www.elektronik.si Seznam forumov www.elektronik.si
Forum o elektrotehniki in računalništvu

PomočPomoč  IščiIšči  Seznam članovSeznam članov  SkupineSkupine  StatisticsStatistika  AlbumAlbum  DatotekeFilemanager DokumentacijaDocDB LinksPovezave   Registriraj seRegistriraj se 
  PravilaPravila  LinksBolha  PriponkePriponke  KoledarKoledar  ZapiskiZapiski Tvoj profilTvoj profil Prijava za pregled zasebnih sporočilPrijava za pregled zasebnih sporočil PrijavaPrijava 

Fakulteta za energetiko
Pojdi na stran Prejšnja  1, 2, 3  Naslednja

Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Naloge, izpiti, seminarske
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
psevdonim
Član
Član

Pridružen-a: Čet 21 Sep 2006 21:42
Aktiv.: 14.93
Kraj: slo

PrispevekObjavljeno: Ned Feb 12, 2012 3:51 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Citiram:
Sam študiram elektroniko na VSŠ Velenje. To leto imamo redni študentje popoldan predavanja zraven izrednih
- a tako je že zdaj. Ko sem začel izredni "študij", so bili, vsaj tretji letniki, še do konca polni, 30-40 mogoče, v več skupinah; nas, v 1.letniku, je bilo 27, se mi zdi.
Ko sem bil v tretjem, je v veliki predavalnici že bilo zadosti prostora, da smo bolj splošne predmete imeli skupaj elektroniki, mehatroniki, informatiki, komunalci, itd.
Še 2 leti kasneje je bilo že tako, da je v laboratoriju (dve vrsti merilnih miz in PCji) asistent predaval npr. Intouch mehatronikom, predavatelj pa parametriranje temperaturnih PID regulatorjev elektronikom. Torej: isti prostor, istočasno, dva predavatelja, dve različni temi. Maja lani pa so objavili nekakšen "kazenski zakonik", kaj vse so dolžnosti študenta in kako se mora obnašati, da ne bo delal sramote šoli, drugače leti. Bravo.
Citiram:
kaj me najbolj veseli študirati in kasneje delati
- še bolj pomembno je, za kaj imaš talent. Če si popoln antitalent za matematiko, potem se vsaj elektronike, za energetiko ne vem, raje izogibaj.
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
damo
Član
Član

Pridružen-a: Čet 31 Jul 2003 13:45
Aktiv.: 8.48
Kraj: Krško

PrispevekObjavljeno: Ned Feb 12, 2012 5:26 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

dyfan je napisal/a:
Če bi bil jaz pred to odločitvijo, bi k vsemu navedenemu dodal še pomemben faktor:
kaj me najbolj veseli študirati in kasneje delati.

To se mi zdi najpomembnejši faktor. Plus: kako je z zaposlitvijo (beri: kako se da vnovčiti diploma)

mcride
Član
Član

Pridružen-a: Tor 27 Okt 2009 22:36
Aktiv.: 4.14
Kraj: LJ

PrispevekObjavljeno: Ned Feb 12, 2012 6:00 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

damo je napisal/a:
Koliko sem jaz slišal, te "vaške" fakultete v kadrovskih službah niso tako priznane kot npr. MB ali LJ. Osebno bi raje izbral eno od teh, če bi se dalo (no, pred 20 leti itak ni bilo te dileme, ker so bile samo tedve Smile ).

To še kako drži...je pa spet odvisno koliko se v posamezni firmi pozanimajo za tebe, kaj kje, kako si končal...

Vsekakor je Ljubljanska nabolj priznana, druge 2 v SLO ji niso dorasle, kar se tudi lepo vidi na lestvicah univerz po svetu, recimo Ljubljanska je 13 v Evropi, medtem ko Mariborske sploh ni med 100.
Nazaj na vrh
Skrit Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
Dorijan
Član
Član

Pridružen-a: Ned 22 Jun 2008 10:48
Aktiv.: 12.40
Kraj: južnoprimorska

PrispevekObjavljeno: Ned Feb 12, 2012 8:24 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

psevdonim je napisal/a:
- še bolj pomembno je, za kaj imaš talent. Če si popoln antitalent za matematiko, potem se vsaj elektronike, za energetiko ne vem, raje izogibaj.

FE - UNI - Ko sem bil 5ič na ustnem sem opravil matematiko 1, matematiko 2 ko sem bil 3jič. Po končanem 1. letniku sem se prepisal na VSŠ elektronika, kjer mi je problem predstavljal predvsem "obdelava signalov" vendar sem se tega zavedal sem se 14dni na polno učil in opravil z 8. Trenutno mi manjkajo še 3je izpiti, praksa in diploma.

1. letnik si številka, del selekcije in tolko % jih mora past, če ti matematika dela probleme bo kar 1. leto trda ampak se da priti skozi. Potem se začnejo pa zanimivi in uporabni predmeti.

Če ti pa matematika ne dela problemov in glede na to, da se tudi za hobi ukvarjaš s tem ti faks ne bi smel biti problem.

n900
Član
Član

Pridružen-a: Čet 13 Jan 2011 17:01
Aktiv.: 0.60

PrispevekObjavljeno: Ned Feb 12, 2012 10:35 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

ha ha dobri so tile posti

Drugač pa tkle je dijaški dom so prenovili, not živi tud drug folk ki bi jih naj izselil vn kokr sem slisu. Na bone mas za jest cca. 6-7 restavracij nic kej extra blizu dijaškega doma mas tud eno ok picerijo pa MC je stran cca. 1km. 2 soping centra sta blizu. Glede zabave nočnega zivlenja valda ni nic...

Kk je na tem faksu nevem, bi pa sam pripomnu to glede VIŠJE sole na šcv tam se majo za naučit ful mal in pol ko tist nardi zlo lahko misli da so vse fakultete lahke.
Nazaj na vrh
n900
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Ned Feb 12, 2012 10:37 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

pa še to bi pripomnu

FE-UNI prve 2lete trpiš pol mas pa uživancijo Smile
FE-VSS skoz po malem trpiš Smile
Nazaj na vrh
mcride
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Ned Feb 12, 2012 10:41 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

n900 je napisal/a:
pa še to bi pripomnu

Ne govoriti na pamet, pri obeh tako vsš in uni je velikega pomena kaj je lahko in kaj ni, TK in pa procesna avtomatika na UNI so še kako težka 4,5 letnik.. seveda je zdaj že bolonc...
Nazaj na vrh
mcride
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Ned Feb 12, 2012 10:42 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

n900 je napisal/a:
pa še to bi pripomnu

Ne govoriti na pamet, pri obeh tako vsš in uni je velikega pomena katera SMER. TK in pa procesna avtomatika na UNI so še kako težka 4,5 letnik.. seveda je zdaj že bolonc...
Nazaj na vrh
start
Član
Član

Pridružen-a: Sob 06 Sep 2008 22:59
Aktiv.: 11.71
Kraj: Eindhoven, Nizozemska

PrispevekObjavljeno: Ned Feb 12, 2012 10:42 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Daj pisi slovensko!
Ne vem kaj si napisal "KK" kot Krsko ali "kk" kot kako.
Daj uredi te poste.

Aljaž T.
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran
mcride
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Ned Feb 12, 2012 10:46 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

start je napisal/a:
Daj pisi slovensko!
Daj uredi te poste.

Tole se je predvidevam nanašal na @n900 ? Ne da se v tej temi urejat prispevkov Liar
Nazaj na vrh
hribo
Član
Član

Pridružen-a: Sob 12 Nov 2011 13:38
Aktiv.: 0.91
Kraj: Domžale

PrispevekObjavljeno: Ned Feb 12, 2012 10:47 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Kar se tiče študija v Velenju, če mislis da ti bo zaradi bližine kraja lažje hoditi in narediti faks pojdi...[slovenščina je zame španska vas] osebno bi raje šel v bolj odaljen kraj ker je tako mogoče študijska izkušnja boljša, res pa je da je Slovenija majhna. Smile
Nekdanji sošolc je hodil na ta faks v Velenju smer energitika, je kar pohvalil študij, da ga je neki naučil, imaš pa tudi par brezzveznih predmetov, ampak to je na vsakem faksu.
Sam sem študent FE 4. letnik UNI, kar se tiče praktično UNI vs VSS, edino praktičnost ki jo VSŠ ima je tista, ki jo dobija na obvezni praksi. Največ praktičnega se pa moraš naučiti sam, ker na faksu tega ne dobiš. [slovenščina je zame španska vas] sedaj je tako ali tako v veljavi bolonski sistem, ki je malo spremenil sam študij. Ampak kakor sem slišal, je večina profesorjev samo spremenila imena svojih predmetov vsebino pa je na žalost ista. izjema so tisti predmeti ki so dodani na novo. Pa nekaj res starih profesorjev so s tem upokojili (Zajc, Reberšek,...)
Aja drugače je pa mojem mnenju FE veliko izgubila na težavnosti v zadnjih letih, da ne omenjam tega, da je po mojem mnenju veliko snovi že zastarelo, res pa je da sem še stari program.

start
Član
Član

Pridružen-a: Sob 06 Sep 2008 22:59
Aktiv.: 11.71
Kraj: Eindhoven, Nizozemska

PrispevekObjavljeno: Ned Feb 12, 2012 10:49 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

mcride je napisal/a:
start je napisal/a:
Daj pisi slovensko!
Daj uredi te poste.

Tole se je predvidevam nanašal na @n900 ? Ne da se v tej temi urejat prispevkov Liar

Hehe, ja seveda se nanasa na njega.
Si me prehitel in pol nisem mogel dodati -> @n900.
Oprosti. Mr. Green

Aljaž T.
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran
n900
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Ned Feb 12, 2012 10:50 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

mcride je napisal/a:
start je napisal/a:
Daj pisi slovensko!
Daj uredi te poste.

Jp res ne vidim gumba uredi, kk pa tk je tipična Velenska beseda ki pomeni kako in tako.

Glede primerjave nisem govoril na pamet ampak dobil sem tak občutek po pogovoru z ostalimi na faksu....
Nazaj na vrh
RUros
Član
Član

Pridružen-a: Čet 09 Mar 2006 22:26
Aktiv.: 4.39

PrispevekObjavljeno: Ned Feb 12, 2012 11:12 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

hribo je napisal/a:
Ampak kakor sem slišal, je večina profesorjev samo spremenila imena svojih predmetov vsebino pa je na žalost ista. izjema so tisti predmeti ki so dodani na novo. Pa nekaj res starih profesorjev so s tem upokojili (Zajc, Reberšek,...)
Aja drugače je pa mojem mnenju FE veliko izgubila na težavnosti v zadnjih letih, da ne omenjam tega, da je po mojem mnenju veliko snovi že zastarelo, res pa je da sem še stari program.

Ne razumem kaj bi ti tako novega vpeljal v predmete ? Predmetu lahko stokrat spremeniš ime in podobo, ampak vsebina bo zmeraj ista, razen če je kakšen novi Einstein odkril neko fenomenalno odkritje, ki bo spremnilo vsebino snovi in način učenja. Treba je vedeti, da lahko predmete samo čim bolj uskladijo tako, da ima nek smisel. Glede zastarelosti se s tabo ne strinjam. Vse ima svoj pomen.
Vsak predmet se nadgrajuje z novodobnimi tehnologijami in odkritji.
Nazaj na vrh
brum
Član
Član

Pridružen-a: Čet 04 Nov 2010 16:33
Aktiv.: 0.46
Kraj: Kras

PrispevekObjavljeno: Pon Feb 13, 2012 1:58 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

hribo je napisal/a:
Kar se tiče študija v Velenju, če mislis da ti bo zaradi bližine kraja lažje hoditi in narediti faks pojdi...[slovenščina je zame španska vas] osebno bi raje šel v bolj odaljen kraj ker je tako mogoče študijska izkušnja boljša, res pa je da je Slovenija majhna. Smile
Nekdanji sošolc je hodil na ta faks v Velenju smer energitika, je kar pohvalil študij, da ga je neki naučil, imaš pa tudi par brezzveznih predmetov, ampak to je na vsakem faksu.
Sam sem študent FE 4. letnik UNI, kar se tiče praktično UNI vs VSS, edino praktičnost ki jo VSŠ ima je tista, ki jo dobija na obvezni praksi. Največ praktičnega se pa moraš naučiti sam, ker na faksu tega ne dobiš. [slovenščina je zame španska vas] sedaj je tako ali tako v veljavi bolonski sistem, ki je malo spremenil sam študij. Ampak kakor sem slišal, je večina profesorjev samo spremenila imena svojih predmetov vsebino pa je na žalost ista. izjema so tisti predmeti ki so dodani na novo. Pa nekaj res starih profesorjev so s tem upokojili (Zajc, Reberšek,...)

Obiskoval sem FE v ljubljanu, VSŠ smer avtomatika, po starem programu. "Cimer" je bil na UNI, in glede praktičnega dela na faxu smo ga imeli na VSŠ-ju veliko več, skoraj pri vsakem predmetu so tudi laboratorijske vaje, z razliko od UNI, kjer je poudarek večina na teoriji. Drugače glede težavnosti je na UNI matematika pomoje največji problem....vsaj prve dva letnika, naprej ne vem, ker je cimer obupal in zapustil fax. Na koncu imaš pa še pol leta obvezne prakse, katere na UNI-ju ni. Je pa res, da moraš zadeti dobro firmo, kjer boš nekaj dejansko delal.
To je moje mnenje. Manjka mi pa še 6 izpitov + diploma, katera pa je v večji meri, kar se tiče izdelka, že narejena.

LP
Nazaj na vrh
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Naloge, izpiti, seminarske Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Pojdi na stran Prejšnja  1, 2, 3  Naslednja
Stran 2 od 3

Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu
Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu

Uptime: 492 dni