: 9 dni