|
www.elektronik.si Forum o elektrotehniki in računalništvu
|
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
Avtor |
Sporočilo |
elsak Član

Pridružen-a: Čet 30 Sep 2010 22:55 Prispevkov: 571 Aktiv.: 3.18 Kraj: Koroška
|
Objavljeno: Čet Nov 01, 2012 7:51 pm Naslov sporočila: |
|
|
Sedaj imam ovi karte na sd kartici. Poizkusu sem navigacijo. Prvo sem dal da poišče mojo lokacijo in jo ne nejde. Kaže mi skoz staro, od osebe ki mi je naložila karte. Izklopljeno imam da se ne povezuje preko interenta z povezavo. Če ni notri sim kartice, potem skoz piše, da nič ne more ker telefon deluje brez povezave.
Poizkusu sem pešec in avto. Pri pešcu mi je našel pot v mojem kraju po nekaj 10min. Ko sem pozkusu v enem bolj oddaljenem kraju v sloveniji, pa sloz samo piše, "ČAKAM NA GPS".
Kaj mi svetujete, da naredim? Pa kje lahko nastavim, GPS al a-gps? pA V EČM JE RAZLIKA MED TEMA DVEMA?
hVALA |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
qwertz Član

Pridružen-a: Ned 01 Jun 2008 11:57 Prispevkov: 2756 Aktiv.: 13.24 Kraj: Vrhnika
|
Objavljeno: Čet Nov 01, 2012 8:07 pm Naslov sporočila: |
|
|
Nastavi GPS. Ne najde ti zaradi tega, ker si v zaprtem prostoru. A-GPS je pa podpora iz baznih postaj. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
elsak Član

|
Objavljeno: Čet Nov 01, 2012 9:52 pm Naslov sporočila: |
|
|
ZARADI SLABOVIDNOSTI, LAHKO SAMO POD KAMERO GLEDAM BESEDILO IN KAR JE NA TELEFONU. ZATO SEM VEDNO NA ISTEM MESTU. PREJ SEM SE ŠE MALO IGRAL IN SEM NAJRPREJ POČAKAL DA JE NAŠEL MOJO LOKACIJO.
TO MI JE USPEL TAKO, DA SEM DAL MOJA LOKACIJA IN JE BILA ŠE STARA V ljUBLJANI. NATO SEM DAL ISKANJE IN VPISAL MOJMOJ NASLOV. PO PARIH MINUTAH JE NAŠEL MOJ KRAJ, SAMO SOSEDOVO ULICO. NATO SEM KLIKNIL NAZAJ IN PREKINIL NAVIGACIJO. ŠEL SEM ŠE ENKRAT NA MOJA KOKACIJA IN MI JE NAŠEL MOJ NASLVO, AMPAK JAZ IMAM 40A, ON JE PA NAŠEL 4, KAR JE SOSEDNJI BLOK. BLOK 40 IN 40A, SE DRŽITA SKUPAJ, DVOJNO STOPNIŠČE.
NATO SEM POZKUSIL PEŠCA IN POLOŽAJE BLIZU MOJEGA BLOKA IN JE POVEDALA SAMO NASLOV, NE PA KJE MORAM IT. POTEM SEM PREKINIL IN ŠEL NA AVTO. IN ŠEL NA ISKANJE. NAPISAL SEM PODOBNE OBJEKTE KOT PREJ IN BIL TIHO, SAMO PUŠČICA JE KAZALA. ŠEL SEM V NASTAVITVE ZA NAVIACIJO IN POD NAVODILA ZA VOŽNJO IN IZBRAL SLOVENSKO, KER JE ŽE PREJ BILO. ŠEL SEM NAZAJ NA NAVIGACIJO NA MOJ POLOŽAJ IN ISKANJE. NATO SEM IZBRAL OBJEKT IN DAL PELJI DO. SPREGOVORILA JE V SLOVENŠČINI. V MES JE REKLA, NI POVEZAVE Z SATELITOM. ČEZ PAR SEKUND JE REKLA, DA SEM POVEZAN Z SATELITOM.
PRI ŠEŠCU NE POVE VKATERO SMER MORAM, PRI AVTU PA POVE.
A SE DAKJE POGLEDAT, KOLIKO ČE JE BILO ORABLJENIH KAJ KB/PRENOS PODATKOV?
MI LAHKO POVETE, KAJ POMENIJO TE ŠTEVILKE DESNO SPODAJ?
NE VEM, KE SE SPREMNNIJA GPS/A-GPS. MI LAHKO EN POVE POT DO TE FUNKCIJE. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
elsak Član

|
Objavljeno: Pet Nov 02, 2012 12:16 am Naslov sporočila: |
|
|
ZDAJ SEM POZKUSU V DRUGI SOBI IN MI SPET KAŽE " MOJ POLOŽAJ" LJUBLJANA. PRED DVEMA URAMA KO SEM ŠE PROBAVAL , JE VEDNO POKAZAL MOJO ULICO IN KRAJ. KAKO IN ZAKAJ? |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
carli Član

Pridružen-a: Pon 14 Nov 2011 19:02 Prispevkov: 758 Aktiv.: 4.56 Kraj: Haloze
|
Objavljeno: Pet Nov 02, 2012 1:00 pm Naslov sporočila: |
|
|
ZA POVEZAVO GPS MORAŠ BITI NA ODPRTEM IN ANTENA NA TELEFONU NAJ NE BI BILA ZAKRITA. JE PA ODVISNO OD POLOŽAJA SATELITOV ITD.
PRENOS PODATKOV TI POKAŽE DESNO SPODAJ 0,0KB.
NE MOREŠ NASTAVIT V NAVIGACIJI AMPAK V
LOKACIJI, DOLOČ. POLOŽAJA, NAČINI DOLOČITVE POLOŽAJA IN TU IZBEREŠ KAJ ŽELIŠ:
STREŽNIŠKO PODPRTI GPS- NE (PRENOS NEKAJ VEČ PODATKOV)
VGRAJENI GPS- DA
OMREŽNO- VERJETNO DA, KER PREKO OMREŽJA DOBI PODATEK KATERI SATELITI SO TRENUTNO DOSEGLJIVI IN PREJ DOLOČI POLOŽAJ. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
elsak Član

|
Objavljeno: Pet Nov 02, 2012 1:55 pm Naslov sporočila: |
|
|
JAZ ŽIVIM V PODSTREŠNE STANOVANJU IN SEM SKORAJ ŽE VZUNAJ. SE MI ZDI, DA SE SPREMENI POLOŽAJ SATELITA. OB 23. SEM ŠE ENKRAT MALO POIZKUSIL NIN GA JE ZELO MATRALO. MI JE KAZAL 3 ULICE STRAN OD MENE. ČEZ PAR SEKUND JE POKAZAL SPET DRUGO HIŠNO ŠTEVILKO IN MOJO ULICO ITD. OB 19. JE PA VEDNO KAZAL MOJ PRAVI POLOŽAJ.
NAJ TI TO POVEM. SPODAJ DESNO KAŽE 0.0KB IN TO SEM VČERJA VEČKRAT POGLEDAL IN JE SKOZ ISTO KAZAL. DANES SEM PA PREVERIL PRI OPERATERJU IN IMAM 6KB PRENOS PODATKOV V SLOVENIJI. IN IMAM VKLJUČENO, D ASE NE POVEZUJE PREKO INTERNETA. JE ŠE KAKŠNA STVAR, KI JO MORAM IZKLJUČITI, DA SE NE BO POVEZOVAL? |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
carli Član

|
Objavljeno: Pet Nov 02, 2012 2:42 pm Naslov sporočila: |
|
|
MOGOČE V NAVIGACIJI, NAVODILA ZA VOŽNJO SPODAJ IZKLOPIŠ IZBOLJŠANJE ZEMLJEVIDOV.
SAMO ČE NIMAŠ VKLOPLJENEGA IN NASTAVLJENEGA GSM PRENOSA PODATKOV TI ŽE TAKO SPROTI NE POPRAVLJA KART.
TA NOVA VERZIJA PROGRAMA NEKAM ČUDNO DELA TUDI PRI MENI. NA CESTI PA NI BLEMA. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
siljo Član

Pridružen-a: Tor 28 Okt 2003 8:08 Prispevkov: 1035 Aktiv.: 4.36 Kraj: Ribn'ca
|
Objavljeno: Pet Nov 02, 2012 2:57 pm Naslov sporočila: |
|
|
NOKIA ima zelo dobro navigacijo, vendar je za dobro delovanje potrebno imeti VKLJUČEN prenos podatkov! Le-tako res deluje dobro! _________________ Lep pozdrav! |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
elsak Član

|
Objavljeno: Pet Nov 02, 2012 2:59 pm Naslov sporočila: |
|
|
JA FAJN . ZDAJ PA NE VEM, A BI SE ŠE KAJ IGRAL Z NAVIGACIJO, KER BO NA KONC PREVELIK RAČUN. ZDAJ VEM, KOLIKO IMAM PRENOSA PODATKOV IN BOM ZVEČER POIZKUSIL OB 19 URI. JUTR PA ŠE ENKRAT PREVERIM, KOLIKO JE PRENOSA PODATKOV. KER NA INTERNET SPLOH NE HODIM IN TUD NE VEM KE JE TIPKA ZA VKKLOP INTERENETA. SEDAJ KO JE DAN, IMAM TEŽAVE PRI BRANJU GSM, KO JE PA TEMA JE PA LAŽJE. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
elsak Član

|
Objavljeno: Pet Nov 02, 2012 3:42 pm Naslov sporočila: |
|
|
@carli: NASTAVLJAM LAHKO SAMO POD ZEMLJEVIDI, KJER SO IKONE IN IZBIRA POTOVANJA. EDINO TU IMAM OŽNOST NASTAVLJANJA, DRUGJE PA NE. ČE GREM POD MOJ POLOŽAJ, IMAM SPODAJ LEVO SAMO IŠČI. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
elsak Član

|
Objavljeno: Pet Nov 02, 2012 10:10 pm Naslov sporočila: |
|
|
NAJ VAM TO POVEM. DANES SEM OB 18 URI NA ISTEM MESTU KOT VČERAJ OB 23 URI V (DNEVNI SOBI)POIZUSIL NAVIGACIJO IN JE NAŠEL V 5SEK MOJ BLOK IN TAKO OBSTAL, KADAR SEM KLIKNIL MOJ POLOŽAJ. TO POMENI, DA SE SPREMENIJA POLOŽAJ SATELITA IN ČE BI ŠEL VEN NA PROSTO BI MOGOČE POKAZAL MOJ BLOK.
JE OD VREMENA TUDI ODVISNO ALI NE?
ONO SEM SPREMENIL, DA NE POSODABLJA ZEMLJEVIDE. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
carli Član

|
Objavljeno: Pet Nov 02, 2012 11:51 pm Naslov sporočila: |
|
|
Lahko mogoče v Nokio naložim POI? Tu v MB bi mi prav prišel. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
elsak Član

|
Objavljeno: Sob Nov 03, 2012 2:54 am Naslov sporočila: |
|
|
TISTI KI IMA NOKIO C5-00. PROSIM, ČE MI LAHKO POVE ALI SE DA IZKLOPITI, DA SE SAMODEJNO ZAKLEPA? |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
elsak Član

|
Objavljeno: Sob Nov 03, 2012 4:32 am Naslov sporočila: |
|
|
ŠVOH STE FANTJE Z NAPOTKI.
MI JE LE USPELO NASTAVITI GPS/A-GPS. IMEL SEM VSE OBLKJUKANO, INTERNET, BLUETHOT, OMREŽNA POVEZAVA. SEDAJ SEM PA IZBRAL SAMO LOKALNI GPS. SATELIT JE NAŠEL LOKACIJO ENO LULICO OD MOJEGA BLOKA.
NAVODILA SEM NAŠEL PDF ANG. NAVODILA ZA NOKIO C5-03. JUTR BOM PA VIDEL, ČE BO KAJ PRENOSA PODATKOV. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
elsak Član

|
Objavljeno: Ned Nov 04, 2012 1:07 am Naslov sporočila: |
|
|
DANES SEM PRVIČ NA PROSTEM STESTIRAL NAVIGACIJO. PRIPELJALA ME JE NA CILJ BREZ PROBLEMA. JE PA PRAV, DA IMAM HOJA ANGLEŠKO IN AVTO SLOVENSKO. KER DELAM NA SLEPO VZUNAJ NA PROSTEM IN NE BI VEDEL ALI JE AVTO ALI HOJA. SEM PA TAKOJ UGOTVIL, DA SEM SE ZMOTIL, KER ME JE HOTEL VODITI PO DRUGI POTI, KJER GRE CESTA IN NI ZA PEŠCE. KO SEM PRIŠEL NA PROSTO, JE POTREBOVAL 2-3 MINUTE IN NATO JE ZAEL GOVORITI. OD VČERAJ DO DANES, JE ŠLO 3KB. JUTRI BOM PA VIDEL, ČE SEM SEDAJ PRAV NASTVIL.
PROSIL BI VAS, ČE MI POVETE ŠE KAJ O NAVIGACIJI, DA BOM BOLJ IZOBRAŽEN GLEDE TEGA IN DA SO PRAVI NAPOTKI/PODATKI.
PA TISTI, KI IMA NOKIO C5, BI PROSIL ZA NASVET, ČE VE GLEDE ZAKLEPA TIPKOVNICE. JEZI ME, KER SE SKOZ ZAKLEPA IN NIKJER NE NAJDEM FUNKCIJE, A BI TO SPREMENIL IZKLOPIL.
HVALA |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu
|
Uptime: 10 dni