|
www.elektronik.si Forum o elektrotehniki in računalništvu
|
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
Avtor |
Sporočilo |
elson2k Član

Pridružen-a: Pet 23 Okt 2009 18:09 Prispevkov: 1660 Aktiv.: 8.71 Kraj: Novo mesto
|
Objavljeno: Ned Mar 07, 2010 9:07 pm Naslov sporočila: |
|
|
Tole z napajalcem s te italijanske strani je tudi meni všečno
Moram nabavit kakšen konkreten PC napajalec (ali dva) in ga (ju) po predelavi (samo tiskano vezje) narinit v kakšno malo bolj kulturno ohišje s kakšnimi indikatorji, pa bo.  _________________ As every cat owner knows, nobody owns a cat. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
jjakob Član

Pridružen-a: Pet 19 Nov 2004 14:12 Prispevkov: 1348 Aktiv.: 5.69
|
Objavljeno: Ned Mar 07, 2010 9:15 pm Naslov sporočila: |
|
|
Lahko ju vežeš zaporedno, le v enem ali obeh napajalnikih moraš prekiniti povezavo mase sekundarnega dela z ozemljitvijo (drugače boš prek le-te naredil kratki stik izhoda drugega napajalnika). |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Pyr0Beast Član

Pridružen-a: Pon 16 Jun 2008 14:11 Prispevkov: 4969 Aktiv.: 24.01
|
Objavljeno: Ned Mar 07, 2010 10:01 pm Naslov sporočila: |
|
|
Da, tako kot je napisano. Zaporedna vezava napajalcem ne bo škodila.
Vzami kakega LC 420W. Za tistih 20€ so soliden nakup. Je pa kar nekaj jajcanja z štartom pri drugi napetosti saj ima notri LM339, kateri nadzoruje izhode in če kakšen ni ok se bo izklopil (kar tudi ni slabo).
Priklapljaj eksperimentalne napajalnike pa preko 100W žarnice, da ne bo še kaj drugega zasvetilo  |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
marijan Član

Pridružen-a: Čet 10 Jul 2008 14:46 Prispevkov: 80 Aktiv.: 0.39 Kraj: ORMOŽ
|
Objavljeno: Tor Jun 01, 2010 8:18 am Naslov sporočila: |
|
|
Jaz sem predeleal en PC napajalnik po Chiro. En čas je dobro delal, po tem pa je prišlo do poka. PC napajlnik je bil star pa je mogoče odpovedal kakšen kondenzator.Predelal pa sem 2 napajalnika po sper.hr in delujeta super  |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
protoncek Član

Pridružen-a: Sre 31 Jan 2007 9:41 Prispevkov: 9573 Aktiv.: 42.79 Kraj: Mengeš
|
Objavljeno: Tor Jun 01, 2010 1:24 pm Naslov sporočila: |
|
|
Hja, a si zamenjal elektrolite? Če ne, potem je še dolgo delal. Originalni so namreč ponavadi zelo na meji glede napetosti - za 12V vejo so 16V, za ostalo celo 10V...če si ga gnal do 20V, potem ni čudno da je bil bum.
Drugače chirio shema kaže tudi na 30A varianto. Čeprav mogoče po podatkih na samem napajalniku 12V ne gre do 30A, je treba vzeti v račun dejstvo da je v originalu še 5V in veliko A ter 3.3V in tudi veliko A. Ker teh dveh ne uporabljaš, je lahko tok v 12V veji večji od nazivnega, posebej če uporabljaš polnovalno usmerjanje, kot je v eni verziji načrta. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
marijan Član

Pridružen-a: Čet 10 Jul 2008 14:46 Prispevkov: 80 Aktiv.: 0.39 Kraj: ORMOŽ
|
Objavljeno: Sre Jun 02, 2010 9:36 am Naslov sporočila: |
|
|
Nisem zamenjal kondenzatorjev in niseam dvigoval napetost zaradi niske napetosti izhodnih kondenzatorjev (15V). Sam napajalnik v originalni verziji je imel čudni zvok.Pri zamenjavi kondenzatorjev pa je problem ker so lov ESR in ih je teško dobiti. Imam 2 predelana PC napajalnika katera delujeta odlično. Zamenjal sem im izhodne kondenzatorje z več navadnih kondenzatorjev (105st C) vezanih vzporedno. Pred leti sem izdelal linearni usmernik z regulacijo toka in napetosti po Elektorjevi shemi, in morem reči da predelani PC napajalnik delo polno boljše. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
protoncek Član

Pridružen-a: Sre 31 Jan 2007 9:41 Prispevkov: 9573 Aktiv.: 42.79 Kraj: Mengeš
|
Objavljeno: Sre Jun 02, 2010 5:19 pm Naslov sporočila: |
|
|
Ja, linearni za tako velik tok je res malo kriza...
Drugače pa tisti najcenejši PC napajalniki nekateri sploh nimajo low ESR elektrolitov. Jaz sem tudi že dal navadne 105 stopinj kam, ker nisem imel drugih, pa še vedno deluje... |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu
|
Uptime: 493 dni