|
www.elektronik.si Forum o elektrotehniki in računalništvu
|
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
Avtor |
Sporočilo |
ana2 Član

Pridružen-a: Sre 28 Dec 2011 13:24 Prispevkov: 66 Aktiv.: 0.40
|
Objavljeno: Sre Dec 09, 2015 11:54 pm Naslov sporočila: Senzor nivoja hladilne tekočine |
|
|
Zanima me ali je kdo že naknadno vgradil senzor nivoja hladilne tekočine?
Naj razložim: vgradil ga bom v moj avto, ker trdim, da ga glede na leta, kilometre in stanje moje denarnice potrebuje.
Razmišljam o uporabi senzorja, ki ima 2 priključka, ter vezavi na hupo, oziroma za rezervo o piskaču v kabini.
Nasveti dobrodošli (razen nasvetov kupi drug avto ). _________________ Glava šteje. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Iztok Član

Pridružen-a: Pet 08 Okt 2004 0:55 Prispevkov: 4974 Aktiv.: 20.99 Kraj: LJ
|
Objavljeno: Čet Dec 10, 2015 12:53 am Naslov sporočila: |
|
|
Merjenje nivoja hladilne tekočine ni enostavno kot bi kdo rekel na prvi pogled. Tam so velike temp. razlike, nabira se kamen, prevodnost varira glede na antifriz, prihaja do pljuskanja in penjenja, pri nekaterih pa je sistem tudi pod tlakom.
Zato naknadno vgrajevanje ni enostavno, če sistem in oblika ekspanzije niso že namensko izdelani/oblikovani za vgradnjo takšne kontrole.
Pri mojem avtu je ta senzor narejen z zalitim reed kontaktom na dnu ekspanzijske posode, na plovcu pa je vgrajen magnet. Ko se plovec spusti nekaj cm nad dno ekspanzije prižge lučko v armaturi.
Dokler tega nimaš pa bodi malo večkrat pozorna na kazalec temp. motorja  |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
RobiStrom Član

Pridružen-a: Ned 01 Mar 2015 22:00 Prispevkov: 220 Aktiv.: 1.75 Kraj: Ljubljana
|
Objavljeno: Čet Dec 10, 2015 8:54 am Naslov sporočila: |
|
|
Ta s plovcem je kar dobra ideja. Najlaže bi bilo pritrditi eno palčko na pokrovček spodaj senzor okrog palčke pa toroidni plovec. Malo se je pa pri tesnenju treba potrudit. _________________ LP Robi |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
MadMax Član

Pridružen-a: Pet 09 Sep 2005 22:16 Prispevkov: 4743 Aktiv.: 20.02
|
Objavljeno: Čet Dec 10, 2015 10:28 am Naslov sporočila: |
|
|
Pokrovček je največkrat tudi varnostni ventil, pa še povratno nizkotlačni povrh.
Skratka, ni ga za vrtat brez glave in pameti... |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
ElGrigon Član

Pridružen-a: Pon 24 Jul 2006 22:38 Prispevkov: 3883 Aktiv.: 16.88 Kraj: okolica Lenarta
|
Objavljeno: Čet Dec 10, 2015 9:39 pm Naslov sporočila: |
|
|
V vsakem hladilnem sistemu je nadtlak, da se uspešno prezračuje. Zadeva mora dihtati. _________________ lp, ElGrigon |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu
|
Uptime: 494 dni