www.elektronik.si Seznam forumov www.elektronik.si
Forum o elektrotehniki in računalništvu

PomočPomoč  IščiIšči  Seznam članovSeznam članov  SkupineSkupine  StatisticsStatistika  AlbumAlbum  DatotekeFilemanager DokumentacijaDocDB LinksPovezave   Registriraj seRegistriraj se 
  PravilaPravila  LinksBolha  PriponkePriponke  KoledarKoledar  ZapiskiZapiski Tvoj profilTvoj profil Prijava za pregled zasebnih sporočilPrijava za pregled zasebnih sporočil PrijavaPrijava 

Firefox 5
Pojdi na stran Prejšnja  1, 2

Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Novice
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
MarkoM
Član
Član

Pridružen-a: Tor 12 Sep 2006 15:29
Aktiv.: 12.33
Kraj: Lovrenc na P.

PrispevekObjavljeno: Čet Sep 29, 2011 12:39 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

mcride je napisal/a:
@SimonS kaj pa je narobe s Chrome?

Meni pa Mozila zadnje čase zafrkava; veliko Ram-a papca. Odrpti 3-4 zavihki pa je takoj 300-400MB; Sem najprej mislil, da je kaj z ostao programsko opremo, pa sem formatiral, vse na novo, pa je enako; Saj ko odpreš na novo je OK, samo čez recimo 4 ure, ko stoji, pa potem odpreš recimo 10 zavihkov in jih potem zapreš še par, pa samo RAM naraste na 300-400MB... Verzija je zadnja, dodatkov ni(edino greasmonkey,samo nobene skripte ni še install)).

Ravno zaradi tega razloga sem presedlal na chrome. Firefox je zadnje čase požrl nenormalno količino pomnilnika.
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
mcride
Član
Član

Pridružen-a: Tor 27 Okt 2009 22:36
Aktiv.: 4.12
Kraj: LJ

PrispevekObjavljeno: Čet Sep 29, 2011 12:41 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

MarkoM je napisal/a:
mcride je napisal/a:
@SimonS kaj pa je narobe s Chrome?

Meni pa Mozila zadnje čase zafrkava; veliko Ram-a papca. Odrpti 3-4 zavihki pa je takoj 300-400MB; Sem najprej mislil, da je kaj z ostao programsko opremo, pa sem formatiral, vse na novo, pa je enako; Saj ko odpreš na novo je OK, samo čez recimo 4 ure, ko stoji, pa potem odpreš recimo 10 zavihkov in jih potem zapreš še par, pa samo RAM naraste na 300-400MB... Verzija je zadnja, dodatkov ni(edino greasmonkey,samo nobene skripte ni še install)).

Ravno zaradi tega razloga sem presedlal na chrome. Firefox je zadnje čase požrl nenormalno količino pomnilnika.

In ravno ko sem tole pisal, je izšla verzija 7.0, ki ravno odpravlja to težavo, ko recimo stoji vse skupaj in je kar naraščala poraba RAMA...., sem instaliral in je mnogo bolje, še vedno pa ni to kar je bila včasih mozila firefox, je pa kljb temu zelo hitra, vsi ki imate nujno posodobiti!
Nazaj na vrh
Skrit Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
MarkoM
Član
Član

Pridružen-a: Tor 12 Sep 2006 15:29
Aktiv.: 12.33
Kraj: Lovrenc na P.

PrispevekObjavljeno: Čet Sep 29, 2011 12:54 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Torej so le odpravili memory leak, so potrebovali 4 verzije, da jim je uspelo Mr. Green
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
mcride
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Čet Sep 29, 2011 12:55 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

NI še čisto odpravljeno je pa mnogo boljše Smile jah zadnje čase dežujejo kot po tekočem traku te FF verzije, je pa HITER to pa !
Nazaj na vrh
Jule
Član
Član

Pridružen-a: Sob 27 Okt 2007 12:48
Aktiv.: 11.76
Kraj: Ajdovščina

PrispevekObjavljeno: Čet Sep 29, 2011 1:09 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Kar me res jezi je to, da v orodno vrstico zdraven gumba Domov, ne morem več dati gumba Nov Zavihek, ker ga nima več. (ali sem pa jaz slep) Tisti gumbek zdraven trenutno odprtega zavihka ni tisto pravo, ker ni vedno na istem mestu.

Toliko let sem bil navajen na tist gumb. ctrl+t se ne obnese pri meni, ker z drugo roko si ponavadi podpiram glavo(položaj razmišljujočega), pa ne morem z njo po tipkovnici, ker potem uide misel. Very Happy

mcride
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Čet Sep 29, 2011 1:17 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Jule je napisal/a:
Kar me res jezi je to, da v orodno vrstico zdraven gumba Domov, ne morem več dati gumba Nov Zavihek, ker ga nima več. (ali sem pa jaz slep) Tisti gumbek zdraven trenutno odprtega zavihka ni tisto pravo, ker ni vedno na istem mestu.

Toliko let sem bil navajen na tist gumb. ctrl+t se ne obnese pri meni, ker z drugo roko si ponavadi podpiram glavo(položaj razmišljujočega), pa ne morem z njo po tipkovnici, ker potem uide misel. Very Happy

poglej pod addon sigurno boš našel kar iščeš, če znaš malo angleško, recimo tale addon si semizdi sam "sprogramiraš" s čim odpreš nov tab, recimo z miško:

https://addons.mozilla.org/en-US/firefox/addon/tabsubmit/

res glede tega je pa FF zakon ni da ni Mr. Green
Nazaj na vrh
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Novice Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Pojdi na stran Prejšnja  1, 2
Stran 2 od 2

Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu
Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu

Uptime: 9 dni