www.elektronik.si Seznam forumov www.elektronik.si
Forum o elektrotehniki in računalništvu

PomočPomoč  IščiIšči  Seznam članovSeznam članov  SkupineSkupine  StatisticsStatistika  AlbumAlbum  DatotekeFilemanager DokumentacijaDocDB LinksPovezave   Registriraj seRegistriraj se 
  PravilaPravila  LinksBolha  PriponkePriponke  KoledarKoledar  ZapiskiZapiski Tvoj profilTvoj profil Prijava za pregled zasebnih sporočilPrijava za pregled zasebnih sporočil PrijavaPrijava 

Popravilo switcherjev
Pojdi na stran Prejšnja  1, 2

Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Elektronika
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
andrejj
Član
Član

Pridružen-a: Ned 21 Mar 2004 15:06
Aktiv.: 17.90
Kraj: 8232 Šentrupert

PrispevekObjavljeno: Pet Jan 13, 2006 9:30 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Ne vem, če bo ta v redu.
www.powerint.com
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
frenki
Moderator
Moderator

Pridružen-a: Ned 23 Feb 2003 21:26
Aktiv.: 28.36
Kraj: Ljubljana (JN76GB)

PrispevekObjavljeno: Pet Jan 13, 2006 10:00 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Terc je napisal/a:
... pa če je sploh smiselno popravljati enemu tercu, kot sem jaz, ki s tem nima nevem kakih prektičnih izkušenj.

Me zanima, kaj bi bil temu vzrok, po moje je kak kondenzator, če mi lahko svetujete, kaj se vam zdi. Če se da, bi ga popravil, pa bi naredil LAB napajalnik.

Če zgoraj napisano drži pusti napajalnik zaprt in ga pošlji v "okrogli fascikel". Za par prešernov boš dobil novega, pa še nevarno za zdravje ne bo popravilo starega.

Lp, Frenki
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran
Terc
Neznanec
Neznanec

Pridružen-a: Sre 11 Jan 2006 18:05
Aktiv.: 0.02

PrispevekObjavljeno: Pet Jan 13, 2006 10:28 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Eh pa malo se bom probal špilat, če ga bom spravil skup, sicer mam pa še 3 stare AT napajalnike, ki vsi trije delajo, saj se da iz njih enako naret Napajalnike? Enega sem sprobal, če dela, sem povezal one 4 žice za vklop (stikalo), pa mi je Vm pokazal napetost. Zakaj je na forumu govora, samo o ATX, a AT niso dobri? Samo tak me zanima. Saj se da enako dobiti izvor +12V, - 12V, +5V, -5V in maso?
Nazaj na vrh
Terc
Neznanec
Neznanec

Pridružen-a: Sre 11 Jan 2006 18:05
Aktiv.: 0.02

PrispevekObjavljeno: Pet Jan 13, 2006 10:40 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Nebi zdaj glih razlagal, kako pa kaj, samo naj povem, da počasi končujem elektro faks, ampak praktično nisem razen v šoli skoraj nič delal. V srednjo šolo sem se vpisal pač tako kot 3/4 drugih, nekam pač se moreš vpisat. Ko sem jo pa končal, sem šel pač še naprej na elektro faks. Saj me zanima, samo ne vem kak začet, pa bi te AT napajalnike za začetek skupaj spocal. Pa ne se [cenzurirano], tak pač je. Zakaj pa mislite, da mam tako uporabniško ime?!
Sem šele pred kratkim dobo malo bolj normalen dostop do interneta (kabelski), pa sem malo gledal, če je kje kak tak forum, sem našel enih par, zdaj bi blo pa dobro, če mi malo pomagate, da bi nekak probal tudi v tej smeri malo migat.
Nazaj na vrh
podboj
Član
Član

Pridružen-a: Sre 25 Maj 2005 11:48
Aktiv.: 5.27
Kraj: Postojna, Sežana, Ljubljana

PrispevekObjavljeno: Pet Jan 13, 2006 10:40 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

AT so tudi vredu

Pazi pa, ker imajo nekateri za +12V linijo dve posamezni diodi prispajkani na košček pleha. Vsaka je namenjena za trajni tok 1,5A. Na napajalniku pa piše, npr +12V 8A ali kaj podobnega

Te diode rade prebijejo, zato jih je pametno zamenjat s kakšno iz drugega napajalnika, ki je na 5V liniji (ohišje TO220, v katerem se nahajata dve diodi z max tokom nekje 15A) in jo pritrdit na dovolj velik hladilnik

Lp
Nazaj na vrh
jur
Član
Član

Pridružen-a: Pet 02 Dec 2005 14:45
Aktiv.: 21.65
Kraj: [color=zelena]Ljubljana[/color]

PrispevekObjavljeno: Tor Jan 17, 2006 1:44 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Za switch power supply je bistveno, da so obremenjeni. Večina jih brez obremenitve na izhodu ne da smiselne napetosti. Za obremenitev uporabljam star hard disk.

Če je v power supplyu močno skurjena varovalka (uparjena žička na stekleni cevki varovalke), je najslabše to, da se zamenja varovalko in napravo še enkrat priključi na napetost. Takrat bo pokurilo še kakšno do sedaj celo komponento.

Ohmmeter dostikrat pokaže prave vrednosti, vendar se pokvarjene komponente šele pod napetostjo obnašajo pokvarjeno.

Osciloskop z ločilnim(!!!) transformatorjem je prava stvar.

PC napajalniki normalne moči so poceni. Je bolj varno in zanesljivo kupit nov napajalnik, posebej če poganja pomembno napravo.

Je pa dobro obvladat tehnologijo in tehniko popravljanja napajalnikov. Če drugega ne, za zabavo.

Jur
Nazaj na vrh
Skrit Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Elektronika Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Pojdi na stran Prejšnja  1, 2
Stran 2 od 2

Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu
Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu

Uptime: 9 dni