|
www.elektronik.si Forum o elektrotehniki in računalništvu
|
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
Avtor |
Sporočilo |
Vinkel Član

Pridružen-a: Čet 15 Maj 2008 16:55 Prispevkov: 237 Aktiv.: 1.14 Kraj: Ljubljana
|
Objavljeno: Čet Okt 11, 2012 8:03 pm Naslov sporočila: |
|
|
Iz te slike ne znam razbrati razlike med skrajno desnim vijakom in vijakom na njegovi levi... Zakaj je ta zraven njega slab?
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
gumby Član

Pridružen-a: Sob 28 Apr 2007 12:32 Prispevkov: 4066 Aktiv.: 18.36
|
Objavljeno: Čet Okt 11, 2012 8:07 pm Naslov sporočila: |
|
|
Spodnji del poglej...
_________________ Tule nisem več aktiven. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
siljo Član

Pridružen-a: Tor 28 Okt 2003 8:08 Prispevkov: 1035 Aktiv.: 4.36 Kraj: Ribn'ca
|
Objavljeno: Čet Okt 11, 2012 8:09 pm Naslov sporočila: |
|
|
gumby je napisal/a: |
Spodnji del poglej... |
ja bravo si me prehitel za par sekund... spodnji del je "pozabljen" na levem vijaku!
no človek potrebuje kar nekaj časa ...mašina bo morala pa 5x na sekundo to preverjat!
_________________ Lep pozdrav! |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
xfce Član

Pridružen-a: Čet 28 Jul 2011 8:06 Prispevkov: 521 Aktiv.: 3.07
|
Objavljeno: Čet Okt 11, 2012 8:40 pm Naslov sporočila: |
|
|
Pomojem je stvar taka:
+vijaki bi mogli biti slikani iz 3 strani
+linijo iz tekočega traku bi moral spraviti v linijo, da so vijaki obrnjeni vsi enako. Naprimer za obroček in visijo od vrha navzdol
+ ali obračati vijak ali 3 kamere
+ napisati program da obdela dele vijaka posebaj:navoj, obroba, obroček in spodnji del
+ napravo za izmet izdelka
+ računaj stroške za prilagojen trak, kamere, računalnike in veliko dela za prilagojen SW
+ Splača se ti če s tem privrčuješ vsaj 700€ mesečno. Povej privrčuješ toliko? Če ne, pozabi.
Druga rešitev (veliko bolj ugodna):
Če vijaka spodaj ni odtisnjen, pomeni, da je zgrešil pravo pot, kar bi zaznal s senzorjem.
če vijak ni padel v vrezovalnik navojev in je letel mimo bi senzor tudi zaznal
in poskrbiš za višjo kvaliteto proizvodnje.
Ali je proces izdelovanja vijakov povsem avtomatiziran?
Opis: |
Na tej sliki se vidi, da bi se dalo ločiti dobro od slabega + veliko dela. |
|
Velikost datoteke: |
198.94 KB |
Pogledana: |
27 krat |

|
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
siljo Član

|
Objavljeno: Čet Okt 11, 2012 9:20 pm Naslov sporočila: |
|
|
xfce je napisal/a: |
Pomojem je stvar taka:
+vijaki bi mogli biti slikani iz 3 strani
|
po moje ni potrebe, ker če je napaka se vidi "naokrog"
+linijo iz tekočega traku bi moral spraviti v linijo, da so vijaki obrnjeni vsi enako. Naprimer za obroček in visijo od vrha navzdol
|
to ni problema, tudi treslo se ne bo...bo zadeva na koncu vibracijskega traku, tako, da bodo dokaj enakomerno drseli....
+ ali obračati vijak ali 3 kamere
|
kot sem rekel...ne bo verjetno potrebe
+ napisati program da obdela dele vijaka posebaj:navoj, obroba, obroček in spodnji del
|
hja .... bo treba razdeliti...vsekakor!
+ napravo za izmet izdelka
|
tudi to se da nekako rešiti...glavni problem je seveda hitra kontrola
+ računaj stroške za prilagojen trak, kamere, računalnike in veliko dela za prilagojen SW
+ Splača se ti če s tem privrčuješ vsaj 700€ mesečno. Povej privrčuješ toliko? Če ne, pozabi.
|
to ne bo za mene...bo za kolega, ki ga poznam. Ko bomo videli za koliko lahko tole naredimo, se bo odločil ali gre v to ali ne! Vsekakor pa npr. 30k€ ne bo ok, bi moralo biti precej ceneje! Jaz pa tudi verjamem, da se da ceneje!
|
Nazaj na vrh |
|
 |
PPG78 Član

Pridružen-a: Ned 27 Jul 2003 14:09 Prispevkov: 2343 Aktiv.: 9.87 Kraj: Gorenjska
|
Objavljeno: Čet Okt 11, 2012 9:36 pm Naslov sporočila: |
|
|
Pred časom sem na sejmu videl firmo ds automation, ki je ponujala nekaj takšnega kar iščeš.
Pri tej firmi so se lotili ločevanja dobro/slabo s pomočjo zvoka, saj slabi kosi zvenijo drugače kot dobri.
Če se ti zdi zanimivo se da pri njih dobiti zadevo na preizkus, lahko pa pobrskam še za cenami.
LP, Peter
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Nace Član

Pridružen-a: Pon 12 Maj 2003 0:12 Prispevkov: 828 Aktiv.: 3.49 Kraj: Zagorje ob Savi
|
Objavljeno: Čet Okt 11, 2012 9:49 pm Naslov sporočila: |
|
|
gumby je napisal/a: |
Spodnji del poglej... |
Še ena podrobnost je. Daljši je tudi navoj.
_________________ LP Nace |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
siljo Član

|
Objavljeno: Čet Okt 11, 2012 9:57 pm Naslov sporočila: |
|
|
hm..z zvokom bo po moje preveč nenatančno! ne vem no .... mogoče pa!
pa da ne bo preveč lahko!
vijaki se bodo lahko po določeni seriji zamenjali! Torej bo treba preklopiti na nov program za nov vijak!
p.s.
že kontaktiram s SICK firmo .... bomo videli..kot je nekdo v začetku omenil! So bili na sejmu v Celju s podobno zadevo!
|
Nazaj na vrh |
|
 |
VolkD Član

Pridružen-a: Pet 24 Sep 2004 21:58 Prispevkov: 14228 Aktiv.: 59.91 Kraj: Divača (Kačiče)
|
Objavljeno: Čet Okt 11, 2012 10:31 pm Naslov sporočila: |
|
|
siljo je napisal/a: |
hm..z zvokom bo po moje preveč nenatančno! ne vem no .... mogoče pa! |
Zakaj pa ne ? Vprašaj netopirje. Oni z zvokom, "vidijo", pa imajo nekateri za faktor 10x boljšo resolucijo od ljudi.
_________________ Dokler bodo ljudje mislili, da živali ne čutijo, bodo živali čutile, da ljudje ne mislijo. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
siljo Član

|
Objavljeno: Čet Okt 11, 2012 10:36 pm Naslov sporočila: |
|
|
VolkD je napisal/a: |
siljo je napisal/a: |
hm..z zvokom bo po moje preveč nenatančno! ne vem no .... mogoče pa! |
Zakaj pa ne ? Vprašaj netopirje. Oni z zvokom, "vidijo", pa imajo nekateri za faktor 10x boljšo resolucijo od ljudi. |
Darko na koncu sem rekel: "... mogoče pa" ...
Saj mogoče pa je možno, človek ne more nič več trdit kako pa kaj...marsikdaj smo presenečeni..tako ali drugače!
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Zmelly Član

Pridružen-a: Ned 14 Dec 2003 21:58 Prispevkov: 128 Aktiv.: 0.54 Kraj: Logatec
|
Objavljeno: Pet Okt 12, 2012 12:46 am Naslov sporočila: |
|
|
V kolikor vijake pobiraš s traku in jih slikaš s kamero v točno določenem položaju, potem 5 fps ni noben problem... Mogoče nekakšen vrteči boben z utori v katere padajo vijaki, v osi enkoder, hardversko proženje kamere na vsakem utoru in samo obdelava slike, ki pa v tem primeru sploh ni zahtevna. Samo nekaj dimenzij! FdsResearch ima razvit kompleten potreben software za ta problem in še mnogo več. Koliko bi hoteli za licenco pa težko rečem.
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
ElGrigon Član

Pridružen-a: Pon 24 Jul 2006 22:38 Prispevkov: 3883 Aktiv.: 16.83 Kraj: okolica Lenarta
|
Objavljeno: Pet Okt 12, 2012 7:53 am Naslov sporočila: |
|
|
PPG78 je napisal/a: |
Pred časom sem na sejmu videl firmo ds automation, ki je ponujala nekaj takšnega kar iščeš.
LP, Peter |
Delamo za to firmo. Ukvarjajo se s kompleto paleto rešitev za proizvodnjo. Reference imajo v velikih tovarnah avto industrije, bolnicah, skladiščih,...itd.
Mi sicer sodelujemo z njimi pri serijski proizvodnji avtomatiziranih transportnih napravah in omenjene tematike v projektih še nisem zasledil. Verjamem pa, da za tako aplikacijo imajo rešitev, saj za svoje produkte uporabljajo dobro tehnologijo kar se tiče senzorike in pogonov. Med drugim se najdejo tudi laserski senzorji SICK.
Če hočeš, ti uredim kontaktno številko projektnega vodja in ga lahko pokličete s povpraševanjem o rešitvi. Možakar je nekaj krat tedensko pri nas in bi se lahko ustavil še pri tebi, če bo interesantno.
_________________ lp, ElGrigon |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
lucca brassi Član

Pridružen-a: Ned 01 Feb 2004 12:46 Prispevkov: 4225 Aktiv.: 17.79 Kraj: KOČEVJE
|
Objavljeno: Pet Okt 12, 2012 8:09 am Naslov sporočila: |
|
|
Tale z zvokom je res zanimiva !
Po drugi strani sem študiral da bi lahko vijake iz vibratorja usmeril na ozko nemagnetno drčo s zapiralno loputo , ki bi za kratek čas zadržala vijak.
Ideja je da bi preko vijak poskušal pomerit magnetni sklop .
V razlika bi sicer bila minimalna in sicer med tistimi
- brez navojev ker imeli manjšo zračno režo in s tem višjo pobrano inducirano
napetost
- s navoji kjer bi bila pobrana inducirana napetost nižja
_________________ Moments before detonation ,....... TT |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Peter Član

Pridružen-a: Sre 30 Jun 2004 12:55 Prispevkov: 375 Aktiv.: 1.58 Kraj: Pod krvavcem nekje
|
Objavljeno: Pet Okt 12, 2012 10:43 am Naslov sporočila: |
|
|
Zdravo
Vidim da veliko debatirate o detekciji napačnega izdelka nikjer pa nisem zasledil uporabnega linka kje naj dobi zadevo. Tukaj je samo eden od množice idelkov ki bi ti lahko prišli prav hitrost 5kos/S pa mislim da za kamero ni problem.
_________________ Vse se da pokvarit, le če se dovol časa ukvarjaš z njo!!! |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
siljo Član

|
Objavljeno: Pet Okt 12, 2012 12:43 pm Naslov sporočila: |
|
|
hvala vsem za informacije!
Kar naenkrat imam veliko možnih virov! Ker sem trenutno v kontaktu s SICK, jih bom malo počakal na njihovo mnenje! Ne bi rad vseh obremenjeval naenkrat nisem tak tip!
Drugače sem pisal po emailu v fdsresearch pa sploh nisem dobil odgovora!
|
Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu
|
Uptime: 7 dni