www.elektronik.si Seznam forumov www.elektronik.si
Forum o elektrotehniki in računalništvu

PomočPomoč  IščiIšči  Seznam članovSeznam članov  SkupineSkupine  StatisticsStatistika  AlbumAlbum  DatotekeFilemanager DokumentacijaDocDB LinksPovezave   Registriraj seRegistriraj se 
  PravilaPravila  LinksBolha  PriponkePriponke  KoledarKoledar  ZapiskiZapiski Tvoj profilTvoj profil Prijava za pregled zasebnih sporočilPrijava za pregled zasebnih sporočil PrijavaPrijava 

4. predmet mature (praktični izdelek)
Pojdi na stran Prejšnja  1, 2, 3  Naslednja

Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Naloge, izpiti, seminarske
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
Bozo
Član
Član

Pridružen-a: Čet 08 Jan 2004 9:21
Aktiv.: 2.79
Kraj: Lendava, Trimlini

PrispevekObjavljeno: Ned Jan 23, 2011 3:14 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Matej, ali lahko pripneš načrte tukaj ali pa pošlješ na zasebno. Zanima me vse v povezavi z Alpho.
LP
Božo
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
LinuxFuter
Član
Član

Pridružen-a: Pon 18 Jun 2007 14:40
Aktiv.: 1.78
Kraj: Novo mesto

PrispevekObjavljeno: Ned Jan 23, 2011 3:44 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

mato_udo je napisal/a:
za model radiatorja pa nimam prave ideje...Confused
seveda to pride vse v zelo majhen obsegu proti realnosti, pač je samo maketa.

Če dejansko mora dela bi predlagal "pečko" oz. radiator za gretje kabine kakega avtomobila. Veliko jih imajo na avto odpadu Mr. Green
Nazaj na vrh
Skrit Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
mato_udo
Član
Član

Pridružen-a: Sob 22 Jan 2011 22:38
Aktiv.: 0.09
Kraj: Hrvatini - Koper

PrispevekObjavljeno: Ned Jan 23, 2011 11:08 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Bozo je napisal/a:
Matej, ali lahko pripneš načrte tukaj ali pa pošlješ na zasebno. Zanima me vse v povezavi z Alpho.
LP
Božo

Trenutno vsi načrti zaenkrat so v moji glavi, ker sem se komaj zaprav lotil projekta.
sem moral najprej urediti operacijski ojačevalec, za ojačanje izhodnega signala na temperaturnem senzorju, zdaj pa sledi kako na to reagira alpha.
v kratkem se lotim načrtov in vse dokumentacije.
kakšni načrti pa bi te zanimali bolj natančno? projekta ali samo kar je u zvezi z alpho?

mato_udo
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Ned Jan 23, 2011 11:12 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

LinuxFuter je napisal/a:
mato_udo je napisal/a:
za model radiatorja pa nimam prave ideje...Confused
seveda to pride vse v zelo majhen obsegu proti realnosti, pač je samo maketa.

Če dejansko mora dela bi predlagal "pečko" oz. radiator za gretje kabine kakega avtomobila. Veliko jih imajo na avto odpadu Mr. Green

kako pa to izgleda, ker se mi niti ne sanja kaj je to?
hvala v naprej za odgovor

start
Član
Član

Pridružen-a: Sob 06 Sep 2008 22:59
Aktiv.: 11.71
Kraj: Eindhoven, Nizozemska

PrispevekObjavljeno: Ned Jan 23, 2011 11:19 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Matej, bo treba pohiteti z dokumentacijami, da nas ne bo ujela zadnja ura. Mad
No ko je ze govora o dokumentacijah, zanime me s cim risete blok sheme projektov? Ali to preprosto v risarskem programu ali uporabljate kaj bolj zahtevnega Corel Draw (tega tudi sam uporabljam)...
Aja, Matej, bom danes naredil majhen radiator, pa ti bom sliko pripel, ce se ti bo dopadel lahko "ukrades" patent. Wink Very Happy

Aljaž T.
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran
fluffy111
Član
Član

Pridružen-a: Sob 13 Dec 2008 21:44
Aktiv.: 1.75
Kraj: Ptuj

PrispevekObjavljeno: Ned Jan 23, 2011 11:52 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

start je napisal/a:
No ko je ze govora o dokumentacijah, zanime me s cim risete blok sheme projektov?

Splan, Corel, MO Visio... Odvisno od dneva. Wink
Nazaj na vrh
Bozo
Član
Član

Pridružen-a: Čet 08 Jan 2004 9:21
Aktiv.: 2.79
Kraj: Lendava, Trimlini

PrispevekObjavljeno: Ned Jan 23, 2011 2:25 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Predvsem me zanima pretvorba temperature z operacijskim na napetost 0-10V ki je potrebuje Alpha.
LP
Božo
Nazaj na vrh
mato_udo
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Ned Jan 23, 2011 6:03 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Bozo je napisal/a:
Predvsem me zanima pretvorba temperature z operacijskim na napetost 0-10V ki je potrebuje Alpha.
LP
Božo

za merjenje temperature sem uporabil lm35, kateri že sam po sebi daja napetost pač z svojim napajanjem. operacijski ojačevalnik pa potrebujem zgolj za ojačenje izhodne napetosti iz 190 mV (pri temperaturi 19°C) na napetost 1,9 V, ker alpha ni zaznala unih majhnih napetosti in sprememb.

Powerca
Član
Član

Pridružen-a: Tor 25 Maj 2010 16:26
Aktiv.: 0.07

PrispevekObjavljeno: Sre Jan 26, 2011 11:55 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Napajalnik že imam Very Happy
Razmišljal sem o merilniku kapacitivnosti, ampak ne najdem nič konkretnega na internetu Neutral
Nazaj na vrh
fluffy111
Član
Član

Pridružen-a: Sob 13 Dec 2008 21:44
Aktiv.: 1.75
Kraj: Ptuj

PrispevekObjavljeno: Čet Jan 27, 2011 7:27 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Išči pod LC meter.

Lp
Nazaj na vrh
dyfan
Član
Član

Pridružen-a: Sob 05 Maj 2007 9:54
Aktiv.: 2.96

PrispevekObjavljeno: Pet Jan 28, 2011 12:33 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Naprimer:
http://www.google.si/images?q=capacitance+meter&hl=sl&prmd=ivns&source=lnms&tbs=isch:1&ei=NvJBTfCDNovrOczLyZIC&sa=X&oi=mode_link&ct=mode&cd=2&ved=0CBcQ_AUoAQ&biw=1280&bih=860
Nazaj na vrh
6dan8
Član
Član

Pridružen-a: Tor 18 Jan 2011 10:53
Aktiv.: 6.00
Kraj: Goriška

PrispevekObjavljeno: Pet Jan 28, 2011 3:28 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

mato_udo je napisal/a:
...za model radiatorja pa nimam prave ideje...
Vzameš, recimo, bakreno cev (od centralne, za nafto,...), jo napolniš s peskom, zatakneš oba konca, zviješ okrog primernega okroglega kosa, odstraniš zamaške, iztreseš pesek,...
Nekaj temu podobnega: (in če ne označiš kot "radiator", naj študirajo, kaj je to Shocked )

Grelec.JPG
 Opis:
Vzorec grelca
 Velikost datoteke:  11.87 KB
 Pogledana:  4985 krat

Grelec.JPG

Nazaj na vrh
mato_udo
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Pet Jan 28, 2011 7:54 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

6dan8 je napisal/a:
mato_udo je napisal/a:
...za model radiatorja pa nimam prave ideje...
Vzameš, recimo, bakreno cev (od centralne, za nafto,...), jo napolniš s peskom, zatakneš oba konca, zviješ okrog primernega okroglega kosa, odstraniš zamaške, iztreseš pesek,...
Nekaj temu podobnega: (in če ne označiš kot "radiator", naj študirajo, kaj je to Shocked )

hvala za idejo...mogoče pa prav to uporabim...Wink

Powerca
Član
Član

Pridružen-a: Tor 25 Maj 2010 16:26
Aktiv.: 0.07

PrispevekObjavljeno: Ned Jan 30, 2011 9:43 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Kaj pravite na tole vezje?
http://talkingelectronics.com/projects/WirelessDoorbell/WirelessDoorbell.html
Nazaj na vrh
damo
Član
Član

Pridružen-a: Čet 31 Jul 2003 13:45
Aktiv.: 8.48
Kraj: Krško

PrispevekObjavljeno: Ned Jan 30, 2011 10:43 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Napravi plasma speaker. Boš glavni đek na šoli.
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Naloge, izpiti, seminarske Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Pojdi na stran Prejšnja  1, 2, 3  Naslednja
Stran 2 od 3

Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu
Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu

Uptime: 492 dni