|
www.elektronik.si Forum o elektrotehniki in računalništvu
|
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
Avtor |
Sporočilo |
NeoTO Član

Pridružen-a: Pon 28 Mar 2005 19:19 Prispevkov: 2752 Aktiv.: 11.58 Kraj: Trzic
|
Objavljeno: Tor Dec 08, 2009 1:17 pm Naslov sporočila: |
|
|
A si naredil 'pravi' memory test? Pusti tistega v BIOS-u, uporabi raje kaj takega http://www.ultimatebootcd.com/ (gor boš našel veliko različnih programov za testiranje hardware-a in izvajanje osnovnih operacij). Poženi memtest. _________________ Lp,
Matevž |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Highlag Član

Pridružen-a: Pet 23 Jan 2004 20:42 Prispevkov: 4034 Aktiv.: 16.98 Kraj: Črnuče
|
Objavljeno: Tor Dec 08, 2009 2:43 pm Naslov sporočila: |
|
|
Test rama preko biosa ni vreden 1/2
Snemi memtest86 in zapeči na CD / Ključ pa zaženi računalnik s tega CD-ja. / Ključa.
Ko boš ugotovil, da ti memtest kar naprej kaže rdeče postavke, izpuli ram ven (če gre) in očisti kontakte s staro toz radirko - ki je taka precej hrapava, in jih zatakni nazaj. Verjetno bo napak manj ali nič. Potem se pa loti inštalacije oken.
Tale MEMtest ima tudi Ubuntu CD če ga slučajno imaš. Pred inštalacijo / lahko zaženeš test. _________________ If at first you don't succeed, destroy all evidence that you tried. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
folc Član

Pridružen-a: Pon 16 Nov 2009 21:25 Prispevkov: 678 Aktiv.: 3.56 Kraj: Nekje med NG in Tolminom
|
Objavljeno: Tor Dec 08, 2009 2:47 pm Naslov sporočila: |
|
|
memtest [slovenščina je zame španska vas] že včeraj zvečer proviral mi ga ni hotelo zagnat ampak, rame sem tudi očistil včeraj ... danes sem ponovil vajo in začuda dela ... nevem kaj ga je prijelo ampak računalnik je lepo naložil windowse, sedaj so že vsi drajverji gore in sedaj dajem prog. opremo gor in tudi restart dela odlično... nevem nevem mogoče je resno bil le slab konektor na ramu, čeprav me čudi, ker sem včeraj 2 krat ponovno noter dal ... noo glavno je da laptop dela ... cimra bo vesela... in ja lahk se loti naloge za fax..
vam pa vsem skupaj hvala za trud in porabljen čas... skupnimi močmi smo uspeli
hvala še enkrat v mojem in cimrinem imenu
Pa dobro ! Zakaj ti misliš, da sem jaz malar ? Potrudi se malo s svojim jezikom, pa pri tem ne mislim, da moraš sladoled lizat ! VolkD _________________ elektrika je edina baba, k se ne pusti šlatat
Folc |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
folc Član

Pridružen-a: Pon 16 Nov 2009 21:25 Prispevkov: 678 Aktiv.: 3.56 Kraj: Nekje med NG in Tolminom
|
Objavljeno: Tor Dec 08, 2009 5:37 pm Naslov sporočila: |
|
|
se opravičujem samo jaz pišem bolj po domače ... se bom potrudil za naprej  _________________ elektrika je edina baba, k se ne pusti šlatat
Folc |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu
|
Uptime: 11 dni