|
www.elektronik.si Forum o elektrotehniki in računalništvu
|
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
Avtor |
Sporočilo |
elson2k Član

Pridružen-a: Pet 23 Okt 2009 18:09 Prispevkov: 1660 Aktiv.: 8.71 Kraj: Novo mesto
|
Objavljeno: Sre Maj 04, 2011 7:49 pm Naslov sporočila: |
|
|
Ma pri meni je delal normalno, potem pa naenkrat ne vžge več. Ok, se zamenja naftna "tandem pumpa", super, avto spet dela normalno. Grem na Petrol, nalijem nafto, spet ne vžge... wtf?! Ok, ni "pumpa", so pa dize. Ma jeb*emu, pa ugibanje. Če bi jaz tako delal bi me že zdavnaj odpustili. _________________ As every cat owner knows, nobody owns a cat. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
elson2k Član

Pridružen-a: Pet 23 Okt 2009 18:09 Prispevkov: 1660 Aktiv.: 8.71 Kraj: Novo mesto
|
Objavljeno: Sre Maj 04, 2011 7:52 pm Naslov sporočila: Re: Das avto |
|
|
blay44 je napisal/a: |
Oče je pred leti iskal napako okoli injektorjev na Renoju. Bil je slab stik na konektorju. Ampak vžgal je, pa čeprav z tremi cilindri. Spomnim se da je najprej pogledal če je nafta(podtlačna črpalka v rezervarju in izmeril pritisk v skupnem vodu-neki senzor), potem pa priključil osciloskop na injektorje. Tako boš vedel, če je elektrika vredu.
LP |
Saj to me moti; če bi bila diza fuč, bi avto vseeno vžgal, pa čeprav s tremi cilindri. Da so pa vse 4 zanič, pa ne verjamem pa če se nekdo na glavo postavi. Ampak ja, ker so kao krive dize se diagnostike sploh ne gredo več, to je to  _________________ As every cat owner knows, nobody owns a cat. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Igor01 Član

Pridružen-a: Pon 29 Nov 2004 12:09 Prispevkov: 598 Aktiv.: 2.52 Kraj: KK
|
Objavljeno: Sre Maj 04, 2011 8:01 pm Naslov sporočila: |
|
|
Torej hladen vžiga, topel pa ne ?
LP |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
elson2k Član

|
Objavljeno: Sre Maj 04, 2011 8:07 pm Naslov sporočila: |
|
|
Ne vžge ne glede na to ali je motor mrzel ali topel. _________________ As every cat owner knows, nobody owns a cat. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
chaos Član

Pridružen-a: Sob 16 Sep 2006 22:12 Prispevkov: 1063 Aktiv.: 4.66 Kraj: Zagorje ob Savi
|
Objavljeno: Sre Maj 04, 2011 8:17 pm Naslov sporočila: |
|
|
Ima tvoj avto mogoče EGR ventil?
LP! |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
elson2k Član

|
Objavljeno: Sre Maj 04, 2011 8:30 pm Naslov sporočila: |
|
|
Jep, ima ga in tudi izpraven naj bi bil.
edit; hvala moderatorju ker je prestavil temo v pravo rubriko, sem čisto spregledal. _________________ As every cat owner knows, nobody owns a cat. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
vilnev77 Član

Pridružen-a: Sob 30 Jan 2010 13:09 Prispevkov: 114 Aktiv.: 0.61 Kraj: Mengeš
|
Objavljeno: Sre Maj 04, 2011 8:39 pm Naslov sporočila: |
|
|
Teli "pumpedize" motorji res ne zalavfajo že če samo ena šoba ne dela. Take so moje izkušnje. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
aly Član

Pridružen-a: Tor 28 Sep 2004 14:51 Prispevkov: 9407 Aktiv.: 39.70 Kraj: Kranj - struževo
|
Objavljeno: Sre Maj 04, 2011 8:50 pm Naslov sporočila: |
|
|
Grelne svečke ziher niso problem. Ker pri teh temperaurah mora vžgat tudi brez. Sicer zakadi, ampak... Če ne zakadi, nima dovoda nafte.
Menim, da bi bilo treba spremljat podatke iz senzorjev medtem ko se ga vergla. _________________ I'm going to stand outside, so if anyone asks, I'm outstanding  |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
elson2k Član

|
Objavljeno: Sre Maj 04, 2011 8:53 pm Naslov sporočila: |
|
|
vilnev77 je napisal/a: |
Teli "pumpedize" motorji res ne zalavfajo že če samo ena šoba ne dela. Take so moje izkušnje. |
Če je to to in je res diza fuč, sploh avta popravljal ne bom, ga bom raje prodal po delih in si nabavil drugi mlinček (menda se dize menjajo v kompletu, kos pa je 500+€).
aly; se strinjam, ampak kdo bo to naredil je druga zgodba
No, avto do konca tedna gre v prave roke, pa bomo videli. Poročam.
LP _________________ As every cat owner knows, nobody owns a cat. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
chaos Član

Pridružen-a: Sob 16 Sep 2006 22:12 Prispevkov: 1063 Aktiv.: 4.66 Kraj: Zagorje ob Savi
|
Objavljeno: Sre Maj 04, 2011 9:19 pm Naslov sporočila: |
|
|
elson2k je napisal/a: |
Jep, ima ga in tudi izpraven naj bi bil. |
EGR ventil lahko ostane zablokiran v odprtem položaju (kar dvomim da pokaže na testerju, vsaj pri meni ni) in lahko tako pride prevelika količina izpušnih plinov v sesalni kolektor in avto zaradi tega ne vžge. Bo treba odmontirati cev, ki gre iz ventila na sesalni kolektor in poizkusiti vžgati.
Kako pa se je drugače avto obnašal, ko je še vžigal? A ti je kaj cukal, zelo slabo pospeševal pri nizkih obratih? Kako je čisto nazadnje vžgal, je trajalo kaj dlje?
edit: pa dize se da tudi popraviti in očistiti (pribl. 200€), samo to ponavadi ne delajo na uradnih servisih.
LP! |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
elson2k Član

|
Objavljeno: Sre Maj 04, 2011 9:34 pm Naslov sporočila: |
|
|
chaos je napisal/a: |
EGR ventil lahko ostane zablokiran v odprtem položaju (kar dvomim da pokaže na testerju, vsaj pri meni ni) in lahko tako pride prevelika količina izpušnih plinov v sesalni kolektor in avto zaradi tega ne vžge. Bo treba odmontirati cev, ki gre iz ventila na sesalni kolektor in poizkusiti vžgati.
Kako pa se je drugače avto obnašal, ko je še vžigal? A ti je kaj cukal, zelo slabo pospeševal pri nizkih obratih? Kako je čisto nazadnje vžgal, je trajalo kaj dlje?
edit: pa dize se da tudi popraviti in očistiti (pribl. 200€), samo to ponavadi ne delajo na uradnih servisih.
LP! |
Avto dokler je delal je delal popolnoma normalno. Tako v prostem teku kot pri pospeševanju - nič neobičajnega, nenavadnega. Potem pa enostavno ne vžge več
Če je strošek obnove teh šob res 200€, potem se bo to pač naredilo... 2.000€ za 4 šobe pa res ne mislim dat, sam avto komaj da je toliko vreden (če je)  _________________ As every cat owner knows, nobody owns a cat. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Pyr0Beast Član

Pridružen-a: Pon 16 Jun 2008 14:11 Prispevkov: 4969 Aktiv.: 24.00
|
Objavljeno: Sre Maj 04, 2011 10:05 pm Naslov sporočila: |
|
|
Meni se zdi da jim tester na servisu pove marsikaj, pa pobje ne znajo razbrati ker so nesposobni. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
elson2k Član

|
Objavljeno: Sre Maj 04, 2011 10:16 pm Naslov sporočila: |
|
|
Pyr0Beast je napisal/a: |
Meni se zdi da jim tester na servisu pove marsikaj, pa pobje ne znajo razbrati ker so nesposobni. |
Pretty much  _________________ As every cat owner knows, nobody owns a cat. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
LinuxFuter Član

Pridružen-a: Pon 18 Jun 2007 14:40 Prispevkov: 389 Aktiv.: 1.78 Kraj: Novo mesto
|
Objavljeno: Čet Maj 05, 2011 1:15 am Naslov sporočila: |
|
|
Eno malce offtopic vprašnje: si šel vprašat k mehaniku v žabji/gotni vasi v Novem mestu kaj? Baje je dokaj specializran za VW oz. ima kar nekaj znanja (Kavšek). |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
elson2k Član

|
Objavljeno: Čet Maj 05, 2011 7:54 am Naslov sporočila: |
|
|
LinuxFuter je napisal/a: |
Eno malce offtopic vprašnje: si šel vprašat k mehaniku v žabji/gotni vasi v Novem mestu kaj? Baje je dokaj specializran za VW oz. ima kar nekaj znanja (Kavšek). |
To pa še nisem, ne. Dobra ideja, hvala.
LP _________________ As every cat owner knows, nobody owns a cat. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu
|
Uptime: 494 dni