www.elektronik.si Seznam forumov www.elektronik.si
Forum o elektrotehniki in računalništvu

PomočPomoč  IščiIšči  Seznam članovSeznam članov  SkupineSkupine  StatisticsStatistika  AlbumAlbum  DatotekeFilemanager DokumentacijaDocDB LinksPovezave   Registriraj seRegistriraj se 
  PravilaPravila  LinksBolha  PriponkePriponke  KoledarKoledar  ZapiskiZapiski Tvoj profilTvoj profil Prijava za pregled zasebnih sporočilPrijava za pregled zasebnih sporočil PrijavaPrijava 

PICALLW software version 0.16 January 2005 FREEWARE
Pojdi na stran Prejšnja  1, 2, 3, 4  Naslednja

Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Microchip PIC
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
PPG78
Član
Član

Pridružen-a: Ned 27 Jul 2003 14:09
Aktiv.: 9.88
Kraj: Gorenjska

PrispevekObjavljeno: Sre Okt 05, 2005 7:37 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Res je, v spletni trgovini ni spremembe, reklamo sem opazil v zadnji, Oktobrski številki na zadnji strani.

LP, Peter
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo
Silvo
Moderator
Moderator

Pridružen-a: Pon 24 Feb 2003 17:09
Aktiv.: 61.93
Kraj: Koroška-okolica Dravograda

PrispevekObjavljeno: Čet Okt 06, 2005 5:54 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

PPG78 je napisal/a:
Silvo je napisal/a:
Mogoče kdo ve kje dobiti ugodno textool podnožje. (Najdražji del za ta programator ) V HTE stane 40 pinski 3M TEXTOOL 40P univerzalen 6 000 sit Sad Conrad v Avstriji je bistevno cenejši - ca. 15Eur

Za vse ki iščete textool podnožja, pri SE imajo ta mesec (Oktober 2005) akcijo za textool 20 in 40 pin (1000 SIT oziroma 1500 SIT).
Vsekakor ugoden nakup.

Lp, Peter

Peter kje si to našel?
Cena na spletni strani je 5.000 oz 55000 sit Sad ***Klik***

Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
PPG78
Član
Član

Pridružen-a: Ned 27 Jul 2003 14:09
Aktiv.: 9.88
Kraj: Gorenjska

PrispevekObjavljeno: Čet Okt 06, 2005 10:14 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Silvo, so že popravili ... TEXTOOL

LP. Peter
Nazaj na vrh
Silvo
Moderator
Moderator

PrispevekObjavljeno: Čet Okt 06, 2005 10:45 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Tole je res ugodno - ima kdo informacijo, če gre za univerzalo podnožje ali je le široko?
Silvo
Moderator
Moderator

PrispevekObjavljeno: Čet Okt 06, 2005 11:06 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Sem poklical - gre za univerzalno podnožje (že naročujem)
tiger007
Član
Član

Pridružen-a: Pon 26 Maj 2003 1:21
Aktiv.: 0.34
Kraj: okolica Litije

PrispevekObjavljeno: Sre Nov 09, 2005 4:45 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Pozdravljeni!

Silvo je napisal/a:
Naletel pa sem na "čudnega" softwerskega "hrošča" in sicer pri programiranju 12F6xx.
Programiranje ni mogoče, v koliko je v njem že kaj zapisano ter ga predhodno ne obrišemo. Pri brisanju pa seveda obrišemo tudi kalibrirno vrednost na zadnji lokaciji. Confused. Tako, da je najbolje v koliko bomo uporabljali interni oscilator ter kalibrirno vrednost, da le to predhodno preberemo ter jo zapišemo v samem programu.

Zanima me ali je ta hrošč še kar prisoten ali ne. Uporabljal bi P16PRO programator ter picallw program. Pici so 12F629 in še nikoli niso bili zapisani, torej imajo še kar svojo vrednost za interni oscilator. Programiranje z JDM programatorjem gre vendar je zelo počasno, pri malo večji koičini pa mi gre to pošteno na živce. Prosim za pomoč.

LP Simon

Silvo
Moderator
Moderator

PrispevekObjavljeno: Sre Nov 09, 2005 5:33 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Mislim, da se pri brisanju še vedno obriše cela vsebina.
ID
Član
Član

Pridružen-a: Pet 17 Jun 2005 18:17
Aktiv.: 3.65
Kraj: Ljubljana-Podpeč

PrispevekObjavljeno: Sob Jan 13, 2007 12:03 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Sestavil sem si tale programator in bil ves navdušen. A me je kaj hitro minilo. Najprej sem se [cenzurirano] s softwerom picall v0.16. Ko sem ga zagnal in izbral programator P16PRO mi je napisal, da program ni registriran. Toliko o zastonj verziji. Nato sem poizkusil še program WinPicProg, nastavil hardware in poskusil sprogramirati PIC16F84A. Zadeva je delovala v prvo. Nato pa poskusim še 16F877 in ne gre. Mi javi napako. Upoštevam silvotov nasvet in dodam še upor.

Silvo je napisal/a:
Rešena tudi težava programiranja 16F877. Med Vpp2 -pin1 (programirna napetost za 40 pinske pic-e) ter minus je potrebno dati upor 680 Omega - Kot je to narejeno pri Vpp1.

Poskusim ponovno in zadeva na moje začudenje spet ne dela. Nato poskusim še 16F628A in spet javi napako, zato upor odstranim in poskusim še enkrat. Spet razočaranje. Če kdo ve, kaj bi lahko bilo narobe, bi mu bil zelo hvaležen
Nazaj na vrh
Jackal
Član
Član

Pridružen-a: Sre 10 Maj 2006 19:14
Aktiv.: 0.62
Kraj: Ravne na Koroškem

PrispevekObjavljeno: Sob Jan 13, 2007 3:19 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Pri programiranju PIC 16F628 moreš v programu odkljukat možnost "erase before programming".
Pač na roko pobrišeš PIC pred programiranjem.
Nazaj na vrh
Silvo
Moderator
Moderator

PrispevekObjavljeno: Sob Jan 13, 2007 4:13 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Citiram:
Ko sem ga zagnal in izbral programator P16PRO mi je napisal, da program ni registriran. Toliko o zastonj verziji

Program poleg okenca ob zagonu v katerem piše da gre za PICALL free vezijo ter
ter napisu UNREGISTRIRED - FREEWARE MODE deluje brez kakih omejitev enako kot registrirana verzija. (sam uporabljam obe. Imam registrirano verzijo ker imam tudi programator picall kupljen pri avtorju)

Z mojim p16pro je bilo napisano na stotine različnih picov. Kakih večjih težav ni bilo. Opažam pa da nekateri namesto serije 74LSXX uporabljajo HS ali kaj podobnega. Problem so lahko tudi nastavitve paralelnega porta (SSP) ali mogoče hitrost, katero lahko nastavjaš v nastavitvah hardvera.

ID
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Ned Jan 14, 2007 2:43 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Sedaj sem podaljšal čase v programu in probal še enkrat programirati. Spet brez uspeha. Sprogramiral mi je samo 16F84. Picall mi prepozna programator, vendar ne zapeče niti 16F84, ki ga drug program brez problema. In ja, tisti čip je LS. 16F628 še ni bil zapisan, a ga vseeno noče. Tudi če dam da ga obriše preden ga "zapeče". Napajanje sem preveril in štima. Niti sanja se ni ne, kaj bi lahko bilo narobe.
Nazaj na vrh
micabauc
Član
Član

Pridružen-a: Tor 03 Jun 2003 7:12
Aktiv.: 0.75
Kraj: Celje

PrispevekObjavljeno: Ned Jan 14, 2007 3:02 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Poskusi v BIOS na "standard bidirectional"
Nazaj na vrh
ID
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Sob Jan 27, 2007 12:59 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Sedaj sem programator sestavil na novo. Zjedkal sem novo ploščico in celo dvakrat premeril če ima kje kratki stik. Ker je bilo vse vredu, sem vzel nove elemente in programator ponovno zlotal. 3x sem preveril vse žične povezave. Nato sem programator priklopil na majhen trafo 18V. Ko napetost zgladim, tako dobim 30 V. Pomeril sem 7 in 14 nogici od 74LS07 in je bilo gor 5 V. Nato sem vstavil čip in ponovno priklopil. zasvetila je čisto zgornja led dioda (programator obrnjen tako, da je LPT kabel na vrhu). Nato zaženem PICALLW in se prižgejo vse 3 ledice. Ko pa hočem kaj sprogramirati ali pa prebrati s čipa pa mi napiše, da program ne najde ustreznega kompatibilnega hardwerja!!??? Spet gori samo najvišje ležeča LED dioda. Pod menijem Settings-->Hardware setup/test sem nastavil na P16PRO 74LS07 in potrdil z OK. Poskusim še enkrat programirati in spet napiše da ne najde hadwerja. LPT port imam na avto.

Edit: sedaj sem v biosu prestavil LPT na standard bidirectional in je isto.
Nazaj na vrh
Silvo
Moderator
Moderator

PrispevekObjavljeno: Sob Jan 27, 2007 6:32 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Nekaj je narobe na s povezavo s hardwerom. Če zadeve ne boš rešil, bova šla skozi po korakih z instrumentom v roki zvečer, ko se vrnem z arm delavnice.
ID
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Sob Jan 27, 2007 11:22 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Sedaj sem za vsak slučaj še 1x preveril vse povezave, če sčučajno ni kaj prekinjeno. Napake nisem našel. preveril sem tudi pine LPT kabla in je vredu. Po moje so potrebne neke nastavitve v programu, ampak ne vek kje in kaj. Nekaj bom še poskušal, če ne uspe pa se potem slišiva zvečer.
Nazaj na vrh
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Microchip PIC Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Pojdi na stran Prejšnja  1, 2, 3, 4  Naslednja
Stran 2 od 4

Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu
Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu

Uptime: 494 dni