|
www.elektronik.si Forum o elektrotehniki in računalništvu
|
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
Avtor |
Sporočilo |
MarkoSan Član

Pridružen-a: Pon 11 Dec 2006 12:20 Prispevkov: 123 Aktiv.: 0.54 Kraj: Ljubljana
|
Objavljeno: Tor Jan 03, 2012 10:16 pm Naslov sporočila: |
|
|
Ja, hvala, vendar sem se ze znasel in sam spisal knjiznico, ker veliko delam s to ploscico sedaj! |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
valekovski Član

Pridružen-a: Sob 18 Feb 2012 20:34 Prispevkov: 11 Aktiv.: 0.07
|
Objavljeno: Ned Apr 15, 2012 10:35 pm Naslov sporočila: |
|
|
Hej
Bi se pridružil razpravi. Naložil sem linux in buildroot (arm-linux-gcc). Pa imam kar velike probleme s tistim apijem, ker ni nobenih primerov/reference, tisti headerji so bolj kot ne nekomentirani. A je mogoče že kdo tukaj delal s tem? Če bi se kakšni primeri našli bi bil tudi vesel.
Trenutno vse kar mi je uspelo je usposobit PIO, samo to sem naredil čisto low lvl, preko mapiranja registrov v pomnilnik. Rad pa bi kšn lcd priklopil gor itd. Kot sem gledal je že napisana podpora, ampak je referenca obupna in bi prosil za pomoč. Se pravi ne zanimajo me standalone aplikacije ampak linux api.
Hvala za odgovore. lp, Val
EDIT: Mogoče, če bi poskušal tele knjižnice iz atmelove strani kar portati na linux?.. Samo nekaj mi pravi, da bo en catch Če ne drugega problem z mapiranjem v pomnilnik..
EDIT: Vprašal bi še, če mogoče kdo pozna kakšen IDE za arm razvoj na embedded linuxu. Zaenkrat nisem našel nobenega, ki ne bi bil plačljiv.. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Mbili Član

Pridružen-a: Tor 03 Jan 2012 20:14 Prispevkov: 34 Aktiv.: 0.21 Kraj: Ljubljana
|
Objavljeno: Čet Apr 19, 2012 12:12 am Naslov sporočila: |
|
|
Živ,
Najhitrejša in programsko najkrajša opcija je preko preslikave naslovov registrov (/dev/mem"), kot si že naredil in potem normalno pišeš in bereš PIO registre. Ta opcija je tudi zelo nevarna, saj lahko povoziš vse živo.
Druga opcija je pisanje gonilnika za napravo, ki bi jo želel priključiti. Ta opcija je precej težja in na začetku še bolj nevarna.
Najlažje bo, da se za začetek omejiš na eno napravo. Sporoči, kaj bi želel najprej povezati na FRI-SMS, potem bo lažje dati kakšen namig.
LP Mbili |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
motorFreak Neznanec

Pridružen-a: Ned 29 Jul 2012 20:32 Prispevkov: 5 Aktiv.: 0.03
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
blaise Neznanec

Pridružen-a: Pet 15 Apr 2011 16:45 Prispevkov: 9 Aktiv.: 0.05 Kraj: Slovenija
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu
|
Uptime: 6 dni