|
www.elektronik.si Forum o elektrotehniki in računalništvu
|
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
Avtor |
Sporočilo |
janez03 Član

Pridružen-a: Čet 02 Sep 2004 9:43 Prispevkov: 143 Aktiv.: 0.61 Kraj: tržič
|
Objavljeno: Sob Mar 12, 2005 1:41 pm Naslov sporočila: |
|
|
Nikakor ne podpiram reklame, še posebej me motijo bolne reklame, podpiram pa predstavitve izdelkov. Prav takih je bilo nekaj na tem forumu in menim, da so bile pozitivne, ker je običajno "prava" reklama izrazito enostranska - samo hvali, zamolči pa vse slabosti izdelka.
Če je vsako omenjanje imena izdelka, proizvajalca, blagovne znamke ali trgovca že tudi reklama če si zadovoljen, potem je tudi antireklama če nisi zadovoljen. ( in potem bi te lahko "preganjal" proizvajalec/zastopnik izdelka, češ, kako lahko trdiš da zadeva ni v redu.
In če "prepovemo" vsa taka sporočila mislim, da lahko forum zapremo dol. Ker potem ostanejo samo še debate o osnovnih pojmih in o "babah".
L.p.; Janez |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
boco Član

Pridružen-a: Čet 31 Jul 2003 9:42 Prispevkov: 919 Aktiv.: 3.90 Kraj: Ptuj/Kranj/Ljubljana
|
Objavljeno: Ned Mar 13, 2005 2:00 pm Naslov sporočila: |
|
|
No, in če prekinem tole nesmiselno debato o reklamah in nadaljuem prvotni namen posta.
Glede na to, kar ti predlaga strobos boš moral kar precej globoko seči v žep.Sam v tem trenutku uporabljam Celeronov procesor, pa mi služi več kakor dobro.Tisti, ki pravijo, da ne deluje kot bi moralo morajo povedati, da ne deluje takrat, ko igrajo Ned for speed, Qake 3 in podobne reči -no moje mnenje pa je, da prenosnik ni temu namenjen.
Če te pa bi rad imel mašino, ki jo lahko kličeš ZVER in če upoštevaš še ceno z kvaliteto pa ti ponujam sledeče :
HP Pavilion zd7381, P4 3.2, 17" Wide XGA Bright View, 1GB, 100GB, DVD+RW, 802.11G+ VSE OSTALO KAR SPADA ZRAVEN CENA : 410.000 sit
Prenosnik za ŠMINKIRAT
LP
Boco
p.s.Pa upam, da to spet ni reklama  |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
strobos Član

Pridružen-a: Sre 24 Sep 2003 12:19 Prispevkov: 726 Aktiv.: 3.08 Kraj: Brežice
|
Objavljeno: Ned Mar 13, 2005 2:53 pm Naslov sporočila: |
|
|
Pozdrav,
mene ne moti nič drugega, kot pa to da človek reče da to ni reklama. Vsi reklamiramo stvari, včasih se sploh ne zavedamo, ampak problem je, ko nekdo reče, da to pa niti približno ni reklama. Že ko vsak svoj kontroler hvalimo PIC ali pa AVR ali pa kaj drugega, delamo reklamo firmam, ki jih delajo. Ja seveda smo največji čudaki mi, kot je napisal Silvo, sami nimamo nič od tega. Tudi slaba reklama, je včasih dobra reklama, zakaj pa še vedno 90% ljudi uporablja windowse? Ali pa ko gremo nekam nekaj kupovat(to sem sam doživel), kupec se odloča med dvema stvarema, potem se spomni, da je o eni stvari nekaj slišal, pa tudi če kaj slabega in si mislil, no to je pač slabost tega, druga pa je vredu-o tej stvari nekaj vem, o oni drugi pa čisto nič, bom kar to nabavil...
Ja, tak prenosnik, ko sem ga opisal je res malo dražji, ampak stvar ni brez veze draga. Prva slabost celerona je, da ima 4x manj cache pomnilnika, kar se pri zmogljivosti tudi pozna. Boco, za igre ne rabiš hudega procesorja, ampak grafično kartico. Prav tako ne potrebuješ p43.2, ram, disk in combo enoto pa tudi ne rabiš neko dobro, saj veš, da lahko čez čas-če boš potreboval, te stvari dokupiš/nadgradiš. Prav tako ne rabiš 17" ekrana in ko daš te parametre skupaj je to daleč od 400kSIT.
Lp |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
boco Član

Pridružen-a: Čet 31 Jul 2003 9:42 Prispevkov: 919 Aktiv.: 3.90 Kraj: Ptuj/Kranj/Ljubljana
|
Objavljeno: Ned Mar 13, 2005 4:37 pm Naslov sporočila: |
|
|
OK, ali lahko pustimo analizo o reklamah....sicer pa strobos, saj imaš prav, ampak resnično bi prosil nekoga, ki bi mi povedal, kaj dela na prenosniku, da potrebuje boljši procesor kot je celeron????
Pa ne me narobe razumeti, saj si tudi sam omišljam Intel P4 3.0 (vsaj) ampak še za to nimam razloga , je pa pač imeti fajn dobro mašino, ki mi bo takrat, ko bom na službenem potovanju omogočila tudi kakšno igro.
Kar se pa tiče iger in grafike pa se ravno ne strinjam, v prenosniku je kar pomembno imeti vse če se hočeš igrat.Prav tako nima nič proti sherani grafiki- je čist v redu.
LP
Boco |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu
|
Uptime: 458 dni