|
www.elektronik.si Forum o elektrotehniki in računalništvu
|
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
Avtor |
Sporočilo |
Batman Član

Pridružen-a: Sre 10 Sep 2008 21:43 Prispevkov: 230 Aktiv.: 1.12 Kraj: Notranjska
|
Objavljeno: Tor Jun 14, 2011 7:20 pm Naslov sporočila: |
|
|
Avasta že dolgo ne uporabljam več, lahko ti svetujem le, da v njegovih nastavitvah izklopiš pregledovanje epošte. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
rudiP Član

Pridružen-a: Tor 07 Avg 2007 15:30 Prispevkov: 1235 Aktiv.: 5.66 Kraj: KOPER
|
Objavljeno: Tor Jun 14, 2011 7:39 pm Naslov sporočila: |
|
|
Kaj pa uporabljaš za protivirusno zaščito ? Hvala. _________________ Lep pozdrav iz Kopra Rudi |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
psevdonim Član

Pridružen-a: Čet 21 Sep 2006 21:42 Prispevkov: 3411 Aktiv.: 14.91 Kraj: slo
|
Objavljeno: Sob Jul 02, 2011 12:08 am Naslov sporočila: |
|
|
včeraj se je pojavilo sporočilo, kot že velikokrat prej, da če hočem, lahko Outlook Express stisne/zmanjša neke datoteke. Kliknil OK, kot že velikokrat prej. Danes pa opažam, da je zbrisalo vse "inbox" e-maile za celoten april, maj in junij.
Še sreča, da imam narejen "forward" na gmail, malo manj sreče pa je, da na Gmailu ne najdem gumba Forward - torej, označim vse emaile, ki mi jih je Outlook zbrisal, potem pa bi jih želel z enim klikom poslati na moj "navadni" naslov. Ne gre, ali jaz ne najdem gumba ? |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
igor_k Član

Pridružen-a: Pon 19 Jul 2004 11:44 Prispevkov: 1011 Aktiv.: 4.26 Kraj: Rače
|
Objavljeno: Sob Jul 02, 2011 8:09 am Naslov sporočila: |
|
|
Outlook expres pred stiskanjem naredi varnostne kopije. So v istem direktoriju kot .dbx, samo končnico imajo .bak (se mi zdi). |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
psevdonim Član

|
Objavljeno: Sob Jul 02, 2011 9:48 pm Naslov sporočila: |
|
|
ja, in jih da v Koš, od koder sem jih zbrisal preden sem pogledal rezultat "stiskanja". |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
darko32 Član

Pridružen-a: Pon 24 Maj 2010 22:27 Prispevkov: 151 Aktiv.: 0.82 Kraj: Ljubljana
|
Objavljeno: Pon Jul 04, 2011 2:10 pm Naslov sporočila: |
|
|
rudiP je napisal/a: |
Sedaj mi gre pa res na jetra, da ne morem pošiljati sporočil s priponko. Napaka je v Avastu. Izklopil sem ga in sedaj lahko pošiljam priponke. Ima kdo rešitev za tak problem ? Hvala. |
RudiP kolikor razumem tvoj problem je ta, da imaš Outlok v Windows-sih in ti ne dela brezhibno.
Po dosedaj preiskušenih varjantah ti bo pri SIolu delal probleme še naprej. NAmreč pojavi se neznana napaka, ki je povezana z sporom v programski opremi.
JAz sem rešil napako tako, da sem namestil MOZILO TANDERBIRD SLO in moram priznati, da teh problemov ni več.
ŽAl pa se ta problem pojavlja samo pri SIOL-u. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
rudiP Član

Pridružen-a: Tor 07 Avg 2007 15:30 Prispevkov: 1235 Aktiv.: 5.66 Kraj: KOPER
|
Objavljeno: Pon Jul 04, 2011 3:47 pm Naslov sporočila: |
|
|
Tudi MOZILa TANDERBIRD mi nagaja. _________________ Lep pozdrav iz Kopra Rudi |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Azrael Član

Pridružen-a: Čet 29 Jan 2009 19:46 Prispevkov: 4432 Aktiv.: 22.15 Kraj: Gorje
|
Objavljeno: Pon Jul 04, 2011 4:19 pm Naslov sporočila: |
|
|
To sploh ni pomembno kateri poštni odjemalec je v uporabi.
Avast se skrega s Siol mail nastavitvami (in verjetno še z nastavitvami katerega drugega ponudnika), prej pa se je z gmail. Z dežja pod kap. Kaže, da ima google spet en svoj nedodelani beta "standard", ki je prevladal ne zaradi kvalitete, ampak ker je pač to gugl. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Highlag Član

Pridružen-a: Pet 23 Jan 2004 20:42 Prispevkov: 4034 Aktiv.: 16.98 Kraj: Črnuče
|
Objavljeno: Pon Jul 04, 2011 4:51 pm Naslov sporočila: |
|
|
Ah uporaba nestandardnih vrat za pošto pa res ni nekaj kar bi bilo vredno komentriati. _________________ If at first you don't succeed, destroy all evidence that you tried. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
darko32 Član

Pridružen-a: Pon 24 Maj 2010 22:27 Prispevkov: 151 Aktiv.: 0.82 Kraj: Ljubljana
|
Objavljeno: Pon Jul 04, 2011 6:01 pm Naslov sporočila: |
|
|
Azrael je napisal/a: |
To sploh ni pomembno kateri poštni odjemalec je v uporabi.
Avast se skrega s Siol mail nastavitvami (in verjetno še z nastavitvami katerega drugega ponudnika), prej pa se je z gmail. Z dežja pod kap. Kaže, da ima google spet en svoj nedodelani beta "standard", ki je prevladal ne zaradi kvalitete, ampak ker je pač to gugl. |
Tudi sam sem tako mislil, dokler nisem naletel na problem, katerega sem izpostavil. Preverili smo preko oddaljenega namizja celotni računalnik in nastavitve z Siolom in ugotovili, da so nastavitve vredu. Samo pošiljanje pošte ni delovalo.
Potem pa sem rešil prav z drugim odjemalnikom pošte in zadeva še danes brezhibno deluje. Nebom trdil, da je protivirusni program kriv vsega. JAz bi raje preveril nastavitve pošte na strežniku od SIola in morda počistil tisto navlako, ki je na strežniku. Menim, da je ni malo. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Highlag Član

|
Objavljeno: Pon Jul 04, 2011 7:14 pm Naslov sporočila: |
|
|
No sam sem naletel na podobno težavo z Outlookom 2002 če se ne motim.
Gmail ni deloval nikakor, ker ne uporablja standardnih vrat za pošiljanje pošte.
Z identičnimi nastavitvami je Thunderbird deloval bp.
Sen našel za outlook celo en popravek, ki je takšen problem rešil. Žel ga ni bilo možno naložit, ker nismo našli namestitvenega cd-ja.  _________________ If at first you don't succeed, destroy all evidence that you tried. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
psevdonim Član

|
Objavljeno: Pet Sep 16, 2011 9:33 pm Naslov sporočila: |
|
|
zakaj spet hoče nekaj kompresirati, katera datoteka je prevelika ?
Včasih sem na slepo kliknil OK, pred kratkim pa mi je zbrisalo za 3 mesece sporočil, pa sem previdnejši.
Sam sem že iz vseh map zbrisal ogromno pošte, a je še vedno nekaj preveliko. Kaj bi to bilo, kaj sproži napis o kompresiranju ?
 |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Alex17 Član

Pridružen-a: Ned 28 Feb 2010 21:46 Prispevkov: 476 Aktiv.: 2.55 Kraj: Ljutomer
|
Objavljeno: Pet Sep 16, 2011 10:51 pm Naslov sporočila: |
|
|
Kaj pa če zbrišeš kaj drugega z diska, ne pošte? |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
psevdonim Član

|
Objavljeno: Sob Sep 17, 2011 12:13 pm Naslov sporočila: |
|
|
na disku je še 61GB prostora. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Highlag Član

|
Objavljeno: Sob Sep 17, 2011 12:51 pm Naslov sporočila: |
|
|
Tole obvestilo se pojavi, ko je v bazi zaradi brisanja sporočil nekaj lukenj. Se vsekakor splača pustiti, da zadeva odmelje svoje. Bo hitrejši zagon pa še kaj. Ne preveč komplicirat. _________________ If at first you don't succeed, destroy all evidence that you tried. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu
|
Uptime: 9 dni