www.elektronik.si Seznam forumov www.elektronik.si
Forum o elektrotehniki in računalništvu

PomočPomoč  IščiIšči  Seznam članovSeznam članov  SkupineSkupine  StatisticsStatistika  AlbumAlbum  DatotekeFilemanager DokumentacijaDocDB LinksPovezave   Registriraj seRegistriraj se 
  PravilaPravila  LinksBolha  PriponkePriponke  KoledarKoledar  ZapiskiZapiski Tvoj profilTvoj profil Prijava za pregled zasebnih sporočilPrijava za pregled zasebnih sporočil PrijavaPrijava 

Satelitska navigacija
Pojdi na stran Prejšnja  1, 2, 3  Naslednja

Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Navigacija in sledenje
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
monaco
Član
Član

Pridružen-a: Sre 06 Jul 2005 21:12
Aktiv.: 1.07
Kraj: Koroška

PrispevekObjavljeno: Tor Avg 15, 2006 10:05 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

nRoute je zelo neprijazen za uporabo v avtu, ker imam vnesnik narejen tako da moraš delat z miško. Pa še sam pogled je zelo grd... Ga imam gor, vendar ga zelo nerad uporabljam...
Nazaj na vrh
Skrit Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
dj robee
Član
Član

Pridružen-a: Ned 05 Okt 2003 20:34
Aktiv.: 0.29

PrispevekObjavljeno: Tor Avg 15, 2006 11:11 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Tudi to je res... Zato sem pa rekel, da če bi RES rabil navigacijo, bi si kupil Nuvija ali podobno
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
monaco
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Tor Avg 15, 2006 11:28 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Dlančnik (npr Fujitsu Siemens Loox N520 ali N560) + i-GO program pa imaš več kot odlično zadevo!!
Nazaj na vrh
boco
Član
Član

Pridružen-a: Čet 31 Jul 2003 9:42
Aktiv.: 3.88
Kraj: Ptuj/Kranj/Ljubljana

PrispevekObjavljeno: Tor Avg 15, 2006 8:20 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Kovse, a si sam nabavljal touch screen ali je bil že v vozilu. Če si sam nabavljal me zanima kje in po kakšni ceni si ga dobil.
LP
Boco
Nazaj na vrh
Iztok
Član
Član

Pridružen-a: Pet 08 Okt 2004 0:55
Aktiv.: 21.00
Kraj: LJ

PrispevekObjavljeno: Tor Avg 15, 2006 10:20 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Jaz sem si v dlančnika HP iPAQ 6340 instaliral Garmin Que, ki je v SLO še vedno zakon. Na hrvaškem pa je bolj revščina, čeprav te vodi zadovoljivo, vendar ne dela iskanje naslovov niti ne kaže manjših krajev.
Ker je v novejših avtomobilih problem z postavitvijo mi njegova velikost popolnoma odgovarja. Poleg tega sem audio izhod slušalk vezal v avtoradijo na končno stopnjo da se govorna sporočila dobro slišijo iz prednjih zvočnikov hkrati z glasbo, ki sem jo poudaril na zadnjih zvočnikih. Na ta način lahko iz dlančnika predvajam tudi MP3 ...

BTW, izšla je že tudi garminova beta verzija Mobile XT for PPC, ki ima 3D grafiko in je bolj prijazna za tipkanje po ekranu s prsti in ni potrebno zmeraj iskat tistga plastičnega zobotrebca ... . Ima pa majhno "pomanjkljivost" za pirate - deluje samo z Garminovimi GPS sprejemniki ... Razz

PPC_HP_GPS2.JPG
 Opis:
 Velikost datoteke:  80.14 KB
 Pogledana:  8 krat

PPC_HP_GPS2.JPG

Nazaj na vrh
monaco
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Tor Avg 15, 2006 10:33 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Iztok - naloži si še iGO (če ga nimaš, mi javi). Hrvaška je od Navigo Sistemi, torej enaka kot pri Garminu, Slovenija je pa samo "major roads". Za kompletno pokritje Slovenije pravkar potekajo pogovori z dobaviteljem kart. Zdaj je samo major roads, ker imajo obstoječe karte (za Garmina) težave z kategorizacijo cest. Ostala evropa vsaj na nivoju TomToma. Pokrite pa so tudi države, ki jih ostali sistemi nimajo...

Aja, novica za vse uporabnike Garminovih sistemov - izšel je update 1.4 za AdriaRoute.
Citiram:
Enhancement:
- updated and corrected road network in Slovenia
- added new street names and house numbers in Slovenia
- added new POI in Slovenia
- added new street names and house numbers in Croatia
- added new POI in Croatia
- corrected road network in Croatia
- corrected road network in BiH

- map of Slovenia is covered with street names and house numbers for all major and small cities
- map of Croatia has 80 cities with street names and 20 with both street names and house numbers
- there are 5900 settlements in Slovenia, 6800 in Croatia and round 2000 in Bosnia and Herzegovina
- more than 30000 POI-s included
- multy-body search enabled
- added forest map details for Slovenia and Croatia

http://www.navigo-sistem.hr/update/ARouteSP4.exe

Vmesnik Mobile XT for PPC je pa enak kot v Nüviju. Tako da bomo tudi uporabniki dlančnikov prišli na svoj račun Smile
Nazaj na vrh
smatjaz
Član
Član

Pridružen-a: Pon 10 Nov 2003 16:33
Aktiv.: 3.57

PrispevekObjavljeno: Sre Avg 16, 2006 7:58 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Fantje zanima me, ali ima kdo kakšen software za dlančnik iPAQ 3850. Zadeva je sicer zastarela. Ima IR in serijski vmesnik, nima pa Bluetoth-a. Notri je SD kartica 512M. Instaliran je Windows CE 3.0.
Zadevo bi priključil na GPS sprejemnik. Če ima kdo kakšno "testno" verijo software-a s kartami bi bilo zelo dobrodošlo. Lahko pod zasebno.

LP M.

monaco
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Sre Avg 16, 2006 10:42 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Kako boš pa gor priklopil GPS?
Da lahko preveriš če ti deluje, prebereš svoje koordinate in število satelitov na katere si povezan, si snami brezplačni gpsproxy http://sourceforge.net/projects/gpsproxy/
Nazaj na vrh
Iztok
Član
Član

Pridružen-a: Pet 08 Okt 2004 0:55
Aktiv.: 21.00
Kraj: LJ

PrispevekObjavljeno: Sre Avg 16, 2006 1:28 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

@monaco, hvala za info. Če imaš iGO mi ga prosim pošlji da ga probam.

Če imaš GPS npr. Hicom HI-204S in posebej bluetooth vmesnik HI-403-BT lahko med njima vzameš signal Tx za RS232. Tako imam jaz narejeno za priklop prenosnika in deluje BP na obeh hkrati.
Problem zna biti zato ker HP dlančniki precej neradi komunicirajo preko serijskega porta kar je njihova znana težava ... tudi pri mojem HP iPAQ 6340 se je to pokazalo ... Evil or Very Mad ... na srečo preko BT deluje BP.
Nazaj na vrh
smatjaz
Član
Član

Pridružen-a: Pon 10 Nov 2003 16:33
Aktiv.: 3.57

PrispevekObjavljeno: Sre Avg 16, 2006 1:36 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Problem je v tem, ker moj dlančnik nima BT. Ima serijski rs 232 in IR ki sicer delujeta OK, zanima me le, če ima kdo kakšen preizkušen Sw, ki bi deloval na WinCE 3.0.

GPS Modul bi priključil direktno na rs232 in če bi ta SW to podpiral, bi to verjetno moralo delati. Terminal emulator na dlančniku iPAQ 3850 deluje BP, kar je tudi dokaz da serjiski RS232 deluje.

Tako razmišljam, da bi nabavil GPS modulček (cca 15.000 SIT) s serijskim vmesnikom in ga priključil na dlančnik. Pomoč bi rabil le okrog SW in kart.

Lp M.

monaco
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Sre Avg 16, 2006 2:19 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Z GPS proxy lahko preveriš delovanje. Vsakemu programu lahko tudi nastaviš kateri port naj posluša, tako da to ne bi smel bit problem. OziCe bi verjetno delal, pa TomTom tudi - vsaj verzija 3.

Iztok: prosim napiši mi še enkrat svoj naslov
Nazaj na vrh
poki
Član
Član

Pridružen-a: Tor 29 Avg 2006 10:50
Aktiv.: 0.05
Kraj: Sevnica

PrispevekObjavljeno: Tor Avg 29, 2006 11:15 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Lep pozdrav!!

Ravno učeraj sem nabavil Prenosnika + Garmin GPS 18. In sem vse prklopil. Sedaj pa ne vem, nikakor mi noče najdi vsj kak satelit da bi jaz to probal. Probal sem v TIS-u 2006 ampak mi ne uspe povezati, napiše da je čas na COM portu potekel ...
Sem še čisti začetnik glede tega. Probal sem tudi Auto route 2006 in sem upal da bo vsaj tam pokazal kaj pa nisem imel sreče. na računalniku imam naložen tudi Franson GpsGet 2.0. Kaj Lahko še naredim.
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo MSN Messenger - naslov
jur
Član
Član

Pridružen-a: Pet 02 Dec 2005 14:45
Aktiv.: 21.71
Kraj: [color=zelena]Ljubljana[/color]

PrispevekObjavljeno: Tor Avg 29, 2006 11:39 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Verjetno so napačne nastavitve COM porta. Važna je hitrost (speed) in nadzor pretoka (flow control).

Jur
Nazaj na vrh
aly
Član
Član

Pridružen-a: Tor 28 Sep 2004 14:51
Aktiv.: 39.72
Kraj: Kranj - struževo

PrispevekObjavljeno: Tor Avg 29, 2006 11:43 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

poki je napisal/a:
Lep pozdrav!!
Sedaj pa ne vem, nikakor mi noče najdi vsj kak satelit da bi jaz to probal. Probal sem ...

Lep pozdrav tudi tebi.
Najprej ti za hitro branje predlagam _TO TEMO_.

Potem pa sledi naslednjim korakom:
- prižgi GPS
- nesi ga na prosto
- ta čas ko išče satelite preberi navodila za uporabo, vsaj ta poglavja: inicializacija pozicije, vklop in nastavitve podatkovne povezave ("NMEA" za TIS in ostale ne-garmin aplikacije) ter rokovanje s sprejemnikom.
- ko najde vsaj 3 satelite in izračuna pozicijo, priključi še računalnik in original Garmin softver ter preizkusi komunikacijo. Mora delovati.

Potem pa lahko sprejemniku nastaviš še NMEA podatkovni tok in ga sprejemaš z ne-garmin aplikacijami.

Hint: pred nadaljnim spraševanjem preišči forum za besedo GPS - kar precej tem je že odprtih z mnogo koristnimi napotki.

LP.

sundancer
Član
Član

Pridružen-a: Ned 08 Avg 2004 22:30
Aktiv.: 1.58
Kraj: Ljubljana

PrispevekObjavljeno: Sre Maj 16, 2007 8:36 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Malo morje programske opreme sem zasledil tu. Se vedno pa ne vem kaj lahko uporabim na prenosniku z GPS misko (ni garmin pac pa NMEA protokol).
Instaliral sem MS AutoRoute 2007 in me je razocaral, ker grem letos na Krk vendar po autoroute-u tam sploh ni cest Shocked
Mi lahko kdo svetuje kaj bi lahko bilo uporabnega zame?

Hvala lepa,
Marko.
Nazaj na vrh
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Navigacija in sledenje Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Pojdi na stran Prejšnja  1, 2, 3  Naslednja
Stran 2 od 3

Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu
Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu

Uptime: 492 dni