www.elektronik.si Seznam forumov www.elektronik.si
Forum o elektrotehniki in računalništvu

PomočPomoč  IščiIšči  Seznam članovSeznam članov  SkupineSkupine  StatisticsStatistika  AlbumAlbum  DatotekeFilemanager DokumentacijaDocDB LinksPovezave   Registriraj seRegistriraj se 
  PravilaPravila  LinksBolha  PriponkePriponke  KoledarKoledar  ZapiskiZapiski Tvoj profilTvoj profil Prijava za pregled zasebnih sporočilPrijava za pregled zasebnih sporočil PrijavaPrijava 

Kabelska tv (free) ali pomagajte mi slepariti.
Pojdi na stran Prejšnja  1, 2

Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Pranger
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
leonk
Član
Član

Pridružen-a: Pon 26 Jan 2009 0:39
Aktiv.: 1.87
Kraj: Jesenice

PrispevekObjavljeno: Sre Feb 13, 2013 10:12 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

No ne kradejo samo kabelskim operaterjem. Kradejo tudi oni.
Pri nas se je v bloku po domače priklopil na skupno elektriko.
Na moj protest pri upravniku, je upravnik mojo pisno pritožbo posredoval operaterju in na pritožbo mi je potem odgovoril kabelski operater s katerim nimam nič.
Odgovor pa je bil v stilu, jaz pokradem na mesec samo malo elektrike (20kWh). Mora krasti še nekdo, pa najdite njih najprej.
Zadevo sem rešil tako da ne plačujem deleža skupne elektrike upravitelju.
No po desetih mesecih so se začeli zbujati, ker imajo nezaprte postavke v računovodskem programu.

lp, Leon
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
S56RGA
Član
Član

Pridružen-a: Čet 11 Sep 2008 13:33
Aktiv.: 1.59
Kraj: Koper

PrispevekObjavljeno: Sre Feb 13, 2013 10:13 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Morda je v Butalah to del normalnega življenja in on je edini ko to ne zna početi.
carli
Član
Član

Pridružen-a: Pon 14 Nov 2011 19:02
Aktiv.: 4.58
Kraj: Haloze

PrispevekObjavljeno: Sre Feb 13, 2013 10:19 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Ne vem od kdaj ima telekom koaksialne kable v omaricah. Saj če ne povzroča motenj v omrežju tudi neke velike škode ne bo naredil, tisto malo odprtih programov lahko vidi z digijem. Z ustrezno opremo klonirana kartica ali še kaj več pa že, tu pa se na veliko rabuta brez poseganja v tujo opremo. Angel
Aha kaznivo dejanje je bilo omenjeno kakšna pa je sankcija v tem primeru?
Pa da ne bote ugibali net pa res rabutam ampak z vednostjo lastnika, ki je pa wlan-slovenija. Dancing
Nazaj na vrh
robert
Član
Član

Pridružen-a: Sob 29 Maj 2004 21:48
Aktiv.: 8.04
Kraj: Tolmin

PrispevekObjavljeno: Sre Feb 13, 2013 11:14 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Tudi Telekom ima koaksialni kabelski sistem - vsaj v Idriji je.
In prav na lahko se priklopiš, kot je že ugotovil avtor.
Samo potem lahko postane hudo drago in se v končni fazi ne izplača-pa še vlačenje po sodiščih,... Whistle
Tudi nekateri kablaši, ki so v blokih signal enostavno priklopili na star vertikalni vod sedaj vlačijo do vsakega stanovanja svoj koaksialec, ki se konča v zaklenjeni omarici.
Če ne plačaš enostavno odvije F-konektor v tej omarici.

PZUFIC
Vseved

Pridružen-a: Sob 17 Nov 2007 19:06
Aktiv.: 32.65
Kraj: Rakek

PrispevekObjavljeno: Sre Feb 13, 2013 1:15 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Pri nas je napeljal kabel za kabelsko, kar po naših jablanah. Od sosede je pa preventivno do nas potegnil dvojni kabel, ker je domneval, kaj bo sledilo. No tudi štango je kasneje vkopal.
Skrit Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran MSN Messenger - naslov
Silvo
Moderator
Moderator

Pridružen-a: Pon 24 Feb 2003 17:09
Aktiv.: 61.95
Kraj: Koroška-okolica Dravograda

PrispevekObjavljeno: Sre Feb 13, 2013 3:13 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

robert je napisal/a:
Tudi Telekom ima koaksialni kabelski sistem - vsaj v Idriji je.
In prav na lahko se priklopiš, kot je že ugotovil avtor.
Samo potem lahko postane hudo drago in se v končni fazi ne izplača-pa še vlačenje po sodiščih,... Whistle
Tudi nekateri kablaši, ki so v blokih signal enostavno priklopili na star vertikalni vod sedaj vlačijo do vsakega stanovanja svoj koaksialec, ki se konča v zaklenjeni omarici.
Če ne plačaš enostavno odvije F-konektor v tej omarici.

V enem večjem kraju sem sodaloval pri obnovi kabelskega sistema. Delalo se je tako kot je to opisal Robert. No, tam se neplačnikom niso izklapljali F - konektroji, ampak so se vstavljali filtri, ki so prepuščali le 1 nacionalni program. Ne vem pa, a je to zakonsko določeno ali pa je bil dogovor s strani občine. Glavni izvajalec je tudi član foruma. Če bo tole videl, oz hotel, lahko več napiše on.

mucek
Član
Član

Pridružen-a: Tor 01 Avg 2006 10:47
Aktiv.: 24.06
Kraj: Domzale

PrispevekObjavljeno: Sre Feb 13, 2013 5:05 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Silvo je napisal/a:
No, tam se neplačnikom niso izklapljali F - konektroji, ampak so se vstavljali filtri, ki so prepuščali le 1 nacionalni program.

Hehe, bi lahko to smatrali že tudi kot kazen včasih Smile

LP, g

s55m
Član
Član

Pridružen-a: Sob 06 Jan 2007 17:07
Aktiv.: 12.01
Kraj: Plovdiv-Bolgarija

PrispevekObjavljeno: Sre Feb 13, 2013 11:29 pm    Naslov sporočila: icon_impressed Re: Kabelska tv (free) ali pomagajte mi slepariti. Odgovori s citatom

mufimufi je napisal/a:
Zdravo.

Zadnjič sem imel malo preveč časa in sem doma odprl kabelsko omarico od telekoma na hiši. Za hec priklopim gor televizor in vidim, da je koaksialc na drugem koncu priklopljen.

Zdaj me pa zanima, ali lahko tehniki odkrijejo nedovoljen priklop na koaksialcu? Obstajajo kakšni filtri, da ne pošiljajo nazaj nobenih indikacij, da je kar koli priklopljeno na kablu?

Tehniki lahko odkrijejo, da si priklopljen. V bistvu dober tehnik lahko to ugotovi na daleč. Temu se reče TDR. Koliko dobrih tehnikov (še) ima Telekom ne vem.
Potem pa bo telekom delal "mufi-mufi" s teboj. Imajo neprimerno več časa in denarja od tebe, sw. programi pa jih opominjajo znova in znova, da tvoja postavka še ni zaprta Smile.

Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Pranger Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Pojdi na stran Prejšnja  1, 2
Stran 2 od 2

Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu
Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu

Uptime: 492 dni