www.elektronik.si Seznam forumov www.elektronik.si
Forum o elektrotehniki in računalništvu

PomočPomoč  IščiIšči  Seznam članovSeznam članov  SkupineSkupine  StatisticsStatistika  AlbumAlbum  DatotekeFilemanager DokumentacijaDocDB LinksPovezave   Registriraj seRegistriraj se 
  PravilaPravila  LinksBolha  PriponkePriponke  KoledarKoledar  ZapiskiZapiski Tvoj profilTvoj profil Prijava za pregled zasebnih sporočilPrijava za pregled zasebnih sporočil PrijavaPrijava 

PIC & Atmel usb programator
Pojdi na stran Prejšnja  1, 2, 3, 4  Naslednja

Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Microchip PIC
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
Raptor
Član
Član

Pridružen-a: Sob 22 Mar 2008 14:20
Aktiv.: 2.54
Kraj: Ravne na Koroškem/Maribor

PrispevekObjavljeno: Ned Nov 29, 2009 9:11 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Nisem videl prejšnjega sporočila. Jaz ti lahko sprogramiram. Javi se na ZS.
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo
ljudsko
Član
Član

Pridružen-a: Pon 31 Mar 2008 8:19
Aktiv.: 5.65
Kraj: Koroška-Mežica

PrispevekObjavljeno: Tor Dec 01, 2009 8:03 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Ploščico sem naredil in zlotal, manjka mi samo še sprogramirani PIC18F2550, ki mi ga bo Raptor sprogramiral. Imam pa eno vprašanje, oz. obvestilo Smile . Tranzistor Q1 je potrebno pravilno obrniti, če uporabite BC557. Ker na sliki vezja, za postavitev elementov je narobe obrnjen, prav tako na sliki avtorjevega vezja, ker je verjetno uporabil kak drug PNP tranzistor. En čas sem gledal shemo in tole postavitev. Tako, kot je na postavitvi vezja obrnjen tranzistor, je njegov levi pin kolektor. Kolektor pa na shemi ni povezan na R3, kot kaže slika, ampak na R24. Zato je potrebno tranzistor obrniti ravno obratno. Tako je pri BC557, za ostale res ne vem. Tako, da sem jaz tranzistor obrnil, kot kaže slika v prilogi. Prosim, če mojo trditev nekdo preveri.

SNC00224.jpg
 Opis:
 Velikost datoteke:  956.39 KB
 Pogledana:  7 krat

SNC00224.jpg

jjakob
Član
Član

Pridružen-a: Pet 19 Nov 2004 14:12
Aktiv.: 5.69

PrispevekObjavljeno: Tor Dec 01, 2009 11:38 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Si nogice tranzistorja ugotovil pravilno?
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo MSN Messenger - naslov
ljudsko
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Sre Dec 02, 2009 12:32 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Da
bungee
Član
Član

Pridružen-a: Pon 07 Mar 2005 18:49
Aktiv.: 6.24
Kraj: Ljubljana

PrispevekObjavljeno: Sre Dec 02, 2009 12:39 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Glede na datasheet za BC557 in glede na shemo je tranzistor na ploščici prav obrnjen tako kot je narisano.
Nazaj na vrh
ljudsko
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Sre Dec 02, 2009 12:51 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Se opravičujem, gledal sem ta datasheet, kjer je razporeditev prikazana odspodaj in sem si sliko predstavljal zrcaljeno.
Moja napaka

ljudsko
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Sob Dec 05, 2009 1:52 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Programator deluje. Sprogramiral sem že 2 testna mikrokrmilnika. Izdelati moram samo še ustrezno ohišje. Hvala vsem Smile
bungee
Član
Član

Pridružen-a: Pon 07 Mar 2005 18:49
Aktiv.: 6.24
Kraj: Ljubljana

PrispevekObjavljeno: Sob Dec 05, 2009 10:33 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

ljudsko je napisal/a:
Programator deluje. Sprogramiral sem že 2 testna mikrokrmilnika. Izdelati moram samo še ustrezno ohišje. Hvala vsem Smile
Preizkusil si s PIC-i ali AT?
Nazaj na vrh
ljudsko
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Sob Dec 05, 2009 11:30 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Sprobal sem PIC16F84A in PIC12F675. Od Atmela nisem še nič preizkusil, ker imam na voljo samo ATTINY26, ki pa ga programator žal ne podpira.
Odisej
Član
Član

Pridružen-a: Tor 25 Apr 2006 20:24
Aktiv.: 0.41

PrispevekObjavljeno: Tor Dec 08, 2009 12:19 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Hm, kje pa bi lahko kupil ta PIC? Ste ga naročili iz farnella ali imajo kje pri nas?
Nazaj na vrh
Skrit Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
dkone
Član
Član

Pridružen-a: Sre 07 Mar 2007 18:53
Aktiv.: 9.51
Kraj: Krško

PrispevekObjavljeno: Tor Dec 08, 2009 12:21 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Poglej v HTE,če ne pa farnell.
ljudsko
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Tor Dec 08, 2009 4:11 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Odisej je napisal/a:
Hm, kje pa bi lahko kupil ta PIC? Ste ga naročili iz farnella ali imajo kje pri nas?

jaz sem ga naročil pri IC, s tem da so ga morali dobiti s farnella in sem zato plačal 15%+cena+20%DDV. Okrog 6€

stromar
Član
Član

Pridružen-a: Pon 01 Dec 2008 18:52
Aktiv.: 0.15
Kraj: Šentjur

PrispevekObjavljeno: Tor Dec 08, 2009 10:30 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Avtor navaja, da lahko za izdelavo programatorja uporabim tudi PIC 18F4550. A bi mi bil kdo pripravljen izdelati tiskanino pa sprogramirati omenjenega pica? Ali pa samo sprogramirati pica? Sem iz okolice Šentjurja pri Celju, ali pa pošlem po pošti. Prosim.....

Lp, Damjan
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
Odisej
Član
Član

Pridružen-a: Tor 25 Apr 2006 20:24
Aktiv.: 0.41

PrispevekObjavljeno: Tor Dec 08, 2009 10:33 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Oki, hvala za info. Bom malo povprašal po ljubljani, če imajo slučajno.

Ali pa, če lahko vprašam prisotne, ki so neredili ta programator, ima slučaaajno kdo kakega tega pica še doma in bi mi bil pripravljen prodat sprogramiranega? Ker projekti se mi nabirajo in nabirajo, dobava pri ICju pa včasih traja...

Lp
Peter
Nazaj na vrh
Skrit Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
ljudsko
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Sre Dec 09, 2009 10:43 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Odisej je napisal/a:
dobava pri ICju pa včasih traja...

Lp
Peter

Jaz sem ga dobil v 5 dneh, če štejem vikend, ker sem naročilo oddal v petek zvečer Wink

Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Microchip PIC Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Pojdi na stran Prejšnja  1, 2, 3, 4  Naslednja
Stran 2 od 4

Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu
Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu

Uptime: 492 dni