|
www.elektronik.si Forum o elektrotehniki in računalništvu
|
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
Avtor |
Sporočilo |
vilko Član

Pridružen-a: Pet 13 Feb 2004 10:26 Prispevkov: 3366 Aktiv.: 14.17 Kraj: Dragomer
|
Objavljeno: Pet Sep 18, 2009 9:06 pm Naslov sporočila: in |
|
|
In kaj hobby verzija ne zna? Upam, da ne kaj bistvenega, kot je printanje ali spravljanje datotek...
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
TIBET Član

Pridružen-a: Čet 13 Sep 2007 23:39 Prispevkov: 163 Aktiv.: 0.75 Kraj: Metlika
|
Objavljeno: Pet Sep 18, 2009 9:35 pm Naslov sporočila: |
|
|
Kaj zna in kaj ne, ne vem, vem pa za hobby, sproščanje živcev v dolgih zimskih nočeh, je zelo uporaben. Sam sem zrisal veliko stvari, soba, kopalnica, otroška soba, hiša, vikend in še kaj bi se najdlo. Da pa se izvozit sliko na Google Earth, enkrat mi je uspelo dom preselit v Kanado.
Imaš tri barvne osi, s svinčnikom klikneš stičišče, nato ga pomakneš v smeri, kateri želiš, vendar naj se obarva kot tista os. Nato pa enostavno na tipkovnici vpišeš dimenzijo črte in pritisneš enter. No, to najbrž že vsak zna.
_________________ LP. Aleš |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
vilko Član

Pridružen-a: Pet 13 Feb 2004 10:26 Prispevkov: 3366 Aktiv.: 14.17 Kraj: Dragomer
|
Objavljeno: Sob Sep 19, 2009 7:18 am Naslov sporočila: sem |
|
|
Sem dobil pdf knjigo Sketchup 450 strani. Hvala Miran. Sedaj si bo treba vzeti čas.
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
vilko Član

|
Objavljeno: Sob Sep 19, 2009 10:46 am Naslov sporočila: Ali lahko določom pogled iz notranjosti |
|
|
Recimo, da narišem hišo, in v njej sobe, kuhinjo etc. zgoraj streho...
Ko gledam hišo iz perspektive, vidim le okna in fasado, no in streho seveda.
Ali se da točko pogleda spraviti v notranjost sobe in gledati stole in opremo, ne da bi moral v ta namen podreti stene?
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
rok Član

Pridružen-a: Pet 13 Mar 2009 16:31 Prispevkov: 365 Aktiv.: 1.84 Kraj: Dravograd
|
Objavljeno: Sob Sep 19, 2009 12:05 pm Naslov sporočila: Re: Ali lahko določom pogled iz notranjosti |
|
|
vilko je napisal/a: |
Ali se da točko pogleda spraviti v notranjost sobe in gledati stole in opremo, ne da bi moral v ta namen podreti stene? |
Da se in to na sila preprost način. Recimo da gledaš hišo iz ptičje perspektive.
Potem pa samo enostavno zumiraš z miško tako dolgo, da ne pogledaš skozi streho(prizumiraš v notranjost hiše). Od tam naprej pa samo O kot orbit za obračanje in za premikanje levo/desno shift+potegi miške.
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Kralj Član

Pridružen-a: Čet 24 Apr 2003 20:18 Prispevkov: 196 Aktiv.: 0.83 Kraj: koroška
|
Objavljeno: Sob Sep 19, 2009 12:06 pm Naslov sporočila: Re: Ali lahko določom pogled iz notranjosti |
|
|
Ali se da točko pogleda spraviti v notranjost sobe in gledati stole in opremo, ne da bi moral v ta namen podreti stene? |
Gre gre.
Klikni na orodje "Position Camera" (kjer je narisana figura človeka in pod njo rdeči križec). S tem označiš na polje kjer želiš stati. Potem klikneš orodje "Walk" (črna stopala). Ko si to storil se lahko premikaš z smernimi puščicami kamor želiš pogledati ali se premakniti. Izgleda kot bi dejansko stal v prostoru, ki si ga narisal. Lahko usmerjaš tudi kot pogleda samo z očmi.
lp
_________________ Zakaj ljudje verjemejo, da je na nebu nešteto zvezd, ne da bi jih šteli,
če pa na klopi piše "sveže pleskano" pa morajo preverit?
Nazadnje urejal/a Kralj Sob Sep 19, 2009 5:08 pm; skupaj popravljeno 1 krat |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
vilko Član

|
Objavljeno: Sob Sep 19, 2009 3:03 pm Naslov sporočila: Hvala |
|
|
Hvala, to doslej ni znal noben cad, kar sem jih uporabljal. (no saj jih ni bilo toliko, samo dva.)
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
tacer12 Član

Pridružen-a: Ned 01 Feb 2009 16:45 Prispevkov: 236 Aktiv.: 1.18 Kraj: Dramlje
|
Objavljeno: Sob Sep 19, 2009 9:04 pm Naslov sporočila: Re: in |
|
|
In kaj hobby verzija ne zna? Upam, da ne kaj bistvenega, kot je printanje ali spravljanje datotek... |
V profi programu je da lahko izvažaš datoteke v druge formate, kot naprimer DWG.
Lahko delaš prezentacije.
Lahko uvoziš fotografijo in po njej narediš načrt.
Pa precej požrešen je pri grafiki in ramih.
Za nas navadne smrtnike je čist dovolj hoby varianta.
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
tacer12 Član

|
Objavljeno: Sob Sep 19, 2009 9:08 pm Naslov sporočila: Re: Ali lahko določom pogled iz notranjosti |
|
|
Lahko si vsak del hiše narišeš pod svojim layerjem, potem pa jih po želji ugašaš in prižigaš.
npr. betonske plošče - en layer
zidovi - drug layer
in tako dalje
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
vilko Član

|
Objavljeno: Ned Sep 20, 2009 8:11 pm Naslov sporočila: Nek stvari sem že prebavil |
|
|
Neke stvari sem že prebavil.
A več ko veš, več vprašanja se odpira:
Kako narediti stožec?
Kako spremeniti radij kroga, ne da bi ga brisal in delal novega?
Ali se da kotirati?
Pozdrav
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
tacer12 Član

|
Objavljeno: Ned Sep 20, 2009 8:14 pm Naslov sporočila: |
|
|
Kotiranje:
tools / dimensions
Na ostalo sem ti pa že odgovoril
LP
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
vilko Član

|
Objavljeno: Ned Sep 20, 2009 8:28 pm Naslov sporočila: Ja kote so lepe |
|
|
Ja kote so lepe in hitro sem jih vzel.
Hvala za namig, kje jih izkati...
Pozdrav
Vilko
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
solomojster Član

Pridružen-a: Tor 18 Maj 2010 12:26 Prispevkov: 851 Aktiv.: 4.62 Kraj: NOVA GORICA
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Bizgec65 Član

Pridružen-a: Sre 10 Mar 2010 11:46 Prispevkov: 2099 Aktiv.: 11.25 Kraj: Trebnje
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
solomojster Član

Pridružen-a: Tor 18 Maj 2010 12:26 Prispevkov: 851 Aktiv.: 4.62 Kraj: NOVA GORICA
|
Objavljeno: Pon Nov 16, 2015 2:48 pm Naslov sporočila: |
|
|
Hvala.
Pravzaprav bi rad naredil ledvičko. Os vrtenja je v nasprotnem nepobarvanem krogcu. Ne vem, če forum sprejme datoteko s končnico skp?
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu
|
Uptime: 9 dni