www.elektronik.si Seznam forumov www.elektronik.si
Forum o elektrotehniki in računalništvu

PomočPomoč  IščiIšči  Seznam članovSeznam članov  SkupineSkupine  StatisticsStatistika  AlbumAlbum  DatotekeFilemanager DokumentacijaDocDB LinksPovezave   Registriraj seRegistriraj se 
  PravilaPravila  LinksBolha  PriponkePriponke  KoledarKoledar  ZapiskiZapiski Tvoj profilTvoj profil Prijava za pregled zasebnih sporočilPrijava za pregled zasebnih sporočil PrijavaPrijava 

polnilec ni-mh
Pojdi na stran Prejšnja  1, 2

Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Napajalniki, polnilci in baterije
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
int47
Član
Član

Pridružen-a: Pon 15 Dec 2003 0:10
Aktiv.: 8.88
Kraj: Ljubljana

PrispevekObjavljeno: Tor Jun 16, 2009 9:13 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Dušilka je SMD, na tvojem TIV pa je uporabljena klasična.

L=220uH+-20%, SFR=3,7MHz, R=0.38R, Irms=1,2A, Isat=2,4A
ŠxDxV = 15 x 18,5 x 7 mm.

Za lažjo predstavo sem pripel sliko 100uH dušilke (razlika je v velikosti).

smd dusilka.JPG
 Opis:
 Velikost datoteke:  7.97 KB
 Pogledana:  5813 krat

smd dusilka.JPG

Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
miletre
Član
Član

Pridružen-a: Pon 19 Maj 2008 8:58
Aktiv.: 2.10
Kraj: Maribor - Celje

PrispevekObjavljeno: Ned Jun 21, 2009 8:31 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Pozdravljeni.
Pa da še zaključim to temo če sem jo že odprl. Polnilec sem izdelal (seveda z vašo pomočjo) in mi super dela in to od prve. Vsem skupaj hvala za pomoč,andrejj tebi pa še posebej hvala za pripeto literaturo.

L.P.

Polnilec 1.jpg
 Opis:
 Velikost datoteke:  1.12 MB
 Pogledana:  15 krat

Polnilec 1.jpg

Polnilec 2.jpg
 Opis:
 Velikost datoteke:  1.03 MB
 Pogledana:  13 krat

Polnilec 2.jpg

Nazaj na vrh
miletre
Član
Član

Pridružen-a: Pon 19 Maj 2008 8:58
Aktiv.: 2.10
Kraj: Maribor - Celje

PrispevekObjavljeno: Pon Jun 22, 2009 8:49 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Imam pa še eno vprašanje!
Po predalih se mi valja analogni vu meter ki je bil nekoč v nekem starem radiu,njegova fukncija pa je bila,prikazovanje stanja baterij. Ali je možno ta vu meter priključit na ta polnic in kam ter kako?

polnilec 3.JPG
 Opis:
 Velikost datoteke:  28.49 KB
 Pogledana:  1 krat

polnilec 3.JPG

Nazaj na vrh
andrejj
Član
Član

Pridružen-a: Ned 21 Mar 2004 15:06
Aktiv.: 17.95
Kraj: 8232 Šentrupert

PrispevekObjavljeno: Pon Apr 26, 2010 8:39 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Drugič sem napravil polnilec kot miletre.Edino ne vem točno ali je bolje preklopnik 2X6 direktno na tiv?Ali lahko povežem z žico na preklopnik?
Nazaj na vrh
protoncek
Član
Član

Pridružen-a: Sre 31 Jan 2007 9:41
Aktiv.: 42.79
Kraj: Mengeš

PrispevekObjavljeno: Pon Apr 26, 2010 12:55 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Mislim da lahko brez skrbi uporabiš tudi žico. Saj so napetosti enosmerne, torej motnje ne vplivajo, žico boš pa itak uporabil tako, da ne bo predstavljala upora. Po moje bo čisto dovolj če vzameš flat kabel iz starega PC-ja...
Nazaj na vrh
Skrit Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran
andrejj
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Pon Apr 26, 2010 1:18 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Hvala za nasvet.
Nazaj na vrh
protoncek
Član
Član

Pridružen-a: Sre 31 Jan 2007 9:41
Aktiv.: 42.79
Kraj: Mengeš

PrispevekObjavljeno: Pon Apr 26, 2010 3:03 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Ni kaj... Wink
P.S.: pa ne pozabit hladila na tranzistor dat...jaz sem ga ob testu pozabil namontirati in po eni uri ko sem šel preverit je odneslo 230 varovalko 10A, 12 V toroid, seveda tranzistor in TUDI baterijo, katero sem polnil (jo je stopilo)...ni kaj, na napakah se učimo...samo drago pride Brick wall
Nazaj na vrh
Skrit Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran
andrejj
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Pon Apr 26, 2010 3:23 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Ne nisem pozabil.Že prej sem dal in polnil baterijo in večkrat pogleda.Dela v redu in ne greje.Danes sem spravil v škatlo.Ni pa lep glavno da dela.

IMG_1821.JPG
 Opis:
 Velikost datoteke:  2.81 MB
 Pogledana:  1 krat

IMG_1821.JPG

Nazaj na vrh
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Napajalniki, polnilci in baterije Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Pojdi na stran Prejšnja  1, 2
Stran 2 od 2

Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu
Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu

Uptime: 493 dni