www.elektronik.si Seznam forumov www.elektronik.si
Forum o elektrotehniki in računalništvu

PomočPomoč  IščiIšči  Seznam članovSeznam članov  SkupineSkupine  StatisticsStatistika  AlbumAlbum  DatotekeFilemanager DokumentacijaDocDB LinksPovezave   Registriraj seRegistriraj se 
  PravilaPravila  LinksBolha  PriponkePriponke  KoledarKoledar  ZapiskiZapiski Tvoj profilTvoj profil Prijava za pregled zasebnih sporočilPrijava za pregled zasebnih sporočil PrijavaPrijava 

Email -> SMS kako ?
Pojdi na stran Prejšnja  1, 2, 3  Naslednja

Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Avtomatizacija v industriji
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
selem
Član
Član

Pridružen-a: Ned 20 Nov 2005 16:08
Aktiv.: 0.08
Kraj: Radlje ob Dravi; Koroška

PrispevekObjavljeno: Ned Jun 10, 2012 2:57 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Hay.

Imam male probleme.

Ko me upraša za mobi št. mi napiše, da je samo za ameriške števike. Ali obstaja kakšen obvod. Sem napisal svojo št. pa mi ne pošlje PINa.

Waldo je napisal/a:
selem je napisal/a:
Hay.

Ali si lahko malo bol natančen (predvsem kdo plača sms sporočilo?).

Waldo je napisal/a:
Sam uporabljam http://ifttt.com/. Omogoča čuda stvari. Sam imam nastavljeno tako, da nadzoruje moj gmail račun in mi preko sms pošlje vse maile, ki ustrezajo določenim kriterijem. Že kako leto deluje brez težav.

Oni. Oz. ne jaz.

Ne vem kakšen je njihov poslovni model, ampak do sedaj nisem plačal nič.

Poznamo dve vrsti štromarjev: Dobre in mrtve !

selem
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran
Iztok
Član
Član

Pridružen-a: Pet 08 Okt 2004 0:55
Aktiv.: 21.00
Kraj: LJ

PrispevekObjavljeno: Pet Dec 13, 2013 11:23 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

aly je napisal/a:
Ta varianta Planet - Mobitel pri meni deluje že cca 4 leta brez težav.
...
Zakasnitev je ponavadi 1 do 3 minute.

Ti še vedno deluje tako hitro? Pri meni je čedalje počasneje. Zadnje mesece 10 do 15 minut zakasnitve, danes zvečer pa že 24 minut. In če se gre za nek nadzor kjer so važne minute to ni ravno stvar, ki bi ji zaupal ...
Nazaj na vrh
Skrit Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
jmivsek
Član
Član

Pridružen-a: Tor 06 Avg 2013 12:41
Aktiv.: 3.24
Kraj: Ajdovščina

PrispevekObjavljeno: Sob Dec 14, 2013 11:12 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Kaj pa SMSApi.si, je že kdo preizkusil? Namenjen je sicer masovnim oglaševalcem, zato je za nas, ki rabimo poslati kak SMS le sem ter tja, poceni. Ker se odločam o priklopu na njih, bi mi vsako mnenje prav prišlo.

Lep pozdrav
Janko
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran
milan62
Član
Član

Pridružen-a: Ned 04 Jan 2004 23:19
Aktiv.: 10.09
Kraj: Kranj

PrispevekObjavljeno: Sob Dec 14, 2013 11:51 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

jmivsek je napisal/a:
Kaj pa SMSApi.si, je že kdo preizkusil?

Če prav razumem tole, je za nas male uporabnike začetni strošek vsaj 20 eur. Zakupiti moraš vsaj 500 sms-jev po 0.04 eur ?

LP

jmivsek
Član
Član

Pridružen-a: Tor 06 Avg 2013 12:41
Aktiv.: 3.24
Kraj: Ajdovščina

PrispevekObjavljeno: Sob Dec 14, 2013 6:05 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

mi747 je napisal/a:
jmivsek je napisal/a:
Kaj pa SMSApi.si, je že kdo preizkusil?

Če prav razumem tole, je za nas male uporabnike začetni strošek vsaj 20 eur. Zakupiti moraš vsaj 500 sms-jev po 0.04 eur ?

Sem se ravnokar registriral in eksperimentiral z nakupi različnih količin SMS-ov. 10 EUR je najmanjši možen nakup, torej 250 SMS-ov. Na ceniku je dokaj nejasno navedena cena 0,04 EUR za razpon od 500-1000, gre pa torej že od 250-1000. Dodati je treba še DDV in pri plačilu z Moneto nekaj čez en EUR, s PayPalom nekaj pod en EUR. Plačati se da tudi z nakazilom prek spletne banke ali položnice.

Očitno pa ni nobene mesečne najemnine ali kakega začetnega stroška. Deluje torej podobno kot Mobi - napolniš račun in uporabljaš, dokler ne porabiš.
Nazaj na vrh
sundancer
Član
Član

Pridružen-a: Ned 08 Avg 2004 22:30
Aktiv.: 1.58
Kraj: Ljubljana

PrispevekObjavljeno: Ned Dec 15, 2013 9:42 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

za posiljanje SMSjev uporabljam https://www.nexmo.com/
aly
Član
Član

Pridružen-a: Tor 28 Sep 2004 14:51
Aktiv.: 39.71
Kraj: Kranj - struževo

PrispevekObjavljeno: Pon Dec 16, 2013 11:16 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Iztok je napisal/a:
aly je napisal/a:
Ta varianta Planet - Mobitel pri meni deluje že cca 4 leta brez težav.
...
Zakasnitev je ponavadi 1 do 3 minute.

Ti še vedno deluje tako hitro? Pri meni je čedalje počasneje. Zadnje mesece 10 do 15 minut zakasnitve, danes zvečer pa že 24 minut. In če se gre za nek nadzor kjer so važne minute to ni ravno stvar, ki bi ji zaupal ...

Telekom je sedaj nekaj haral po poštnih predalih in do Planeta sploh ne pridem več.
Zato sem tudi tole nehal uporabljati. Trenutno sem šel na opcijo samostojnega GSM modema, ki pošlje SMS. Še malo gledam ali je Telemetrija paket ali Mobi paket boljši.

Iztok
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Tor Dec 17, 2013 1:29 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

aly je napisal/a:

Telekom je sedaj nekaj haral po poštnih predalih in do Planeta sploh ne pridem več.
Zato sem tudi tole nehal uporabljati. Trenutno sem šel na opcijo samostojnega GSM modema, ki pošlje SMS. Še malo gledam ali je Telemetrija paket ali Mobi paket boljši.

Telekomove strani sedaj res izgledajo kot windowsi za telebane ... d'oh!

Do nastavitev xxxyyyzzz@planet.si res ne moreš dostopat. Lahko pa na tisti mail (če si imel prej odprtega) še vedno FWDiraš maile katerih naslove želiš na SMS.
Je pa zadeva vsak dan slabša. V soboto je SMS kasnil 26 minut nakar sem klical tehnično službo in jih vprašal kaj je s tem. Takoj so preverili in videli, da moje navedbe držijo. Kaj je vzrok pa niso znali takoj pojasniti. So mi pa obljubili, da me o tem naknadno obvestijo. Danes bo četrti dan, ko obvestila še ni ...

Mi pa od danes zvečer kljub 100% pravemu user/pass ne dela več niti vstop v https://prijava.siol.net/posta/ Rolling Eyes
Nazaj na vrh
qwertz
Član
Član

Pridružen-a: Ned 01 Jun 2008 11:57
Aktiv.: 13.22
Kraj: Vrhnika

PrispevekObjavljeno: Tor Dec 17, 2013 3:16 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Telekom je vsem, ki niso uporabljali planet pošte enostavno izbrisal predal. Novih @planet emailov ni mogoče kreirati.

Sem tudi jaz imel probleme, nisem mogel dostopati do planetove pošte, pa so potem rešili zadevo s klicem. Tudi, če sem hotel zamenjati geslo na portalu moj telekom, ni šlo.

Za sms ne uporabljati paketa telemetrija ali mobi. Uporabi bob, 4 cente/sms, brez naročnine, ne poteče, kot mobi. Na bolhi dobiš ugodno novo sim kartico, nato pa samo skleneš naročnino in to je to. Plačaš lahko tudi s preplačilom, da ne plačuješ provizij za recimo položnico, kjer je znesek par centov, provizija za plačilo položnice pa 30 centov.

Možnost plačila tudi s kreditno kartico preko spleta, brez provizije.
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
M1rd
Član
Član

Pridružen-a: Pon 05 Jan 2009 15:56

PrispevekObjavljeno: Tor Dec 17, 2013 10:23 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

uporabljal http://kannel.org/ skupaj z siemensovim MC35 modemom na serijskem portu. na linuxu. se odziva na http requeste... dela BP. je plan da naredim nekaj takega še enkrat na NSLU2... ma trenutno ni časa.

zgoraj navedeni produkt uporabljajo tudi veliki operaterji, tako da dela kot mora...

lp!
Nazaj na vrh
aly
Član
Član

Pridružen-a: Tor 28 Sep 2004 14:51
Aktiv.: 39.71
Kraj: Kranj - struževo

PrispevekObjavljeno: Tor Dec 17, 2013 12:41 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

M1rd, osnovna ideja je sicer bila, da se SMS pošlje zastonj, brez da si lastiš GSM modem in SIM kartico, ampak očitno je to najboljša rešitev ta hip...
Iztok
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Sre Dec 18, 2013 3:12 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

qwertz je napisal/a:
...
Za sms ne uporabljati paketa telemetrija ali mobi. Uporabi bob, 4 cente/sms, brez naročnine, ne poteče, kot mobi. Na bolhi dobiš ugodno novo sim kartico, nato pa samo skleneš naročnino in to je to. Plačaš lahko tudi s preplačilom, da ne plačuješ provizij za recimo položnico, kjer je znesek par centov, provizija za plačilo položnice pa 30 centov
...

Kako pa je v tem primeru z GPRS prenosom? Moje naprave imajo namreč mesečno do 100Mb prenosa GPRS podatkov telemetrije in le nekaj SMS-ov - pod 50?
Nazaj na vrh
qwertz
Član
Član

Pridružen-a: Ned 01 Jun 2008 11:57
Aktiv.: 13.22
Kraj: Vrhnika

PrispevekObjavljeno: Sre Dec 18, 2013 8:08 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

http://bob.si/ponudba-bob/bob-narocniski-paketi/bob-4-cente
Nazaj na vrh
horvi
Član
Član

Pridružen-a: Čet 17 Mar 2005 16:36
Aktiv.: 0.66

PrispevekObjavljeno: Sre Dec 18, 2013 8:57 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Iztok je napisal/a:
... mesečno do 100Mb prenosa GPRS podatkov telemetrije in le nekaj SMS-ov - pod 50?

5€ (1GB podatkov)
1.5€ (50sms x 0.03€)
skupaj:
6.5€/mesec
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo
M1rd
Član
Član

Pridružen-a: Pon 05 Jan 2009 15:56

PrispevekObjavljeno: Sre Dec 18, 2013 12:02 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Dobra varianta tale Bob.

Kar se tiče brezplačnih storitev... se ponavadi izvaja preko http requestov. kaj če pride do izpada interneta? kaj če želiš dodatno funkcionalnost? (ala knjučne beseda za dol. opravila v obratni smeri).. pol pride prav lastna storitev... pač modem doma. (odpade tisto, da skriješ številko iz katere se pošilja ipd...)
Nazaj na vrh
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Avtomatizacija v industriji Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Pojdi na stran Prejšnja  1, 2, 3  Naslednja
Stran 2 od 3

Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu
Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu

Uptime: 493 dni