www.elektronik.si Seznam forumov www.elektronik.si
Forum o elektrotehniki in računalništvu

PomočPomoč  IščiIšči  Seznam članovSeznam članov  SkupineSkupine  StatisticsStatistika  AlbumAlbum  DatotekeFilemanager DokumentacijaDocDB LinksPovezave   Registriraj seRegistriraj se 
  PravilaPravila  LinksBolha  PriponkePriponke  KoledarKoledar  ZapiskiZapiski Tvoj profilTvoj profil Prijava za pregled zasebnih sporočilPrijava za pregled zasebnih sporočil PrijavaPrijava 

CNC za obdelavo lesa.
Pojdi na stran Prejšnja  1, 2, 3  Naslednja

Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Oprema, stroji in orodja
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
vraneclars
Član
Član

Pridružen-a: Pet 09 Nov 2012 17:05
Aktiv.: 0.08

PrispevekObjavljeno: Čet Nov 15, 2012 6:31 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

toplakd je napisal/a:
Tudi s kitajsko hobi izvedbo ne boš skozi prišel za 100€. Vsaj ne z motorji velikosti 23. To je prej 150€. (plačan ddv in Poštno Carinska obdelava)

Kaj konkretnega kitajskega pa tam okrog 270-300€ (plačan ddv in PC)

Kaj srednjega iz EU pa od 500€ naprej.

LP, Dejan

To mislite na elektroniko ali na elektroniko z motorji?
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
toplakd
Član
Član

Pridružen-a: Pon 12 Jul 2010 23:12
Aktiv.: 3.25
Kraj: Benedikt

PrispevekObjavljeno: Čet Nov 15, 2012 6:59 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Z motorji.
kobranka
Član
Član

Pridružen-a: Sob 24 Jul 2010 19:37
Aktiv.: 18.70
Kraj: nekje v zgornjem posočju

PrispevekObjavljeno: Čet Nov 15, 2012 7:22 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

MarkoZ je napisal/a:
Če kupiš kitajsko hobi izvedbo, potem te stane nekje okrog 100€, če pa hočeš kaj bolj konkretnega pa pride tudi preko 300€.

Ma kje si ga ti videl za 100 €? Pray Rolling Eyes
Nazaj na vrh
Skrit Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
MarkoZ
Član
Član

Pridružen-a: Pet 08 Okt 2010 14:33
Aktiv.: 0.41
Kraj: okolica Maribora

PrispevekObjavljeno: Čet Nov 15, 2012 8:03 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Bilo je govora o elektroniki za cnc rezkalnike in celotnih strojih. Jaz sem podal ceno samo za elektroniko brez motorjev in seveda napajalnika.
Nazaj na vrh
silvo22
Član
Član

Pridružen-a: Tor 10 Avg 2010 18:25
Aktiv.: 2.81
Kraj: Nova Gorica

PrispevekObjavljeno: Čet Nov 15, 2012 9:57 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

A tistemu za 100 eur lahko rečeš "elektronika za cnc" ?
MarkoZ
Član
Član

Pridružen-a: Pet 08 Okt 2010 14:33
Aktiv.: 0.41
Kraj: okolica Maribora

PrispevekObjavljeno: Čet Nov 15, 2012 10:47 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

No, da bi lahko rekel, da deluje kot tista za par 100€, ne morem, vendar za silo je [slovenščina je zame španska vas] ta dobra.
Nazaj na vrh
webmouse
Član
Član

Pridružen-a: Čet 27 Avg 2009 22:27
Aktiv.: 5.49
Kraj: Bloška planota

PrispevekObjavljeno: Pet Nov 16, 2012 7:01 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

vraneclars je napisal/a:
Na seminar žal nemorem priti(Problem s prevozom).

Še vedno me pa zanima kakšna je približna cena elektronike. Very Happy

Če se preseliš iz BUTAL v kak nam poznani kraj se mogoče celo prevoz najde.

Drugače pa kakor se trenutno nagiba moj projekt - znano bo čez kak mesec - bo mogoče na razprodaji moja konfiguracija (43V-500W nastavljivi apajalnik, 3x PM542 finokoračni kartica, 3x SY60STH88-3008 Nema 23 koračni motor in od našega predavatelja seminarja na temo CNC: CNC USB kontroler - licenca, CNC USB kontroler, Izhodna plošča za USB CNC kontroler in montažni adapter za koračne motorje - ter napajalnik 12 V in napajalnik 5 V - skupaj z po cca 5m LIYCY 4x1,5 oklopljenega kabla) Zaključena celota - potem rabiš samo še mehaniko - v mojem primeru je sistem z zobatim jermenom - razmerje i=5 ///v trenutni nastavitvi kartice je natančnost 0,03mm/korak - 3750 obratov/min - 45000 mm/min = 45m/min - ter s tem prenosom dosežena moč premikati preko 550 kg pri hitrosti 10m/min/// če te bo takrat še držalo, da bi sam delal...

protoncek
Član
Član

Pridružen-a: Sre 31 Jan 2007 9:41
Aktiv.: 42.67
Kraj: Mengeš

PrispevekObjavljeno: Pet Nov 16, 2012 7:38 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Jaz bi se postavil na realna tla in malce dvignil tole ceno 300-500 evrov... Namreč, jaz sem nabavil hobi varianto, ki niti pod razno ni profi...no, kontroler je, driverji tudi deloma...pa me je prišlo preko jurja. Kot je že bilo rečeno, moral bi iti na seminar, tam smo lepo obdelali zakaj se kitajske elektronike ne kupuje.
Samo moje specifikacije za dobrega jurja:
Mehanika 210x290 z motorji, vodili ( tistimi, ki bi jih "morali zakonsko prepovedati") Dancing je okoli 700
Kontroler s programom (Kroko) 170
Driverji iz soroteca 50V4,2A 130 evrov
Alu miza ( original je bil gor iveral, s katerim nimas kaj počet) 70 evrov
Motor-rezkar ranga 300 evrov ali več
Cela gora rezkarjev --- veliko...

A sem rekel jurja? Pardon, zmotil sem se. Ni dovolj. In ob mašini za jurja lahko rečem da je za silo, ni pa OK, še zdaleč ne. Niti diši ne po OK. Ja, je za prvi CNC, recimo. In zame zaenkrat je dobra, s tem da že razmišam o gradnji nove, boljše. Ampak nekaj je po mojem mišljenju jasno: motorje, kontroler, driverje, napajanik - to so stvari, ki jih lahko kupiš enkrat za vedno in tu se NE splača šparat. Ko vidiš, da ni OK, zamenjaš mehaniko, ostalo že imaš in pride ceneje. Namreč - ena izmed slabih strani kitajcev je zelo nizka hitrost, občutljivost na motnje...
Jaz bi na tvojem mestu nekako dobil prevoz in šel na seminar. Ni vrag,vda gre kakšen iz tvojega konca in te pobere.
Če ponovim besede Krokota: praktično vsak si kupi tri CNC- je: prvo, na kateri se uči, drugo, ki je boljša in tretjo, na kateri je končno odpravil vse napake, katere so imele prejšnje mašine. Smisel seminarja je, da se odpravi nakup PRVE mašine in s tem njej določen strošek.
Nazaj na vrh
Skrit Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran
silvo22
Član
Član

Pridružen-a: Tor 10 Avg 2010 18:25
Aktiv.: 2.81
Kraj: Nova Gorica

PrispevekObjavljeno: Pet Nov 16, 2012 8:51 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Protonček, če si na realnih tleh potem zagotovo veš da so tudi tisti driverji in motorji iz Soroteca pripotovali iz daljne nam ljube Kitajske...

Leadshine je največji svetovni proizvajalec te šare kateri proizvaja za druge znamke, ob tem je pa zanimivo da za Leadshine proizvaja nekdo drug, še večji a popolnoma neznan.

piroman
Član
Član

Pridružen-a: Čet 23 Okt 2003 12:06
Aktiv.: 11.40
Kraj: Ljubljana

PrispevekObjavljeno: Pet Nov 16, 2012 9:09 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Elektronika je praktično vsa dandanašnji kitajska, s čimer ni nič narobe, če so izbrane kvalitetne komponente. Ravno zadnjič sem opazil pred blagajno baterije Varta za napisom "made in germany". Glede na ceno dela v nemčiji ni druge kot, da v te baterije dajo res najslabše in najcenejše kar se dobi, da so konkurenčni kitajcem. Slaba reklama, vsaj zame.

Pri CNC strojčkih kmalu ugotoviš, da je vsak odklon od kvalitetnih vodil, krogličnih vreten in solidne konstrukcije stran vržen denar. Moj prvi strojček je bil eksperiment za drobiž. Okrogla nepodprta vodila, navojne palice za pomik in konstrukcija iz 10mm debelega aluminija. Kaj več kot za vrtanje PCBjev ni bil primeren. To je bil tisti prvi učni primer.
Zdaj počasi (res počasi-to traja že kake 4 leta) dokončujem naslednika z obdelovalno površino ~200x300 mm, kar me je do sedaj stalo nekje med 2 in 3 k€ pa še nisem na koncu. Kvaliteten par ležajev za uležajenje vretena je precej več kot 100€, kje so šele ostale komponente! To je drugi strojček, kjer sem spoznal mnogo stvari.

Tretjega se ne bom lotil preden ne dokončam drugega Wink

protoncek
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Pet Nov 16, 2012 9:21 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Pod kitajsko sem mislil "kitajsko". Ravno tak kontroler je mogoče kupiti na ebaju za polovico cene soroteca. Enako ohišje, enake specifikacije. Ampak po moje samo na papirju...
Seveda vse prihaja iz kitajske...
Nazaj na vrh
Skrit Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran
piroman
Član
Član

Pridružen-a: Čet 23 Okt 2003 12:06
Aktiv.: 11.40
Kraj: Ljubljana

PrispevekObjavljeno: Pet Nov 16, 2012 9:24 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Na ebayu je marsikaj, predvsem precej Leadshine M542 knockoff-ov. Menda zna kvaliteta zelo nihat.
protoncek
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Pet Nov 16, 2012 9:37 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Kot pravi Kroko so ena izmed velikih slabih točk teh ponaredkov optosklopniki, ki počepnejo pri izredno nizkih frekvencah. In potem ti ni jasno zakaj zadeva spušča korake...
Nazaj na vrh
toplakd
Član
Član

Pridružen-a: Pon 12 Jul 2010 23:12
Aktiv.: 3.25
Kraj: Benedikt

PrispevekObjavljeno: Pet Nov 16, 2012 9:38 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Je pa tako, če ti bo crknila Leadshine končna in si jo kupil pri Sorotec, boš mel
v roku 3-4 dni doma novo (če imaš še garancijo).

LP, Dejan

protoncek
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Pet Nov 16, 2012 9:47 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Seveda jo imam Dancing Edino malce mi je žal da nisem raje vzel model, ki omogoča 70V in malce večji tok...bi prav prišel če se pri novi CNC odločim menjati motorje (zdajšnji so slovaški in neznanega porekla) Ampak kar je, je. Zaenkrat je čisto OK in mi tudi malce počasnejše delo ne predstavlja problema. Preko 1000 mm/min namreč nekako ne gre dobro..
Nazaj na vrh
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Oprema, stroji in orodja Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Pojdi na stran Prejšnja  1, 2, 3  Naslednja
Stran 2 od 3

Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu
Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu

Uptime: 9 dni