|
www.elektronik.si Forum o elektrotehniki in računalništvu
|
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
Avtor |
Sporočilo |
bojans Član

Pridružen-a: Sob 17 Nov 2007 0:52 Prispevkov: 1196 Aktiv.: 5.57 Kraj: Ljubljana
|
Objavljeno: Tor Jan 24, 2012 7:31 am Naslov sporočila: |
|
|
Jaz ti lahko pregledam instrument. Kalibrator: Fluke 5700. Ostalo na ZS. _________________ Razlike med mrličem in butlom ni. Nobeden od niju se ne zaveda. Trpi pa okolica. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
damo Član

Pridružen-a: Čet 31 Jul 2003 13:45 Prispevkov: 2008 Aktiv.: 8.45 Kraj: Krško
|
Objavljeno: Tor Jan 24, 2012 9:06 am Naslov sporočila: |
|
|
Jaz ti lahko s Fluke 5500, samo da mi ga najprej Bojans preveri . _________________ Dobrga štromarja samo slab šnops strese! |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
frenki Moderator

Pridružen-a: Ned 23 Feb 2003 21:26 Prispevkov: 6736 Aktiv.: 28.36 Kraj: Ljubljana (JN76GB)
|
Objavljeno: Sob Jan 28, 2012 4:28 pm Naslov sporočila: |
|
|
V tem tednu se je bliskovito hitro razpletla tudi zgodba glede preverjanja instrumentov. Glede na to, da gre za instrumenta, ki sta že nekoliko v letih, po drugi strani pa tovarniške specifikacije obljubljajo precej, se mi je zdelo smiselno preveriti, v kakšnem stanju sta instrumenta po vseh letih uporabe. Kar malo presenečen sem bil, ko sem v tako kratkem času dobil celo dve ponudbi za možnost preverjanja.
Instrumenta sta bila preverjena na vrhunskem kalibratorju Fluke 5700. Po pogledu na papirje z merilnimi rezultati pa sem bil prijetno presenečen. Praktično na vseh merilnih območjih sta instrumenta še vedno v okvirih tovarniško predpisanih toleranc. Glede na znano kvaliteto proizvajalca sem pričakoval razmeroma dober rezultat, iskreno rečeno pa kljub vsemu ne takšnega. Kljub letom sta instrumenta v top kondiciji in lahko računam, da bosta še dolgo uporabna.
Ob tem bi se rad še enkrat zahvalil Bojanu za trud pri preverjanju. Damo hvala tudi tebi za ponujeno pomoč.
Lp, Frenki |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu
|
Uptime: 7 dni