www.elektronik.si Seznam forumov www.elektronik.si
Forum o elektrotehniki in računalništvu

PomočPomoč  IščiIšči  Seznam članovSeznam članov  SkupineSkupine  StatisticsStatistika  AlbumAlbum  DatotekeFilemanager DokumentacijaDocDB LinksPovezave   Registriraj seRegistriraj se 
  PravilaPravila  LinksBolha  PriponkePriponke  KoledarKoledar  ZapiskiZapiski Tvoj profilTvoj profil Prijava za pregled zasebnih sporočilPrijava za pregled zasebnih sporočil PrijavaPrijava 

Kako ISO na USB ?
Pojdi na stran Prejšnja  1, 2, 3  Naslednja

Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> MS Windows razprave
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
Spajky
Član
Član

Pridružen-a: Ned 27 Jun 2010 0:05
Aktiv.: 5.99
Kraj: Obala

PrispevekObjavljeno: Tor Nov 16, 2010 9:35 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Probaj Acronis True Image ... imaš baje možnost, da komprimira podatke ter izloči prazne dele diska, pa je image bistveno manjši tudi za zapečt. Mogoče bo pa on videl USB disk (omogočit moraš v Bios-u Usb Legacy podporo)

ATI postavi najprej svoj OS, da lahko dela (se mi zdi FreeDos) ... Skini si Trial se mi zdi. Rolling Eyes

Jaka57
Moderator
Moderator

Pridružen-a: Ned 12 Dec 2004 21:47
Aktiv.: 24.52
Kraj: Grosuplje

PrispevekObjavljeno: Sre Nov 17, 2010 3:05 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Verzija 11.1 HBCDja ima vse potrebno, z navodili vred, kako narediti zagonski HBCD USB stick. Obstaja tudi programje imenovano HPUSBformat (zastonj), s katerim lahko kreiraš zagonski USB stick. Sicer pa, če vtipkaš v Googla "make bootable USB stick" ti vrne ohoooooho zadetkov!
Zadeva je enostavna in zato ne potrebuješ nikakršnih licenčnih programov!

protoncek
Član
Član

Pridružen-a: Sre 31 Jan 2007 9:41
Aktiv.: 42.67
Kraj: Mengeš

PrispevekObjavljeno: Sre Nov 17, 2010 8:51 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

z ghost-om sem imel (sicer par let nazaj) jaz enake probleme - ni mi zaznal zunanjega diska - to (vsaj takrat) NI bil problem PC-ja ampak problem ghost-a. Ko sem uporabil Acronis true image, je zadeva delovala brez problemov. Acronis (potem ko enkrat narediš rescue CD) lahko odstraniš s PC-ja in bootaš s CD-ja na kateremkoli PC-ju (takrat ne rabiš niti serijske ali patcha---ker te CD boot kopija ne sprašuje po njej), narediš varnostno kopijo na zunanji disk in si zmagal.
Nazaj na vrh
Skrit Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran
Desso
Član
Član

Pridružen-a: Pon 15 Avg 2011 14:42
Aktiv.: 1.40
Kraj: Polzela

PrispevekObjavljeno: Ned Mar 24, 2013 8:00 pm    Naslov sporočila:  Iso na ključ Odgovori s citatom

Jaz sem na hitro potreboval zagon programa iz ISO image. Ker je bila datoteka 4,7 GB je nisem mogel zapeči na navaden DVD, ki sem ga imel. Imel pa sem ključek 8 GB. DL sem prg. ISO to USB iz http://www.softsea.com/download/ISO-to-USB.html
in uspešno rešil problem. Program je kratek free in enostaven,tako, da ni vredno pisati o tem.
Lp, D

protoncek
Član
Član

Pridružen-a: Sre 31 Jan 2007 9:41
Aktiv.: 42.67
Kraj: Mengeš

PrispevekObjavljeno: Ned Mar 24, 2013 8:13 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

hm...po moje je po treh letih (odkar je bil napisan zadnji prispevek) že rešil problem tako ali drugače...
Nazaj na vrh
Skrit Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran
Jaka57
Moderator
Moderator

PrispevekObjavljeno: Ned Mar 24, 2013 8:19 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

@protonček: mogoče je pa @Desso 3 leta iskal rešitev in, ko jo je končno našel, to z veseljem objavil Twisted Evil
.
Član
Član

Pridružen-a: Čet 06 Maj 2010 20:12
Aktiv.: 5.60

PrispevekObjavljeno: Ned Mar 24, 2013 9:38 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Desso je samo povedal svojo izkušnjo. Nevem zakaj se je potrebno norčevati?
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
stursc
Član
Član

Pridružen-a: Tor 08 Jun 2004 14:29
Aktiv.: 1.36

PrispevekObjavljeno: Ned Mar 24, 2013 9:45 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

maxipin je napisal/a:

Tudi @Jaka ga včasih "brcne v temo".

LP, stursc
Nazaj na vrh
Drejcek
Član
Član

Pridružen-a: Sob 16 Jan 2010 11:58
Aktiv.: 0.44
Kraj: Blagovica

PrispevekObjavljeno: Ned Mar 24, 2013 9:46 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Probaj Win32 Disk Imager. Na spletni strani Raspberry Pi-ja je tutorial, kako z njim spremeniš SD kartico v sliko.
Nazaj na vrh
Jaka57
Moderator
Moderator

PrispevekObjavljeno: Ned Mar 24, 2013 10:38 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

maxipin je napisal/a:

Ne se bat iz tebe se ne bom, ker te ne poznam. Njega pa osebno poznam in vem kaj mu lahko napišem. Beseda norčevanje je zelo posplošen opis tega, kar sem napisal.
Ne boj se, ima dovolj življenskih izkušenj, da ne potrebuje odvetnika!
Bodi prepričan, da je sposoben zelo ostro puščico nazaj vreči!

Kar se pa same teme tiče, sem pa zgoraj napisal pred tremi leti, s tem da je sedaj je teh zastonj "makerjev" kolikor hočeš.
Sicer je pa tudi Dessova razlaga malo čudna:
Desso je napisal/a:
Jaz sem na hitro potreboval zagon programa iz ISO image. Ker je bila datoteka 4,7 GB je nisem mogel zapeči na navaden DVD, ki sem ga imel....

ISO slika se lahko razširi tudi na trdi disk, če je to enostaven nezaščiten program in če seveda ne rabi vedet, da se nahaja na DVDju, z veliko zastonj orodji in se potem požene iz trdega diska.
Celo zbiraš lahko kaj, iz te slike DVDja, bi rad razširil.

@stursc: uf ne samo kdaj, velikokrat Brick wall .

Desso
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Pon Mar 25, 2013 12:16 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

"No, dbr, dobr, pol pa ne!"
Lp, D

Desso
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Pon Mar 25, 2013 12:25 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Nobenih puščic ne bo. V pravljici kraljevič ubije zmaja in se poroči s princesko. Sedaj se ne ubija, poročiš se kar z zmajem.
Kako naredite, da spremljate vse teme na forumu?
Lp, D

Jaka57
Moderator
Moderator

PrispevekObjavljeno: Pon Mar 25, 2013 12:31 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Desso je napisal/a:
Nobenih puščic ne bo. V pravljici kraljevič ubije zmaja in se poroči s princesko. Sedaj se ne ubija, poročiš se kar z zmajem.
Lp, D
Very Happy
Kako naredimo, da spremljamo vse teme na forumu???
Vojc, to boš moral pa moderatorje povprašat, jaz enostavno ne spremljam vseh, samo tiste pogledam (pa še to ne vse), ki so v levem oknu "Sveže diskusije".
Če pa kaj uide pač uide, saj veš, če ne veš ne boli Wink

Desso
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Pon Mar 25, 2013 12:46 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Jaka, hvala za inf. - koristno.
Lp, D

VolkD
Član
Član

Pridružen-a: Pet 24 Sep 2004 21:58
Aktiv.: 59.89
Kraj: Divača (Kačiče)

PrispevekObjavljeno: Pon Mar 25, 2013 2:45 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Desso je napisal/a:

Kot moderator spremljam vse kar je napisano. Popolnoma vse. Kot uporabnik spremljam samo nekatere teme.
Kako je to mogoče? Čisto enostavno. Prebiranje foruma kot moderator je bistveno drugačno kot uporabniško prebiranje. Kot moderator gledam kje je kakšna neumnost, vsebina me pa dosti ne briga. Iščem offtopic teme, napačne razlage, napačne forume,....
Ja pri vsem tem pravzaprav sploh ne sledim vsebini. Je praktično nemogoče.

Kot uporabnik spremljam stvari, ki so mi zanimive. Tu spremljam vse podrobnosti z razumevanjem vsebine in s kreiranjem svojega mnenja o tej vsebini.

Je pa res, vzame časa.

Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> MS Windows razprave Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Pojdi na stran Prejšnja  1, 2, 3  Naslednja
Stran 2 od 3

Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu
Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu

Uptime: 9 dni