www.elektronik.si Seznam forumov www.elektronik.si
Forum o elektrotehniki in računalništvu

PomočPomoč  IščiIšči  Seznam članovSeznam članov  SkupineSkupine  StatisticsStatistika  AlbumAlbum  DatotekeFilemanager DokumentacijaDocDB LinksPovezave   Registriraj seRegistriraj se 
  PravilaPravila  LinksBolha  PriponkePriponke  KoledarKoledar  ZapiskiZapiski Tvoj profilTvoj profil Prijava za pregled zasebnih sporočilPrijava za pregled zasebnih sporočil PrijavaPrijava 

Sinope 568 wireless problem
Pojdi na stran Prejšnja  1, 2, 3  Naslednja

Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> MS Windows razprave
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
sundancer
Član
Član

Pridružen-a: Ned 08 Avg 2004 22:30
Aktiv.: 1.57
Kraj: Ljubljana

PrispevekObjavljeno: Ned Okt 09, 2011 7:36 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

protoncek je napisal/a:
Kake pol leta je to delalo normalno, nato pa čez noč (s sobote zvečer na nedeljo zjutraj) ne več kot 4Mbite (opazil je ker je dol vlekel torrente). Ko je prijavil napako, so rekli da je kabel slab. Ja, čez noč je kabel slab.

Eni ljudje tud kar cez noc zbolijo / umrejo.
Tudi vsak material dotraja. Sem imel 11 metrov bakrenega kabla napeljanega v quadloop na balkonu za CB postajo in kar cez noc se je strgal (WTF ane) tako da naslednji dan ko sem stisnu transmit na postaji je sla izhodna stopnja v tri krasne. In podobno se lahko zgodi z ostalimi bakrenimi kabli, ki so izpostavljeni vremenskim pogojem. Na kabelskih omrezjih se zgodi celo to, da morajo poleti in pozimi popravljati nastavitve aktivnih ojacevalcev na linijah. Tako da prosim ne trollaj vec , ker si ubral ravno tak ton kot da so tam nekateri zaposleni da omejujejo iz dolgcasa. In glede na to kako si sposoben nabijat brezveznarije se sploh ne mislim vec pogovarjat kaj se je v resnici zgodilo tvojemu kolegu. Tako da s tem postom zakljucujem v tej temi.
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
protoncek
Član
Član

Pridružen-a: Sre 31 Jan 2007 9:41
Aktiv.: 42.66
Kraj: Mengeš

PrispevekObjavljeno: Ned Okt 09, 2011 8:17 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Ok, sem pa neumen. Samo potem mi pa razloži zakaj mu je T2 z lahkoto priklopil 10M? Telekomovci so pa menda menjali parice pa ni bilo nič boje (če verjameš).
In zakaj se je ustavilo ravno pri 4M, ne pri 3, 5, 6??? Ker so mu nastavili tak paket...
Nazaj na vrh
Skrit Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran
Pobesneli
Član
Član

Pridružen-a: Sre 02 Jan 2008 1:24
Aktiv.: 5.02
Kraj: Ajdovščina

PrispevekObjavljeno: Ned Okt 09, 2011 8:31 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Meni se je zgodilo pa nekaj nenavadnega z wirelessom na modemu par dni nazaj, namreč ko se poskušam povezat na njega modem spremeni vse zelene lučke na rdeče in utripa, modem se čisto sesuje.
Nisem pa nič nastavljal, deloval je namreč kakšno leto čisto ok.

Je že imel kdo takšno izkušnjo? Verjetno ti siolovci zamenjajo modem tudi zaradi wirelessa ali ne?
Nazaj na vrh
elson2k
Član
Član

Pridružen-a: Pet 23 Okt 2009 18:09
Aktiv.: 8.68
Kraj: Novo mesto

PrispevekObjavljeno: Ned Okt 09, 2011 8:34 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Pobesneli je napisal/a:
Meni se je zgodilo pa nekaj nenavadnega z wirelessom na modemu par dni nazaj, namreč ko se poskušam povezat na njega modem spremeni vse zelene lučke na rdeče in utripa, modem se čisto sesuje.

Je že imel kdo takšno izkušnjo? Verjetno ti siolovci zamenjajo modem tudi zaradi wirelessa ali ne?

Poklilči pa se dogovori, ne bi smeli komplicirat z menjavo.

robika
Član
Član

Pridružen-a: Pon 05 Apr 2004 20:55
Aktiv.: 1.18
Kraj: ajdovščina

PrispevekObjavljeno: Ned Okt 09, 2011 8:35 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Pobesneli je napisal/a:

Vse kar se ti je zgodilo, se je dogajalo tudi meni. Več preberi v tej temi.
Nazaj na vrh
.
Član
Član

Pridružen-a: Čet 06 Maj 2010 20:12
Aktiv.: 5.60

PrispevekObjavljeno: Ned Okt 09, 2011 10:20 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Čudno da imate vsi probleme z wi-fi pri sinopeju. Jaz ga uporabljam ze vec kot 3 leta kot ruter in to brez problemov. ( upam da nebom ze jutri preklinjal te izjave Pray )
Nazaj na vrh
VolkD
Član
Član

Pridružen-a: Pet 24 Sep 2004 21:58
Aktiv.: 59.89
Kraj: Divača (Kačiče)

PrispevekObjavljeno: Ned Okt 09, 2011 10:20 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

sundancer je napisal/a:
Sem imel 11 metrov bakrenega kabla napeljanega v quadloop na balkonu za CB postajo in kar cez noc se je strgal (WTF ane) tako da naslednji dan ko sem stisnu transmit na postaji je sla izhodna stopnja v tri krasne.

Ja pri CB ti pač odnese končno, ker je slabo dimenzionirana. Pri kaki bolj resni postaji se to ne zgodi (na žalost). In po zaslugi žolne, ki je menda mislila, da je moj kabel en dolg masten črv, sem kake 2 ure tekmoval sam s seboj in se čudil zakaj mi nihče ne odgovori.

Razlogov zakaj pride po dolgem času do prekinitve je lahko mali milion. Pri meni je bila žolna, pri sosedu so bili polhi, pri našem žlahtniku v sosednji vasi pa je zaradi ptičjega gnezda zatekalo malo bolj levo kot običajno in prišlo v priključno omarico.
Najbolj nenavaden razlog, ki sem ga odkril jaz, do sedaj pa je bila vsekakor vinska trta. Ne vem zakaj, ampak očitno se ji je zahotelo iti v priključno omarico, kjer je očitno prevajala preko kontaktov.

Razlogov je torej več kot jih premore človeška domišljija. Rešitev pa je ena sama. Treba dvigniti rit in pogledat in pomerit kaj se dogaja. Vse ostalo je mlatenje prazne slame.

siljo
Član
Član

Pridružen-a: Tor 28 Okt 2003 8:08
Aktiv.: 4.36
Kraj: Ribn'ca

PrispevekObjavljeno: Ned Okt 09, 2011 10:29 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

ziga555 je napisal/a:
Čudno da imate vsi probleme z wi-fi pri sinopeju. Jaz ga uporabljam ze vec kot 3 leta kot ruter in to brez problemov. ( upam da nebom ze jutri preklinjal te izjave Pray )

ne boš preklinjal! Smile
imam kar nekaj izkušenj in v zadnjem času zadeve delajo kar ok! Z zadnjim firmwareom in zaščito WPA .....
Tako kot ruter in wifi delajo ok po mojih izkušnjah!! V začetku je bila pa res groza!
Bolj so problem zunanji HW porti, ki crkujejo ob minimalnih vrmenskih razelektritvah! Smile

darko32
Član
Član

Pridružen-a: Pon 24 Maj 2010 22:27
Aktiv.: 0.82
Kraj: Ljubljana

PrispevekObjavljeno: Ned Okt 09, 2011 10:41 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

ziga555 je napisal/a:

LAhko ti povem, da sem bil priča zanimivemu primeru, kateri se ne zgodi vsak dan. Starši so kupili otroku novi računalnik z original programsko opremo. RAčunalnik je v trgovini deloval brezhibno. Ko so ga prinesli domov je na istem modemu, kot je naslov teme enostavno zablokiral skupaj z intrnetom. Ko si izvlekel kabel je deloval računalnik brezhibno.
Da je mera polna je na istem modemu deloval na istem kablu in portu drugi računalnik brezhibno.
RAčunalnik se preiskusi na drugem modemu in drugem operaterju, kjer računalnik deluje brezhibno.

Problem se je rešil tako, da se je vgradila najcenejša mrežna kartica in računalnik deluje na tem modemu z drug kartico vredu.
Toliko o kvaliteti Siolovih storitev.
Enako je z pošto pri določenih verzijah Widnowsov in outloka.
Nazaj na vrh
elson2k
Član
Član

Pridružen-a: Pet 23 Okt 2009 18:09
Aktiv.: 8.68
Kraj: Novo mesto

PrispevekObjavljeno: Pon Okt 10, 2011 8:38 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

ziga555 je napisal/a:
Čudno da imate vsi probleme z wi-fi pri sinopeju.

Glede na videno in napisano je bolj čudno to, da nekomu celo dela in je z njim zadovoljen Mr. Green

robert
Član
Član

Pridružen-a: Sob 29 Maj 2004 21:48
Aktiv.: 8.03
Kraj: Tolmin

PrispevekObjavljeno: Pon Okt 10, 2011 9:33 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

protoncek je napisal/a:
Ja, itak. Samo nekaj podobnega se je zgodilo sodelavcu. Sicer ne zaradi tega ker je imel izklopljen modem, ampak ker je bil očitno problem zapolnjenosti. Ko je naročil internet je bil (takrat) pri siolu poleg TV-ja obvezno 10 Mbit. In je to vzel. Kake pol leta je to delalo normalno, nato pa čez noč (s sobote zvečer na nedeljo zjutraj) ne več kot 4Mbite (opazil je ker je dol vlekel torrente). Ko je prijavil napako, so rekli da je kabel slab. Ja, čez noč je kabel slab. In jaz imam vijolične oči (ne, NI bilo nevihte in NISO kopali v bližini, tudi NI bilo dežja). Tako da ne mi s tem da ne ožajo širine pasu. dejstvo je da je band v centrali omejen - na recimo nekaj sto giga, kaj vem... in ko je uporabnikov toliko in toliko, ter vsak hoče čim več, se zabaše. In potem začnejo manjšati vsakemu posebej. To v tujini delajo že nekaj časa, kar pa je žalostno je to da jim ne moreš nič, ker v pogodbi napišejo hitrost DO!!!! 10Mbitov...če smo hudobni, tudi 56kbitov (stari modem) pade v ta pogoj...

Ja pa rata Confused
Kot menda veste je telefonski kabel sukan v četvorke - štiri žicke so skupaj sukane in potem več takih četvork v kabel.
Če se v isti četvorki (na "sosedovi" liniji) kaj čudnega zgodi se čutijo vplivi tudi na tvoji liniji vidi.
v časih PSTN to ni bilo problematično saj je šlo za nizke frekvence (do 10kHz), že pri ISDN je bilo nekoliko problematično.
V času xDSL tehnologije pa se uporabljajo frekvence do 30MHz (VDSL2) in prihaja do presluhov,... CBjke delajo na 27MHz pa nesejo ulala daleč - pri xDSL so moči res dosti manjše ampak vseeno.
Ko vsakodnevno merim razne linije hitro vidiš, kaj je v sosednjemu paru.
In če se tam nekaj spremeni se Confused

Sploh je zanimivo, ko prebije kakšna prenapetostna zaščita pri strani- samo ena žila proti zemlji. To "šprica" čez cel kabel in imajo vsi xDSLi probleme.Ampak "gospodar omrežja" tega še noče priznati Confused
Bom poslikal in prilepil kakšno zanimivo sliko frekvenčnega pasu, da se vidi, koliko je obremenjena prazna parica Wink

BDW: Tisti, ki hvalite Siolov WiFi imate najverjetneje še stare Sinopeje - ta novi so žalost (InBox isto)

boriskozjan
Član
Član

Pridružen-a: Pet 14 Nov 2008 23:23
Aktiv.: 4.72
Kraj: Šmarje pri Jelšah

PrispevekObjavljeno: Pon Okt 10, 2011 9:52 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

robert je napisal/a:

BDW: Tisti, ki hvalite Siolov WiFi imate najverjetneje še stare Sinopeje - ta novi so žalost (InBox isto)

ja, živa groza so. Delajo update, pa mi odprejo wifi, telefon pa ne dela. kličem na helpdesk, čakam 13,5 minut (brez heca!!) z njihovo luštno melodijo in ko končno dobim ubogega študenta, mu povem kaj je problem, mi reče:"ja, telefon je treba "registrirat" ker so se delale posodobitve Shocked pa ga vpršam, če slučajno kej preverijo, če vse dela, ko posodobijo, pa reče mudel, da ne, da počakajo, če ljudje kličejo Brick wall Brick wall Brick wall Brick wall
Nazaj na vrh
airwolf
Član
Član

Pridružen-a: Sre 28 Maj 2008 17:17
Aktiv.: 10.66
Kraj: Polhov Gradec

PrispevekObjavljeno: Pon Okt 10, 2011 10:00 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Edino kar imajo innboxi rešeni bolje od sinopejev je avtomatsko shranjevanje. jaz imam enega doma namesto routerja in če poznaš njegove cake je kar spodoben ne pa odličen.
stromarwanabe
Član
Član

Pridružen-a: Tor 16 Avg 2011 22:40
Aktiv.: 0.08
Kraj: LJ

PrispevekObjavljeno: Čet Okt 13, 2011 3:53 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Jaz sem imel ene 3 leta t.i. stari Sinope, pa mi je wireless del deloval bp...
Res ni kaj veliko opcij, ampak za osnovno uporabo je bil OK.

Sem pa ga moral kar nekajkrat na teden resetirati (večino kar preko wirelessa Laughing ),
ampak to moram tako ali tako početi še sedaj, ko je v uporabi Linksys 54GL.
Nazaj na vrh
Skrit Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
boriskozjan
Član
Član

Pridružen-a: Pet 14 Nov 2008 23:23
Aktiv.: 4.72
Kraj: Šmarje pri Jelšah

PrispevekObjavljeno: Čet Okt 13, 2011 9:46 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

stromarwanabe je napisal/a:
mi je wireless del deloval bp...

Tole mi ni najbolj jasno Rolling Eyes

stromarwanabe je napisal/a:
Sem pa ga moral kar nekajkrat na teden resetirati
Nazaj na vrh
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> MS Windows razprave Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Pojdi na stran Prejšnja  1, 2, 3  Naslednja
Stran 2 od 3

Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu
Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu

Uptime: 9 dni