www.elektronik.si Seznam forumov www.elektronik.si
Forum o elektrotehniki in računalništvu

PomočPomoč  IščiIšči  Seznam članovSeznam članov  SkupineSkupine  StatisticsStatistika  AlbumAlbum  DatotekeFilemanager DokumentacijaDocDB LinksPovezave   Registriraj seRegistriraj se 
  PravilaPravila  LinksBolha  PriponkePriponke  KoledarKoledar  ZapiskiZapiski Tvoj profilTvoj profil Prijava za pregled zasebnih sporočilPrijava za pregled zasebnih sporočil PrijavaPrijava 

Nakup GPS navigacije
Pojdi na stran Prejšnja  1, 2, 3, 4  Naslednja

Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Navigacija in sledenje
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
MarkoM
Član
Član

Pridružen-a: Tor 12 Sep 2006 15:29
Aktiv.: 12.37
Kraj: Lovrenc na P.

PrispevekObjavljeno: Čet Sep 02, 2010 11:26 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

PZUFIC je napisal/a:
S kompasom je pa tako, da si bom sam z njim verjetno bolj težko kaj pomagal, če bodo težave s signalom se bom pač vrnil nazaj do točke kjer je signal in se vrnil po isti poti.

Kompas rabiš pri pohodništvu, ne taradi tega, če zmanjka signala, ampak zato, da veš v katero smer iti. Z avtom je drugače, ko se pelješ 100m in GPS zazna v katero smer greš, pri pohodništvu pa rabiš en čas, da gps ugotovi v katero smer hodiš. In potem se obrneš za malenkost in spet ne veš kam, sploh tam, kjer si sam vrišeš pot in ni ceste, da bi se orientiral.
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
aly
Član
Član

Pridružen-a: Tor 28 Sep 2004 14:51
Aktiv.: 39.72
Kraj: Kranj - struževo

PrispevekObjavljeno: Čet Sep 02, 2010 11:29 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

AdriaRoute + AdriaTopo imata pokrito obilico gozdnih in pešpoti.
Topo sicer ni rutabilna (ne zna izračunat poti), je pa dobra kot specialka.

piroman
Član
Član

Pridružen-a: Čet 23 Okt 2003 12:06
Aktiv.: 11.43
Kraj: Ljubljana

PrispevekObjavljeno: Čet Sep 02, 2010 11:44 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

So v Topo izohipse oz. na kakšen drug način prikazana višina?
Skrit Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
.
Član
Član

Pridružen-a: Pon 23 Avg 2004 16:16
Aktiv.: 70833.41

PrispevekObjavljeno: Čet Sep 02, 2010 11:52 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Brisana vsebina odstranjenega uporabnika.
Nazaj na vrh
PZUFIC
Vseved

Pridružen-a: Sob 17 Nov 2007 19:06
Aktiv.: 32.65
Kraj: Rakek

PrispevekObjavljeno: Čet Sep 02, 2010 12:03 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Torej katerega naj kupim do 150€? Vidim pa da je Topo in Adriaroute nekako zmagovita kombinacija.
Skrit Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran MSN Messenger - naslov
rj5435
Neznanec
Neznanec

Pridružen-a: Sre 01 Sep 2010 9:43
Aktiv.: 0.02
Kraj: Ptuj

PrispevekObjavljeno: Čet Sep 02, 2010 2:15 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Ebay si prevero?
Tam lahko dobiš cenovno zelo ugodno,... možno tudi pod 100€.
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran
a.vidmar
Član
Član

Pridružen-a: Ned 08 Jul 2007 11:03
Aktiv.: 5.31
Kraj: Postojna

PrispevekObjavljeno: Čet Sep 02, 2010 2:39 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Mogoče bi pogledal za kakšnim telefonom, ki podpira GPS in garmina?

Svoj čas sem uporabljal Motorolo A1000, zanjo se je dobilo zemljevide, kjer so bile vrisane tudi še tako zakotne poti.
Ni pa omogočala glasovnega vodenja, avtonomija je bila cca 3h, ki sem jo podaljšal tako,
da sem imel s sabo (na kolesu) "home made power pack 12V " in nanj priključen avtopolnilec.

Kakšna nokia N95 se da dobiti že za cca 100 EURO (garmin deluje).
Pravkar pa semkolegu usposobil Garmin-a na OmniPRO.

(Sam za navigacijo uporabljam IGO-AMIGO)

LP
Nazaj na vrh
luka1995
Član
Član

Pridružen-a: Sob 17 Apr 2010 21:42
Aktiv.: 3.33

PrispevekObjavljeno: Čet Sep 02, 2010 4:49 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Primož, če boš kupil garmina pa boš rabil karte ali jih neboš znal naložiti in narediti ti jih bom jaz pa ti jih v šoli dam Smile

lp luka
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo
jurem
Član
Član

Pridružen-a: Tor 02 Dec 2003 15:53
Aktiv.: 1.72

PrispevekObjavljeno: Čet Sep 02, 2010 7:06 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

rj5435 je napisal/a:
Ebay si prevero?
Tam lahko dobiš cenovno zelo ugodno,... možno tudi pod 100€.

Ja, pa tudi dobiš naprave brez CE certifikata. Če ti jo dobi carinik imaš težave... Whistle

Lp
Jure
Nazaj na vrh
PZUFIC
Vseved

PrispevekObjavljeno: Čet Sep 02, 2010 7:48 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Preko Ebaya odpade, zato, ker prek njega na žalost še nisem začel kupovat, pa tudi pravite, da lahko pride do težav.

V mobitel GPS preko bluetootha nisem zainteresiran, če tudi bi bila avtonomija daljša. Bom že nekako naredil baterije za v nahrbtnij. Sam mobilini telefon nebi bil problem, saj imam nokio e63, ki potrebuje samo sprejemnik.

Skratka predlagajte prosim Garminove modele do 150€.

Luka 1995 sva zmenjena v kolikor mi ne bo uspelo.

Skrit Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran MSN Messenger - naslov
jurem
Član
Član

Pridružen-a: Tor 02 Dec 2003 15:53
Aktiv.: 1.72

PrispevekObjavljeno: Čet Sep 02, 2010 9:26 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

PZUFIC je napisal/a:
Preko Ebaya odpade, zato, ker prek njega na žalost še nisem začel kupovat, pa tudi pravite, da lahko pride do težav.

Ne me narobe razumet, ebay je OK, samo takšno robo je potrebno kupovat znotraj EU.

Lp
Jure
Nazaj na vrh
mucek
Član
Član

Pridružen-a: Tor 01 Avg 2006 10:47
Aktiv.: 24.06
Kraj: Domzale

PrispevekObjavljeno: Čet Sep 02, 2010 9:32 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Za ročnega si poglej Garmin C60sx (starejša serija, a že z SD slotom, kompasom, barometričnim senzorjem in izvrstnim sprejemom!).

LP, Grega

PZUFIC
Vseved

PrispevekObjavljeno: Čet Sep 02, 2010 9:32 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

jurem je napisal/a:

Ne me narobe razumet, ebay je OK, samo takšno robo je potrebno kupovat znotraj EU.

Lp
Jure

Saj razumem, samo vseeno odpade.

Prosim na dan s predlogi katerega Garmina do 150€ se po vašem mnenju splača kupiti.

chaos
Član
Član

Pridružen-a: Sob 16 Sep 2006 22:12
Aktiv.: 4.66
Kraj: Zagorje ob Savi

PrispevekObjavljeno: Čet Sep 02, 2010 9:38 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Jaz imam Garmin Nuvi 205W in sem zelo zadovoljen. Velik ekran, dosti notranjega pomnilnika, poceni - mislim da sem dal okrog 100€ v slovenski trgovini. Je pa res brez zemljevidov, ki jih moraš kupiti posebej. In nima bluetooth, mp3 ter slikovnega predvajalnika in nevemkajše, samo tega jaz osebno ne potrebujem ali pogrešam.

LP!
Nazaj na vrh
PZUFIC
Vseved

PrispevekObjavljeno: Čet Sep 02, 2010 9:49 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Nekako mi je v oči padel tale, namreč piše, da dobro lovi tudi pod krošnjami. Pa bi se dala na ta model naložiti topografksa karta Slovenije?

Mucek tistega, ki si ga predlagal mi pod slovensko iskanje sploh ne najde.

Chaos tistega, ki si ga predlagal pa spletne trgovine v Sloveniji saj kakor sem jaz gledal ne prodajajo več.

Edino kar mi ni všeč je to, da je kolesarski nosilec 21€, samo kaj, ko bi ga sam težko izdelal.

Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Navigacija in sledenje Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Pojdi na stran Prejšnja  1, 2, 3, 4  Naslednja
Stran 2 od 4

Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu
Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu

Uptime: 492 dni