|
www.elektronik.si Forum o elektrotehniki in računalništvu
|
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
Avtor |
Sporočilo |
Jani Član

Pridružen-a: Ned 14 Dec 2003 22:48 Prispevkov: 470 Aktiv.: 1.98 Kraj: Bela krajina
|
Objavljeno: Čet Jan 14, 2010 11:52 am Naslov sporočila: |
|
|
Citiram: |
Sam svetujem da vsi ki rihtate te kompe vzamete fazni preizkuševalec v roke preden karkoli šlatate. |
Se popolnoma strinjam! Sam sem imel pred leti neprijetno izkušnjo z računalnikom, ki se je med delovanjem zelo čudno obnašal. Slika je kar naprej migetala.... Ko sem se spravil k popravilu sem najprej odklopil monitor, nakar sem prijel za ozemljen D sub konektor, me je močno vrglo po tleh. Bil sem v šoku, zato sem šel k zdravniki, ta pa me je napotil v bolnišnico, kjer so ugotovili arimetrijo srca in nevem še kaj. Skratka napaka, da je do tega sploh prišlo se je skrivala ravno v sami vtičnici. V tej hiši je instalacija izvedena s sistemom ničenja. Na tej vtičnici pa je bila namesto ničle na ozemljitev vezana faza. Zanimivo je to, da tega niso ugotovili 25 let, saj so v tisto vtičnico vedno priključevali samo sesalec, ki pa nima ozemljitve, računalnik pa je sprva deloval normalno.
Sicer pa ostal sem živ
LP, Jani |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Pyr0Beast Član

Pridružen-a: Pon 16 Jun 2008 14:11 Prispevkov: 4969 Aktiv.: 23.93
|
Objavljeno: Čet Jan 14, 2010 12:30 pm Naslov sporočila: |
|
|
Kajkmalu te te zadeve stanejo življenja, zato opozarjam. Sam sem že prevečkrat naletel na tako 'mino'.
Boh ne daj daj da bi tako kišto vzel v naročje pa potem videl da trese
Zaznam pa okoli 125V napetosti kar z hrbtno stranjo členka, ki ga rahlo podrgnem po ohišju
Če vibrira, ni mase. Deluje, kako pa ne vem  |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu
|
Uptime: 10 dni