|
www.elektronik.si Forum o elektrotehniki in računalništvu
|
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
Avtor |
Sporočilo |
Wisor Član

Pridružen-a: Ned 18 Apr 2010 13:53 Prispevkov: 71 Aktiv.: 0.38
|
Objavljeno: Sre Maj 05, 2010 3:54 pm Naslov sporočila: |
|
|
Imam še eno vprašanje. Zadni "element" ki mi manjka je stabilizator. Namreč rabil bi stabilizator 12 do 13.8V, ki premore vsaj 10 oziroma 15A. Upam, da se povedal pravilno saj sem po izobrazbi strojni tehnik
EDIT: Skratka, kje lahko dobim to zadevo in koliko stane (okvirno)? |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
markym Član

Pridružen-a: Tor 15 Jan 2008 0:36 Prispevkov: 36 Aktiv.: 0.17 Kraj: Kranj
|
Objavljeno: Pon Avg 30, 2010 8:02 pm Naslov sporočila: |
|
|
Na "zadnji element", ki ga imenujes stabilizator bi moral misliti malce prej, preden si vgradil hladilo. Je zelo nezapleten sklop elementov, ampak se vedno mora imeti močnostne tranzistorje pritrjene na hladilo. Preberi si si kaj o 3 pin regulatorjih (najenostavnejsa rešitev), kako jih uporabiti v močnostnio vezavi, npr 7812, 7815...
Lahko pa tudi uporabis switch regulatorje v močnostni vezavi, kar pa ni več tako enostavno.
Vsekakor ti za cb priporočam kvaliteten napajalnik, ki naj bo obvezno PREDIMENZIONIRAN, kajti meni se je 20A sesuval pod polno močjo postaje (150w). _________________ 5r |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu
|
Uptime: 8 dni