|
www.elektronik.si Forum o elektrotehniki in računalništvu
|
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
Avtor |
Sporočilo |
smejko Neznanec

Pridružen-a: Sob 16 Jan 2010 13:22 Prispevkov: 8 Aktiv.: 0.04
|
Objavljeno: Sob Feb 13, 2010 1:12 am Naslov sporočila: |
|
|
))
bojans je napisal/a: |
Pozor hud pes!
Profesorji so že ugotovili da obstaja COPY&PASTE ukaz. Hvala bogu, al pa pameti. V boga ne verujem, v pamet pa večkrat podvomim.
Splošni načrt = rabim za nalogo pa se mi ne da. Tako to jaz razumem.
Preveč standardov = naredi si sam, po možnosti z 0,75 mm vodniki, modro belo žico, pa gasilce obvesti preden vključiš pralni stroj! FID in ozemljitev je pa tako BZV.
Osnova od osnove je: 1,5 mm2 za luči, najmanj 2,5 mm2 pa za vtičnice + zaščitni vodnik. OK?
A ja. 1,5 mm2 vodnik varujemo z 10 A varovalko. 2.5 mm2 vodnik varujemo s 16 A varovalko. In varovalk ne "popravljamo" z žeblji!
Ah ja! In potem se bomo čudili, ko bodo takšnile "projektanti" v stolpnico montirali inštalacijo 3 x 630 A!
Še en lep vic za konec.: Mi je starejši sodelavec rekel:"Za mojo penzijo me ne skrbi, boš ti delal zame, lej ga (pokaže smrkavca, ki se mu niti nog ni dalo dvigovat pri hoji) takšni bodo pa zate." |
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
smejko Neznanec

Pridružen-a: Sob 16 Jan 2010 13:22 Prispevkov: 8 Aktiv.: 0.04
|
Objavljeno: Sob Feb 13, 2010 1:17 am Naslov sporočila: |
|
|
bojans - škoda pisarije, itak sem zrisal sam. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Azrael Član

Pridružen-a: Čet 29 Jan 2009 19:46 Prispevkov: 4432 Aktiv.: 22.23 Kraj: Gorje
|
Objavljeno: Sob Feb 13, 2010 7:20 pm Naslov sporočila: |
|
|
Lepo. In boš sedaj izdelek pokazal vsakemu, ki bo prišel mimo?
Se mi je zdelo, da ne. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu
|
Uptime: 492 dni