|
www.elektronik.si Forum o elektrotehniki in računalništvu
|
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
Avtor |
Sporočilo |
andrejj Član

Pridružen-a: Ned 21 Mar 2004 15:06 Prispevkov: 4253 Aktiv.: 17.90 Kraj: 8232 Šentrupert
|
Objavljeno: Pon Okt 18, 2010 6:48 pm Naslov sporočila: |
|
|
V stojalo proxxon ne vem če bo šlo.Saj nič ne piše dimenzije.Če ima vrtalnik spodnji kovinsko matico,ne glava.Potem lahko malo predelaš.Za glavo svedra je lahko drugačna dimenzija navoja in luknje kot proxxon.Sicer imam vrtalnik na baterijo iste firme Parkside in sem zadovoljen. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
matematik Član

Pridružen-a: Pon 11 Okt 2010 7:56 Prispevkov: 53 Aktiv.: 0.30 Kraj: Komenda
|
Objavljeno: Pon Okt 18, 2010 9:54 pm Naslov sporočila: |
|
|
Ja pri tem me skrbi predvsem to da je samo 22W. Tako da ce ne bi pasal v proxxonovo stojalo, ga ne bom kupil. A kdo ve kaj vec o tem? |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
kastor Član

Pridružen-a: Ned 24 Apr 2005 20:10 Prispevkov: 153 Aktiv.: 0.64 Kraj: Maribor
|
Objavljeno: Pon Okt 18, 2010 11:19 pm Naslov sporočila: |
|
|
Če se odločaš med IB/E in Dremel, potem raje izberi IB/E, je en razred višje kvalitete. Sam imam dva Dremelova strojčka, en je okrog 15 let star, drugi 3 leta. Starejši je celo mogoče za odtenek boljši od novejšega. Novejšega sem dobil v dar skupaj s stojalom.
Pred kratkim sem si kupil Proxxonov vrtalnik IB/E in stojalo MB 140/S. V primerjavi s Dremeloma je precej tišji (oziroma hrup ni tako moteč), sveder ima bolj miren tek (ne opleta), ima stikalo za vklop/izklop (Dremel ima stikalo kombinirano s drsnikom za hitrost), kvaliteta ohišja in izdelave je boljša. Proxxon za razliko od Dremela nima ščetk - tišje delovanje (brushless DC motor). Proxxon ima jeklene vpenjalne čeljusti, Dremel aluminijaste. V rokah držati je lažje Dremela.
Proxxonovo stojalo je v primerjavi z Dremelovim v celoti kovinsko, je dosti bolj togo. Ročica za pomik omogoča bolj precizno pomikanje zahvaljujoč ekscentričnem vodilu in krogličnem ležaju.
Lidlovega vrtalnika - po slikah sodeč - ni mogoče vpeti v Proxxonovo stojalo, ker ima zaključek vratu konične oblike, Proxxonovo vpetje pa je predvideno za cilindrični vrat premera 20mm. Lidlov vrtalnik ima le 22W, Dremel 125W, Proxxon 100W (mali Proxxonovi vrtalniki 40W). Po moji oceni je Dremel predrag.
IB/E sta priložena svedra 0,4mm in 0,9mm.
Tu je še povezava do mesta, kjer sem jaz kupil vrtalnik in stojalo:
-IB/E
-stojalo
Lep pozdrav,
Marko |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
sars Član

Pridružen-a: Tor 05 Jan 2010 20:40 Prispevkov: 671 Aktiv.: 3.56 Kraj: Vransko
|
Objavljeno: Tor Okt 19, 2010 5:29 am Naslov sporočila: |
|
|
Tudi jaz sem najprej gledal tole Lidlovo čudo. Pa sem se odločil in bom raje dodal 10€ in vzel proxxona. _________________ Ko misliš, da nimaš sreče v življenju, pomisli na voznike Renaultov.  |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
smatjaz Član

Pridružen-a: Pon 10 Nov 2003 16:33 Prispevkov: 850 Aktiv.: 3.58
|
Objavljeno: Tor Okt 19, 2010 7:16 am Naslov sporočila: |
|
|
Tudi jaz bi ti priporočil proxxona. vsekakor pa poglej, kako je z glavo. Pri teh "lowcost" napravah se lahko zgodi, da to opleta. S tem ne boš mogel delatati.
Pred leti sem kupil eno takšno zadevo v Coxxxdu za 5 EUR. Ko sem montiral sveder in vključil je sveder na koncu opletal za več kot 1 mm. Samo zapakiral sem in nesel vse skupaj nazaj, ter šel kupiti proxxona s stojalom. Cenovno ni bilo primerljivo, je pa užitek delati, če te orodje ne zaje....va.
Lp M. _________________ Električni aparati delujejo na dim ... ko dim iz njih uide ... ne delujejo več! |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
reber Član

Pridružen-a: Pon 26 Maj 2003 12:20 Prispevkov: 2279 Aktiv.: 9.59 Kraj: Bled
|
Objavljeno: Tor Okt 19, 2010 9:54 am Naslov sporočila: |
|
|
Najbrž se hecaš
sars je napisal/a: |
Tudi jaz sem najprej gledal tole Lidlovo čudo. Pa sem se odločil in bom raje dodal 10€ in vzel proxxona. |
Dobra odločitev in seveda zelo pravilna, pozabite na Lidle, Hoferje, Interdiskont in ostale akcijske ponudbe takega in drugačnega orodja.
Ves ta klump od orodja je uporaben za hobi, vendar izdelava TIV ni hobi, pa čeprav to delate za hobi, ker prej ali slej boste želeli vrtat s profi svedri in takrat se bo zalomilo, oziroma zlomilo dobesedno, pri svedru ...
V kafiče folk znosi cel kup €€€, ampak da bi pa nekaj € ali nekaj 10€ dodal za boljše orodje, to pa ne, zanimivo
Že velikokrat sem napisal in opisal razliko med različnimi orodji, saj sem v svoji dolgoletni praksi preizkusil marsikaj, tako da na kompromise že dolgo ne pristajam več. Proxxon je boljši od Dremel in že Proxxon je dostopen po ugodnih cenah, da sploh ni debate, da bi razmišljal o hobi klump kompletih v diskontnih prodajalnah, presodite sami, to so igračke ...
. _________________ Obiščite me na www.reber.si ali www.elektron.si |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
sars Član

|
Objavljeno: Tor Okt 19, 2010 10:58 am Naslov sporočila: |
|
|
Če slučajno koga zanima, je tale proxxon, ki sem ga naročil model z regulacijo vrtljajev, čeprav je na sliki model, ki ima samo gumb on/off. Sem se pravkar pozanimal pri prodajalcu. _________________ Ko misliš, da nimaš sreče v življenju, pomisli na voznike Renaultov.  |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
gumby Član

Pridružen-a: Sob 28 Apr 2007 12:32 Prispevkov: 4066 Aktiv.: 18.36
|
Objavljeno: Tor Okt 19, 2010 12:36 pm Naslov sporočila: |
|
|
Tisti /E pomeni regulacijo. _________________ Tule nisem več aktiven. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
sars Član

|
Objavljeno: Tor Okt 19, 2010 1:16 pm Naslov sporočila: |
|
|
Vem, ampak na sliki je bil tak brez regulacije, zato sem poklical tja, da se prepričam. _________________ Ko misliš, da nimaš sreče v življenju, pomisli na voznike Renaultov.  |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
PZUFIC Vseved

Pridružen-a: Sob 17 Nov 2007 19:06 Prispevkov: 6987 Aktiv.: 32.54 Kraj: Rakek
|
Objavljeno: Tor Okt 19, 2010 4:17 pm Naslov sporočila: |
|
|
Ne velja zmeraj, da je najdražje orodje najboljše.
Jaz sem s svojim Alpha Toolsom za starih 7k sit zvrtal že kar nekaj tiskanih vezji in sicer tudi s svedrom 0,45mm pa nisem imel do sedaj nobenih težav, res pa je da sem enega v garanciji zamenjal zaradi gibljive cevi, ki je pri tem hvale vrednem Proxonu ne vidim. Če smem omeniti, je gibljiva cev, ki se jo v bistvu drži kot svinčnik precej lažja in se z njo precej lažje vrta, kot pa da cel vrtalnik držiš v rokah. _________________ Ne čakaj, da se bo nekaj premaknilo pojdi in nekaj premakni.
Lp Primož |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
matematik Član

Pridružen-a: Pon 11 Okt 2010 7:56 Prispevkov: 53 Aktiv.: 0.30 Kraj: Komenda
|
Objavljeno: Tor Okt 19, 2010 4:56 pm Naslov sporočila: |
|
|
Sem narocil Proxxona IB/E in stojalo v trgovini, ki jo je priporocil kastor, pa upam da cim prej pride.
kastor si imel ti kaj tezav s placilom? Ker meni je zavrnilo kartico, tako da sem potem kar nakazal denar na njihov racun. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
kobranka Član

Pridružen-a: Sob 24 Jul 2010 19:37 Prispevkov: 3403 Aktiv.: 18.70 Kraj: nekje v zgornjem posočju
|
Objavljeno: Tor Okt 19, 2010 8:32 pm Naslov sporočila: |
|
|
Vidim da dremel ni vreden počenega groša ceno pa ima kljub temu zasoljeno. Človek bi pričakoval da je res nekaj kupil kot se spodobi nakoncu ni nič. Še posebej če zraven potrebuješ še stojalo. http://www.youtube.com/watch?v=1JyTf1tJXXo Lahko da sem zgrešil tudi z nakupom tegale strojčka:
Tako me potem zanima vsaj katero stojalo, bi bilo primerno zanj da nekako izniči oz. blaži vibracije. Ima premer za vpetja nekje 21mm, seveda pa se ta del tudi odvije, da se nanj lahko privije upogljivo gred.
No mogoče bi se že samogradnja lahko izkazala kot kar dobro: http://www.delorie.com/pcb/dremel-stand/
reber je napisal/a: |
Ves ta klump od orodja je uporaben za hobi, vendar izdelava TIV ni hobi, pa čeprav to delate za hobi, ker prej ali slej boste želeli vrtat s profi svedri in takrat se bo zalomilo, oziroma zlomilo dobesedno, pri svedru ... |
Sicer je tu trenutno govora zgolj o mini vrtalnikih, ampak Proxxon se nasplošno z njihovimi artikli posveča bolj hobistom. Pri tem pridejo posebna klasa do izraza modelarji in podobni, kateri npr. izdelujejo lesene modele letal z tri in več metri razpona kril in imajo v delavnici veliko serijo strojčkov denimo od Proxxona(žage, tračne žage stružnice). Obdelati pa morajo vse, od lesa, plastike kovine kot je alumini in karbon ter kevler. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
kastor Član

Pridružen-a: Ned 24 Apr 2005 20:10 Prispevkov: 153 Aktiv.: 0.64 Kraj: Maribor
|
Objavljeno: Tor Okt 19, 2010 11:18 pm Naslov sporočila: |
|
|
matematik je napisal/a: |
Sem narocil Proxxona IB/E in stojalo v trgovini, ki jo je priporocil kastor, pa upam da cim prej pride.
kastor si imel ti kaj tezav s placilom? Ker meni je zavrnilo kartico, tako da sem potem kar nakazal denar na njihov racun. |
Pozdravljen!
Problemov pri plačilu z MasterCard nisem imel, rabil pa sem čitalec kartic (MasterCard SecureCode).
Jaz sem naročil v četrtek zvečer, pošiljko pa sem dobil v ponedeljek.
Marko |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Lojz Član

Pridružen-a: Pet 11 Apr 2003 8:31 Prispevkov: 668 Aktiv.: 2.81 Kraj: Koroška
|
Objavljeno: Sre Okt 20, 2010 12:05 am Naslov sporočila: |
|
|
Tudi jaz sem najprej gledal tole Lidlovo čudo. Pa sem se odločil in bom raje dodal 10€ in vzel proxxona. |
In še 27,50 evra za usmernik ! _________________ LP
Lojz |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
sars Član

|
Objavljeno: Sre Okt 20, 2010 5:16 am Naslov sporočila: |
|
|
Lojz je napisal/a: |
In še 27,50 evra za usmernik ! |
Ne rabiš tega usmernika, ker vrtalnik že ima vgrajeno regulacijo vrtljajev. Rabiš samo transformator in gretz, kar pa imam doma.
p.s.: V ponedeljek opolnoči naročil, pred pol ure dobil... izjemno hitro je šlo tole.
Sem ga že malo stestiral in moram reči, da je prav užitek delat. _________________ Ko misliš, da nimaš sreče v življenju, pomisli na voznike Renaultov.  |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu
|
Uptime: 9 dni