www.elektronik.si Seznam forumov www.elektronik.si
Forum o elektrotehniki in računalništvu

PomočPomoč  IščiIšči  Seznam članovSeznam članov  SkupineSkupine  StatisticsStatistika  AlbumAlbum  DatotekeFilemanager DokumentacijaDocDB LinksPovezave   Registriraj seRegistriraj se 
  PravilaPravila  LinksBolha  PriponkePriponke  KoledarKoledar  ZapiskiZapiski Tvoj profilTvoj profil Prijava za pregled zasebnih sporočilPrijava za pregled zasebnih sporočil PrijavaPrijava 

Brezplačna vstopnica - Electronica 2010 Munchen
Pojdi na stran Prejšnja  1, 2, 3  Naslednja

Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Novice
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
kobranka
Član
Član

Pridružen-a: Sob 24 Jul 2010 19:37
Aktiv.: 18.69
Kraj: nekje v zgornjem posočju

PrispevekObjavljeno: Čet Okt 07, 2010 9:25 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

VolkD priporočam nabavo sončnih očal z integrirano kamero v okvirju, ki se lepo zlije in je leča skoraj da nevidna.

BluPhenix po tvojem potem tudi šole nebi smele organizirati ekskurzij, saj mularija hodi samo past oči. Sem bil na obrtnem sejmu v Munchenu, ker je šola organizirala daljšo ekskurzijo. Seveda pa so primeri ko so zadeve odprte zgolj za podjetja in morebitne nove partnerje in se še novinarji z veliko težavo vrinejo notri. Drugačna zgodba lahko izpade potem, kmet je prišel na sejem kmetijske mehanizacije ali pa navaden "ljud" ki je navdušenec nad avtomobilizmom je prišel na sejem avtomobilizma. Malo se mi zdi neumno da bi morali v tem primeru samo trgovci obiskovati sejem. Na teh sejmih največkrat dobiš najboljše popuste, ker kupiš direkt od firme brez marže pa še firma ti da "škonto".
Nazaj na vrh
Skrit Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
VolkD
Član
Član

Pridružen-a: Pet 24 Sep 2004 21:58
Aktiv.: 59.88
Kraj: Divača (Kačiče)

PrispevekObjavljeno: Pet Okt 08, 2010 2:39 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

BluPhenix je napisal/a:
Po mojih izkušnjah je tam toliko specifične robe, da se pošteno požvižgajo na press kartice, razen če si res z neke ornk revije. Tudi to, da kaj ni dovoljeno slikat je na sejmih stalnica. For your eyes only pač. Prvi sampli, ki nočejo, da jih kdo takoj skopira, ali pa kakšni drugi poslovni vzroki.

Na nobeni press kartici ne piše na veliko s katere revije je kak novinar.
In mimogrede, stvari, ki niso za javnost nimajo kaj iskat na semnju. Sploh ne na javnem delu.
In še nekaj. Brez 7 sile bi se taki prireditvi definitivno slabo pisalo. Organizator se tega zelo dobro zaveda.

BluPhenix
Član
Član

Pridružen-a: Pet 05 Mar 2004 12:54
Aktiv.: 4.28
Kraj: Sežana

PrispevekObjavljeno: Pet Okt 08, 2010 2:26 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

kobranka, kot si napisal ekskurzije organizirajo šole. Organizator sejma jim proda vstopnice in on je s tem zadovoljen, ker mu je načeloma vseeno kdo pride na sejem (veliko se itak sfiltrira čez ceno in tedenski termin), več ljudi kot pride, boljše je za statistiko. Razstavljalce še kako zanima kdo pride in kaj hoče. Če opazijo, da samo firbec paseš, te malo kdo kaj več kot povoha. Sploh kakšne šolarje, ko pa izraziš zanimanje za poslovno sodelovanje, vidiš kaj je prišlo podjetje tja delat. Tile sejmi niso tako kot E3 ali podobni, ki so namenjeni tisku in radovednim obiskovalcem kaj je novega v zabavni industriji. Kazanje dosežkov in novih stvari je tam izključno zato, da bolj pritegne možne poslovne partnerje.

VolkD, kaj ima za iskat na javnem delu sejma je stvar razstavljalca. To, ali dovoli fotografiranje vsakemu mimoidočemu tudi, sploh če to jasno izrazi. "For your eyes only" in "No photographing" niso nič novega in razstavljalci verjetno niso najbolj zadovoljni z obiskovalci, ki omenjena sporočila ne upoštevajo. Z njimi se verjetno tudi ne bodo kaj dosti ukvarjali. Navadno vzgojeni obiskovalci opozorila tudi upoštevajo. Drugič mu pokaži, da je zadeva zate zelo zanimiva s poslovnega stališča in izrazi željo po sodelovanju in ti bodo verjetno tudi pustili fotorgrafirati.

Ni treba da ti piše na press kartici s katere revije si. Če bi bil za razstavljalca nek pomembni pisec, bi te že on spoznal. Če hočeš analogijo, na Igričarske "razstave" hodijo redno pisci slovenske revije Joker in čeprav ima revija praktično največjo naklado v sloveniji (kar se tiče mesečnih revij, vsaj imeli so jo dolgo časa), jih marsikdaj marsikateri razstavljalci preprosto odslovijo, ker niso del večje "elitne", svetovno znane revije.

Sedma sila ... ne vem če je ravno tako v tem primeru. Na sejmih kot je E3 je drugače, tukaj pa verjetno tudi. Organizatorju sejma je vseeno kdo pride, le da je tega čim-več.

kobranka, ne vem če si že bil kdaj na sejmu Electronica. Tam se načeloma ne da nič kupovat. Nobenih popustov. Sej to je problem, ko v sloveniji poznamo samo take "semnje", kjer se kaj kupuje. V angleščini se to davčasih lepše razlikovati, ker imajo različne nazive:
Expo (Exposition) - ne da se kupovati,
Trade fair - načeloma se ne da kupovati
Consumer fair / Fair - navadno se lahko kupuje

Zadnje čase se uporablja veliko tudi termin "Show", ki je bolj nazoren.

So pa zadnje čase tudi pri teh terminih zabrisane meje. Odvisno pač od sejma samega.

Torej sejem kot je obrtni je čisto nekaj drugega kot tale v Minhnu. Obrtni je za vse, tale pa je načeloma namenjen izključno industriji, je pa javen.

kobranka imaš tudi sejme, kjer javnost sploh nima vstopa, ampak le najavljena podjetja.

Lahko pa prebereš vtise s pred dveh let tukaj, ljudi ki so šli na izlet in takih, ki so šli tja z drugačnimi nameni, pa boš hitro videl kakšne sorte sejem je.

TA SUHI ŠKAFEC PUŠČA. Saj ni tako težko, no!
Nazaj na vrh
kobranka
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Pet Okt 08, 2010 8:45 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

BluPhenix je napisal/a:
kobranka, ne vem če si že bil kdaj na sejmu Electronica. Tam se načeloma ne da nič kupovat. Nobenih popustov. Sej to je problem, ko v sloveniji poznamo samo take "semnje", kjer se kaj kupuje. V angleščini se to davčasih lepše razlikovati, ker imajo različne nazive:
Expo (Exposition) - ne da se kupovati,
Trade fair - načeloma se ne da kupovati
Consumer fair / Fair - navadno se lahko kupuje

Zadnje čase se uporablja veliko tudi termin "Show", ki je bolj nazoren.

So pa zadnje čase tudi pri teh terminih zabrisane meje. Odvisno pač od sejma samega.

Torej sejem kot je obrtni je čisto nekaj drugega kot tale v Minhnu. Obrtni je za vse, tale pa je načeloma namenjen izključno industriji, je pa javen.

kobranka imaš tudi sejme, kjer javnost sploh nima vstopa, ampak le najavljena podjetja.
Ja prav imaš. Za avtomobilizem se uporablja SHOW, za kmetijsko mehanizacijo se mi zdi da pa še zmeraj sejem, ki je pač odprtega tipa tako ali tako in je verjetno pri tem možnost kupčije na 4 oči medtem ko drugje ne.

Ja slišal sem tudi za zaprte tipe "sejmov" kjer se nahajajo in obiskujejo samo podjetja in trgovci, novinarji pa samo če so notri prišli po vezah.

Predvidevan da se bo to dogajalo na istih razstavnih prostorih kot sem bil na obrtnem sejmu. Takrat sem precej videl ampak tudi bil utrujen. Da sem zdržal sem srkal rum kolo(oboje ima kalorije). Mr. Green Se mi pa res zdi čudno zakaj je zadeva odprtega tipa če je namenjena samo podjetjem. Mogoče je pa res mišljeno tudi v okvirju šolskih ekskurzij, da si malo razširijo znanje.
Nazaj na vrh
VolkD
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Pet Okt 08, 2010 9:38 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

BluPhenix je napisal/a:
VolkD, kaj ima za iskat na javnem delu sejma je stvar razstavljalca. To, ali dovoli fotografiranje vsakemu mimoidočemu .....

Imaš prav, sicer pa, kdaj pa nisi imel ?

BluPhenix
Član
Član

Pridružen-a: Pet 05 Mar 2004 12:54
Aktiv.: 4.28
Kraj: Sežana

PrispevekObjavljeno: Pet Okt 08, 2010 11:02 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Ja, itak, se strinjam!

Ah ... Rolling Eyes

Povedal sem kako je to, po mojih izkušnjah. Napačno pa je iskati pordenone na vseh sejmih elektronike.

TA SUHI ŠKAFEC PUŠČA. Saj ni tako težko, no!
Nazaj na vrh
VolkD
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Sob Okt 09, 2010 10:06 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

BluPhenix je napisal/a:
Napačno pa je iskati pordenone na vseh sejmih elektronike.

Iskal sem sliko za naslovnico. Bil sem eden od predstavnikov takrat edine revije o elektroniki na Slovenskem. Nobenega napisa v stilu "no foto" ni bilo.

Če boš vedno tako domišljavo stopal naprej, brez pogledati v kaj se podajaš, se ti bo prej ko slej zgodilo, da boš prišel v napačen prostor, glava bo ostala pa zunaj. In težko bo sama našla do telesa.

.
Član
Član

Pridružen-a: Pon 23 Avg 2004 16:16
Aktiv.: 70612.28

PrispevekObjavljeno: Ned Okt 10, 2010 10:11 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Brisana vsebina odstranjenega uporabnika.
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
VolkD
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Ned Okt 10, 2010 10:29 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Ja jaz tega preprosto ne morem razumeti. Ko prideš kot proizvajalec nečesa ta svoj izdelek pokazat na sejem, torej potencialnemu trgu, je ja popolnoma jasno, da to želiš pokazati. Od kje potem ideja, da tega nebi smel fotografirati.

Logično je, da se ob nekih poslovnih pogovorih med že utečenimi partnerji pokaže več kot pa se pokaže javnosti. In v tem slučaju je tudi logično, da se takih stvari brez dovoljenja ne fotografira.

Če pa nekaj na sejmu daš na mizo mimo katere se steka reka ljudi je pa prepoved fotografiranja povsem nelogična zadeva.

kobranka
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Ned Okt 10, 2010 10:38 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Bojijo se kitajcev, največkrat pa sami kitajci javkajo no foto. d'oh! Laughing
Nazaj na vrh
VolkD
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Ned Okt 10, 2010 10:42 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

kobranka je napisal/a:

Shocked Se tebi jaz zdim podoben kitajcu ? Brick wall

.
Član
Član

Pridružen-a: Pon 23 Avg 2004 16:16
Aktiv.: 70612.28

PrispevekObjavljeno: Ned Okt 10, 2010 11:52 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Brisana vsebina odstranjenega uporabnika.
Nazaj na vrh
David2204
Član
Član

Pridružen-a: Pon 03 Nov 2008 0:01
Aktiv.: 4.91
Kraj: Ljubljana - Nova Gorica

PrispevekObjavljeno: Pon Okt 11, 2010 1:15 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

VolkD je napisal/a:

Kitajci so iznajdljivi. Kako naj tisti razstavljalec na sejmu ve, da gospod brez čevljev ni kamufliran kitajc? hysterical hysterical
Nazaj na vrh
jurem
Član
Član

Pridružen-a: Tor 02 Dec 2003 15:53
Aktiv.: 1.72
Kraj: Ljubljana

PrispevekObjavljeno: Pon Okt 11, 2010 9:34 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Tisti, ki greste v Muenchen z lastnim prevozom ne pozabite na okoljsko vinjeto, o kateri je bilo na forumu govora predlani.

Lp
Jure
Nazaj na vrh
kobranka
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Pon Okt 11, 2010 8:56 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

VolkD je napisal/a:
kobranka je napisal/a:

Mislil sem o razstavljalcih iz kitajske, ki se z njihovim prizvokom na glas bunijo. Ravno oni ki so že pokradli veliko idej od drugod. Brick wall Ne vsi so tudi izjeme. Bil sem tudi v "Klnu" na pohištvenem sejmu in je bilo precej teh primerov, da je kar glava bolela ter so mi bolje ostali v spominu kot sami razstavni eksponati.

Bog si ga vedi če bi po tem zahtevali narediti obsežno seminarsko, nebi imel kaj dati notri. Slika namreč pove več kot tisoč besed. d'oh! Papirnatega materiala pa niso imeli tam kjer so bili najbolj zanimivi eksponati.
Nazaj na vrh
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Novice Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Pojdi na stran Prejšnja  1, 2, 3  Naslednja
Stran 2 od 3

Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu
Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu

Uptime: 10 dni