|
www.elektronik.si Forum o elektrotehniki in računalništvu
|
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
Avtor |
Sporočilo |
Musty Član

Pridružen-a: Sob 28 Apr 2007 8:54 Prispevkov: 1575 Aktiv.: 7.11 Kraj: Rače
|
Objavljeno: Čet Jul 02, 2009 2:06 pm Naslov sporočila: |
|
|
Moja predlagana rešitev je malo drugačna.
Sestaviš si sistem iz:
-2x aktivni 2 way studijski monitor
-mešalna miza
-cd player,mp3,radijski sprejemnik...
Tako ne potrebuješ posebej ojačevalca in zvočnikov, saj je to vse že v zvočniku.
Predlagam ti da vzameš kakšen aktivni studijski monitor ala Yamaha HS80M, kar je sicer dražja varjanta.
Za malo manjši denar dobiš naprimer M-AUDIO STUDIOPRO 3 , okoli 100 po komadu, potem pa si omisliš še manjšo mešalno mizo (gor priklopiš računalnik, cd player, mp3....), velja kakšen behringer, naprimer BEHRINGER XENYX 1202 ali kater druga iz te serije.
Tako bodiš za nekje 300€ dober sistem, za splošno poslušanje glasbe tudi za malo večji prostor.
Lep pozdrav |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
sebastjan.kamensek Član

Pridružen-a: Sob 26 Jul 2008 11:04 Prispevkov: 1029 Aktiv.: 4.99 Kraj: Škofja Loka
|
Objavljeno: Čet Jul 02, 2009 2:53 pm Naslov sporočila: |
|
|
No čisti primer nategovanja trgovcev, so eni zvočniki, ki sem jih dobil zravn pc. Po čistem naključju so prenehsli delovati, in seveda odprem ohišje. Notri je odpadla ena od žic. Zacinim in zadeva spet deluje, ampak glej ga zlomka oznaka za zvočniku... 3W ---> zunaj na ohišju 450W.
Nasmejal sem se skoraj do sovz. Obup...
l.p. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
start Član

Pridružen-a: Sob 06 Sep 2008 22:59 Prispevkov: 2392 Aktiv.: 11.67 Kraj: Eindhoven, Nizozemska
|
Objavljeno: Čet Jul 02, 2009 8:27 pm Naslov sporočila: |
|
|
Ja samo je treba pazit, to je res, to sem tudi sam zasledil mnogokrat da se watti na zvocnikih pise kad po svoji zelji. samo moram rec da se to dogaja najvec na poceni zadevah, nizkega denarnega razreda. Ko pa je oprema drazja vec sploh niso pomembni Watti temvec kvaliteta zvoka. ceprav tudi oni sami pretiravajo-ampak malo. Tako da ne prevec grajat takih stvari.
Kot sem zasledil je eden izmed forumasov predlagal studijske zvocnike. Jaz mu tudi predlagam nekaj takega in sicer kot je dejal: 2 aktivna zvocnika, 1 aktivni sub, 1 mesalko(lahko je cenejsa zadeva, saj imajo majhna popacenja), 1 aktivno kretnico-da loci siglal za sub ter za ostala 2 zvocnika. Glej wataza tukaj nima nevem kaksne vloga, tako da ce kupis zelo drago stvar, ti lahko "seka" boljse kot neka se enkrat vec watna zadeva.... Vse skupaj ozvocenje se dobi za ta denar kot si sam dejal. Samo ce se ti bo zavrtelo se kaj vec, naj ti ne bo zal, saj bos pol videl da si dobro naredil.  _________________ Lep pozdrav!
Aljaž T. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
protoncek Član

Pridružen-a: Sre 31 Jan 2007 9:41 Prispevkov: 9573 Aktiv.: 42.67 Kraj: Mengeš
|
Objavljeno: Čet Jul 02, 2009 8:37 pm Naslov sporočila: |
|
|
Fantje (in punce )---pozabljate da poster namerava v zadevo vložiti 200-300 evrov za ta denar ne dobiš niti ene solidne komponente - ne zvočnikov, ne ojačevalca, ne karkoli. Zato sem jaz predlagal stolp. Za tak denar je to edina možnost. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
TilenS Član

Pridružen-a: Čet 24 Nov 2005 12:29 Prispevkov: 556 Aktiv.: 2.34
|
Objavljeno: Čet Jul 02, 2009 8:57 pm Naslov sporočila: |
|
|
Ma se da tudi iz 300€ naredit soliden sistemček. _________________ LP Tilen |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Sokrat Član

Pridružen-a: Čet 25 Avg 2005 11:00 Prispevkov: 5584 Aktiv.: 23.51
|
Objavljeno: Čet Jul 02, 2009 9:09 pm Naslov sporočila: |
|
|
TilenS je napisal/a: |
Ma se da tudi iz 300€ naredit soliden sistemček. |
Kaksen primer ? _________________ Ka ti bo pa torba ce si kupu kolo ? |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
protoncek Član

|
Objavljeno: Čet Jul 02, 2009 9:34 pm Naslov sporočila: |
|
|
Hja, "soliden" je zelo relativen pojem. Recimo zvočniki za 100 evrov zame niso niti uporabni, kaj šele solidni. Za nekoga pa so lahko popolnoma odlični...kaj reda B&W ali Infinity recimo ne boš dobil...
če malce pretiravam: solidne zvočnike 5.1 so imeli recimo v Big Bang-u par mesecev nazaj - KEF 5 zvočnikov in subwoofer skupaj samo 1500 evrov no, potem manjka seveda še kakšen Harman Kardon za 700-1000 evrov, pa seveda DVD player, pa si za silo tukaj. Naprej pa potem Blu-ray player za----saj bom nehal  |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
TilenS Član

|
Objavljeno: Čet Jul 02, 2009 9:54 pm Naslov sporočila: |
|
|
Zdaj že malo mešamo Hi-Fi in PA... če ga prav zastopim potrebuje PA opremo. Po DIY poti bi se dalo kaj naredit čeprav bi šlo res malo težje skozi z 300€. _________________ LP Tilen |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
protoncek Član

|
Objavljeno: Čet Jul 02, 2009 10:03 pm Naslov sporočila: |
|
|
No, za PA je recimo varianta nakup zvočnikov v conradu in samogradnja ohišja, potem mogoče samogradnja ojačevalca...bolj bi šel skozi s cca 500 € |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
rejaster Član

Pridružen-a: Ned 29 Mar 2009 21:46 Prispevkov: 27 Aktiv.: 0.14 Kraj: okolica NG
|
Objavljeno: Čet Jul 02, 2009 10:56 pm Naslov sporočila: |
|
|
Poglejte, jaz se ne spoznam na te svari zato sem tudi prosil za pomoč. Zato prosim ne mi govorit o ne vem kakšnih zvočnikih reda B&W ali Infinity ker to se mi niti ne sanja zakaj se gre . Jaz bi prosil samo, da naj mi en lepo pove kakšne studijske zvočnike bi potreboval kakšno mešalno mizo, da mi nebo hreščalo ali šumelo pri veliki glasnosti in da bojo tudi dobri basi. In mi ni problema dat tudi 350 evrov za vse skupaj, lahko dam tudi 400 evrov samo moj cilj je da bo delalo kot mora. _________________ l.p. Kevin |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
start Član

Pridružen-a: Sob 06 Sep 2008 22:59 Prispevkov: 2392 Aktiv.: 11.67 Kraj: Eindhoven, Nizozemska
|
Objavljeno: Čet Jul 02, 2009 11:26 pm Naslov sporočila: |
|
|
glej to je malo zakomplicirano, ubistvu jaz imam doma ojacevalec iz conrada mc crypt pa 8000 je zdeva priblizno 2*240W imam dva pasivna zvocnika vsak po 300W. vsak mi je rekel da je to zelo slab nakup saj conrad nima dobre opreme. jaz jih nisem poslusal in se kupit ojacevalec. moram povedat da sem z ojacevalcem zelo zadovoljen. zato si bom kupil se mesalko iz conrada za 70€, ojacevalec stane 160€. torej 230€. ter kupis se kaksne zvocnike, lahko tudi iz conrada samo ne aktivne. vse skupaj te bo prislo malo vec. samo ce ti ne uspe ne kupiti vse naenkrat. npr. kupi prvo zvocnike in ojacevalec(tako sem jaz naredil-samo da sem jaz zvocnike dobil od strica ) kasneje pa dokupis mesalko, glede suba-po potrebi, jaz ga ne potrebujem, poreboval bi ga samo ce bi imel ozvocenje na prostem. jaz sem moje testiral v dvorani in je bilo kar solidno. doma pa mi v sobi 4*5 pri 80-90% moci trese majico na meni . tako da sem zadovoljen in verjamem da bi bil vsak povprecnez. ozvocenje uporabljam za roj. dneve. uglsvnem malo poglej po takih trgovinah- npr. conrad. nato pa poglej se dbd na bolhi ti imajo opremo nizjega razreda in je za ta denar zelo kvalitetna. _________________ Lep pozdrav!
Aljaž T. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Sokrat Član

Pridružen-a: Čet 25 Avg 2005 11:00 Prispevkov: 5584 Aktiv.: 23.51
|
Objavljeno: Čet Jul 02, 2009 11:37 pm Naslov sporočila: |
|
|
Ma se da tudi iz 300€ naredit soliden sistemček. |
Zdaj že malo mešamo Hi-Fi in PA... če ga prav zastopim potrebuje PA opremo. Po DIY poti bi se dalo kaj naredit čeprav bi šlo res malo težje skozi z 300€. |
Mi nic ne mesamo. Napisi primer "solidnega sistemcka" (prej je bilo govora o komponentah ...) za max. 300 EUR, ki ustreza navedenim zahtevam glede prostora in ostalega, se raje pa vec primerov, da je mozne nekaj izbire. _________________ Ka ti bo pa torba ce si kupu kolo ? |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
TilenS Član

|
Objavljeno: Pet Jul 03, 2009 12:51 am Naslov sporočila: |
|
|
Vidim da sem res malo pomešal temo z eno drugo, ki jo ravno berem na hiendfi. Mogoče stolp res ni tako slaba ideja, prav tako ne studijski monitorji ali pa tole. Če hočeš glasno potem mogoče tale zadnja opcija, če hočeš kvaliteto potem studijske, stolp je pa vrjetno ravno nekje vmes (čeprav je pomoje še daleč od enega in drugega). _________________ LP Tilen |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
psevdonim Član

Pridružen-a: Čet 21 Sep 2006 21:42 Prispevkov: 3411 Aktiv.: 14.91 Kraj: slo
|
Objavljeno: Pet Jul 03, 2009 10:20 am Naslov sporočila: |
|
|
jaz bi gledal na sledeče lastnosti:
- sleep timer - da nastaviš, naj igra še 30 minut, sledi samodejni izklop
- budilka - nastaviti, na katerem programu naj se vklopi, ob kateri uri in s kakšno glasnostjo
- pri cenejših napravah sem opazil veliko pomanjkljivost glede glasnosti - med "povsem utišano" in prvo stopnjo (če ni na potenciometer) je prevelika razlika oz. minimalna glasnost je preglasna
- šum pri minimalni glasnosti - pri cenejših napravah je iste jakosti kot minimalna glasnost
- da ima daljinca. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
protoncek Član

|
Objavljeno: Pet Jul 03, 2009 12:58 pm Naslov sporočila: |
|
|
hm...mogoče sem kaj spregledal, ampak najprej si omenil radio stolp, zdaj praviš da bi imel mešalno mizo...natančno povej, kaj si si zamislil imeti - namreč če imaš računalnik, potem imaš tudi že mešalno mizo, saj z njim in nekim programom lahko čisto solidno mešaš glasbo in dodajaš efekte...
Še vedno pravim da je najboljši nakup zate en soliden stolp. Glede moči pa po moje takole: za normalno jakost je vsak sistem za 200 in več evrov dovolj močan - razlike so v kvaliteti, dodatkih in podobno... Jaz sem recimo enkrat vrtel glasbo v srednje veliki dvorani preko ojačevalnika 2x70 sinusa, pa ga nisem gnal do konca... gledati pa moraš sinusno moč,oziroma RMS. To je ponavadi tista majhna številka poleg ogrooomne, ki pomeni zavajanje javnosti
aja---če sem lahko malce hudoben---ko si omenil "studijske zvočnike" --saj B&W, Infinity ipd so tega ranga, oziroma začetek tega ranga...  |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu
|
Uptime: 9 dni