|
www.elektronik.si Forum o elektrotehniki in računalništvu
|
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
Avtor |
Sporočilo |
MarkoM Član

Pridružen-a: Tor 12 Sep 2006 15:29 Prispevkov: 2825 Aktiv.: 12.33 Kraj: Lovrenc na P.
|
Objavljeno: Čet Sep 29, 2011 12:39 pm Naslov sporočila: |
|
|
mcride je napisal/a: |
@SimonS kaj pa je narobe s Chrome?
Meni pa Mozila zadnje čase zafrkava; veliko Ram-a papca. Odrpti 3-4 zavihki pa je takoj 300-400MB; Sem najprej mislil, da je kaj z ostao programsko opremo, pa sem formatiral, vse na novo, pa je enako; Saj ko odpreš na novo je OK, samo čez recimo 4 ure, ko stoji, pa potem odpreš recimo 10 zavihkov in jih potem zapreš še par, pa samo RAM naraste na 300-400MB... Verzija je zadnja, dodatkov ni(edino greasmonkey,samo nobene skripte ni še install)). |
Ravno zaradi tega razloga sem presedlal na chrome. Firefox je zadnje čase požrl nenormalno količino pomnilnika. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
mcride Član

Pridružen-a: Tor 27 Okt 2009 22:36 Prispevkov: 788 Aktiv.: 4.12 Kraj: LJ
|
Objavljeno: Čet Sep 29, 2011 12:41 pm Naslov sporočila: |
|
|
MarkoM je napisal/a: |
mcride je napisal/a: |
@SimonS kaj pa je narobe s Chrome?
Meni pa Mozila zadnje čase zafrkava; veliko Ram-a papca. Odrpti 3-4 zavihki pa je takoj 300-400MB; Sem najprej mislil, da je kaj z ostao programsko opremo, pa sem formatiral, vse na novo, pa je enako; Saj ko odpreš na novo je OK, samo čez recimo 4 ure, ko stoji, pa potem odpreš recimo 10 zavihkov in jih potem zapreš še par, pa samo RAM naraste na 300-400MB... Verzija je zadnja, dodatkov ni(edino greasmonkey,samo nobene skripte ni še install)). |
Ravno zaradi tega razloga sem presedlal na chrome. Firefox je zadnje čase požrl nenormalno količino pomnilnika. |
In ravno ko sem tole pisal, je izšla verzija 7.0, ki ravno odpravlja to težavo, ko recimo stoji vse skupaj in je kar naraščala poraba RAMA...., sem instaliral in je mnogo bolje, še vedno pa ni to kar je bila včasih mozila firefox, je pa kljb temu zelo hitra, vsi ki imate nujno posodobiti! |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
MarkoM Član

Pridružen-a: Tor 12 Sep 2006 15:29 Prispevkov: 2825 Aktiv.: 12.33 Kraj: Lovrenc na P.
|
Objavljeno: Čet Sep 29, 2011 12:54 pm Naslov sporočila: |
|
|
Torej so le odpravili memory leak, so potrebovali 4 verzije, da jim je uspelo  |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
mcride Član

|
Objavljeno: Čet Sep 29, 2011 12:55 pm Naslov sporočila: |
|
|
NI še čisto odpravljeno je pa mnogo boljše jah zadnje čase dežujejo kot po tekočem traku te FF verzije, je pa HITER to pa ! |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Jule Član

Pridružen-a: Sob 27 Okt 2007 12:48 Prispevkov: 2533 Aktiv.: 11.76 Kraj: Ajdovščina
|
Objavljeno: Čet Sep 29, 2011 1:09 pm Naslov sporočila: |
|
|
Kar me res jezi je to, da v orodno vrstico zdraven gumba Domov, ne morem več dati gumba Nov Zavihek, ker ga nima več. (ali sem pa jaz slep) Tisti gumbek zdraven trenutno odprtega zavihka ni tisto pravo, ker ni vedno na istem mestu.
Toliko let sem bil navajen na tist gumb. ctrl+t se ne obnese pri meni, ker z drugo roko si ponavadi podpiram glavo(položaj razmišljujočega), pa ne morem z njo po tipkovnici, ker potem uide misel.  _________________ lp Jure |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
mcride Član

|
Objavljeno: Čet Sep 29, 2011 1:17 pm Naslov sporočila: |
|
|
Jule je napisal/a: |
Kar me res jezi je to, da v orodno vrstico zdraven gumba Domov, ne morem več dati gumba Nov Zavihek, ker ga nima več. (ali sem pa jaz slep) Tisti gumbek zdraven trenutno odprtega zavihka ni tisto pravo, ker ni vedno na istem mestu.
Toliko let sem bil navajen na tist gumb. ctrl+t se ne obnese pri meni, ker z drugo roko si ponavadi podpiram glavo(položaj razmišljujočega), pa ne morem z njo po tipkovnici, ker potem uide misel.  |
poglej pod addon sigurno boš našel kar iščeš, če znaš malo angleško, recimo tale addon si semizdi sam "sprogramiraš" s čim odpreš nov tab, recimo z miško:
https://addons.mozilla.org/en-US/firefox/addon/tabsubmit/
res glede tega je pa FF zakon ni da ni  |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu
|
Uptime: 9 dni