www.elektronik.si Seznam forumov www.elektronik.si
Forum o elektrotehniki in računalništvu

PomočPomoč  IščiIšči  Seznam članovSeznam članov  SkupineSkupine  StatisticsStatistika  AlbumAlbum  DatotekeFilemanager DokumentacijaDocDB LinksPovezave   Registriraj seRegistriraj se 
  PravilaPravila  LinksBolha  PriponkePriponke  KoledarKoledar  ZapiskiZapiski Tvoj profilTvoj profil Prijava za pregled zasebnih sporočilPrijava za pregled zasebnih sporočil PrijavaPrijava 

Predlog glede slike v profilu
Pojdi na stran Prejšnja  1, 2, 3, 4  Naslednja

Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Novice
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
jvolk
Član
Član

Pridružen-a: Ned 05 Mar 2006 1:14
Aktiv.: 3.13
Kraj: okolica Divače

PrispevekObjavljeno: Čet Maj 06, 2010 6:18 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

No super.. pa imamo nov facebook.. dobesedno.

Jaz si pa mnogo lažje zapomnim približno obliko slike in barve. Verjetno vsem pade v oči slowflyjev ptič, s55mjev škrat, piromanov smeško s spajkalnikom, trotov zobnik, program_erjev mož, ki tolče z glavo po tipokovnici... Možgani hitro povežejo slike s uporabniškimi imeni, če so te dovolj različne (oblike, barve). Pri branju prispevka zagledamo s kotičkom očesa sliko, in že vemo kdo je avtor prispevka. Kmalu bomo imeli 100 obrazov, ki si jih ne bomo zapomnili, ker bodo slike preveč podobne in bomo spet brali uporabniška imena...
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo
aly
Član
Član

Pridružen-a: Tor 28 Sep 2004 14:51
Aktiv.: 39.60
Kraj: Kranj - struževo

PrispevekObjavljeno: Čet Maj 06, 2010 6:31 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Aljoš, imaš srečo Very Happy

Branez, dobra fotka Smile

Po eni strani res to z zamenjavanjem ljudi.
Na primer jaz sem ves čas mešal Frenkija in VolkD-ja - oba imata podobne karikature.
Sčasoma pa se tudi obrazov navadiš.
Je pa sedaj lažje oceniti, s kom se dejansko pogovarjaš.

Se bomo pa sedaj na pikniku lažje spoznali Very Happy

Jule
Član
Član

Pridružen-a: Sob 27 Okt 2007 12:48
Aktiv.: 11.76
Kraj: Ajdovščina

PrispevekObjavljeno: Čet Maj 06, 2010 8:36 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Jaz se moram slikat.

Mi je ta ideja zelo všeč. Ker na pikniku sem govoril z kar nekaj zanimivimi ljudmi, pa nisem videl tablice z upor. imenom in ne vem več kdo so tu na forumu Very Happy

ticla
Član
Član

Pridružen-a: Sob 15 Dec 2007 22:52
Aktiv.: 2.06
Kraj: Župečja vas

PrispevekObjavljeno: Čet Maj 06, 2010 8:37 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Naj vam bo...
vilko
Član
Član

Pridružen-a: Pet 13 Feb 2004 10:26
Aktiv.: 14.17
Kraj: Dragomer

PrispevekObjavljeno: Čet Maj 06, 2010 8:41 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

frenki je napisal/a:
Applause Lepo. Vilko dober predlog, samo naslov sporočila sem ti malo popravil. Je pa ob prispevku lepo videti tudi njegovega avtorja.

Jaz se bom sicer težko poslovil od svoje karikature, ki ima že kar lepo zgodovino. Še par let, pa bo polnoletna Confused .

Lp, Frenki

Frenki, tvoja karikatura je tako dobra, da sem te po njej takoj prepoznal, torej je prav dobro izbrana, in ni potrebno, da bi jo menjaval s fotografijo.
Ampak , nimamo vsi tako dobrih karikatur ..
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
audiox
Član
Član

Pridružen-a: Sob 19 Dec 2009 19:13
Aktiv.: 4.79
Kraj: Metlika

PrispevekObjavljeno: Pet Maj 07, 2010 3:26 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Evo, moj lep CQ taster sem zamenljal za svojo sliko. Sem bil še vedno za, ne glede na to, za kakšno lumparijo se je šlo.
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran
Samo87
Član
Član

Pridružen-a: Pet 25 Jan 2008 2:14
Aktiv.: 2.17
Kraj: Kamnik

PrispevekObjavljeno: Pet Maj 07, 2010 7:23 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

jvolk je napisal/a:
Jaz si pa mnogo lažje zapomnim približno obliko slike in barve. Verjetno vsem pade v oči slowflyjev ptič, s55mjev škrat, piromanov smeško s spajkalnikom, trotov zobnik, program_erjev mož, ki tolče z glavo po tipokovnici... Možgani hitro povežejo slike s uporabniškimi imeni, če so te dovolj različne (oblike, barve). Pri branju prispevka zagledamo s kotičkom očesa sliko, in že vemo kdo je avtor prispevka. Kmalu bomo imeli 100 obrazov, ki si jih ne bomo zapomnili, ker bodo slike preveč podobne in bomo spet brali uporabniška imena...

Imaš prav po eni strani, vendar pa je veliko večji "šok", če se zamenja simbol za nek drug simbol, kot pa če se zamenja slika obraza z drugo sliko istega obraza. In odkar spremljam forum, je kar nekaj uporabnikov zamenjalo simbol v profilu. Jaz parkrat sploh nisem vedel, da se pogovarjam z istim uporabnikom in sem šele kasneje ugotovil, da je zamenjal podobo... Mislim, da je tole z obrazi dobra ideja, le dosti razločna slika mora bit.
Nazaj na vrh
VolkD
Član
Član

Pridružen-a: Pet 24 Sep 2004 21:58
Aktiv.: 59.89
Kraj: Divača (Kačiče)

PrispevekObjavljeno: Pet Maj 07, 2010 2:19 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Pa ste prepričani, da je avatar namenjen simulaciji faceee-booooka.

Priponke na piknikih bodo pa tudi take, ko da smo enak multinacionalka če ne že skoraj tako kot, da snemamo FBI nadaljevanko.

Avatar je pač avatar. Nick name je pač nick name in z osebnim imenom nima kaj dosti. Osebne slike pa si vsak lahko naloži v osebno galerijo. To je pač zgolj moje mnenje in tako kot si nekdo lahko za nick name izbere svoje osebno ime si lahko tudi za avatar izbere svojo sliko. Povedati sem hotel le, da to ni zdaj neko novo pravilo, še več: avatar naj ostane avatar. Torej nekaj, kar dovolj enoznačno definira člana na danem ali celo na več forumih. Osebna slika v tako majhni velikosti, pa to prav gotovo ni - še posebej ne tista iz osebne izkaznice.

sebastjan.kamensek
Član
Član

Pridružen-a: Sob 26 Jul 2008 11:04
Aktiv.: 4.99
Kraj: Škofja Loka

PrispevekObjavljeno: Pet Maj 07, 2010 2:23 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Ah se prav ne obremenjujem z avatarji. Ideja se mi zdi dobra, zato kamor je šel štrik naj gre še bik... (namerno tako napisano...)

l.p.
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo
lado
Član
Član

Pridružen-a: Pon 09 Feb 2004 13:22
Aktiv.: 4.23
Kraj: Trbovlje

PrispevekObjavljeno: Pet Maj 07, 2010 2:39 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Meni se zdi ideja dobra--sem se spomnil kako je bilo na prvem pikniku...
Ko se bom poslikal, pa prilepim še svojo ...
Nazaj na vrh
Musty
Član
Član

Pridružen-a: Sob 28 Apr 2007 8:54
Aktiv.: 7.11
Kraj: Rače

PrispevekObjavljeno: Pet Maj 07, 2010 3:22 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Se pridružujem. Bo tako tudi lažje predajati razne drobnarije drugim članom v primeru osebnega prevzema na javnem mestu.

Lp
Nazaj na vrh
powr
Član
Član

Pridružen-a: Tor 18 Dec 2007 13:20
Aktiv.: 3.13
Kraj: Postojna

PrispevekObjavljeno: Pet Maj 07, 2010 4:12 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Še moj prispevek.
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran MSN Messenger - naslov
gumby
Član
Član

Pridružen-a: Sob 28 Apr 2007 12:32
Aktiv.: 18.36

PrispevekObjavljeno: Pet Maj 07, 2010 4:32 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Na tem forumu ima tole nek smisel, saj se člani srečujemo "v živo".
vilko
Član
Član

Pridružen-a: Pet 13 Feb 2004 10:26
Aktiv.: 14.17
Kraj: Dragomer

PrispevekObjavljeno: Pet Maj 07, 2010 4:37 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Vesel sem. Kar ne morem verjeti, na kako dober odziv je naletela moja misel. Najbrž ni bila samo moja, imeli ste jo nekje pod kožo tudi vi, samo malo vzpodbude je bilo potrebno.

Za tiste, ki imate namesto fotografije karikaturo, ki vas dobro označi (identificira), to sta pred vsem Darko in Frenki, (no morda še kdo, nisem delal študije na to temo) je mislim, namen doseže tudi s karikaturo.

Pozdrav
Nazaj na vrh
.
Član
Član

Pridružen-a: Pon 23 Avg 2004 16:16
Aktiv.: 70620.77

PrispevekObjavljeno: Pet Maj 07, 2010 4:42 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Brisana vsebina odstranjenega uporabnika.
Nazaj na vrh
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Novice Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Pojdi na stran Prejšnja  1, 2, 3, 4  Naslednja
Stran 2 od 4

Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu
Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu

Uptime: 9 dni