|
www.elektronik.si Forum o elektrotehniki in računalništvu
|
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
Avtor |
Sporočilo |
bostjang Član

Pridružen-a: Tor 03 Jan 2006 15:29 Prispevkov: 3479 Aktiv.: 14.65 Kraj: Postojna
|
Objavljeno: Čet Mar 08, 2012 10:06 am Naslov sporočila: |
|
|
janezstrmsnik je napisal/a: |
Vrednost panela ali procesorske plosce je po mojem tako velika, da se ga ne bo splacalo popravljat. A ve kdo kaksne so kaj cene? |
Panel zna biti dražji kot celoten nov televizor (ja, prav ste prebrali). Celotna vezja pa so velikokrat smešno poceni.
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
janezstrmsnik Član

Pridružen-a: Pet 06 Jan 2012 22:24 Prispevkov: 52 Aktiv.: 0.32 Kraj: Selnica
|
Objavljeno: Pet Mar 09, 2012 5:07 pm Naslov sporočila: |
|
|
Oj
sem danes malo meril signale pa zgleda, da imam premalo izkušen okrog tega.
Gledal sem po navodilih in signali, ki gredo iz Main Borda na TCon board so enake oblike kot po načrtu oz. po Troubleshooting.Torej je to OK. Lampe tudi svetijo . Kako naj bi preveril ta V320B1-L01-C SAMSUNG LE32R74BD -Tcon Board.
Ima kdo še kakšen nasvet
Lp
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
lipa Član

Pridružen-a: Ned 27 Sep 2009 9:39 Prispevkov: 734 Aktiv.: 3.82 Kraj: Lipa Beltinci
|
Objavljeno: Pet Mar 09, 2012 5:15 pm Naslov sporočila: |
|
|
Na t-con modulu ja ponavadi vsaj ena smd varovalka. Če imaš srečo in ni kaj v kratkem stiku, lahko to hitro popraviš. Imaš lupo ali pa dobre oči?
_________________ Lep pozdrav!
Boris Z. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
janezstrmsnik Član

|
Objavljeno: Pet Mar 09, 2012 7:04 pm Naslov sporočila: |
|
|
sem mal na tujem forumu bral o tej varovalki. Sem jo tudi najdo in je cela.
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
lipa Član

Pridružen-a: Ned 27 Sep 2009 9:39 Prispevkov: 734 Aktiv.: 3.82 Kraj: Lipa Beltinci
|
Objavljeno: Pet Mar 09, 2012 7:15 pm Naslov sporočila: |
|
|
Potem pa še preveri če je gor 5V.
Boris Z. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
janezstrmsnik Član

|
Objavljeno: Pet Mar 09, 2012 8:19 pm Naslov sporočila: |
|
|
Sem preveril in je gor 5V. Čudno se mi zdi en čip (glej sliko U5), Zdaj se nekako bolje vidi na sliki, da je tisto črna pika zažgano. Kaj pravite. Priložil bom tudi sliko , da dejansko lampe gorijo in ,da je ekran siv.
Opis: |
|
Velikost datoteke: |
115.57 KB |
Pogledana: |
5 krat |

|
|
98 KB |
1 krat |

|
|
568.03 KB |
32 krat |

|
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
lipa Član

|
Objavljeno: Pet Mar 09, 2012 8:50 pm Naslov sporočila: |
|
|
Če je dim ušel, pa je problem...
Boris Z. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
janezstrmsnik Član

|
Objavljeno: Pet Mar 09, 2012 9:28 pm Naslov sporočila: |
|
|
Sem mal pogledal podatke o tem čipu. To je EEPROM. Na napajalno nogico (8) dobi 3,3V. kaj več pa ne vem .Fino bi bilo, da bi imel to T.Con kartico. A mogoče kdo ve, kje bi se to dalo najbolj poceni dobit? Mislite, da se dobi samo ta EEprom, samo je verjetno še kaj druga narobe, da je dušo spustil. kaj predlagate?
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
lipa Član

|
Objavljeno: Pet Mar 09, 2012 10:03 pm Naslov sporočila: |
|
|
To je zelo nenavadno, da se eeprom razpoči. Tako stvarco dobiš za 1€, vendar praznega. V njem pa so važni parametri za usklajeno delovanje panela in matične plošče.
Lahko pa vseeno poskusiš na netu najti vsebino tega eeproma, kupit novi eeprom, programirat in zamenjat. Noben pa ne zagotavlja da ni še kaj drugega fuč.
Napprej ne znam pomagat.
Boris Z. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
lotkol Član

Pridružen-a: Tor 06 Mar 2012 19:17 Prispevkov: 69 Aktiv.: 0.42 Kraj: Maribor, Radvanje
|
Objavljeno: Pet Mar 09, 2012 10:20 pm Naslov sporočila: |
|
|
Na elektro tanya, sem našel EPROM za ta model. In sicer za čip 24C32. Nisem prepričana, da je tapravi, ampak možno je.
LINK:
http://elektrotanya.com/samsung_le32r72bx_xeh_24c32.hex/download.html
problem je le v tem, da se je trenutno na elektro tanyo nemogoče registrirat, če te ne povabi kdo že registriran.(jaz žal nisem bi pa z veseljem rad bil.) Gotovo pa lahko na elektro tanyi najdeš še kakšen service manual z kakšno shemo.
_________________ THE LIE, IS A CAKE! |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
janezstrmsnik Član

|
Objavljeno: Pet Mar 09, 2012 10:22 pm Naslov sporočila: |
|
|
Nisem čisto prepričan, da je čip fuč. Na pogled z očmi oz. lupo, se vidi kot da bi bila ta pika narejena s flumastom. Če potipam čip je gladek, če bi bil tam skurjen bi verjetno čutil majhno izboklino. Hmmm, na sliki pa se vidi kot, da je skurjen. bom še mal iskal po netu , če dobim še kakšno inf. lipa hvala ti za pomoč in si še naprošen. Tudi ostalim hvala in vsaka informacija je dobrodošla.
lp
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
lotkol Član

Pridružen-a: Tor 06 Mar 2012 19:17 Prispevkov: 69 Aktiv.: 0.42 Kraj: Maribor, Radvanje
|
Objavljeno: Pet Mar 09, 2012 10:25 pm Naslov sporočila: |
|
|
Če je gladek, potem je pomoje flumaster. Da nastane takšna pika, mora čip raznesti, kot naprimer tukaj:
http://www.youtube.com/watch?v=mZ7pUADoo58
Dvomim, da bi ohišje zgolj počrnelo.
_________________ THE LIE, IS A CAKE! |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
lipa Član

|
Objavljeno: Pet Mar 09, 2012 10:26 pm Naslov sporočila: |
|
|
Na etanya lahko vsak neregistriran sname 2 downlouda na dan. moraš par sekund počakat, da se spodaj pojavi napis Get Manual, nato klikneš na ta napis in že letijo biteki.
Boris Z. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
janezstrmsnik Član

|
Objavljeno: Pet Mar 09, 2012 11:05 pm Naslov sporočila: |
|
|
saj pravim, da je gladek in da je po vsej verjetnosti le črna pika od flumastra.
Nekaj mi še vedno ni najbolj jasno. Na napajalni plošči je imel dva napihnjena kondenzatorja. Oba sta bila zanič ( sem izmeril esr). Bil sem prepičan, da je to vzrok pa zgleda, da ni. hmm . mogoče sem pa kaj spregledal. Kakšni so siptomi če je lcd dispay v okvari?
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
aly Član

Pridružen-a: Tor 28 Sep 2004 14:51 Prispevkov: 9407 Aktiv.: 39.59 Kraj: Kranj - struževo
|
Objavljeno: Pet Mar 09, 2012 11:10 pm Naslov sporočila: |
|
|
24LC je zagotovo EEPROM.
Meni izgleda packa s flomastrom. Nič nenavadnega na čipih ki se dajo programirat.
Alkohol in robček in jo obriši dol.
_________________ I'm going to stand outside, so if anyone asks, I'm outstanding  |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu
|
Uptime: 10 dni